ИЗРАЕЛ 37

• 17 211
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ааааа олекна ми. Е приятен апетит. Пък направи си разни собствени разработки с млечни продукти. Като пастет от сирене например с магданоз и орехи.

Впрочем яйца и сирене могат ли да се сместват според нормите за правилно хранене. Ако може направи си и селска майонеза с извара.

Аз малко съм трудна с хранатя  Blush Майонеза не ям например,орехи също  Blush Но това няма значение де...Не готвя неща за които после има вероятност сама да си ги ям  Peace Мъжо иначе прави домашно сирене.Купува мляко от кравефермите,после прави разни неща  Blush и опаля става сиренце  Mr. Green Аз обаче съм фенка на нашето си българско сиренце и тук си харесах още едно  Peace Кашкавал не ям...Да ти кажа аз обичам зеленкото като храна ( не като валута  Mr. Green )

На на туй дето ти казвам само името му е майонеза и няма нищо общо нито на вид нито на вкус като майонеза. Съдържа извара, пресни яйца, чесън, кисло мляко, червен пипер (или доматено пюре), олио и черен пипер. Това като се омеси хубаво става нещо страхотно.

# 91
  • Някъде там...
Пресни яйца  newsm78 сурови или варени?

# 92
  • София
Пресни яйца  newsm78 сурови или варени?
Пресни сурови (едно или две в зависимост от количеството на изварата) и повярвай ми няма да те отровят.

# 93
  • Някъде там...
Хмммммм аз знам,че няма да се отровя ,но при тези температури тук не ми се рискува със сурови яйца  Tired

# 94
  • На дивана, под юргана
Борянка е най-близо до отговора. Ето го и него:

През Средните векове, че и по-късно, Венеция е била Велика морска търговска сила. Корабите на Венеция са кръстосвали моретата надлъж и шир, доставяйки скъпи стоки от Изтока в Европа, но също така са превозвали и много храни. За да се получи максимална ефективност на превоза и печалба разбира се, всеки кораб е трябвало да бъде натоварен с колкото се може повече стока. Затова, стоките е трябвало да бъдат подредени и укрепени надеждно, за да може при пътуването корабът да бъде стабилен и сигурен за управление. Това укрепване е ставало разбира се с въжета. Когато обаче на кораба има и плъхове, по време на пътуването те гризат всичко. Особено опасно е било да прегризат въжетата, с които са укрепени товарите, защото това води до разбалансиране на кораба и оттам - дори до потъване. Корабособствениците обаче не са били глупави и да разчитат само на късмета и щастливото стечение на обстоятелствата, ами започнали да застраховат корабите и товарите им. Застрахователите също не били глупави обаче! За да бъде валидна застраховката на търговски кораб се сключвал договор, в който има редица условия... Та едно от условията на тези застрахователни договори било "тре гати" - т.е. на кораба да има три котки, които да ловят плъховете... Това е! Котките са били на изключителна почит тогава!  Grinning

# 95
  • Някъде там...
Искам награда-голяма понеже трябва да я поделя с чичко Гугъл  Mr. Green Ама си превеждах малко сама малко с речник,та затова и съм само близко до истината  Peace

# 96
  • София
Хмммммм аз знам,че няма да се отровя ,но при тези температури тук не ми се рискува със сурови яйца  Tired

Оти хладилници вече не се ли използват по вашия край.

# 97
  • Някъде там...
Ааа имам си аз хладилник,нов даже  Mr. Green Обаче аз си се страхувам от яйца  Tired имам натравяне с крем карамел и от тогава избягвам консумирането им в готвено състояние та какво остава в сурово  Peace Страх си е това ама на...парен каша духа  Tired Но дядо Хаджия като ви дойда на теб и кака Хаджийка на гости ще го опитам със сигурност  Grinning

# 98
  • София
                 smile3532

# 99
  • Някъде там...
Ами какво пък ти като си се писал дядо не означава автоматично,че тя е баба  Crossing Arms И понеже предполагам,че е по-голяма от мен ,но не чак толкова ,че да ми бъде леля-ето как се появи кака Хаджийка  Peace

# 100
  • T"A
Борянка е политически коректна  Grinning   Hug

Дядо Хаджи, тук има много салмонела - и аз избягвам сурови яйца, доколкото мога.

