Бъдещи майки АВГУСТ 2009 - Тема 36

• 14 168
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
Дю, да разбира се. Но те от Ла Лече лига препоръчват и вода да не се дава на бебето, но... и това вече сме го обсъждали тук. Както казах - мнения както винаги има много и всеки сам трябва да си прецени  Peace

За вестителките мисля, че трябва да са доста повече от 2, както казва Цвети в случай, че 2 раждат едновременно Simple Smile

# 136
Като гледам вестителки няма да липсват Simple Smile

А за детенце, какво да ви кажа, моята мома проходи на 11м, отначало (на годинка и нещо, че то точно зимата проходи, та не сме излизали особенно) искаше много да ходи и не искаше да я нося. Аз вече бях и бременна, та мн се радвах. Но сега вече на 1г и 5м на 10-тата крачка и иска да я нося (освен ако не бута нещо), така, че количката до едно 2г някъде поне си се ползва. Дето се казва, може да не е всеки ден и в квартала, но ако идете някъде по на далеч, или излезете вечер, не може без количка, може и да заспи и т.н. Така, че или преценявайте да са по-широчки (макар, че то си е до детето де, комшийката ми е със същата количка, ама на 1г вече едва ставаше на сина й, а моята още й е широко). Другия вариант е догодина да се вземе лятна количка, която ще е и лека. Така, че си преценявайте, мамчета  Hug

# 137
Цветии, Цвети, как си се навила толкова скоро на второ?! Евала!  Hug

# 138
Яна, така е - всеки си преценява - според мен вода на кърмаче не е нужно да се дава. Но всичко зависи разбира се от бебето.  Laughing

Аз изчезвам на разходка в гората, малко на хлад, че такава жега се е заформила.  Crazy

Лек и прохладен ден!  Hug

# 139
Да наистина, на повечето жени им е пресен споменът от раждането и не искат и да чуят за второ поне по 2 години, но си има исвоите плюсове, когато са породени децата. Ние с големия ми брат сме породени и общо взето и сами сме се гледали и като садве деца си играят заедно и се занимават повече сами.

# 140
Дю: къде е тази гора? Искам и аззз Simple Smile Приятна разходка!

Захира: абсолютно е така! И аз бих искала да са ми с малка разлика, ама да не се заричам от сега  Laughing

# 141
Гърдите не съм ги подготвяла с първата си бременност, и сега не възнамерявам да го правя. Кърмих повече от успешно 9 месеца, този път живот и здраве възнамерявам да е още повече.
За количката - естествено, че е за предпочитане дръжката да се обръща, но странно защо към днешна дата много малко модели имат тази функция. Говоря за комбинираните колички като цяло, без кошове за новородени. С Гери ползвах количка на Хаук, комбинирана, с превъртаща се дръжка - никакви проблеми и неудобства не съм имала, при все, че беше и зимно бебе.
Относно возенето в количка - не се заблуждавайте, като мислите, че след като проходят, количка няма да ви е нужна. Категорично мога да заявя, че поне до 2-годишна възраст ще имате непрекъсната нужда от такава, а вероятно и известно време след това. При по-дълъг преход, няма как детето да се справи с ходенето - самото то ще пожелае да седне. Освен това, количката е и товароносач Wink, незаменима и за следобеден сън в парка, докато мама пие кафе с приятелки. Sunglasses А това, че има деца, които се запъват и не искат да се возят, а протягат ръчички да ги носят - не съм допускала подобно поведение, няма и да допусна - мама не е магаре. ooooh!

# 142
мммммммммм живот и здраве да родя малкия и след има няма годинка мисля да действаме за още едно че не се знае по натам ще може ли да имам късмета който имах сега с това бебе

# 143
Добър ден и от мен Hug
Цяла нощ сънувах, че кърмя Crazy Преди малко проверих какво означава съня ми и излезе, че е радостна новина съврзана със скорошна поява на момченце в семейството Crazy Направо съм като пророк Mr. Green
Днес съм решила да ходя на бебешки пазар и да купя комплекта за изсипването и няколко други дрешки Heart Eyes Ще капарирам и количката, че вчера се скарахме с моя и не ходихме да я вземем /ако изобщо са я докарали/, а пък аз сама няма да мога и поне да я запазят за известно време Wink
Гърдите си ги мажа с обикновен крем, с който си мажа и цялото тяло. Зърната не са ми груби, само са станали по-тъмни, но четох че това било нормално. А също имам и кожни висулки Rolling Eyes В "Моята бременност" пишеше, че и това било нормално ама после не изчезвали....добре, че са съвсем мънички

# 144
Ice Queen и на мен ми се появиха тия кожички аз така им казвам....ама.......щом не е нещо лошо не го мисля Simple Smile аз си мажа гърдите със зехтин и са добре Simple Smile

# 145
Мили дами аз имам едно предложение. Хайде да не използваме за напред думата обебила! Звучи елементарно и някак си махленски! Разберете ме правилно, не искам да предявявам излишни претенции просто това събитие в нашият живот не трябва да се омаловажава по този начин!
 Hug

Мила Gerinela, аз също имам предложение! Ако не ти харесва как се изказвам аз, имаш възможността да ми го кажеш на мен! Като цитираш написаното от мен без да е необходимо да правиш обръщение към всички останали! Може би, никой друг не би се изказал така махленски и да го обидиш?! Елементарно е и да се сетиш! Мога и да те разбера за неизявените ти претенции, но това събитие всеки го приема както си иска и коментира както иска! Това дали го омаловажавам, не можеш да прецениш ти!

Nevnev, колкото до това, колко гадно ти прозвуча тази дума на теб, аз мога само да ти кажа, че на мен ми е 123456 пъти по гадно и трудно да чета неграмотните ти постове! Аз няма да се изказвам гадно, но ти ако обичаш използвай малко препинателни знаци и "Проверка правопис", вместо многоточие!

И нека добрия тон живее....  Hug

# 146
Ииии Данче не го казах с лошо де Simple Smile

# 147
Eх момичета не се карайте!
Аз също забелязвам, че съм си променила изказа откакто съм бременна - говоря в множествено число за себе си, което много хора ги дразни, защото после прераства в "папкаме, слушкаме, акаме, расте ни зъбче и т.н. и т.н.", но е нормално, когато носиш бебето 9 месеца и го чувстваш като част от себе си после да продължиш да го чувстваш така. И аз променям някои думички и използвам такива, които не съществуват - бременея, бремелинствам и т.н., но в момента съм в такова "емоционално бебешко" състояние. Нека емоциите не взимат превес при общуването ни, защото често през интернет хората не могат да се разберат кой какво е искал да каже и кой какво е разбрал.

# 148
Добре аз предлагам така.На първа страница да напишем кои са вестителките (предлагам да бъдат 4-5 няма смисъл от повече),но както ЗАХИРА каза добре е наистина да са с по-крайни термини,но поне има и други желаещи нека има с термини и в началото и в каря на Август.
Та така.......да си напишем имената и вместо да си даваме телефоните на първа страница всеки да си избере която иска вестителка и да и поиска тела на лични и когато стане нещо независимо дали е раждане или нещо друго за да не се притесняваме все може да се драсне един смс. Hug Heart Eyes

# 149
Съгласна и със Захира и с Биа!  newsm10

Хормоните ще ни довършат! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт