Отговори
# 180
Вчера бяхме на пазар и купихме на бебка доста нещица  Laughing . Чадърче за количката, възглавница за къпане (старата се скапа), комарник, играчка за количката, слънцезащитен лосион на "Chicco" и светеща нощна биберона на  "Chicco". Купихме "Памперс Актив бейби" и се надявам да са добри, че досега не съм ползвала такива, а пакета от 62 броя  Crazy.

Бях и на преглед (най-после). Доки каза, че така добре съм се възстановила, че може да започваме второто  Crazy , аз това последното го спестих на мъжа ми  Embarassed  Rolling Eyes  Blush .

Пристигна ни шезлонга "Фишер прайз" и бебка спи блаженно в него на вибрация. Иначе мелодиите и играчките не я впечатляват особено, но от вибрацията определено има ефект  Laughing

cvetka-koketka, на мен доки ми каза да слагам компрес реванол върху точицата от ваксината. При всяка смяна на памаперса капвам по малко, че то бързо съхне. Досега с две ваксини съм процедирала така и няма нито зачервено, нито оток  Peace

Tony_st, и аз забелязвам, че бебка яде по-малко. При нас по-скоро по-бързо се наяжда, а дали поема по-малко храна ми е трудно да преценя  Rolling Eyes

Уффф тея от "БТК" трябваше да са тук в 09:00 за интернета, а никакви ги няма. И разходката ще изтървем заради тях  #2gunfire

# 181
Ивема, аз не успях да намеря същия крем, и от аптеката ми препоръчаха един на лабораторията на Дюкре - А-Derma се казва. На същия принцип е - без химични филтри, предпазва механично. А как да преценя дали съм доволна ...ами не е изгарял, но той има здрава и по-мургава кожа, досега и без крем не му се е отразило зле слънцето, а и той имаше малко загар. Единствено този тип кремчета са с един недостатък, че за да действаш трябва да слагаш хубав дебел слой, който я попие, я не и си ходи един такъв побелял и мазен и само му лепне прах по лицето.

Тони, и ние първия ден като хванахме жегите и забелязах, че спи много по-дълбоко и огладнява по-бавно.

# 182
Тони- ние не се кърми, но и ние хапваме по-малко (с около 40-50мл) и странното е, че после си седи така до следващото папкане. Само водичката си я иска честичко като сме навън.

За морето- аз тази година няма да я водя. Нещо не знам как ще стане. Ще идем на планина с басейн.

Хайде ние сменяме памперса и сме навън

# 183
 Hug
Я кажете , защо не трябва да се къпят бебетата след ваксина  newsm78.Ние вчера сложихме 1-вия пентаксим и си го чипахме вечерта.Такъв киселец беше цляд ден,но не беше от ваксината,цял ден не мигна,но за сметка на това след банята заспа самичък на дивана,легнахме и ние и викам след малко ще се събуди да яде,но уви събуждам се по едно време,гледам 3 часа  Shocked, ooooh!не ми се искаше да го местя да не се събуди,та така се изръбихме до 7.30 на дивана. LaughingТой един път ще реши да спи цяла нощ и така ще ни преметне да не можем да си починем,ей голям тарикат е  Mr. Green
За слънцезащитният,ние сме с дайлон кидс 30 фактор-21лв
И ние в жегите много малко се храним,даже пропуска ядене през деня,но вечера си наваксва  Mr. Green
Ох на море така ми се ходи,но и ние няма да севтосаме тази гоидна,че нашия тати няма да го има,а сама с бебо не се виждам

# 184
  • София
Здравейте и от мен най накрая...нещо никакво време не ми остава...нито за домакинстване нито за писане,но поне почитам във форума от време на време.аз вече в чудо се видях с тия колики,тъкмо реших че му поминават вече и вчера беше кошмар ooooh!,поне е почнал малко повече да спи нощемTony_st  еми и Сашко яде мн по малко от преди,от горе на това е почнал и мн да се заплесва и е голяма борба с това ядене.
Ние пък събота и неделя го водихме мъника на почивка в Стрелча(случайно се озовахме там...но пък по добре стана така)и да ви кажа намерихме едно страхотно хотелче с ресторантче(където храната е безбожно евтина)и си изкарахме страхотно,Сашко беше мн послушен и ние си починахме..беше чудесно не ни се прибираше.
Относно свекървите...оф незнам ние живеем с нашите и едвам ги издържам,а какво остава ако бяхме при свеки...истината е че семейството трябва да си е самостоятелно,но като не става се примиряваш,теглиш по една на всички и си гледаш децата и мъжа...
Честито на всички които са имали или ще имат празници.  bouquet Hug

# 185
М да, сега остава да ми се нормализира кърмата според щенията на Рая, че тези подути гърди... ooooh!

Ето да ни видите какви сме любвеобвилни. Grinning

# 186
  • София
 Здравейте Simple Smile
 Моят бебешор си има доста колики и то от сутринта, та все ми е в ръцете. Никаква домакинска работа не мога да свърша. Вие ползвате ли слинг? Какъв? От къде си го закупихте?
 Tony_st и Влади яде по-малко като че ли, защото гърдите ми се препълват, но и други течности отказва да приема.

