Слънцето все по-силно пече, АВГУСТинчето се стяга за море!

• 19 193
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
И аз нямам парички от Нои  Rolling Eyes
А за декларацията подавайте си я по с време, че така или иначе се бавят. Валени, според мен отиди си виж нещата, аз моята я оправих уж...  Thinking

# 241
Здравейте, момичета!

Герадост, добре дошла!  bouquet

Вчера ходихме във една ферма за камили. Ей, голям кеф. И децата се радваха, и ние с мъжа ми.  Joy Марина дори два пъти се качва да язди, а Алекс от 13,30 до 17,00 часа не му се чу гласчето. Гледа всичко с интерес. За сметка на това днес от сутринта не е спрял да плаче, не искаше да спи, не искаше да яде...  #Crazy Сега заспа и е малко тишина вкъщи. Сега отивам да чета приказка на Марина, че следобяд ще ходим до библиотеката да връщаме книгите, а не остана 1 последна приказка.

До скоро!  Hug

# 242
Здравейте,гледам че говорите за НОИ.Аз вчера звънях на счетоводителката,тя каза че когато дойде време ще ми кажела да подам декларацията.Също така каза че в НОИ си подменяли програми някакви ли какво ли не знам и за това се бавели парите.Каза също че и в четвъртък някои мами щели да получат пари,аз цял ден проверявам но нищо не пише утре да имам пари.Защо така правят тез хора?

geradost  welcome  Привет и от мен.

За професиите аз преди да родя работех във фирма за ядки "Гривас".После шефа ми се отказа да ги разпространяваме за Враца и си продължихме с продажбата на компютри.Мъжа ми прави изолации,работи като аниматор,бил е охрана и такива неща.

SMG При нас е същото положение,Димана цял ден не е спряла да мрънка,не яде много.СЕга се укроти и заспа,дано да е така,не можем да седнем да ядем като хората от нея днес.Редувахме се,първо аз ядох,после мъжа ми.

# 243
Включвам се по въпроса с НоитУ че ми е болен.Досега всичко беше като по конец точно на датата ми превеждаха парите.На 23.04 ми изтекоха 9те месеца и си подадох молбата.Занесоха я чак края на май и сега продължавам да чакам.Вчера звънях и ми казаха че днес ще ми ги пуснат паричките и утре ще са при мен.Но днес като гледам в сайта им пише че документите ми са занесени за преизчесление.И кога ще стане незнам.
Валени трябва да подаваш молба нищо че си на 240лв.На моя приятелка така не й бяха казали и бая време я бавиха после.

# 244
  • София
Аз декларацията я попълних преди месец,тъй като точно по това време нямаше да съм в София.Счетоводителката я провери,каза че всичко е така и че ще я подаде след 26 май.

Също чух,че НОИ си променят програми ли кво точно и аз незнам и затова се бавели.
Последния ми превод е от 30.04.
Ще чакаме да видим кога ще е следващия Thinking

# 245
Я кажете как проверявате на сайта?? Къде точно и какво е необходимо да знам, за да си проверявам и аз документите...? Thinking

от къде се взима този персонален код?

# 246

В тон с последните футболни събития!!!  Wink

Това е за тези, които нямат ФБ  Grinning  Laughing  Mr. Green

# 247
Я кажете коя декларация и какво точно (акт за раждане? ) трябва за следващите месеци. Нашата сетоводителка го играе. че прави чудеса от храброст заради мен да разбере какво точно трябва, чак вече ме дразни и мисля да звъня вече в НОИ.

# 248
  • София
Britt, аз попълних декларация от 315 на 410 календарни дни. Носих и акта за раждане и копие за сравнение Peace
Валени, наистина трябва да си подадеш декларация за удължаване на майчинството.
Странното е, че имам 260лв. отгоре и мисля утре да се обадя до банката да попитам от къде са постъпили последните ми преводи Peace
Мамите, които даваха вчера в репортажа на БТВ са от нашия форум, а темичката им е в подфорум Бъдещи и настоящи майки. Знам също, че са сменили и шефа на НОИ.

# 249
  • Бургас
Я кажете как проверявате на сайта?? Къде точно и какво е необходимо да знам, за да си проверявам и аз документите...? Thinking

от къде се взима този персонален код?

