Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 234
  • 798
  •   1
Отговори
# 720
Срам не срам - ще питам. Счетоводитеката не ще да ми обясни какви са документите за подаване за детски надбавки, каза ми само - имаш право. Та случаят е такъв, че когато родих близнаците нямах право на детски, както и докато навършиха годинка. От тогава, обаче, аз съм в майчинство за отглеждане на дете до 2г т.е. на минимална работна заплата. И понеже с таткото нямаме брак, доходът ми за година назад е паднал достатъчно, за да получавам (така каза счети, още не съм отишла да си взема бележката). Та, макар че няма отношение точно към близнаците, моля да ми кажете какви точно документи да подам? Намирам някаква молба-декларация в интернет, но изглежда е стар формуляр, защото чета за някаква бележка от педиатъра за имунизации, пък в тая молба, която намирам, не се посочва такъв документ. Може ли линк към актуална молба за изтегляне и актуален списък на документите, които да я придружават? Друго, което се чудя - децата са на година и 7 месеца - тези 2х1200лв, които взех като помощ, аз ги взех еднократно, но те се водят за 12 месеца по 100лв, та този доход трябва ли да се смята в общата сметка или не? Трябва ли след като подам документите, да си смятам дохода за 12 месеца назад всеки месец и като почна работа, ако се увеличи, да подам документи за спиране на надбавките и какви са тези документи? Благодаря предварително!

# 721
  • София
Не съм сигурна, че ще съм съвсем изчерпателна, но все пак- акт за раждане+ копие, лични карти+копия, документът за доходи от счети за 12мес. назад, документ от педиатъра за поставени имунизации, аз лично попълвах декларация, която ми дадоха на място, а според мен формулярът не се е променял от години. Ако ти ги отпуснат, следваща декларация подаваш след 1г., независимо дали си започнала работа. 2те х1200 не са ми ги смятали. Peace

# 722
  • София
Ето от тук можеш да изтеглиш формуляра-МОЛБА–ДЕКЛАРАЦИЯ
ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА МЕСЕЧНИ ПОМОЩИ  ЗА ДЕТЕ ДО ЗАВЪРШВАНЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ, НО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … d=20&selid=20

# 723
Благодаря, момичета! Жалко е, че човек може да получи много по-бърза и точна информация от форумите, вместо от хората, на които това им е работата ...
Да питам само - какво общо има бащата, след като нямаме брак? Защо е неговата лична карта? Т.е. доколкото знам неговия доход не играе в случая или греша?

# 724
  • Пловдив
Т.е. доколкото знам неговия доход не играе в случая или греша?

да,не играе

# 725
  • София
Защо е неговата лична карта? Т.е. доколкото знам неговия доход не играе в случая или греша?

По инерция съм написала лични карти, защото аз подавах и двете. Peace

# 726
Здравейте мили мами! Записвам се за да следя и аз темичката ви с интерес, защото и аз чакам близначета и инфото ще ми е от полза. Лека бременност на всички  Wink

# 727
документът за доходи от счети за 12мес. назад
В случая не трябва бележка за доход от фирмата, щом като неходи на работа повече от година.

# 728
  • София
Ако има работодател трябва бележка и от него, дори и ако не ходи на работа и няма доходи. Поне на мен ми искаха.

# 729
  • Пловдив
документът за доходи от счети за 12мес. назад
В случая не трябва бележка за доход от фирмата, щом като неходи на работа повече от година.

как така не ходи на работа пък има работодател
все има някакъв статут човекът-неплатен,майчинство и бележката за доходи от работодателят е задължителна в този случай-щом има работодател

# 730
Аз взех бележка, защото имам 13-та заплата, както всички останали служители, независимо че съм в майчинство, така че имам и доход на практика.

# 731
  • Пловдив
Аз взех бележка, защото имам 13-та заплата, както всички останали служители, независимо че съм в майчинство, така че имам и доход на практика.

не е само заради 13 тата заплата
и да нямаше доход бележка ти трябва,защото се водиш на работа

# 732

не е само заради 13 тата заплата
и да нямаше доход бележка ти трябва,защото се водиш на работа
Аз подавах документи за детски януари месец (преди това нямах право) и като питах в социалните, ми отговориха, че няма нужда от бележка от работодателя, след като през последната година несъм взимала заплата. Може би в различните градове имат различни изисквания.

# 733
  • София
Аз ги подавах февруари и ми я поискаха, въпреки че съм в отпуск за отглеждане на дете до 2г. Затова и го написах. Peace

# 734
  • Пловдив

Аз подавах документи за детски януари месец (преди това нямах право) и като питах в социалните, ми отговориха, че няма нужда от бележка от работодателя, след като през последната година несъм взимала заплата. Може би в различните градове имат различни изисквания.

няма ралични изисквания

на всички работещи се изисква бележка за доходо-независимо дали са в неплатен или в майчинство

Общи условия

Активация на акаунт