Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 903
  • 798
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз подадох на 10.05 и ги преведоха на 30.06 заедно с първите детски.
Най-вероятно ще ги получиш сега този месец на 30-ти.

# 511
  • София
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам нещо - моите мишоци са родени на 14.08 тази година, нали все още се изплащат тези помощи за отглеждане на дете до навършване на 1 година - 2х1200 лв.? Питам, защото някъде прочетох мнение на майка, която споменаваше, че е премахната точно тази помощ (постът й беше от края на август тази година) newsm78

# 512
  • София
Нинката  Hug  bouquet

Бебчо,да изплащат се както и 2 x 600!  Hug

# 513
  • София
Димяни, благодаря! Нацелувай принцесите си от нас Heart Eyes

# 514
  • София
 Hug  bouquet

# 515
мен ме бавиха близо два месеца и после накуп ли изплатиха 3600

Димяни много целувки на девойките

# 516
здравеите момичета,ще може ли някоя от вас да ми разясни как стоят нещата с еднократните помощи и детските за близнаци.благодаря предварително

# 517
  • Пловдив
здравеите момичета,ще може ли някоя от вас да ми разясни как стоят нещата с еднократните помощи и детските за близнаци.благодаря предварително

имаш право на 2*600
                          2*1200

ако си студентка редовно-2880 лв

ако доходът на човек ви е бруто 350 лв-детски надбавки 52,50 лв на дете т.е 105 лв на месец

# 518
благодаря много,но да питам по конкретно-близнаците ще са ни 2-ро и 3-то дете,това ще укажели някво влияние и ако да какво по-точно.

# 519
  • Пловдив
благодаря много,но да питам по конкретно-близнаците ще са ни 2-ро и 3-то дете,това ще укажели някво влияние и ако да какво по-точно.

не,никакво влияние няма да окаже

# 520
  • София
За помоща 2х600 е важно едно от близначетата да е второ дете.  Peace

# 521
днес бях в община витоша.взех си актовете за раждане на близнаците и попитах за помощите.
бяха много мили.че да ви кажа.попълват се 2различни декларации като първата е за тези 2 по 600лв а на втората си пише декларация за еднократна помощ по закон 6а...... която е за 2 по 1200лв.трябва да носите в себе си вашата лична карта,картата на таткото и копие от актовете за раждане ако имате и друго дете.и сте готови Simple Smile)))
за детските.копие от акт за брак.копия от трудовите договори на двамата родители за 1година назад(като за майката трябва да е пояснено че е била в болничен или в отпуск за отглеждане на дете),служебни бележки за доходете и на двамата родители и от личният лекар бележка за поставените ваксини на детето.
примерно аз имам 3 деца.близнаците ми са 2 и 3то дете.ще взема 2 по 600 + 2 по 1200 и детските за 3те деца са 140лв( 105 за близнаците и 35 за каката).дано съм ви била полезна Simple Smile

# 522
  • Стара Загора
Благодаря nina.petani , добре си го обяснила... Hug

# 523
За детските искам да питам. Понеже се иска доходът 1 г. назад, но ако от текущия месец или предния единият родител е останал без работа, тогава какво? Тоест една година назад, доходът е висок, но в действителност текущ доход няма.

# 524
vera съветвам те да отидеш до общината и да попиташ точно как трябва да е.може би ще трябва клетвена декларация че за последният месец не сте били на работа Simple Smile пожелавам ви  успех Simple Smile и без това само даваме на държавата,поне да вземем това което можем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт