Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 846
  • 798
  •   1
Отговори
# 615
    За срока за еднократните помощи за отглеждане на близнаци срока е 6 месеца.Ама на мен нямаше кой да ми каже.Тука по форума като четох останах с впечатление,че е 1 година и така....подухах супата с 2400.Не ми ги изплатиха,че закъсняхме с 1 седмица.Ама нейсе... Нали в Германия живеем и според социалната служителка *Че нали там детски си получавате,тука кво търсите*  #Crazy А това,че са БГ граждани....къде ти,кой го интересува..... Е след последното ни пребиваване в БГ и отношението на разни институции и посрещането на служители разни май хич не ми се прибира.Макар,че бях решила децата да учат в Българско....

# 616
Здравейте, другия месец ми свършва болничния и започва майчинството. Някой има ли представа дали ще взимам същите пари като болничните - осигурявам се на максимума от доста години.

същите пари ще взимаш докрая на 410 те дни
Мерси за инфото.   bouquet

# 617
  • Стара Загора
Момичета утре ще ходя да дремя в социалното да си подам документите за помощите. Значи доколкото си спомням от писаното във форума за помощта за майка-студентка редовно обучение и за помощта за раждане на дете (2 х 600) мога да подам документи още този месец. Децата са родени на 03.11. А за детските трябва да подам следващия, нали??? Значи утре мога да подам за двете помощи - за 2880 и за 1200. А мога ли да подам и документите за раждане на близнаци (2 х 1200) и какво ми е необходимо освен актовете за раждане ( ксерокопия и оригинали) и личните карти на мен и таткото с ксерокопия? Идеята ми е с едно ходене да си подам всички документи, че и без тва ще е голямо чакане.
И още нещо дали мога да си попълня у дома молбите като си ги изтегля от нета, че да не се бавя там, а да отида с готовите документи или трябва оттам да ми ги дадат.
Благодаря предварително.

# 618
Здравейте момичета и от мен.Аз имам още време докато се родят мойте близвачета,но искам да ви попитам дали съм разбрала правилно-живи и здрави след като се родят-от общината взимам актовете за раждане.От социалните имам право на еднократна помощ,която е 2х600лв,и 2х1200лв.В социалните трябва да предснавя:актове за раждане,удостоверение за родствени връзки-оригинали и ксерокопия.Също така ми казаха,че ще ми трябват мойта и на таткото лична карта.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Въпроса ми е ако някоя мама знае-живея в София на квартира,по лична карта съм в от друг град,мислим да раждам в София.Помощите,майчинството и детските трябва да подам молбите в социалните от общината по лична карта,а не от общината тук.С таткото нямаме брак,но живи и здрави след като се родят бебобиците той трябва да ходи до нотариус да ги признае нали така?Детските тогава как ще се изчисляват-само моя доход ли се гледа или и на таткото  след като нямаме брак,а ги запишем неговата фамилия?Ако си искарам временно преместване може ли да не се разкарвам да социалните от общината по лична карта,а да ги взема от София или трябва да си изкарам нова лична карта newsm78  Оле дано да сте ме разбрали какво питам,че се омотах Embarassed

# 619
  • Някъде там...
Помощите се взимат от общината, където ти е постоянния адрес т.е. по лична карта. Аз съм с адресна регистрация в Сф, но постоянният адрес ми е в друг град и оттам си взимах помощите.  Peace
Детските се изчисляват на твоя доход, дори бащата да е припознал децата и да живеете заедно. Все още я има тази вратичка в закона, която ощетява двойките с брак като нашата...

# 620
Помощите се взимат от общината, където ти е постоянния адрес т.е. по лична карта. Аз съм с адресна регистрация в Сф, но постоянният адрес ми е в друг град и оттам си взимах помощите.  Peace
Детските се изчисляват на твоя доход, дори бащата да е припознал децата и да живеете заедно. Все още я има тази вратичка в закона, която ощетява двойките с брак като нашата...
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 newsm10 мерси Жабче

# 621
Помощите се взимат от общината, където ти е постоянния адрес т.е. по лична карта. Аз съм с адресна регистрация в Сф, но постоянният адрес ми е в друг град и оттам си взимах помощите.  Peace

ееее... тоя брак ми губи 105 лв на месец Mr. Green

# 622
Здравейте мами да ви разкажа за нашите социални в Бургас.Преди два дена си подадох документите за първоначалната помощ и жената коя то ме обслужваше се правеше на луда че съм нямала право на тези помощ от 2 по 1200 защото не съм била студентка тя или не си знае законите или се правеше наистина на луда.Та тогава подадох само за едната помощ и вчера пак ходи да подавам документи за другата.Направо съм потресена от държанието им на тях явно въобще не им се работеше.Сега януари като ми излезе решението от директора им така ми каза тя ще видим колко пари ще ми отпусне държавата.Няма да оставя нещата така!!!

# 623
И при нас в Търговище се случи същото.Не мога да разбера защо се правят че не знаят,сякаш тези пари ги вадят от собствения си джоб.При нас служителката каза че нямаме право на 2х1200 и като й изкарах закона веднага се сети. #2gunfire
Доколкото знам и във Варна се е случвало.

# 624
А защо детските са 105лв нали за 1 е 35лв,защото са близнаци затова ли са 105 лв,не че имам нещо против,но ми е интересно защо е така  newsm78

# 625
  • Пловдив
защото са близнаци затова ли са 105 лв

да

# 626
А защо детските са 105лв нали за 1 е 35лв,защото са близнаци затова ли са 105 лв,не че имам нещо против,но ми е интересно защо е така  newsm78
Съни, детските за близнаци са и повече деца от многоплодна бременност са Х *52.50лв. Приеха го така, защото често няма от кого да се износва и всичко се купува наведнъж по много.

Момичета, ама те социалните просто наистина не знаят. Знаят си рутинните неща, детски, помощи за отопление и това е.

# 627
# 628
Момичета когато при първо раждане се родят близнаци каква е еднократната помощ - като за първо дете х2/2х250/ или като за второ дете х2 /2х600/. Благодаря ви.

# 629
  • Пловдив
Момичета когато при първо раждане се родят близнаци каква е еднократната помощ - като за първо дете х2/2х250/ или като за второ дете х2 /2х600/. Благодаря ви.

2*600 лв

имаш и 2*1200 лв

Общи условия

Активация на акаунт