Стели, от НОИ се взема този код. Или ако си получавала писма от тях, там го има.
https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1_br.asp
https://benefits.nssi.bg/EGN/First.aspx

На мен ми пише, че утре ще имам превод, но само за 8 дена. И моята декларация не е подадена, тя счетоводителката ходи 1 път месечно само в НОИ  Rolling Eyes
За ФБ нищо няма да казвам  Mr. Green

# 250
Герадост, уелкъм  Hug. Съжалявам за неволите ви, но дано малчо да е добре вече и да нямате проблеми за напред  Praynig

Стели, ПИК кода знам че се взима лично от НОИ, взимаш се формуляр от там, веднага го попълваш и тяхната система ти генерира този код, после си проверяваш от справките, които Попи ти е пуснала. Става бързо  Hug

Интрига, дано намерите скоро квартира и ние търсим нова..в район Студентски или Витоша

Дони, Дениско много хубав, как е сресан само и спретнат Heart Eyes! Толкова е пораснал  Hug Hug

За НОИ аз нали съм с месец по назад, така че изненадите за мен тепърва предстоят  Rolling Eyes Но питах във фирмата в която работя, казаха ми да "спя споокойно" всичко щели те да подадът  Thinking Да видим

Днес погледнах в здравната книжка на Ади и той има 3 противохепатитни ваксини (последната като е бил на 6 месеца), нещо май съм се объркала  ooooh! ooooh! Но ще питам за манту, като ходим на консултация.

Иначе днес такъв вятър ме надуха, още ме боли глава. Дано момчето ми да не е настинало само  Praynig

Галка, как сте  Praynig

Мелфин, пак изчезна  Tired Дано това не е свързано пак с домашните "вредители"  #Cussing out

# 251
Гери, добре дошла сред нас! Можеш да качиш снимка на Божидар в албума Фотоколаж 2 и Пухи ще ви направи колажче за заглавната страница  Peace.
И ние нямаме майчинство/бащинство още, за последно ги преведоха в края на април.
Кажете кое предложиение за заглавие на следващата теми ви харесва най-много? Качила съм ги на първа страничка.

# 252

Всички заглавия са готини, но най-много ми харесва това: "Калина първи ден рожден празнува, АВГУСТовската дружина се вълнува!"
Аз,че не пиша редовно,не пиша Embarassed!!!Ама гледам,че май не съм само аз....Къде отидоха всички??..

Добре дошла на новата мама Гери!

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 21:14 от mime_to2

# 253
Здрасти мацките Simple Smile

Герадост добре си ни дошла  Hug

Миленка Честит Рожден Ден миличка! От сърце ти желая освен здравето и безкрайно спокоен и щастлив семеен живот, без чуждо вмешателство!  Hug

За НОИ-то - декларацията за удължаване на майчинството до 410 дена се подава заедно с останалите болнични и декларации на служителите от фирмата т.е. в началото на месеца , следващ изтичането на декларацията по чл. 50-51. Необходимите документи следва да получите от счетоводителя на фирмата и отново да представите копие от Акта за раждане на детето.
   ПИК може да бъде получен от всяко РУСО. Аз лично моя си го извадих докато бях бременна в сградата на Стамболийски.
   Парите за май месец ще бъдат преведени утре (по информация от сайта) т.е. очаквайте ги в петък. Като за тези на които декларацията до 315 дена изтича през май (вкл. и аз) са изчислени обезщетенията само за дните до срока на изтичане ( в моя случай 17.05, или 8 дена), останалите ще бъдат преведени най-вероятно след 15.06 ако счетоводителите представят навреме документите за удължаването, което е редно да стане веднага след плащане на осигуровките и заплатите във фирмата. И Брит обясни на счетито ти, че това и е задължение и освен това не е кой знае каква философия, така че да не се прави на рицар . Wink

Аз бях два дена с 3 деца и ми ангажираха цялото време и внимание Simple Smile Хубавото е , че си купих страхотна поличка и потник , които не искат гладене  Mr. Green Wink

Уф още щях да пиша, но забравих какво  newsm78

# 254
Днес месечинка има Ния, обаче майка и нещо се е покрила, сигурно празнуват с мастика  Mr. Green
Много целувки от нас   bouquet

А, утре си имаме Августовка мама рожденичка, няма да я споменавам, само ще я погледна ... Hug

И аз съм ЗА заглавието на Стели "Калина първи ден рожден празнува, АВГУСТовската дружина се вълнува!"

Хайде по леглата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт