Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 896
  • 798
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
За детските искам да питам. Понеже се иска доходът 1 г. назад, но ако от текущия месец или предния единият родител е останал без работа, тогава какво? Тоест една година назад, доходът е висок, но в действителност текущ доход няма.

гледат се доходите 1 г назад независимо,че към момента единия е безработен
ако сега не влизате,изчидли кога ще влизате в границаат и подай тогава

# 526
днес бях в община витоша.взех си актовете за раждане на близнаците и попитах за помощите.
бяха много мили.че да ви кажа.попълват се 2различни декларации като първата е за тези 2 по 600лв а на втората си пише декларация за еднократна помощ по закон 6а...... която е за 2 по 1200лв.трябва да носите в себе си вашата лична карта,картата на таткото и копие от актовете за раждане ако имате и друго дете.и сте готови Simple Smile)))
На нас ни искаха и документ от общината за поредност на родените от мен деца (или нещо подобно, непомня как се казваше  newsm78 ), удостоверяващ, че нямам други деца.

# 527
днес бях в община витоша.взех си актовете за раждане на близнаците и попитах за помощите.
бяха много мили.че да ви кажа.попълват се 2различни декларации като първата е за тези 2 по 600лв а на втората си пише декларация за еднократна помощ по закон 6а...... която е за 2 по 1200лв.трябва да носите в себе си вашата лична карта,картата на таткото и копие от актовете за раждане ако имате и друго дете.и сте готови Simple Smile)))

Здравейте,
Днес си взехме удостоверенията за раждане на девойките и съответно отидохме в социално подпомагане, за да подадем декларации за помощите за раждане, но ни дадоха само една декларация за попълване - чл 6а и 8в. Дали е трябвало да ни дадат и друг формуляр  newsm78 или това е всичко?
На нас ни задържаха оригиналите на актовете за раждане и се чудя дали е редно.
Срокът за изплащане на сумите зависи ли по някакъв начин от общината по местоживеене или е еднакъв за всички и ако е различен има ли някоя мама от младост, която да сподели след колко време са и изплатили сумите?
По какъв начин разбрахте, че са задвижени молбите ви - дали трябва да проверявам някъде или търпеливо да изчакам 1,5-2 месеца и тогава да се интересувам?

# 528
  • Пловдив

Здравейте,
Днес си взехме удостоверенията за раждане на девойките и съответно отидохме в социално подпомагане, за да подадем декларации за помощите за раждане, но ни дадоха само една декларация за попълване - чл 6а и 8в. Дали е трябвало да ни дадат и друг формуляр  newsm78 или това е всичко?-трудно ще ти отговорим по членове.става въпрос за помощта 2*600 лв и 2*1200 лв,нали така?,за детските също-ако имате право.виж какво пише в молбите
На нас ни задържаха оригиналите на актовете за раждане и се чудя дали е редно.-да,така правят

Срокът за изплащане на сумите зависи ли по някакъв начин от общината по местоживеене или е еднакъв за всички и ако е различен има ли някоя мама от младост, която да сподели след колко време са и изплатили сумите?-след 15 число следващия месец

По какъв начин разбрахте, че са задвижени молбите ви - дали трябва да проверявам някъде или търпеливо да изчакам 1,5-2 месеца и тогава да се интересувам?-молбите са ти приети значи са задвижени-чакаш превода

# 529
Elfita, благодаря за бързия отговор   bouquet.

# 530
баио баио аз попълних 2  Naughty като тази 6а,8в мисля че е за 2 по 1200.те са почти еднакви на пръв поглед

# 531
Другия месец ще се разбере дали всичко е поплънено коректно   bouquet.
Между другото по-гнусна служителка от тази в Агенцията за социално подпомаганме в Младост не съм виждала  #2gunfire. Все още съм тотално отвратена от нея  Sick.

# 532
  • София
Байо,ми то и Люлинските са едни!  ooooh!
Аз също чакам да ми преведат паричките като подадох документите си началото на август но до момента нямам нищо но гледам,че Ели е писала за след 15 ти! Hug

# 533
  • София
baiobaio,аз попълних две декларации за 2 по 600 лв.и още две декларации за 2 по 1200 лв.
Не се ядосвай,че си получила такова отношение от служителките,май навсякъде са такива,мен ме въртяха две седмици,все си намираха нещо за което да се заядът и да ме върнат,имам чувството че ги беше яд,че ще получа голяма сума на куп и затова ме бавеха така.

# 534
ninkata80, не виждам логика в попълването на две декларации, тъй като тази бланка е само за раждане на близнаци, но както се вижда при социално подпомагане не може да се търси нищо смислено  newsm78.

# 535
Аз искам да питам, дали изобщо се полагат за близнаци някакви помощи или средства СЛЕД 1-вата година??
Понеже вече навършихме годинка. Иначе в началото взехме полагащите ни се:
...става въпрос за помощта 2*600 лв и 2*1200 лв

Или сега оставаме само на майчинските (= минималната заплата).... които пък от юли месец (тогава са родени) не сме получавали (казаха ни, че обработват докумените за 2рата година)

Благодаря предвеарително и много се извинявам, ако вече е писано

# 536
  • Пловдив
KalMo ,след първата година няма други помощи освен 240 те лева
не е нормално от юли насам да нямаш превод-работодателят се бави с документите или осигуровките ти
питай НОИ noi@nssi.bg
питай и работодателя

# 537
Благодаря за супер бързия отговор.  omm
Точно от НОИ отговориха, че обработват документите и понеже август са били отпуска и да изчакаме
Но ако се бавят още - ще досаждам пак

# 538
  • Шумен
Мисля че има някакво забавяне именно от НОИ за втората година. Сама ще видя колко е то като почна да чакам следващия месец. Преди известно време моята работодателка ме потърси именно с този въпрос  "Превеждат ли ти редовно майчинството", една от колежките ми която също е майчинство била почнала да я обвинява че си бави документите фирмата. Това от втората година на сина и, та от там знам.

# 539
  • Пловдив
аз също съм във втората година и от март насам го получавам изключително редовно
за август даже днес ми влезнаха в сметката

Общи условия

Активация на акаунт