# 187
  • София
*Elle* Ние ползваме слинг и съм МНОГО доволна,облекчи ме определено,а и коликите в слинга му минават по бързо ето от този сайт е нашия  :)http://bebe.to/sling/sling.html

# 188
Здравейте!
Аз най-после успях да кача в албума три снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=374200&pid=12418433

Иначе по темата за моренцето - ние ще го водим другата седмица в Созопол. Притесненията ми са свързани с пътя, който е около 3 часа, както и как ще се разхождаме с количката по тези павета. Ще вземем кенгурото с нас и ще пробваме с него. А на плаж мисля да го заведем само 1-2 пъти, но задължително сутринта и под чадър.

Скоро ще се включа пак. Цунки на всички бебоци! newsm51

# 189
Здравейте,
Ние от 3 дена не сме на кърма, но не само ,че не яде по малко , а НАПРОТИВ , гладен е на 2 4аса и половина, иска повече от 130 мл(на 2 месеца  Shocked) и почна да се буди през нощта, тъкмо си спеше по 7-8 часа. Не знам какво да го правя - гладен ли да го държа?!?!?!

# 190
Здравейте!
Белла, тук съм си. Hug Седя си и давам заето. Риша закусва отново, май има криза на растежа, яде като разпран, да ми е жив и здрав! Тоби си играе в шезлонга, много му харесват играчките.
Чета си ви кротко, мислех си, че при нас няма нищо интересно, но не е така. Тоби се смее на глас и е много приказлив. И наистина вече спи цяла нощ, от около 22 до 5-5.30. Аз обаче лягам след 12, и съм вечно сънлива.
Вие по колко часа спите? Кога лягате? Споделете, моля ви.
Най-после му купих въртележка за кошарата и много и се радвам. Взех и оригиналния дъждобран на количката и ролети за прозорците на колата.
Днес Том има детско представление, годишното шоу на училището и ще трябва да се дотътрузя с метрото до пъпа на Прага. Добре че е свекър ми да дойде с мен и да помага с Риша, той едва ли ще склони да стои мирно в залата. А мъжа ми днес има важни неща на работа и ще пропусне. Това е живота.
По повод подаръците за 1.06., взех на Риша ето това и много му се радвам. Пясъчник и водна маса.

Искам да похваля Мирената. Не мисля за хапчета или презервативи изобщо, голям кеф!
За морето- едва ли ще идем тази година. Бяхме на планина, един вид генерална репетиция за пътуване с 3 деца. Страхотно беше, но ще ни трябва ван за море. Италия е далече. Sad Аз вярвам в чудеса, де...кой знае, може и да ни излезе късмета.

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 11:46 от Deziderata

# 191
Ей, Дез  Hug Точно вчера си мислех за теб.
Браво на Тоби, да ти е жив и здрав! Е и другите двама- също де!!!
Много добре ми звучи водна маса- не бях чувала.
ЗА спането- и аз лягам в 12, в редки случаи- в 11. И как спя- както Мария реши- но общо взето- 3-4 + 3-4. Понякога, ако след яденето около 7 сутринта заспи веднага, и аз спя още, но ако не заспи- се разсънвам- и после- не мога.
natsti , нямаш кърма ли- пий биричка безалкохолна- има много добри немски. Е ако изобщо искаш да кърмиш, де.
Ние за първи юни- ще я водим на морето- при моите родители- не знам ще има ли подарък newsm78, но сигурно ще й взема нещо, което ще го нароча за празника
Абе много търся кърпа за главата с козирка- бяла или някаква шапка- ама да е чисто бяла- не намирам.

