Бъдещи майки АВГУСТ 2009 - Тема 36

• 14 169
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен с днешна дата. Тук се очертава един мнооооооооого горещ ден, отново.

# 121
Момичета да ви споделя с Диянчето какво измислихмеее за разхлаждане в летните дни........продава се безалкохолна мента(същата като алкохолната) и със спрайт или студено мляко е идеална за разхлаждане

# 122
Славенче, какъв ентусиазъм само - когато и да ти е термина - избрана си!!  Laughing  Hug

Мерси, Янче! HugМного се радвам! newsm44
Само не знам тук ли да си напиша телефона?Да не се кара някой? newsm78

И тук се очератва горещо....

# 123
Hariela, rumik моя приятелка гледа бебчето именно с модела "Пуки" на Чиполино и е много доволна, въпреки всички противоречиви мнения из форумите. И аз я харесвам, единственото, което не ми допада е двойните дръжки.  Аз днес се отскоча до магазина на Чиполино, тъй като съм харесала 4 техни модела - Палома, Baby Max Vittoria, Ultra и Flora, от които май първите две вече не се предлагат като модели, а аз най-много тях харесвам, та ще видим не става ли с поръчка примерно да я доставят. Ако не тръгвам по бебешките магазини да си търся нямали някоя изостанала от тях.
Идеята за вестителките е много добра, но е хубаво да са с по-крайни термини както е Биа например.

zahira,ако ходиш до магазина на чиполино,моля те да питаш или видиш дали има и кошче за кола или ще трябва отделно да се купува.ще ти бъда много благодарна ако провериш Hug

# 124
Rumik няма проблем ще питам и после ще ти пиша. Вестителките е хубаво да си дадат номерата и да се заковат на началната страница. Поне в другите темички е така.

# 125
Добро утро и от мен!
Невнев, аз чакам да измислят безалкохолен джин Mr. Green, че ментата никак не я обичам. Whistling

Да ви споделя, че си търся двойка разтегателно канапе. В началото ще трябва да се изолирам с близнаците в бъдещата тяхна стая, а тя съвсем не е огромна, а аз все на нещо трябва да спя. Някой, ако има представа къде в София има подходяща мебел, моля да свирка.

# 126
Здравейте!

Аз снощи спах учувдащо добре. Сложих си една допълнителна възглавниза под гърба и главата за да съм поднаклон. В противен случай имам чувството, че въздух не ми достига и ми тръгват страшно много киселини!
Янче и аз това си мислих щом сега е така по-нататък какво ли ще е.....
Дю няма да пътувам до Смолян за съжаление. Сестра ми ще пристигне в България и ще изкараме една седмица на Сл. Бряг.
Мили дами аз имам едно предложение. Хайде да не използваме за напред думата обебила! Звучи елементарно и някак си махленски! Разберете ме правилно, не искам да предявявам излишни претенции просто това събитие в нашият живот не трябва да се омаловажава по този начин!
 Hug

# 127
Гери съгласна съм относно думата обебила....звучи ми на мен някак си гадно Simple Smile ами на кого да пишем на ЛС номерата за да могат да бъдат сложени на 1-ва страница.

Стрелче и аз до миналото лято не я харчех ментата ама много добре ми действаше на слънцето на което се печах почти всеки ден от сутрин до вечер Simple Smile

# 128
  • Sofia
Здравейте и от мен!  bouquet

Радвам се много, че на почти всички им е харесала моята рокля! И аз си я харесвам ...  Laughing

Идеята за вестителките ви е страхотна и е точно навреме. По-добре е по-отрано да сме подготвени!  Naughty

Аз да ви кажа съм си харесала още два модела на Чиполино - Ултра и Рапидо.
Само дето на модел Рапидо не може да се премести коша, за да гледа бебето към майката. Та трябва да се види и да се реши на място какво ще се взима.

Захира, ако ходиш наистина до магазина на Чиполино, сподели после впечатления.

