Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 884
  • 798
  •   1
Отговори
# 540
  • Шумен
До този момент и на мен ми го превеждаха редовно, даже смея да твърдя на една и съща дата (освен ако не се пада събота или неделя) на всяко 2-ро число и така е от февруари насам (тогава ми беше първия превод след болничния). Но сега ще видим, ще пиша когато има развитие  Peace

# 541
На мен ми дадоха само един комплект документи да попълня, в тях има място на което записваш и двете деца така че не виждам смисъл от два комплекта, а колкото кога ги получаваме май само Господ знае. На мен преди няколко дни ми се обадиха че ми отказват помощта за трето и четвърто защото бланката за роднински връзки не била попълнена коректно. Направо се чудят за какво да се заядат.

# 542
след втората година се бавят защото вече не се изплащат автоматично ами зависи кога работодателя подава някакви декларации и документи  Simple Smile дано да съм в помощ.не се сърдете на работодателите.те не са виновни.майка ми работи в нои и на мен са ми ги бавили с по 2 месеца.просто там имат много работа и затова след навършването на 1 годинка има доста разлики в законите и затова е забавянето.и въпреки това пак си зависи и кога работодателя е подал документите,и кога ще се изплати майчинството  Whistling

# 543
ох много объркано съм го написала че детето ме тормози,дано разберете какво имам предвид.
накарайте работодателите си по раничко да са готови с документите ви и по бързо да ги подадат в нои,и ще си получавате майчинството малко по бързо от другите мами

# 544
  • Пловдив
накарайте работодателите си по раничко да са готови с документите ви и по бързо да ги подадат в нои,

да,то ако ставаше така
нали фирмата има и други служители и всичко се подава заедно-не може на майките да се носят нещата по-рано
важното е да е в законовия срок

# 545
Моята сага с агенцията за социално подпомагане продължава - вчера ми се обади един любезен господин, който ме информира, че молбата, която съм попълнила е крайно недостатъчна, за да си получа всички пари. Оказа се, че се попълват две различни бланки, но в един екземпляр - към тази, която е за 2*1200 се прилагат копия на удостоверенията за раждане на близначките, а към другата - оригинали на удостоверенията + удостоверение за семейно положение, което се получава от общината. Казаха ми също, че парите се изплащат след 20-то число на следващия месец.
Желая успех на всички в неравната борба с подобни институции  #Crazy.   

# 546
  • Стара Загора
Искам да попитам - при условие че с бащата нямаме брак, при подаването на документите за различните помощи ( 2 х 600 ; 2 х 1200 ; майчинство) трябва ли да нося някакъв документ за това, че нямаме брак, т.е. за моето семейно положение , гражданско състояние ли незнам как се води newsm78 newsm78

# 547
ailan, на мен в общината ми издадоха удостоверение за семейно състояние, в което описах всички членове на семейстовото. Предполагам, че там ще ти кажат как да процедираш. Успех!  Simple Smile

# 548
  • София
От общината се изисква документ за семейно положение!

# 549
Няма значение дали имате брак с бащата, държавата отпуска помощите на децата а не за семейно положение. А като отидеш в общината да попълваш документа за роднински връзки в тях се включват само децата ти, майка ти и братя и сестри, мъжа не се води роднина по нашия закон.

# 550
Момичета, искам да попитам детските от кога трябва да почнат да се изплащат и кога трябва да подам документи за тях.Също така ме интересува и какви документи ми трябват и къде трябва да ги подам.Момчетата се родиха на 14.09. доста недоносени и са в ковиьозчета още но мога поне тези работи да свърша докато имам все още свободно време, че после с тях ще е по-сложно   bouquet

# 551
  • София
Вилкони,след като станат готови актовете за раждане ги взимаш от вашата община,също от там трябва да си извадиш  бележка за семейно положение(експресна 10 лв.,обикновенна за 5 лв. и ще е готова след пет дни) и със тези работи отиваш в социалните служби към вашият район,като предварително си си преснимала копия на актовете за раждане,защото освен че ще искат по няколко ще задържат и оригиналите до получаване на помощите,а също така трябва да вземеш и медицинска бележка от МД,че са и поставени ваксините при раждане,както и копия на личните ви карти и оригинали за сравнение.
Обясняваш им че имаш близнаци и съответно те трябва да ти дадът да попълниш общо 4 декларации- за 2x600 и за 2x1200.
За детските(105 лв.),дохода ви нетрябва да надвишава 350 лв.на член от семейството,като за доказателство представяте бележка с доходите за 1 год.назад.Ако отговаряте на условията първите детски ще дойдат заедно със еднократните помощи,а това ще се случи най-рано на 30.11 тъй като трябва да изчакаш да станат готови актовете за раждане,доколкото си спомням аз ги взех някъде две или три седмици след като родих.
Понякога служителките не са особени любезни но не им обръщай внимание,важното е да ти дадът общо 4 декларации за двете вида помощи,че понякога се правят на луди.
Успех и стискам силно палци за твоите момченца. Praynig

# 552
ninkata80, благодаряти мила   bouquet
А всъщност аз трябва ли да нося номер на банкова сметка или те ще ми кажат в коя банка да си открия такава и тези еднократните 2х600 и 2х1200 на ръка ли се взимат или и те като детските са по банков път.Оххх малко звучи грозно от моя страна и дано не си помислите "на тая децата в болница и не се знае дали ще стане нещо от тях за пари се затърчала" но питам за да не се разкарвам 100 пъти до общината и да свърша всичко с минимум ходения до там.

# 553
  • Пловдив
vilkoni,никак не е грозно.Подай за помощите,за да ти ги преведат по-бързо-така може да си помогнете и децата по-бързо да се възстановят

Може да избираш да ти ги преведат по банков  път /впискваш в молбата сметката/ или в пощата
има обаче общини,които откриват сметки те-в Пазарджик е така

# 554
  • София
Вилкони,няма нищо грозно мила как  Hugаз също много преди да си прибера дечицата от МД си оправих вс документи!

Общи условия

Активация на акаунт