"На сбогуване" и "Чучулигата" - турски тв. новели и сериали - 2 тема

• 71 873
  • 433
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря за преводите момичета, ще очаквам с нетърпение 6 епизод на "На сбогуване" Praynig Hug Hug Hug

# 211
Толкова много ни завладяха тези филми, че искаме всички наведнъж да погълнем.
То аз например от сутринта почти нищо не съм свършила като хората - час по час влизам във форума и все поглеждам за преводи.
Не ни се сърдете на нас, невежите в изкуството да превеждат и слагат субтитри. В стремежа си да научим повече ставаме нахални...........
Благодарности пак за преводачките. Естествено пак гледам старите серии. То готвенето ще чака............

# 212
  bouquet  bouquet  bouquet"На сбогуване" и на мен ми харесва много.Но,разбира се,каквото реши Дамла,ще сме съгласни.
  Аз изгледах "Дърветата умират прави".Много ми хареса и съвсем не е толкова стар,колкото прочетох някъде.Вярно,че на пръв поглед изглежда с елементарен сюжет,обаче има други,много стойностни неща.Човек и в този филм може да си вземе поука за доверието и обичта в семейните отношения.От малкото турски филми,които съм гледала,си направих извод,че за тях семейството е крепост,в която винаги можед да разчиташ,независимо какво си направил,винаги можеш можеш там да се скриеш и да знаеш,че си на сигурно място.Грижат се един за друг съвсем безрезервно.
    В "Чучулигата" пак ми направи силно впечатление точно това(и не само това,разбира се).Но тази Фериде,която пощури всички като малка-как нито веднъж не й казаха дума накриво и през ваканциите се грижеха за нея като за свое дете.

# 213
muronka = Да наистина е така .  Тук направо си е жив матриархат (само привидно мъжете командват  Whistling Mr. Green, НО женитe винаги в крайна сметка по един или друг начин постигат каквото искат  bowuu Crazy ). За децата умират -- и собствени и чужди -- по улиците, в mall-овете, в реcTорантите . ПОстоянно ги целуват, гушкат, казват по 100 пъти "41 кере машаллах", разпитват на колко са години, кърм9т ли се още, какво ядат и това може да стане от напълно непознати хора на улицата  Mr. Green Laughing. В повечето магазини/реcTоранти, когато си с дете, винаги има като малко подаръче - я малко повече слaдолед, или екстра шоколадова бонбонка etc. Това са малки жестове, но те карат да се чувставш добре. А TR семейство - това е една д'ибока, широка и висока тема  Whistling Wink ..разбира се, винаги има изключения,крайности, противиречия, НО наистина семейството като социална единица се почита и уважава. Стана дълго... Hug Peace

# 214
БЗ и на мен ми направи впечатление при гостуването ни в Истанбул отношението към децата. Малкото ми момче беше обгрижвано навсякъде - севитьорите примерно го развеждаха напред назад да не скучае и все лакомства. А тука се намират и такива, че ги насилват и изхвърлят по контейнерите.

# 215
  • София
Изгледах целият филм "На сбогуване" на турски, а сега се наслаждавам на сериите и в Лапаче.

Благодарности за преводачите, както и за тези, които ги качват!  Heart Eyes Heart Eyes newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

Страшно интересен и стойностен филм! Завладява действието!
А играта на артистите е невероятна. Вярно е, че на моменти действието е удължено и поразтеглено, но си струва да се изгледа от началото до края всяка една серия!  Peace Hug Heart Eyes

Ако преди една година някой ми беше казал, че турското кино и турските филми са интересни - нямаше да му повярвам, но .....
Никога не казвай никога!  Naughty
"1001 нощи" ме завладяха от самото начало, а последвалите преводи и на другите филми от вас ми дадоха възможност да се насладя и на играта на актьорите и на школата на турската Академия за изкуство!  Peace

# 216
Добро утро,момичета!Честит 1 юни!
За децата,за порасналите деца поздрав от мен!
http://vbox7.com/play:ff8da9a4
За по-лесно отворете таг разбойник-2 стр."Разговор с един разбойник"

# 217
  • Plovdiv

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ЗАПАЗИЛИ ДЕТЕТО  В СЕБЕ СИ  

http://www.youtube.com/watch?v=JS_l73GxxzA&feature=channel_page

JOSTELY,
 В пост №197 има нещо за теб !  newsm10

newsm51 smile3525 newsm51

# 218
ДОБРО УТРО И ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ!

JOSTELY,
В живота си човек трябва да се научи да разпознава каква сила се крие
в малките неща и да я използва.
Малките неща отварят пътя на големите!
Там , откъдето вземаш малките емотикони, има една подчертата думичка [още] - натисни я!

love001  love001 newsm51  

Ако счупим един орех и го изядем ще усетим приятният му вкус и аромат!
Ако го посадим от него ще порасне голямо дърво и ще видим величието на силата
скрита в малкия зародиш под черупката.
Благодаря на всички , които умело посаждат своите знания тук
и ни дават възможност да се насладим на вкуса на плодовете от техния труд!

newsm20

С огромна благодарност натискам първо за теб,мила! newsm51 newsm51

# 219
  bouquet  bouquet  bouquet"На сбогуване" и на мен ми харесва много.Но,разбира се,каквото реши Дамла,ще сме съгласни.
  Аз изгледах "Дърветата умират прави".Много ми хареса и съвсем не е толкова стар,колкото прочетох някъде.
.........................

филмът, който преведоха момичетата е май от 2000г., римейк на стария от 1964г.

аз също го изгледах с удоволствие  newsm51  Hug

# 220
  • Plovdiv
JOSTELI,
Удоволствието е за теб!

А аз чакам нови серии... на "На сбогуване"
или някой да ми каже къде да ги гледам преведени !

bouquet

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 12:23 от mar_tomova

# 221
JOSTELI,
Удоволствието е за теб!

А аз чакам нови серии... на "На сбогуване"
или някой да ми каже къде да ги гледам преведени !

bouquet

Дамла е качила до 6 епизод!Поздрави за нея! smile3525 smile3501

# 222
Дамла!   bouquet  bouquet  bouquet

# 223
  • София
Дамла, сърдечно благодаря ! newsm51 smile3525 newsm51

[/quote]JOSTELI,
това означава ли и включително 6 - ти епизод Peace

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 13:49 от Kati52

# 224
ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ДАМЛА!  bouquet Heart Eyes  bouquet