Слънцето все по-силно пече, АВГУСТинчето се стяга за море!

• 19 193
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
И аз взех  да се притеснявам за колиествата. Точката продължава да яде по три лъжички пюре, най-много паренце -две от нещо друго, останалото кърма.  newsm78

# 31
Честито на именниците   bouquet
Барабар, ЧРД   bouquet

И аз взех  да се притеснявам за колиествата. Точката продължава да яде по три лъжички пюре, най-много паренце -две от нещо друго, останалото кърма.  newsm78
Брит, ти много скоро я захрани и според мен не трябва да се притесняваш...

Но ето Жаки  и тя не иска и не иска. Едвам яде по 100тина гр. пюре или каша...Но за кисело мляко е готова винаги и установих, че изяжда по една кофичка на ден  Shocked Аз също ям основно кислело мляко, може би е наследствено  newsm78 Или пък в жегите го предпочита. Също съм забелязала, че и става мнооого скучно по някое време. То не е въртене , то не е чудо...Яде основно, като гледа реклами или слуша The voice и подрусва дупе  Mr. Green През деня гледам да има 4 хранения, но понякога са 3 и межу тях /евентуално/ кърма и вечер кърма и през ноща кърма...млечния бар е на почит, ако не - кисело мляко  Mr. Green

# 32
Здравейте, милички, мерси за пожеланията, много мило ми стана  Heart Eyes Ел, ще се постарая за твоето специално  Mr. Green

Кинли, айде душа от кога те чакаме..Да нацелуваш двете хубавици от нас Hug

Бланш
, имам една приятелка с която си разхождаме бебоците, тя така се мъчише с водата, най-накрая махна някаква клапичка на тази магическа чаша на авент и сега водата тече сама..малко опасно ми се вижда лично на мен, но тя казва че каквото не изпива детето изтичало навън (дано ме разбра, какво искам да кажа)  Crazy Не знам дали си способна на такава стъпка, но аз да ти споделя ... Иначе и Адриан взе малко да се муси особено на следобеднотото хранене, мисля че е от жегите, предпочита си кърмата Peace

Отивам да лягам..

Стели, забравих да ти кажа, че аз мъж нямам дома, камоли съпруг  Crazy С бащата на Ади не живеем заедно, но се разбираме за сега Peace Simple Smile

# 33
Ели честит имен ден мила! И като пожелание ще цитирам две фрази на Г.Г. Маркес : "Може би Бог иска да срещнеш няколко неподходящи личности, преди да срещнеш човека за теб, за да бъдеш на ясно със себе си." ; " Не си давай много-много зор, най-хубавите работи се случват, когато най-малко ги очакваш.  " Желая ти от сърце първото да е вече минало , а второто да е най-близко бъдеще !  Hug Hug Hug

Барабар честит рожден ден! От сърце ти желая много здраве, щастие и ужасно много любов!   bouquet

Светле и Стефи беше така - в момента в който опита кисело мляко, отказа всякакъв друг вид .Simple Smile Пиеше по 4 кофички на ден студено (ако може от хладилника) и без подслаждане.

# 34
Барабар, честит рожден ден!   bouquet
чета, че доста от вас дават вече кисело мляко. и аз исках да започна ( отказва адаптираното), но поговорих с педиатърката и тя каза, че не е препоръчителн о до 2рата годинка. мислех да вземам домашно и да го квася, но след  този разговор се разубедих. вие откога давате кисело мляко?
а череши давали ли сте вече? аз преди три дни дадох на Венци ( махнах люспата) и въпреки че се мръщи, му хареса.

# 35
Съвсем кратко (и далечно) включване, за да ви благодаря за милите поздрави! Десетократно да ви се връща, да сте ми много здрави и удовлетворени (във всичко, разбира се  Mr. Green ). Другата седмица ще се отчета с боМбони и снимки. Целувки за всички запразнили!

# 36
чета, че доста от вас дават вече кисело мляко. и аз исках да започна ( отказва адаптираното), но поговорих с педиатърката и тя каза, че не е препоръчителн о до 2рата годинка. мислех да вземам домашно и да го квася, но след  този разговор се разубедих. вие откога давате кисело мляко?
а череши давали ли сте вече? аз преди три дни дадох на Венци ( махнах люспата) и въпреки че се мръщи, му хареса.

Аз давам от 1 месец...За прясно мляко по-бих го разбрала, ама за кисело... newsm78 Де да знам...Но адапте до 2 год. много ми се вижда. Въппреки, че чух и от друго място, че вече се препоръчва АМ, отколкото прясно мляко до 2 год. А какви са й мотивите?
Череши още не съм давала, но като понаизлязат повече ще дам, другите сезонните също...без ягоди обаче

# 37
мили мои дружки имам нужда от съвет  Praynig бях пуснала фекален секрет на Дара за микробиология и днес резултата показа стафилококи  Shocked които водят до температура и разстройство.Сега Дара е добре,но педиатърката каза да я храня една седмица само с една и съща храна да видим дали сама ще се изчисти,а ако това не стане или вдигне пак температура ще трябва да и дам АБ(Гентамицин май беше...).Някой от вас имал ли е подобен проблем?От къде се появяват тези стафилококи?Има ли хомеопатични лекатства за тях?Спореед докторката са от нещо ,което е яла,но тя яде основно готови каши и пюрета,само докато ме е нямало майка ми е дала съвсем малко кисело мляко(домашно квасено) и според педито може и от него да е ,но на мен не ми се вярва  newsm78 Приемам всякакви съвети и мнения  Hug

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН МИЛА БИЗУ!!!!  bouquet
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БАРАБАР!!!   bouquet
Пожелавам и на двете ви да сте много здрави и да се грижите за здрави дечица!!!

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 13:41 от stella_a

# 38
  • София
Добро утро Mr. Green

Кафенце:

Закуска:

Стели, надявам се Дара да се пребори сама и да е вече здравичка Praynig Hug

Мартин също харесва кисело мляко, но аз съм му давала само колкото да опита. Мисля млечните продукти да ги дам след 1та годинка, заради екземата Peace

Ели, Честит Имен Ден /малко на петерички/!
Здраве ти желая най-вече, любов, усмивки и усмехи в личен и професионален план!

Честит Рожден Ден и на Барабар!
Много здраве, любов и положителни емоции да те съпътстват в живота!

Честито и на всички скрити лимонки /именници/ Grinning

Момичета, днес ми е бала Mr. Green
Станах преди 15на мин. и установих, че имам само да се изкъпя и да потредя мезетата в чинии Laughing Днес като се връщам от маникюр, педикюр, грим и прическа ще мина да си взема чантата, че вчера не успях. Снощи в 21:40ч. си купих обувки, които сега раздвижвам Crazy Дано само не ми стягат много.. аз и спрей за отпускане си взех.. дано има ефект Praynig

Ставам да си епилирам краката, че в 10ч. трябва да съм в салона Peace

Лек и спокоен ден на всички Hug

# 39
мили мои дружки имам нужда от съвет  Praynig бях пуснала фекален секрет на Дара за микробиология и днес резултата показа стафилококи  Shocked които водят до температура и разстройство.Сега Дара е добре,но педиатърката каза да я храня една седмица само с една и съща храна да видим дали сама ще се изчисти,а ако това не стане или вдигне пак температура ще трябва да и дам АБ(Гентамицин май беше...).Някой от вас имал ли е подобен проблем?От къде се появяват тези стафилококи?Има ли хомеопатични лекатства за тях?Спореед докторката са от нещо ,което е яла,но тя яде основно готови каши и пюрета,само докато ме е нямало майка ми е дала съвсем малко кисело мляко(домашно квасено) и според педито може и от него да е ,но на мен не ми се вярва  newsm78 Приемам всякакви съвети и мнения  Hug

доколкото съм чела стафилококите се лепват още от болницата т.нар. вътреболнични инфекции. виж тук, може да зададеш въпроса си и към лекаря и той ще ти отговори точно за вашата ситуация-  http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=933

добро утро на всички! днес майка ми е отпуска, че ще имаме абитуриентка в неделя  Party изпращам Венци с нея на разходка, че само бели прави докато сме вкъщи, и отивам да се боядисвам, че косата ми прогресивно побелява  Shocked

# 40
Здравейте мили мои.
От хайманосване нямам време да се разпиша.Пък и с нашия режим е направо ужас.
Мъчат ни долните зъбки и е голям кошмар.През деня добре,но вечер и нощем е чудо.Събужда се с рев и не мога да го успокоя ooooh!.Венецът е подут толкова много че имам чувството че ще пръсне.
Оня ден целия ден не беше хапнал нищо.Сутринта само 40 гр кисело мляко и на обед 2 лъжички супа.Вечерта пак 40 гр.мляко.Но вчера вече прояде и се поуспокоих.Нослето ни хърка и се чудя дали е възможно да е от зъбите.Защото нито имаме температура(пу-пу),нито кашлица(пу-пу).Капя солена вода до колкото мога защото горкия само като види нещо насочено към лицето му и почва да реве и да се върти.Много ми се е наплашило детенцето от тия натискания на окото. Sad
За РЕЖИМИТЕ ние сме на 4 храненета отдавна.Сутрин кисело мляко на обед супа или пюре илиот нашето ядене ако е подходящо.След обед кисел,дует или кус–кус.Вечер кисело мляко.През деня между храненетата му давам да си ръба Бискквитки от тия на Плазмон че са удобни за хващане или обикновени на житен дар.
Общо взето сме добре ,но много ми се мъчи детенцето с тия зъбки Sad
Сега малко Поименно
Андонова какво ви е гърнето.Ние изобщо не искаме да стоим на нашето.Тъкмо го сложа и се обърна за нещо и той вече е на 2 метра от него. hahahaМного е бърз. newsm32 Така че явно няма да стане скоро да свършим нещо там.Пък и аз все си мисля да забележа към колко върши голямата работа  smile3550че тогава да го сложа и все забравям. ooooh!
Стеле дано по бързо да се оправи малката Дара.И ние имахме стафилококи но бяхме на 9 дни.На нас ни избиха като цирей,беше кошмарно.Бързо оздравяване на сладкишчето.Много прегръдки и целувки  от нас. Hug  love001
Танче
Честито завършване!
Пожелавам ти да имаш куража да реализираш всички мечти, да имаш късмета във всичко да ти върви, да имаш вяра, че хубавото тепърва предстои, да бъдеш винаги красива, както сега, любов в живота да те споходи, да бъдеш щастлива, както пожелаеш!

Честито на патерици на Ели и На Барабар.
Ето малко снимки и от нас че ни забравихте

Това е засега от мен.Приятен ден ви желая.

# 41
здравейте,
Стелка, дано бързо се оправи Дара, понеже нищо не разбирам не мога да ти дам съвет, но ще стискам палци Heart Eyes

Танче, пожелавам ти приятно изкарване довечера, никакво ядосване повече, само се весели и да не ти пука от глупости.   bouquet

Искам да питам за това кисело мляко - трябва ли да се дава, в смисъл чета всички ще се юрнали да давате на децата, аз лично не смея още та затова питам...днес за първи път му дадох малко масло в една зърнена каша без мляко, която ми се видя най-безвкусното нещо на света, та в крайна сметка сложих мляко и масло, но дребния явно омита всичко-вкусно безвкусно не се връща.. Mr. Green

ние ядем 5 пъти почти по часовник:
7.30 - 180 АМ,
10.30 - 180 АМ/ зърнена каша/ ще въведа и попара скоро
14.00 - заленчуково пюре с или без месо / скоро ще дам и жълтък
17-17.30-18 - каша от готовите+ 1/2 плодово пюре или 120 АМ + 1/2 плодово пюре
20.30- 21 -  180 АМ
и това е, не съм давала нищо човешко още...само бебешки неща
а кога горе долу трябва да се почне с тия кухни?? оффф пак трябва да проучва, сложнотии Laughing

айде отивам да си оправям къщата сега, хубав ден на всички

# 42
Стела, стафилококите са доста упорити. Дано ги преборите бързо.
По принцип храните  с пресчеен краве белтък-кисело мляко и сирене може да се дадат преди годинката, а след годинката ,може и пълномаслено краве мляко.  Младо сирене не трябва да  се дава, разпознава се по  това, е  му слагат повечко  сол. Аз лично  не  смея нищо млечно да  дам.

# 43
Здравейте!

Кисело мляко давам от около 1 месец. То тук не знам колко е кисело мляко, но му давам от време на време следобед, с бисквитки. Давам и сирене. Другите млечни продукти съм ги оставила за след годинката или като си дойдем в Бг.  Joy Все някой ще успее да му даде нещо без мое знание.

Сега стягам багаж, че утре ще ходя на форумска среща с немски мами. Ще бъда сама с двете деца с влака.  #Crazy Добре, че от гарата ще има още една майка с момиченце колкото Марина. Ако не се загубим и се върнем благополучно, ще пусна снимки.  Laughing

Hug на болничките и да оздравяват бързо.

# 44
Факт е, че по наше бебешко време, съвсем от началото са ни давали кисело мляко и сме оцелели, но пък е и факт, че тогавашното кисело мляко не може да се сравнява със сегашното, което се предлага на пазара Naughty. Аз незнам кога ще пробвам да й дам, но ще почна сигурно с био млякото.

Буби-млечните детски кухни в София са след 10-ия месец; ако ще го записваш, трябва педито да ти даде бележка за ДК; аз сега сондирам мнения за частните ДК в София и ще трябва да се спра на някакъв вариант; успокоявам се, че още имам време, защото смятам, живот и здраве, да мине на ДК от есента; Мненията за тези частни ДК са много разнопосочни-направо ме заболя главата, ровейки се из форумите #Crazy; то е ясно, че колкото хора, толкова и мнения, кусури лесно се намират...най-добре ще е да пробвам лично PeaceНавремето бях доволна от държавната ДК-Али я хапваше храната с кеф, но пък тя малко неща отказваше Laughing; сега обаче като чета каква хамалогия е държавната кухня тук: искат 30 и кусур бурканчета в аванс и некви такива глупости Rolling Eyes Shocked; абе ще обмисля хубаво къде ще е , но ще вземам все отнякъде-за мен е голямо улеснение ДК, най-малкото-и по цял ден да прекарвам пред печката, пак немога да й осигуря необходимото разнообразие

Стелка-много упорити са стафилококите, ужас Confused И мен, по тази причина, лятото ме е страх да давам друга храна, освен готовата, в бурканче(не, че е гарант, разбира се, но се самоуспокоявам, че има някаква стерилност)

Танче-пожелавам ти незабравима бална вечер !!!Помни, че от теб зависи каква ще си я направиш-недей да имаш свръхочаквания, не се връзвай на дребни душици, просто се забавлявай, защото балът е веднъж в живота и твоя е точно довечера Party

Днес големи жеги дават-не майски, а августовски температури Crazy-смятам чак към 16,30 да излезем с дребната, че да не ни тресне някой топлинен удар Mr. Green. На всички-хубав ден и целувки от нас Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт