Отговори
# 195
# 196
а дали може да се смени педито без да се ходи при нея,направо да се отиде при друг лекар?Аз моята не я харесвам,но ни е позната и ми е неудобно да и кажа,че не съм доволна  newsm78
Вчера бихме пентаксима и Крис не беше акал,сега се изака едно твърдо и гъсто,на места с по тъмен цвят,стои като топче пластелин на памперса,дали е нормално Thinking(извинявам се за цветното обяснение )
За спането винаги когато спи той , спя и аз  Peace

# 197
а дали може да се смени педито без да се ходи при нея,направо да се отиде при друг лекар?Аз моята не я харесвам,но ни е позната и ми е неудобно да и кажа,че не съм доволна  newsm78
Може да  я смениш без да я уведомяваш  Simple Smile

За водата- и на мен ми се иска да давам в тези жеги, ноо.. малката и тя отказва, най-много няколко глътки да изпие, само на кърма е. През деня обаче няма никакъв режим, продължава да си иска през 2 часа, понякога и по-често, цяло чудо е ако изкара три часа без да цокне. За щастие пък през нощта си е изградила перфектен режим, както споменах вече- към 21, 21:30 заспива и към 6 се буди, а днес откара чак до 7:30 #Crazy

# 198
Здравейте и от нас,
По въпроса за морето,аз вече резервирах за септември,мисля че неби трябвало да е проблем щом почивката е съобразена с присъствието на децата.
За слънцезащитните кремове:Аз не слагам,смятам че преди шестия месец могат повече да навредят от колкото да помогнат.Ползвам сенника на количката и нося една памучна пелена, която при нужда също мятам отгоре зз по сигурно.
За храненето,до третия месец бебетата нямат усещане за ситост,затова много често прияждат и след това повръщат,също в тези месеци най често на някои бебчета им се разширяват изкуствено стомахчетата и след това родителите имат малко повече грижи.
Борис е на поискване отказва да пие вода (аз разбирасе много за сега не се престаравам в предлагането)но в големите жеги сигурно ще съм по настоятелна.

stasi8510,и Борката е така суче на 3-3,5ч.но на мен това изобщо не ми поречи,той също спи по цяла нощ.

Тони ,Рая е страхотна и тези крачета,да ги нацелува човек,пу.......пу,да ви е жива и здрава и много да ви радва. Simple Smile

# 199
Мамчета, при ортопеда Драганов плаща ли се прегледа или е по здравна каса с направление, питам отново защото преди имаше противоречиви отговори, благодаря! Hug

Не е по ЗК. Плаща се 20 лв, без касови бележки и фактури  Mr. Green Поне миналата година беше 20. За тази още не съм ходила, чакам графика на татито ни, че да се напаснем като записвам час.

при нас нищо ново.

А, да! Вчера на консултацията педито ни каза да купуваме хипоалергенно АМ. В тази връзка имам две кутии ХИПП 1, с пробиотици, разфасовка по 800 грама. Купувани са тази седмица. Давам ги по 15 лв. парчето.  Simple Smile Кайто има интерес да ми се обади на лични.

# 200
Ето ни и нас след сутришната разходка...

За водата - и на нас педиатърката каза да предлагаме вода в жегите, ама тя и Рая не иска от шише - аз само веднъж опитах да и дам и до там. Ще пробвам тези дни с лъжичка, щото все още сме само на кърма. Днес по този повод гледахме за пречистващи кани в Денси центъра до нас, ама нямаше на Брита, та утре ще отскочим до Технополис и Техномаркет.

Слънцезащитен крем взехме на СебаМед - 30 фактор, но и аз още не съм я мазала Рая, защото излизаме към 10 и към 1 се прибираме, след което излизаме пак след 4 и половина, та понякога откарваме до 9 вечерта и аз я покривам с памучна пелена като спи, а иначе гледам като я возя да не и пече директно слънцето. За сметка на това мама се маже с 20 фактор на Ейвън, че и тя бързо изгаря...

oki4, я дай тази рецепта със спанака, защото имам изчистен във фризера и тъкмо ще го направя. Peace
За купоните - в неделя сме поканени да изпратим една абитуриентка и ще ходим с Рая. Подготвила съм и` 2 рокли, ако случайно одрискаме положението. Mr. Green

Зеленко, браво за физиотерапията дано има ефект... Знам аз, че Калинчо е гоолям мъж...и дрънкалки щом държи... Hug

Дез, и аз си лягам след като Рая заспи и си взема душ...някъде към 22:30-23 ч. тя се поприбужда между 3 и 4, ама я взимам при мен и откарва до 6-7. Папка, сменяме памперс, щото докато суче се нааква порядъчно и после спим вкупом до 9-9:30. Излизаме към 10 на сутришна разходка. Я кажи как върви при теб свалянето на кг? Аз съм във застои.... Tired

Мънки, споко бе - на мами я даваме да я гушкат... Hug щото знаят как, само на разни непознати колежки на баба и` ме хвана яд онзи ден. Ходихме в правителствена болница при свекърва ми на преглед за моята пълна с камъни жлъчка и там като я наобиколиха разни лелки и една без да пита направо я гушна и аз позеленях. #2gunfire Е, взех си я, ама не бях много хаплива, че да не злепоставям свеки... Ама после си говорим с мъж ми - то ние на свекърва ми не я дадохме да я гушне с престилка, та на тази лелка. Ама ха. Naughty

poli+, много я мачкотя тези дни като я държим почти гола...ама не се сдържам... много ми е мекичка и сладка. Laughing И нали си трае, милото, даже ми се радва като я мачкотя, та не пропускам... Blush

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 14:15 от Tony_st

# 201
Цветка-кокетка-и на Алекс след ваксината му се зачерви мястото,където го боднаха,но ми бяха казали преди това да си нося риванол и още в кабинета да му направим компресче.После му правих още няколко пъти и до вечерта и се оправи.Напоявяш памуче и го прикрепваш с лепенка да стои на мястото.А педи каза,че може и с мед наистина. Peace
Русана,и на мойта лошотия  Heart Eyesакото беше по-тъмно след ваксината,но на второто изакване си беше жълто вече.
За даването на вода- вода не обича,но много си пийва чайче.Правя му против коликите от копърово семе,анасон и лайка.Харесва му определено.
 Hug Hug Hug

# 202
  • София
Поли+, кажи за заключването  Praynig Praynig Praynig

Калин хапна и пак отпра един сън, та не сме излизали още... п

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 08:27 от зелено човече

# 203
  • София
 Здравейте Simple Smile
 Ние се прибрахме от разходка, папкахме, спинкаме и скоро пак ще папкаме. Влади също не изтрайва повече от 2 часа м/у храненията.
За водичката - нито водичка иска, нито чайче. Преди пиеше, сега не иска. На мен ми казаха, че дете, което се храни напоискване няма как да остане жадно Sunglasses
 Зелено човече, много хубаво момченце си имате, да ви е живо и здраво и все така усмихнато Simple Smile

# 204
Зеленко, супер са снимките.  bouquet
Ама пък какъв зет си имаме, а? Сладур и половина. Hug Hug Hug И по двойни гушки се конкурират с Рая. Joy hahaha

# 205
Йее, не сме само ние купонджиите. Че ние нали не го оставяме да ни го гледат  и навсякъде го мъкнем с нас. Е, с мярка де. Заведенията ги пропускаме, но ако има възможност за виждане с приятели на незадимено място - голям кеф (то пак веднъж на 2 седмици). Със слинга или в столчето - приспиваме се и се разнасяме. Или баща му го разнася Simple Smile Всички му се радват, но никой не го мачкоти, и затова с охота го даваме, ако някой прояви желание да го подържи. Хубавото е, че никога досега не е прекалено превъзбуден след такива ходения и спи много хубаво като се приберем. С майка ми понеже вярваме в такива енергии, които действат на бебешорите като има много хора около тях и тя все ме проверява на следващия ден дали е спал добре. В началото все ми се караше, че много го мъкнем, ама вече ми има повече доверие.

За спането - в началото като го приспиваше татко му и аз бях още неадекватна, лягах още в 9 с него и мъжа ми ми го даваше събуден, гладен и сменен към 12.00 - 1.00. Докато беше мрачно сутрин, спеше до 8-9, ставах в 7 да шетам. Сега аз го приспивам на спалнята в 9, а лягам най-късно в 12, някой път и с него заспивам. Ставам според него общо взето, къде в 7-8, кога в 10. През деня не спя. А през нощта се кърмим 1-2 пъти. Не спя много, ама вечер винаги си спя спокойно, независимо дали е много или малко - ако спи при мен, спя по-леко и нащрек, но на сутринта буквално не помня кога съм кърмила и колко - просто насън му се бутам да яде, ако спи в леглото - се разсънвам повече, докато кърмя, но съм достатъчно будна да го върна обратно и спя като цар после. Имам нужда от истински дълъг, здрав сън, но е мога да се оплача, защото се будя само за кърмене и ако не спя после, не е заради него.

И накрая за водата да пиша - той пие, не се дърпа, но няколко глътки, колкото да се полигави и да я пробва, ако пие повече, все се притеснявам да не е защото е гладен, обикновено пие така около половин един час преди ядене и затова не ми се рискува с водата, да не му объркам яденето нещо. Но мисля да държа в количката като е жега и съм сигурна, че не е гладен, за да видя дали ще пие. В тази връзка - мога ли да преваря по-голямо количество вода - 2л примерно, да я държа в бутилка и така няколко дена подред да му я давам, трябва ли да е прясно преварена водата (знам, че за възрастни и цветя е добре да е престояла, ама за бебета newsm78) и също - трябва ли всеки ден да стерилизирам шишетата с вода, ,мога ли само да излея старата, да изплакна и да налея нова. Бибите не ги стерилизирам всеки ден, например. Само с помпата съм стриктна, защото е все пак с мляко и може да развие бактерии.

# 206
Нагайна,
След 3 месец може един път на ден стерилизация и варене на вода, но пък тия проклети жеги водата направо се разлага и става една слузеста по края на съдовете- та няма отърване  Confused

# 207
Тони, ами аз импровизирах- задушавам лук- слуд това слагам нарязания спанак, задушава се малко и той, и след това- домати, настъргани на ренде. Като поизври водата, която са пуснали доматите- сложих сирене и яйца. Може и чушка да се добави, но аз нямах.
Отиваме на разходка ние едва сега- ама така е с тези стълби не мога да си правя 2 разходки- голяма ми е занимавка.

# 208
Nagaina, аз не стерилизирам всеки ден шишето  Naughty. Купила съм си "Бочко" за измиване на бебешки съдове и мия с него и много гореща вода. Даже шишето става по-хубаво, понеже кат стерилизирам остава варовик по него  ooooh!

За водата: Взех натурална минерална вода "Бебе" и давам направо от нея. С нея разтварям и чайчето "Хипп". Чиста вода бебка мнооого рядко пие, а чай само ако е гладна  Mr. Green .

За спането: Лягам около 12 часа, рядко по-рано. През нощта се будим за едно хранене и после около 6-7 часа става и понякога си доспивам до към 9 часа  Blush

Да се похваля: вече давам по веднъж на ден "Инфакол", а вчера даже не дадох изобщо  newsm44 newsm44 newsm44 . Май коликите си отиват  smile3508

От мен приятни почивни дни Hug - дано е хубаво времето и да става за разходки. Аз се заемам със събирането на багажа и  приготовлението на неделния курбан на мъжлето. Трябва бебка да е неотразима  Flutter е, и аз де. Ще се включа чак в понеделник  Crazy

!!!Аз пак не можах да кача снимки в снимка.бг  #Cussing out

# 209
Здравейте мацки!

Вчера бяхме на консултации, биха ни в едното краче Пентаксим , а в другото Преванар. Снощи мерих на Тедито температурата и нямаше. И  по този повод да ви питам какво давате за температура на бебетата? Мисълта ми е когато се налага де, щото аз не дадох вчера нищо след консултацията, но ми се струва че все пак трябва да имам нещо в  случай че потрябва. Дано не се налага  Praynig.  А пък нащо доки каза , че може да се къпем и ние стриктно го изкъпахме хубавичката.

А мини срещата беше супер , като изключим, това че свеки ми развали настроението като заяви пред нас (мен , зеленкото и Росикв), че някой път като и го оставя и тя ще му отреже миглите.  #Crazy Онемях , то бива бива простотия ама чак пък толкова.
А на питката ни подариха комбайн и все ме пита дали правя сокчета на Теди , а аз и казвам че до 6 тия месец не смятам да му давам друго освен мляко  и тя моля ти се вчера пита педито - " а сокчета трябва ли да му се дават, щото тя Диана го лишава " ,а лекарката само с две изречения я сложи на място. hahaha Егати  и човека !!!!!!!!! ooooh!

Никита- все се каня да ти пиша , че и ние имаме такъв като вашия килим  Joy(беше пуснала снимки и аз го видях и си викам " не само колите и килимите са ни същите. хахахаахаха

За спането ми се събират 5-6 часа сън , но със хранене  между тях и все съм недоспала. През деня не лягам.

Утре сме на бал на дъщерята на  най-близките ни  семейни приятели и отивам да се разкрасявам.

Общи условия

Активация на акаунт