Между другото - до скоро миех яйцата, преди да ги счупя. Обаче наскоро обясняваха, че това не е правилно, защото с водата, каквото има по черупката, може да проникне вътре в нея. Някой да е чувал, да знае нещо по този въпрос?
Явно грешен ми е бил навикът  Thinking

# 101
  • София
Ами какво пък ти като си се писал дядо не означава автоматично,че тя е баба  Crossing Arms И понеже предполагам,че е по-голяма от мен ,но не чак толкова ,че да ми бъде леля-ето как се появи кака Хаджийка  Peace

Кака Хаджийка каза да си избереш какво да те черпи !!!

А инак щом си имаме внучка вече не се срамуваме да ни викат дядо и баба. То всеки рано или късно става такъв де.

Мента и в България чат пат се появява салмонелата та от нея няма оттърване. Ама понеже май съм останал с погрешно впечатление, че мошав ще да е нещо като село та предположих, че Борянка има от къде да си купи качествени яйца. Ма викам аз да оставим вече рецептите.

Хайде много поздрави и от кака Хаджийка имате, а да ... и от внучката (в момента е седнала на мене и чете какво пиша).

# 102
  • Някъде там...
Аааа не така  Naughty Вие сте баба и дядо на внучката пък ти си бъди и дядо и за нас ама не намесвай така и жената  Mr. Green
А за мошава-да като село е,но не съм виждала някой да гледа птици(ако не броим пауните) Иначе има и една птицеферма тук но е за пуйки и пуяци (сега ще ви го кажа и по селски-мисирки и куркои  Mr. Green ) При нас има обаче кравеферми,кошери,зеленчукови градини,цветя-като всичко се отглежда за продажба а не за лична употреба.Сутрин като доят кравите аз минавам покрай една кравеферма и чувам как пеят отвътре а камиона-цистерна чака отвън...Не доят ръчно  Mr. Green и всички бяха изненадани,че аз съм виждала някой да го прави.
Хайде наздраве сега,че бирата се стопли  Peace

Петяяяяя,къде си бе булка  newsm78

# 103
Аааа не така  Naughty Вие сте баба и дядо на внучката пък ти си бъди и дядо и за нас ама не намесвай така и жената  Mr. Green
А за мошава-да като село е,но не съм виждала някой да гледа птици(ако не броим пауните) Иначе има и една птицеферма тук но е за пуйки и пуяци (сега ще ви го кажа и по селски-мисирки и куркои  Mr. Green ) При нас има обаче кравеферми,кошери,зеленчукови градини,цветя-като всичко се отглежда за продажба а не за лична употреба.Сутрин като доят кравите аз минавам покрай една кравеферма и чувам как пеят отвътре а камиона-цистерна чака отвън...Не доят ръчно  Mr. Green и всички бяха изненадани,че аз съм виждала някой да го прави.
Хайде наздраве сега,че бирата се стопли  Peace

Петяяяяя,къде си бе булка  newsm78
У наше село им викат фитки и фиток Laughing :,до скоро не знаех,че са пуйка и пуяк JoyНаправо срамота!
Никога не мия яйцата,единствено ,когато боядисвам за Великден!

Петя,стана половин шифиорка Mr. Green,избяга и не почерпи! Joy

Глобена е ! Laughing

# 104
  • София
...Сутрин като доят кравите аз минавам покрай една кравеферма и чувам как пеят отвътре а камиона-цистерна чака отвън...Не доят ръчно и всички бяха изненадани,че аз съм виждала някой да го прави.
Хайде наздраве сега,че бирата се стопли .

Петяяяяя,къде си бе булка

Като малък цялата ваканция изкарвах на село (където се е родила майка ми). Та там се редехме с братовчеда. Един ден той отговаряше за кравите аз например за козите и т.н. Значи крави и кози нямам проблем да доя, ама овце е абсурд. То едно, че овена нещо ме недолюбваше и пазеше овцете от мен (към това добавете и странната омраза на петела, който не пропускаше да ме подгони из двора), и второ, че тия овце се доят буквално с пръсти пък аз с моите кебапчета нищо не можех да направя (от край време съм си кекави ръце).

Иначе на пуйките и на село им викаха мисирки ама това куркои не съм го чувал (по кой край на България им викат така).

Еееех спомени споменииии. Мдааа ... като се замисля даже си имах една любима гъска, с която си ходехме сериозно по селските улици на разходка (ма говоря за истинска гъска - да не си помислите нещо друго). Тая гъска сериозно се беше вманиачила по мене и където ходех винаги се носеше след мене.

Е това му е неудобството на климата в Израел, че бързо се стопля бирата.

А Петя ако е яхнала колата ще има да я чакате да се обади. Най много да профучи покрай вас и само да надуе клаксона за поздрав.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт