"На сбогуване" и "Чучулигата" - турски тв. новели и сериали - 2 тема

• 71 877
  • 433
  •   1
Отговори
# 195
  • на морето
Здравейте и от мене тук !
Едва сварвам да наваксам с четенето ....и до филмите ще стигна .
Вие сте неуморими , бе момичета - кога спите ,кога на работа ходите, за семействата се грижите .... и кога превеждате , качвате суб и ... абе не знам техологичната последоветелност на процеса , ама че е времеемко  ми е ясно !
Такава енерция сте набрали  , че нямам думи .... Освен едно огрооооомно благодаря ви !
 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 smile3501 smile3501 smile3501
Току що прочетох имена на филми , които съм ги чувала като заглавия  ,но за съжаление само толкова . Ще ми бъде интересно да ги видя .
От Чучулигата имам много хубави емоционални спомени - вече писах за това в началото на тази тема преди време - да не се повтарям. И филма го започнах вече ...

Отново и отново - благодаря ви !

# 196
# 197
  • Plovdiv
ДОБРО УТРО И ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ!

JOSTELY,
В живота си човек трябва да се научи да разпознава каква сила се крие
в малките неща и да я използва.
Малките неща отварят пътя на големите!
Там , откъдето вземаш малките емотикони, има една подчертата думичка [още] - натисни я!

love001  love001 newsm51  

Ако счупим един орех и го изядем ще усетим приятният му вкус и аромат!
Ако го посадим от него ще порасне голямо дърво и ще видим величието на силата
скрита в малкия зародиш под черупката.
Благодаря на всички , които умело посаждат своите знания тук
и ни дават възможност да се насладим на вкуса на плодовете от техния труд!

newsm20

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 07:33 от mar_tomova

# 198
  • София
Добро утро и от мен! Хайде на закуската  - да знаете, че в неделя в Истанбул се закусва чааак до следобяд Grinning

И какво ще правя днес- няма сериали , да прочета ли  нещо Thinking Мили момичета преводачки - така ни подхвърлихте въдицата, че от вчера все надничам в бокса - ама няма нищо преведено..............Поне пускайте по-някой епизод На сбогуване за почивните дни Peace
Мишел- тази Тополчица дори не бях чувала - има още  епизоди , нали Grinning -  А актрисата  не напразно е примата на Турското кино!  Лек да ви бъде деня на всички  Hug

# 199
  • В тъмната гора.

Шеф игрален е филма "Тополчице моя"
сега се опитвам да го кача отново с по-добро качество

# 200
  • София
Мишел, исках да кажа части, че аз го гледах до 5-та част! Я пак да погледна в бокса Peace

# 201
  • София
Сценарият на Тополчицата е доста сходен с Тополек мой в красной косынке   по Чингиз Айтматов! Трябва да си припомня романа Crossing Arms А в бокса няма нищо- навярно Мишел качва частите........

# 202
Сценарият на Тополчицата е доста сходен с Тополек мой в красной косынке   по Чингиз Айтматов! Трябва да си припомня романа Crossing Arms А в бокса няма нищо- навярно Мишел качва частите........
Ето,къде го открих и го гледах аз със субтитри,мисля,че за същия филм става въпрос.
http://www.lapache.info/index.php?page=torrent-details&id=76 … 8ff8b1e9b7a38d52a

# 203
Привет и от мен на златните преводачки. Живи да сте момичета.  newsm51 smile3525

Mishel, как ги намери тези чудесни филми:  "Чучулигата", "Дърветата умират прави",  а сега  и "Тополчице...", ами вие ме върнахте в моята далечна младост. Благодаря ви от сърце. Не знаете колко сълзи съм проляла на тях. Ще ги гледам с удоволствие след толкова години (срам ме е да кажа колко много). newsm45 smile3518

# 204
  • В тъмната гора.
Сценарият на Тополчицата е доста сходен с Тополек мой в красной косынке   по Чингиз Айтматов! Трябва да си припомня романа Crossing Arms А в бокса няма нищо- навярно Мишел качва частите........
Ето,къде го открих и го гледах аз със субтитри,мисля,че за същия филм става въпрос.
http://www.lapache.info/index.php?page=torrent-details&id=76 … 8ff8b1e9b7a38d52a

Първоначално и аз там го открих, но излезе, че качеството не става, а превода е пълен с грешки, елементарни и груби.
Сега го изтеглих от другаде и го преработвам за по-добро качество, а превода се редактира.
Клиповете ги правя с по-голяма разделителна способност за много по-добра картина.

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 15:08 от Mishel_

# 205
Добре, вместо да се превеждат тези игрални филми, не може ли целия този труд да отива за "НА СБОГУВАНЕ".. защото, все пак е сериал и много хора чакат. Иначе игрални турски филми в нета има страшно много. Аз от Дата.БГ си изтеглих над 40 тр филма от Вадет, в Арена  има около 35 турски филма, повечето преведени. Отделно и в Замунда има много.
Просто... по-добре един епизод на НА СБОГУВАНЕ вместо поредния преведен игрален филм. Много хора го чакат този 6-ти епизод.
Аз го изгледах преди няколко дни, сега гледам 7-ми от YouTube, защото ме зарибихте..., но.. по-добре "На сбогуване" да се работи докрай отколкото някакви стари "Чучулига", "Тополчица" и т.н., стари филми, за които е хвърлен толкова труд около превода...

# 206
  • Plovdiv
BGpapa,

БЪРЗАЙ БАВНО, ТАКА ПО - ДАЛЕЧ ЩЕ СТИГНЕШ !

ТУК НИ ПРЕДЛАГАТ НАЙ-ДОБРОТО !
 КЛАСИКА !
ЗА МЛАДИ, ПО- МАЛКО МЛАДИ И ЗА ТАКИВА КАТО МЕН , ДЕТО ОСТАВАМЕ В СЪРЦАТА  ВЕЧНО МЛАДИ !

ЩЕ ИМА И "НА СБОГУВАНЕ" !

newsm51             smile3525         newsm51

# 207
  • Sofia
Добре, вместо да се превеждат тези игрални филми, не може ли целия този труд да отива за "НА СБОГУВАНЕ".. защото, все пак е сериал и много хора чакат. Иначе игрални турски филми в нета има страшно много. Аз от Дата.БГ си изтеглих над 40 тр филма от Вадет, в Арена  има около 35 турски филма, повечето преведени. Отделно и в Замунда има много.
Просто... по-добре един епизод на НА СБОГУВАНЕ вместо поредния преведен игрален филм. Много хора го чакат този 6-ти епизод.
Аз го изгледах преди няколко дни, сега гледам 7-ми от YouTube, защото ме зарибихте..., но.. по-добре "На сбогуване" да се работи докрай отколкото някакви стари "Чучулига", "Тополчица" и т.н., стари филми, за които е хвърлен толкова труд около превода...

Аз лично те подкрепям, въпреки, че момичетата го правят на добра воля и нищо друго, така, че както си решат така. Самоче като мине повечко време , ми аз забравих до къде стигна "НА сбогуване", имена, тънкости, сюжета вече почва да ми се губи с изключение на главната линия , разбира се, ама както може така   bouquet

# 208
BGpapa,

БЪРЗАЙ БАВНО, ТАКА ПО - ДАЛЕЧ ЩЕ СТИГНЕШ !

ТУК НИ ПРЕДЛАГАТ НАЙ-ДОБРОТО !
 КЛАСИКА !
ЗА МЛАДИ, ПО- МАЛКО МЛАДИ И ЗА ТАКИВА КАТО МЕН , ДЕТО ОСТАВАМЕ В СЪРЦАТА  ВЕЧНО МЛАДИ !

ЩЕ ИМА И "НА СБОГУВАНЕ" !

newsm51             smile3525         newsm51

знам, класика съм гледал предостатъчно, с Кемал Сунал старите филми от 70-те, и с Ибраим Татлъсес....
Postacı, Hanzo, Habamam sınıfı цялата по, редица, над 10 филма са, отделно Mavi mavi...много са. Имам няколко шпиндела с по 50 диска турски филми, голяма част от тях са от 70-те и 80-те, знам за какво става въпрос. Тук за друго говорех, че като се почне с един сериал... така да спре наникъде... хората се изнервят, чета във ВиБокс, всяка втора реве за превод отдолу. И с право, защото са се зарибили вече. Аз преди  2 години не го гледах по Kanal D този сериал, а си спомням, че го давата от 22ч (след 1001 нощ, който беше от 20ч, после премина в 22), сега се загледах в Yaprak Dökümü i Küçük kadınlar, които са просто невероятни. Тези двата (Листопад и Малки жени, наред с Аси) са не по-лоши от 1001 нощ, да не кажа, че и по-добри, но е въпрос на лично мнение. На сбогуване също ми харесва много повече от този сериал на SHOW TV Dudaktan Kalbe дето го дават по Нова. Но... да видим, дано се развие по-добре.

# 209
  • В тъмната гора.

Аз по лични причини няма да помагам на Дамла, за "На сбогуване"  писала съм й за това. А наглостта на шепа хора, които си присвояват труда й и крадат каквото им падне я отказа да превежда. Последната дума е нейна, все пак кои сме ние да й се налагаме и постоянно да я безпокоим със съобщения, тя ще вземе своето решение, каквото й да е то.
Към БГпапа, моля не ни учете как да се организираме, ние го умеем много добре това, за да не го правим, значи има други причини.

Общи условия

Активация на акаунт