# 192
  • София
 Здравейте, мацки!
 Някой да знае за фирма, чистеща безплатно апартаменти, заради зелените очи на домакинята? Grinning Grinning Grinning Бав мааму! От два дни чистя и подреждам и е все същата кочина, а балът на голямото магаре е утре и въпреки, че гостите съм ги поканила навън, все някой роднина може да иска и у нас да влезе, а апартаментът е направо необитаем. УжасТи ви казвам...
 За хапването- и Илийчо намали дозата и сега сигурно съвсем ще окльощавее, за ужас на любимата му баба-педиатърка. За сметка на това нощем се буди на всеки 2 часа, може би от жегата и се кърмим по три пъти. Обърнахме деня и нощта и направо съм в потрес.
 Tony st, искам да изям едни бебешки момичешки кълки, ама нали уточнихме, че ти си от мамите,  дето не дават чужди хора да им гушкат бебетата, ще се наложи да се въздържа. Grinning На моя дзвер ме е страх да му ги ръпна, щото като е такъв дребосък, няма да ми останат за после. Grinning Много хубави снимки! Simple Smile
 За слънцезащитния крем- аз не слагам никакъв и Илката е хванал малко тен. Гледам просто да го държа по-рядко на пряко слънце.
 За морето- аз планирам едно през септември, когато е по-хладно и няма толкова хора по плажа. Пък и се надам да смъкна някое кило дотогава, че инак ще изплаша рибата.
 Тедсън, вярно че ти е голям зор с тоите моми, но пък са такива сладурки... Simple Smile

# 193
  • София
Здравейте и от нас. Направо егати зора с тези ваксини. След ваксината сложих риванол, дадох Панадол Бейби и нямаше проблеми, дори излязохме на разходка, видяхме се с Росикв, Елвинг, Тедсън и Дума. Калин си спа, само посука по-често, ама нищо ненормално. Е, елате да видите от 20 до 21.45 какъв рев падна... Едва тогава се кротна и хапна, та заспа, ама върху мен, че чак на ставането през нощта го сложих в креватчето  Shocked Иначе е вече 6680 кг. и 61 см. Педиатърката ни похвали и двамата, но каза в жегите да предлагам все пак вода - какво мислите мамите на не-даващите вода?
Днес изкарахме 2 часа в поликлиниката - на него за ПКК и секрет от носа, а аз да се запиша за физиотерапия за ръцете. И понеже всичко е на различни етажи, бях с кенгуруто. прибрах се да взема количката, оставих го на спалнята в кенгуруто, ама той си спи и не смея да до вадя, че ще се събуди. Затова седнах да хапна и да попрочета Simple Smile

Росикв е добре, но няма никакво време за форума. Виждаме се много често, Стела расте и също е добре.

Дано не ми се налага да отсъствам, а купоните ще отложа за догодина Cry

Ами ние смятаме да си мъкнем Калин с нас - той е на поискване, къде ти замразяване, всичко изяжда... Само да не е много шумно и да не се пуши, какъв е проблемът? На заведение сме били с него, на гости - най-много да заспи върху мен или върху баща си, какво толкоз? И без това не сме по шумните купони, та никак няма да ни се отрази присъствието му в това отношение. Само дето ще пропуска банята, ама то не е всеки ден, я...

Тони_ст, за дрънкалката, Калин също често я изпуска, но има една, дето му пасва много добре на ръчичката, и с нея понякога повече време си дрънка (ако му я сложим в ръката и притиснем пръстчетата около нея, де, сам още не хваща).
За яденето в топлото, Калин яде по-често, но по-малко като време...

Веселина_с_п, НОИ (сайт) зарежда под Файърфокс, ама те предупреждава разни неща и едва тогава става Simple Smile

Кремито, а що не я смениш тази педиатърка и да решиш проблема радикално?

Дез, аз лягам към 22 ч. (след вечерното кърмене след баня на Калин), ставам 1 път през нощта за кърмене (между 2 и 4 ч.) и после ставам с Калин - между 6.30 и 7.30 - различно е всеки ден. Бързам да си направя нещо за закуска, че после той суче 2 пъти на малък интервал и излизаме 9 ч.

# 194
Зеленко, аз много искам да давам вода- мисля че е полезна- особено в жегите- ама Мимето не я харесва и приема по няколко капки- докато не я усети че е вода и не се сгърчи и разпищи Laughing
За воденето на бебе по купоните аз съм с две ръце- само 'дето не ни канят- мислят, че като има малко бебе и- край- само през деня живеем- вечерите не съществуваме. А аз съм си мислила- че нищо не ми пречи- да ходим по гостита и да я оставям да си спи там.
Да ви кажа за готвене- вчера за пръв път си направихме миш- маш със спанак- стана мноого яко- за тези които ядат спанак.

Общи условия

Активация на акаунт