Слънцето все по-силно пече, АВГУСТинчето се стяга за море!

• 19 193
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
Добре дошла geradost! welcome welcome

Елле - колежки сме трябва да се подкрепяме Simple Smile
Относно НОИ и на мен не са ми изплатени майчинските, поради същата причина най-вероятно счетоводителите не са ми пуснали молбата за продължаване след 315 дена майчински, но утре ще звънна да видя как стоят нещата и ще се включа с отоговор Simple Smile
И аз гледах Котката Марта в часа на мама Simple Smile

Относно постовете на Ася винаги са толкова забавни и зипълнени с толкова енергия - само и се възхищавам на тази жена как се справя със всичко и го прави с такава лекота  Hug
А аз вчера щях да превъртя, купуваме за Алекс розов Девин от големите, и снощи ще я къпя и приготвям банята , а тя беше в проходилката ,влизам в стаята за да я взема в банята и газя във вода, тя да събори цялата 19л. вода и направо целия хол плува, започвам да попивам, от там отиде се лепна на контакта, тъкмо я дръпнах събори цялата покривка от масата и се счупи една чаша , махам я от там отиде и ми изпокаса Бонзая листенце по листенце и за капак като я дръпнах и от там отиде да целува стъклото на балконската врата.............а аз си попивам ли попивам водата #Crazy #2gunfireщях да полудея.Исках вече да ляга и да заспива , че ще се метна през балкона Simple Smile и като вечерта си седнах на компютъра да ви чета и стигнах до постовете на Ася Simple Smile бях многооооооооооооо хепи Simple Smile приятна вечер на всички отивам да простирам Simple Smile lovekiss

# 256
Еййййй голяма съм оФцЪ  ooooh! забравих да се похваля, че малкото диваненце вчера направи 3 самостоятелни стъпки ( без да се държи никъде)  Joy Лелеее скоро ще проходи и как ще я опазя да не си строши главата незнам  ooooh! Е няма такова камикадзе като нея, а баща и не дава да и купя каска и наколенки  Crossing Arms

Девоушън благодаря мила  Hug За всичко друго имам енергия бол, ама слугинажа ме мъчи. Пуканката ме подмлади като че ли, сега съм по-енергична от когато и да било ..........и по-дебела  Laughing На около 40 може да си родя още едно , та да не остарявам бързо. Wink

# 257
До Ася Simple Smile важно е духът ти да е млад без значение на колко си , а като те гледам по фотосесиети които се подвизават тук изглеждаш прекрасно.Относно напълняаването когато излязох от болницата след като родих бях по слаба от колкото сега,и в момента правя отчаяни
опити да се възвърна но ови..... с Алекс вчира сме ходили може би 2 часа как не се уморява това дете незнам аз каталясах днеска едва станах от леглото , а тя като се наспи е презаредена и незнам изобщо какво ме чака тя върви като я държа само за едната ръчичка и може да се задържа окло 20 секунди на двете крачета съвсем сама но още не крачи, ама като започне.........не ми се мисли и . И аз съм за каска и наколенки Simple Smile

# 258
Здравейте Simple Smile

И аз щях да ви питам за НОИ, че и при мен нищо . Последният ми е от 30.04  SickSad Но следя изкъсо дискусията за забавянията във форума и на повечето от момичетата са им казали, че утре ще имат превод. Сутринта тръгнах за НОИ да си вадя ПИК, а те спряли трамвая, дето и сега не си минава по пътя заради метрото и се отказах. В петък сутрин пак ще ходя.

Иначе до сега са били изключително точни /не че и аз не ръчкам счетоводителите всеки месец и сама си гледам кога, какво да се подава/. Декларацията им я занесох още миналия месец, но утре ще им се обадя да питам кога са подали документите.

А те с друго почнаха да ме изнервят  #2gunfire Имам възможност да поема една работа, питах ги дали мога да сключа граждански договор те ми викат не. Питах ги дали мога да сключа трудов договор на 1/2 ден те пак ми викат не. Питах в счетоводния форум от там ми казват Да, питах една позната счетоводителка и тя да. Моля, мамите, които са в тази сфера /Асе май само за теб се сещам  Stop/ да ми кажат тяхното мнение, а сега отивам да чета Кодекса на труда.

Ма много ме ядосаха ей  #Cussing out напоследък все се опитват нещо да ми увъртат. Искат да се връщам на работа ли к'во ли? Но аз ходя директно при счетоводителите и с управителя хич не се занимавам. Както и да е, поверявам си картата два пъти на ден след 11 и след 17 и утре се надявам да видя нещо, че лоша работа...

Бях ви споделила, че до нас има кухня Junior и мислех да запиша Жаки. Обаче вчера реших, че ще я запиша в Млечната кухня към яслата, а майка работи до нея и ще взима храната и днес вече получихме първата манда  Mr. Green
Млечна супа с тиквички, Руло Стефани и млако с ориз - учудващо за мен си  хапна Жаки от тях. Малко супичка и малко руло за вечера, заже не пожела и да се кърми после, което е нетипично за нея. За утре сутрин и оставих млякото с ориз. 20 лв е таксата на месец. Днес ми хареса ще видим как ще е за по натам.

Аз се отказах да я записвам в ясла, даже в две я бяха приели. Щот бях забравила, че ще ми плащат само 50% от айчинството и трябва или да се върна на работа или да съм в неплатен.

Добре дошла на новата мама  Hug

И ние днес излизахме, въпреки гадният вятър, даже два пъти за по 40 мин. Но пък какви жеки дават за почивните дни...не е истина. Какво се чуд, то юни месец е вече.

Хайде, бягам за сега Simple Smile

# 259
Според мъжа ми с каска и наколенки щяла да прилича на извънземно и съм се подигравала на детето  Crossing Arms Амаааа само да проходи му я връчвам за един ден и пак ще си говорим. Едва успявам да я опазя, даже бих казала, че не успявам много много, защото вече имаме регистрирани доста падания, като най-страшно беше това в банята  ooooh! За целта направих и разместване в стаята, защото реши да излиза от кошарата. Всъщност сега нейното легло е като за голям човек и плътно прилепено до нашето от едната страна и до стената от другата. Само в долната страна още не съм измислила как да обезопася.  newsm78 Обаче пък е много готино, защото със събуждането ни налазва като хлебарка  Joy

Светле можеш да започнеш на трудов договор на още едно място, но мисля че ще ти прекратят майчинството ( утре ще проверя и ще ти кажа по-точно).
За преводите от НОИ - със сигурност ще са утре, защото вече са изчислени и са записали 04.06 като дата на превода Wink

Светлеее питай бе душа не можем ли да запишем Вики на мястото на Жаки в яслата, ти като се отказваш. Нея не я приеха и ако и на второ класиране не я вземат, минаваме на вариант частна от Септември.  Sad

# 260
Светлеее питай бе душа не можем ли да запишем Вики на мястото на Жаки в яслата, ти като се отказваш. Нея не я приеха и ако и на второ класиране не я вземат, минаваме на вариант частна от Септември.  Sad

Асе и съседчето не е прието и те мислеха, че може така да стане ама нъцки...При освободени места взимат първо от резервите, които са кандидтаствали за същата ясла. Даже майка ми, като е ходила днес е питала, дали няма някакъв начин да не я записваме сега, а напролет, но са й казали не...

Светле можеш да започнеш на трудов договор на още едно място, но мисля че ще ти прекратят майчинството ( утре ще проверя и ще ти кажа по-точно).

А дали и с граждански седят така нещата  newsm78

# 261

За НОИ аз нали съм с месец по назад, така че изненадите за мен тепърва предстоят  Rolling Eyes Но питах във фирмата в която работя, казаха ми да "спя споокойно" всичко щели те да подадът  Thinking Да видим

И аз така питах и ми казаха че всичко е наред и ще ми кажели,а питах преди месец и днес като се обадих в НОИ викат да си подам декларация за това ги нямали.Звъня ня счетоводителката и тя аа,то ти изтекъл болничния,не знам си какво,на 10 подават документите за Май ще я подадът.Кой знае колко след това трябва да се чака да преведът и парите.Моята декларация трябва да е от 3 Май,дано като ги подадът сега на 10 документите по бързо преведът парите,че сметки трябва да се плащат.

За отслабването някой спомена че след раждането качил още вместо да свали.И аз съм така хем не нагъвам на ядене.И при мен ту сваля някой и друг КГ и айде пак кача 1отгоре после  Joy

Айде и нещо хубаво да кажа,че с тоз НОИ нищо хубаво.Димана си има вече 4 зъба,водим се за ръчичка и така ходи.Прави опити някаква да прави сама крачки,но я е страх още,обаче има желание.Иска постоянно да е навън и да ходи или пълзи,като се измори.Бърбори по цял ден,закача се с хората,прави пакости и така.
Аз мисля също да пускам Димана на ясла,но като проходи,трябва да пруча как става работата със записването при нас.Тук няма такъв наплив като в София и тез класирания  ooooh! но трябва да видя кога трябва да подам документи.

За работата по време намайчинство.Аз разпространявах листовки във Враца и подписахме Граждански договор.Питах ги да не е някакъв проблем като съм в  майчинство,казаха ми че нямало проблеми,това е Граждански договор.

Оф айде ще ви оставям за сега,лек ден на всички и дано по-скоро се оправят тези неща с НОИ  Praynig

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 09:05 от buba_85

# 262
SMG, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!  newsm51 ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ, ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ, И МНОГО МНОГО РАДОСТ И УСМИВКИ ВКЪЩИ СЪС СТРАХОТНИТЕ ТИ ДЕЧИЦА И ДОБРОТО МЪЖЛЕ!!!  smile3525 СТРАХОТЕН ДЕН РОЖДЕН ТИ ПОЖЕЛАВАМ!!!  newsm59

# 263
SMG, честит рожден ден!   bouquet
изобщо не знам какво ще ми преведат от НОИ днес  ooooh! последният ми превод беше между 1-5 май, доколкото разбрах от счетоводителката тази декларация, която се подава, трябва да е подадена на 31 май. при това положение не знам какво трябва да получа. онзи ден разбрах, че мога да си проверявам в сайта на НОИ, но нямам личния код, така че ще чакам парите да се появят по сметката ми, за да разбера.
за яслите и градините- тук, макар и малък град сме, също има проблем с местата и тече едно лудо записване година напред. добре, че имам 2 приятелки, на едната майка ѝ е госпожа в ясла, а на другата в детска градина. обадих се и ни пазят място. яслата е получила пари от някакви еврофондове и започват основен ремонт на сградата, ще я отворят чак наесен в най- добрия случай. за градината ще подавам документи официално след нова година.

# 264
  • София
Добро утро..
това моето диване цяла нощ рева и не остави баба си да спи, то никои неможа да спи от него Whistling

Бизу, ние си търсим квартира в Гео Милев, Слатина, Редута, Яворов.. този район.
И на мен най ми допада това заглавие: "Калина първи ден рожден празнува, АВГУСТовската дружина се вълнува!"

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Миленка и СМГ!
Много здраве, щастие и семейна идилия им желая
  bouquet

# 265
Честит рожден ден на СМГ

И подарък естествено Wink

Много здраве, щастие и усмивки  Hug Hug Hug

Heart Eyes

За заглавието и аз си харесвам предложението Embarassed

Поправих си поста, че Интрига ме подведе  Wink Миленка е утре на 5-ти Wink

# 266
  • София
Ууупс, мен пък ме подведе поста на Ася Laughing

# 267
Здравейте, мили мамита!
Включвам се и аз след малка пауза. Но държа да отбележа, че когато се виждаме с грациана на музиката, винаги питам как сте и какво става с форума, така че не ви забравям:)
Да се отчетем:
Отностно ръстежа: Габи е станала 7 кг и около 70см.( а може и повече да е). Зъбки още няма.

Отностно движението: Пълзи страшно бързо, покатерва се на каквото може, изправя се постоянно, водим я за сега на две ръчички.

Отностно общуването: Много е контактна и много обича както всички останали сладурковци да се закача, много обича да ходим на катерушките. Обожава животните. Вчера бяхме на гости  на нашите - те имат немска овчарка и така са се гушили един в друг. А като Бори(кучето) започна да я ближе по ръчките, така се смя. С еди са голяма комбина у дома, гонят се, когато сме си у дома.

Отностно здравето: В понеделник Габи з апърви път вдигна много висока температура - около 39,2 и подържаше в продължение на ден и половина 38,5. Вече няма и мпомен от температурата. В събота бяхме на сватба и там имаше много по-големи дечица, които й се радваха и я целуваха и явно е прихванала грипче, което се изрази във високата температура и в поява на автички по гърлото, които са изключително болезнени. Иначе е активна, засмяна, преминава всичко. Важното е в такива моменти спокойствието и увереността, че всичко ще бъде в сладващия момент наред.

