Усмелих се да започна тази тема, за да разкажа за борбата ми с килограмите, която заема по-голямата част от съзнателният ми живот!
Всичко започна преди 28г, когато бях в 1-ви клас и се записах да тренирам акробатика.Преди всяка тренировка ни качваха на кантара и само някое момиче да си е позволило да качи някой грам, настъпваше ад за всички.Занимавах се с акробатика от 1-ви до 5-ти клас и в тази ранна възраст бях вече научила доста за калориите и диетите-тип лишения.Да неговорим, че преди състезание не ни даваха и вода да пием.Този период остави трайна следа в отношението ми към храната.Чувствах се виновна, ако изям нещо калорично, а ако имаше някакъв повод/смекчаващи вината обстоятелства/, се тъпчех, като за последно.Към 18-годишна възраст започнах да напълнявам и на 19г при височина 174см. бях 64кг.Никога преди това не съм била толкова пълна.Излишно е да споменавам за дискомфорта, който изпитвах.Предстоеше ми бал и реших да отслабна.Току що беше излезнала първата книга на Лидия Ковачева-"Целебен глад".Прочетох я за норматив и започнах диетата.Възхищавам се на волята си!Това беше кански глад.Немога да го опиша-трябва да се преживее.20-ет дена само ябълки и чай!Беше нечовешко да ядеш само това, хапвах сирене и когато съм навън и ми прималее взимах сушени смокини или фурми.Кръвното ми беше парманентно ниско и 1/3 от деня лежах, защото изпитвах слабост в мускулите.Свалих 10кг. и заприличах на анорексичка.До една година качих 2кг., като се поддържах с много кафета , цигари, минимум храна, дискотеки, работа по 12ч. на смени и фитнес.До 26-тата си годишнина бях 58кг. благодарение на горепосочените неща.Здравето ми небеше добро, всяка зима си карах бронхит на крак, а сутрешното кафе и 5-те цигари с него ми дърпаха тоците.Ако небях слаба и с добре развита мукулатура, незнам как щях да изкарвам работния ден.На 26г. забременях, когато родих бях с 35кг. отгоре.Отказах цигарите и кърмих сина си 1г. и 3 месеца.Свалях килограмите бавно и мечително.Все пак на 20 и... е по-лесно.След 3г и 6 месеца стигнах 62кг. и пак забременях.Пак 1г и 4 месеца кърмене и борба с килограмите до днес.Лятото свалям, зимата качвам.Поради голямата тежест и двете раждания се сдобих с: разтежение на напречния свод, капеща коса, чупливи нокти, нисък имунитет и податливост към инфекции, парманентна умора, усещане за неудолетвореност и дисхармония.Нямах сили и търпение да се занимавам пълноценно с децата и вечер едвам дочаквах да си легнат.Липсата на тонус и сили ми пречеха да съм пълноценна майка, домакиня и съпруга,а после се чувствах ужасно и така се въртях в омагьосан кръг.Когато започнех някаква диета се изнервях и си го изкарвах на околните.Голяма гадост.По обява за почасова работа попаднах в една компания за уелнес консултации и продукти.Да си кажа честно на първо четене изглеждаше малко нереално, но си казах, че дори и да незапочна работа, поне ще пробвам продуктите и ще сваля килограмите.Започнах да ги ям и пия и ефекта е поразитален.Вече не съм толкова нахъсана да свалям бързо килограми.Чуствам се жива, пълноценна, изпълнена с енергия и спокойна, тонизирана, сутрин се събуждам преди 7ч. без часовник, спря ми косопада, ноктите не ми се чупят, преборих инфекция на показалеца на дясната ръка с която се борих 2г.Имам енергия цял ден да работя и се чуствам вълшебно.Вече килограмите не са от такова първостепенно значение, е свалих за 2 седмици 3кг., като ям продуктите на HERBALIFE без да се ограничавам.И чесно казано не ми пука кой какво ще каже за компанията и за продуктите.Наистина нещата изглеждат малко нереални, но аз в момента ги употребявам и единственото за което съжалявам е, че несъм разбрала за тях по-рано и съм се мъчила години, които съм могла да изживея пълноценно.Това не е реклама или зарибяване, това е моят опит, който споделям.Всички мои близки, които сметнаха че имат нужда от тези продукти си ги взеха и нито един не е разочарован.Разбира се и аз не се доверих веднага, първо проверих дали наистина компанията е на фондовата борса в Ню Йорк
Промених коренно отношението си към закуската и спрях да пия кафета.Неизпитвам слабост в мускулите и инсулина ми през целият ден е в норма.П.П.Пробвала съм протеиновата диета-резултата беше слаб и със странични ефекти.Купих си и книгата на Пол Маккена-явно съм от 30-те%, на които не им действа

за съжаление.. просто трябва много постоянство,защото свалените килограми се връщат много лесно!! ако някой има излишни парички може да пробва но не мисля че ще има резултат въпреки че на всеки влияят по различен начин..е при мен не помогнаха!!!!!!!!! вече не вярвам на никакви такива продукти за отслабване,пила съм какво ли не.. за съжаление килограмите ми са си на лице..детенцето ми е на 1 годинка а аз съм свалила около 17 кг от раждането до сега имам още 10 но не мисля да ги свалям с хапчетии и измами които само взимат на хората парите. по добре бавно но здравословно!!!!!