# 129
Добро утро  Hug

Ето малък цитат за подготовката на гърдите:
Обтриването на гърдите, което се препоръчваше доскоро, може не само да претрие нежната кожа на бюста, но и да доведе до преждевременни контракции, предизвикани от прекаленото стимулиране на гърдите. Също така обтриването вече не се препоръчва от лекарите и консултантите по кърмене, тъй като така се изтрива смазката, която гърдите произвеждат по време на бременността и кърменето и която обикновено е достатъчна, да ги предпази по време на сучене.
Препоръчат се въздушни и водни бани, ходене без сутиен, ласки от любимия човек и такива други приятни неща.  Laughing

А тук е цялата статия: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=971

И да кажа за Пукито на Чиполина: според мен е доста тясна и не знам как би се возило едно по-голямо бебе в нея. Вчера видях приятелка с бебе на 1г. и 1 м., ами според мен след 1-2 месеца тази количка вече ще му бъде доста тясна.

Гери, приятна почивка на морето! А ще се видим като си дойдеш някой друг път.

# 130
ГериJoy много сладко изказване за 'обебването'  hahaha ама все пак не го приемай така. Ако се запознаеш с Данчето (нали тя използва тази дума?) ще видиш какъв шемет е и че не иска нищо лошо да каже с това, а напротив  Hug

Не е ли опасно да си слагате телефоните на основната страница? Не знам, чудя се...  :thinking

Дю за гърдите и аз така бях чувала, че вече обтриването не се пропоръчва, но уви явно не е съвсем така. Не съм съгласна, че ласки от любимия и ходене без сутиен помагат да загрубеят зърната! Специално за лаксите хмммм и те могат да предизвикат контракции, защото гърдите са ерогенна зона, а за ходенето без сутиен - хммм с моите бомби примерно не бих си го причинила да ми увиснат до пъпа  Peace Освен това обтриването евентуално се прави в края на бременността, именно заради риска от контракции, ако по-рано се започне.

Но така или иначе мнения много, всеки да си прецени  Hug

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 11:37 от yana-sladurana

# 131
  • Sofia
Дю е права!  Naughty И аз знам, че вече не се препоръчва да се обтриват гърдите. Вярно е и това, че води до контракции. На лекциите на "9 месеца" казаха, че е добре вече от 32г.с. да започнем да мажем зърната с подходящ крем за зърна, какъвто си изберем. Иначе аз си мажа гърдите редовно с олиото на Кокона и Майка и също така ползвам масажния крем за тяло.

# 132
За гърдите и аз съм на мнение, че не трябва да се пипат. Най-много да се мажат с нещо, но чак пък толкова рано...и то пак според зависи. Предния път не съм ги пипала, и сега така ще направя. Още повече, че са ми адски чувствителни за да ги дразня (особенно с кърпа).
За количките - не е задължително да се обръща дръжката, важното е да може да се върти сенника (моята Кенгуру е така). Изправя се само по посока на движението, но като е малко бебчето е с лице към теб (е, може и обратно да го сложиш), а само сенника се завътра така, че да му е от страната на главичката. Но и аз съм на мнение, че в началото трябва да го гледаш, а и то повечето време спи. А дори и да не спи, то не може да види толкова далеч, така, че е по-добре да вижда теб, отколкото дървета, които няма да разпознае и т.н. Има време да гледа на вън Simple Smile

Вестителките - не мисля, че е нужно да се избират, всяка която пожелае да си даде тел и ще се сложи на 1-ва страничка. Пък вече всяка от нас ще си запише, които телефон тя иска (добре е да са 2, да не се окажат родили едновременно Simple Smile )

# 133
Аз си мажа зърната с каквото мажа и цялото тяло като внимавам да не обтривам, защото все пак зърната са ерогенна зона и може да си докарам контракции.
Дю за "Пукито" се предполага, че дете над 1г. вече може да ходи и не му е необходима количка до такава степен. Наблюденията ми върху дечицата около мен показват, че в момента в който проходят вече не искат и да чуят за количка. Все пак всяко детенце си е различно де.

# 134
Яна, това не е мое мнение, а на консултантите по кърмене от Ла Лече лига и препоръките са от тях.

Да, Захира, права си, Гергана отказа да се вози в количка около 1 г. и 5-6 месеца, но имам приятелка, на която детенцето все още се вози в количка, а са на една възраст с моето дете. Просто е невъзможно да излезеш на разходка, защото на 2-рата крачка иска да го носят.

Общи условия

Активация на акаунт