Отностно НОИ: И аз подадох средата на миналия месец декларация и копие от акта за раждане, но не съм получила още майчинството.

Отностно работата: От две седмици започнах частна психологическа практика към един медицински център. Аз си водя клиенти, там плащам наем. За сега съм с една клиентка. Оставям Габито на майка в парка и след консултацията отивам при тях. Много добре ми се отразява, чувставм се много добре.

Отностно професиите: Половината от следването си по психология го взех в Германия, останалата половина в СУ. Работя като психотерапевт от няколко години, доставя ми истинско удоволствие. Второ висше записах в НБУ -фотография, остават ми два семстъра. Снимам със социална насоченост, свързано с основната ми професия. Имам много спечелени наградис фотографии в социалната сфера. Работила съм на много места в Германия, винаги съм си избирала неща, които да ме развиват.

Отностно яслата: Мисля да записвам Габи на детска градина като навърши три.

Отнотно морето: Нек да се похваля, че на 16ти заминаваме за 10 дена за море. Ще ходим на детски лагер с нашата кума и нейното детенце. Ще сме без половинките, че те са в проект. И ще сме по женски. Много с евълнувам. Ще ходим на ММЦто и съм много развълнувана Габи как ще приеме морето, ще й хареса ли, както на мама й харесва:). Предполагам, че ще й е приятно във водата, защото ходим два пъти в седмицата на плуване за бебенца и тя е много щастлива в басейна. Ще е много забавно, защото съпругът ми има рожден ден на 16ти и иска да го празнува на път. Ще пусна като се върнем малко снимки:)
 А ето и малко снимки от нас: На конната база, как се изправя и Еди  я пази и на сватбата в събота:

Добре дошла на новата мама!!!!
Честит рожден ден на СМГ!!!

Исках да ви питам някои неща:
1.Някоя от дъщеричките ви има ли си вече обеци? И ако не - кога мислите да им слагате?
2.За майкте с по-късна схема на захранване: Кога мислите да въведете сиренето и киселото мляко?
3.Спомням си,ч е на лекциите на училище 9 месеца рекламираха продукти на Либера: Дентокинд, Имунокинд и други. Някоя от вас ползвала ли е Имунокинд, доволни ли ст еот резултатите? Наяате педиатърка смята,ч е безсмислено да се дава подобен продукт за укрепване имунната защита, но аз искам да чуя и обратна връзка на хора, които са го ползвали.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 10:17 от Анастасия_Morskafeia

# 268
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СМГ-БЪДИ ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА!

Ние сме добре, малко се посдухахме от неприятното време тези дни, но днес обещава да е хубаво Grinning

Имам пак малко тревоги-Александра пак има изолирани бактерии в урината и вече съм се видяла в чудо как да ги изтрепем тези гадове #Crazy #Cussing out.Два АБ за 4 месеца на дете, което иначе(да чукам на дърво) не ми боледува въобще ConfusedДнес свекърва ми ще я води на ехография при доц. Буева(по препоръка на педито) и се надявам да има възможност да мине само с билки Praynig

Иначе ми е едно почти отпускарско, нищо, че не ходя на работа JoyПричината-ще заминаваме другата събота за вилата на морето и до края на август ще сме там Flutter.Това ми е най-любимото време през годината и най-любимото кътче, където бих желала да бъда по това време Party. Ще ви чета редовно и ще пиша-имам интернет там Grinning

Добре дошла на geradost  bouquet

За НОИ-и моята дебитна карта е отчайващо празна ooooh!

За заглавие за темичка-нямам претенции, стига да е за мома Калина... Mr. Green

Да ви питам-след къпане с какво хидратирате кожата на бебоците сега, в горещините? Аз все още по инерция мажа с олио, но ми се струва, че май трябва да го сменя с мляко през лятото Thinking

И още нещо да питам-Ще гласувате ли?

Относно въпросите на Анастасия:
1. Обеци Мари няма, но смятам да й пробия ушите, като стане на 2-3 г. На Али й ги пробихме на 2
2. Сирене и кисело мляко смятам след годинката да предложа-не за друго, но сега просто няма кога, при положение, че все още е на кърма.
3. Не съм ползвала

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 10:14 от бланш

# 269
Ето малко снимков материал и от нас по празниците.

Тук е спящата госпожица

Ето ни в не спящо състояние

Имаше и страхотна мъгла

Честити Рожден Ден и от мен на SMG   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт