26 градуса в къщи

• 2 200
  • 30
  •   1
Отговори
Знам,че сигурно ще се повторя,но дайте ми съвет в къщи е 26 градуса и не знам какво да правя,как да я държа облечена бебка тя е толкова малка,на мен ми е адски горещо пък на нея .....представям си Shocked  трябва ли да си сложим климатик?

# 1
  • UK/София

Малкият ми син като се роди вкъщи беше 25 градуса.Държах го само по боди и тънки чорапки, завивах го с пелена.Много е топло, не го навличай бебето, ще го претоплиш!

# 2
Когато миналата година се роди синът ми в къщи също беше 26 градуса обличах го само с боди и чорапки и с много тънка пелена.

# 3
Дъщеря ми се роди миналата година на 4 август - адска жега, пак беше около 26 градуса у дома. Както са писали мамите по-нагоре - с боди потник или с ръкавче, тънки чорапки или без, зависи в кой час на деня и ако спи покрита с тензухена пелена. За климатика - не се препоръчва поставянето му в жилище, в което има малки деца, камо ли толкова малко бебче Peace

# 4
Моя син го родих през юли. Беше едно гадно, горещо, но ветровито време и аз така се чудех вкъщи с какво да го обличам. Съвсем като новороден го държах по боди с къс крачол и тънко памучно одеало отгоре.

# 5
  • София
ми държиш го леко облечено....по боди или къс ръкав и къси панталонки, тънки чорапчета, като спи - чаршафче...то ако сега е 26, колко ли ще стане у вас лятото в най-големите жеги.....
Но все пак климатик...май не бих.....

# 6
  • София
Но все пак не забравяйте, че новороденото не може да контролира телесната си температура и когато на вас ви е топло, на него може да не му е.

# 7
  • София
Но все пак не забравяйте, че новороденото не може да контролира телесната си температура и когато на вас ви е топло, на него може да не му е.

Абе, на 26 градуса няма как да не му е топло. Бих го оставила по боди и завито с лека пелена докато спи. Ако се поти, и бодито ще махна, да си седи по памперс.  Претоплянето е по-лошо обикновено, отколкото ако му е леко хладно.

# 8
  • Пловдив
И при нас през деня става 26 градуса в стаята на бебка.Имаме климатик , но не го пускаме.Обличам я с тънко боди и я завивам с тънка памучна пелена , когато спи.

# 9
Абсолютно те разбирам  Peace У нас заради южното изложение градусите снигат до 32!!! Сега в по- горещите дни държа бебка по къс ръкав и даже без чорапки, завита с чаршафче, а вчера беше само по памперс. През деня ако е потна и е наистина горещо я разхлаждам с водичка, без да я къпя. Иначе, понеже у нас наистина е адска жега мисля да сложа климатик- знам, че не е препоръчително, но бебето се мъчи- не спи, не иска да яде, появяват й се пъпчици, хленчи... Общо взето аз едва издържам, та представям си на малката какво й е  Embarassed Засега се спасяваме с дъъълги разходки навън  Peace

# 10
  • София

Абе, на 26 градуса няма как да не му е топло. Бих го оставила по боди и завито с лека пелена докато спи. Ако се поти, и бодито ще махна, да си седи по памперс.  Претоплянето е по-лошо обикновено, отколкото ако му е леко хладно.

Говорим за новородено. Не забравяйте температурата, с която е свикнало 9 месеца. Не казвам да го навличате, но и само по памперс на мен ми се струва крайно.
P.S Синът ми е роден на 25 юли, но никога не е стоял само по памперс.

# 11
Дръж бебка по-леко облечена, но ако спи, я завивай. И внимавай да не я оставиш на течение.

# 12
В спалнята ни в момента е 30 градуса,южна е и тя и е най-горещото помещение.Бебчо е само по боденце-най-тънкото,катоо спи му мятам чаршафче на крачетата.Климатик има,но ме е страх още.Със сигурност ще го ползваме обаче,няма как. Confused

# 13
Такаа, имахм е същия проблем, малката се роди на 8-ми август миналата година, адска жега, през деня я държах по късо боди с чорапки задължително, през нощта с дълго гащеризонче на дупки (много тънко). Имаме и климатик, когато температурата скачаше 26 градуса (а това често ставаше в тогавашните горещини, та до 29 е стигала) водя бебчо в хола, пускам климатика, охлаждам стаята и го спирам. Като е затворено час, два е приятно и после пак става задушно. Повтарям процедурата, иначе от жегата не можеше да спи.

# 14
  • София
Може да пробваш да проветриш и разхладиш стаята. През това време бебето е най-добре да не е в стаята и да стои на течение.
Обличаш и по-леко ако е много горещо помещението.
Теми за климатик в стаята където е бебето има много. Потърси с търсачката. На въпроса ти "трябва ли?", не е задължително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт