99-та Весела Американска Тема

• 16 717
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
Хайде и аз на пазара Simple Smile

- за обрязването- категорично против съм.  Преди да знаем дали Ели ще е момче или момиче много се интересувах по темата, четох, говорих с доктори, реших, че е безсмислено. Който няма да го хареса специално заради това, да си гледа работата.  Rolling Eyes

- за ваксините- сложихме само задължителните, другите не. Винаги им треперя, но за някои от болестите просто не бих си позволила риска.

- за суеверието- при мен то се появява, при вече провалени неща от същия характер. Иначе не.

Кюбит  Hug

Бенс, много се смях с буквата  Laughing

Ей тука снимки от РД на Калин, трябва да сте ми във Friends and family във Flickr, ако не сте и искате да видите снимките, пуснете ми лично.  Peace
http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157618817567502/

# 211
Здравейте на всички! Надявам се да ме приемете във вашите редици. Wink
По едно време влизах тук, но от доста време не съм се появявала. Живеем във Флорида. След почти шест години борба очакваме нашето първо бебе октомври месец. Надявам се всичко да е наред и да си гушна момченцето есента.
Сега ще се върна да ви чета няколко теми назад, но тъй като е невъзможно да изчета всичко искам да помоля ако някъде сте обсъждали колички да ми дадете линк. Вчера ходихме да разглеждаме по магазините и направо ми се зави свят. Дори не зная какво да гледам. Shocked Embarassed
Кюбит и тук, и в отчетната се чудя какво да ти кажа... Толкова ми е мъчно, но трябва да си силна и усмихната за другото бебе. Прегръщам те силно и дано всичко лошо да е останало зад гърба ти.
Лек ден на всички и до скоро писане.
Отивам да чета назад.
  bouquet

P.S. Сега, като чета видях, че и denniva в началото на темата е задала подобен въпрос. Grinning Мен по-скоро ме интересуват на какви колички сте се спрели и какво да гледам като търся.

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 19:07 от Venera26

# 212
Кюбит, ударите стават много по- силни и отчетливи след около 2 седмици. Започват и да хълцат. Така, че много лесно се определя къде е разположено бебето.
Така е при мен - аз съм с плацента разположена на задната стена. (Агент ме подсети, че има значение).

Венера26, ха здравей  Hug Чико или Грако (според Консюмърс репорт). Грако даже държи първото място заради цената. (ок. $ 30 по- малко).

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 19:09 от Niki1

# 213
Хехе, да хълцат...  Party Чува ли се?  newsm78 Не знаех...

Венера, снощи гледах от кога не си писала в отчетната и тъкмо щях да ти пиша днес.  Hug
Колички не сме обсъждали, но всичко друго общо взето.  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370174.0 <--- аз чета тая тема и от 10-ина страници даже пиша, т.е. предимно питам.  Wink

Гледам Ники е писала Чико и Грако (кой модели??)... Аз гледам малко по-други... Но имам доста време да си променя мнението няколко пъти.  Grinning

# 214
Цитат
докторски служалки изкрънках, че били (уж) по-добри от мониторите

С Докторските слушалки с много зор може да чуеш сърцето чааак към 9ти месец,както и с тези монитори дето са за по 30 долара в Таргет (примерно).Загуба на нерви!
В моя случай Елла беше активна нощем и денем спеше и понеже съм будна през деня и тя като не мърдаше и аз се панирах много.
Сега като каза Ники - Елла хълцаше много,почти всеки ден и то по-много, докато се усетя какво е туй чудо....  Laughing
кюбит...не се чува но ритмично подскача бебчо вътре  Laughing

# 215
Точно както каза Вики - бебето подскача, че чак и се вижда - много време  Wink

За точния модел на количките трябва да видя довечера. (ако влезнеш в бейбис ар- цената беше $ 299 за Чико). Грако има в Таргет.

# 216
За количките е малко трудно да се пише, ако не си ползвал много различни видове. Аз имам на Кико комбинираната със столче и мога да напиша + и - за нея, според мен поне. Като цяло съм доволна много, всичко си кликва на място, кошчето е много удобно за малко бебе (даже и за приими), и е лесно от кола в количка и обратно да го разнасяш. Количката е издържала на доста преходи и до сега нямам проблем с колелата или нещо друго. Като минус - доста е тежка, май като повечето комбинирани и вече мисля не му е удобна - облегалката е малко по-тясна, за да държи кошчето и вече не се събира - на година и 5 месеца е.

Другата ни количка е на Мaкларен Воло - най-леката и същевременно най-маневрена, която намерихме. Страхотна е за разнасяне по молове и по града. Минус - не е подходяща за малки деца, за голям преход или около пясъчници (много лесно се пълнят колелетата с пясък)

# 217
Clairette, аз миналата година правих зелена карта. От България ми искаха точно само акт за раждане и имунизационен паспорт.

Свидетелство за съдимост никаква работа не им върши - те имат вяра само на тукашните си бази данни.

Актът за раждане трябва да има заверка от общината по местоживеене и апостил от Външно. Най-лесно е да се даде просто за превод с пълна легализация в България, фирмата ще направи заверките сама. Между другото, превод се прави на нотариално заверено копие, не на оригинала, че може да ти го затрият. Ако имате брачни свидетелства от Бг  или други документи за граждански състояние - същата история.

С имунизационен паспорт от Бг изобщо не исках да се занимавам, така че тук ми направиха проби за имунитет за каквото трябва. На моята възраст (32) искаха тетанус и шарки само. Така и така трябваше да ми правят рентгени и прочие прегледи за медицинското, едно просто кръвно изследване покрай другото изобщо не го забелязах.

# 218

Бенсъне, имаш мъж мечта! Няма да ми писне да го повтарям, та да не забравиш  Heart Eyes

мерси...то щото е обрязан (шегувам се).
както казах е на ли4ен избор, и най-вероятно истината е някъде по средата, какво в пове4ето слу4аи, а не в една от двете крайности...змииите еднооки или с две о4и настрана Simple Smile

------
Аз се надявам ЕйДж да не си избере задръстена и зла булка, американка или не...другото се преживява  Laughing

за коли4ките- пак да кажа, 4е е до лайф стайъл. Peace
Ние имаме Маклерън Техно(от новородено до 55паунда)и Маклерън Триумф(6м+ до 55паунда/15кг).  За мен беше важно да е лека коли4ка(плана беше да не купувам втора) , да свивам и разгъвам с една ръка, докато държа детето с другата.  Но не сме живяли  в централна 4аст на  град, нямали сме асансьори, тротоарите на събърбия и подовете в моловете са равни,  пътуваме 4есто и са супер удобни за летища и трипс. АКо живея в НЙС или в даун таун, на който и да е друг град тук или в Европа, сигурно бих гледала да е с по-големи гуми,  въпреки 4е миналата година Триумфа(за БГ я купихме, за да не разбият в самолетите другата) се справи доста добре по разбитите тротоари на Плевен и София.  Единствено ми се иска да имат адаптор за карсийт.

Гракото не са лоши, но не ми харесват, 4е са само шарени десени(поне, когато търсих), както и комбинираната с коша за кола са само за СнъгРайд(до 22паунда, при нас 6-ти месец). Аз държах на Сейф Сийт модела(до 30паунда).
Отплеснах се...ама съм на бебешка вълна покрай вас и една приятелка Simple Smile

Венера, добре  дошла и леко бременеене!

# 219
ianajar мерси, исках само да се уверя, че не пропускам нещо.

Днеска е някакъв отвратителен ден. Егати нервите, егати нещото. Цялата организация на сватбата ми отива на кино бавно, но сигурно  Close . Не знам как има хора дето се женят по няколко пъти...нивгаш не бих повторила упражнението  Laughing .

# 220
Що така бе клеър -ние за 2 седмици успяхме да организираме нашата,покани които раздадохме на ръка,намиране на брачен нотариус,разрешение от парка в който се женихме,някой който да ни скърца със цигулка сватбения марш  Laughing ,лимузина (не може без) ,торти морти,ресторант/пъб ,даже  и включвам в това число че Дан тогава каза на родителите си и на роднините и те трябваше да летят шокирани от незнам си къде си за да присъстват  Laughing .Куп други малки детайли,да не навлизам в подробности.

Бенсъне, имаш мъж мечта! Няма да ми писне да го повтарям, та да не забравиш  Heart Eyes

мерси...то щото е обрязан (шегувам се).

бе може и да има истина щото и от моето момче не мога да се оплача   Grinning ама въобще изобщо.

# 221

Гракото не са лоши, но не ми харесват, 4е са само шарени десени(поне, когато търсих), както и комбинираната с коша за кола са само за СнъгРайд(до 22паунда, при нас 6-ти месец). Аз държах на Сейф Сийт модела(до 30паунда).
Отплеснах се...ама съм на бебешка вълна покрай вас и една приятелка Simple Smile

Само да споделя, не че има някакво значение Laughing ,че не мога да понасям Гракота.Защо?-нямам логично обяснение.И ние сме с Макларън Техно Класик от албибейби.ком.Невероятно евтино излезна.Смятам ги най-добрите за градски терен.

# 222
вики, винаги като обсъждаме обрязването се сещам за теб, ина4е за другото май е до култура и възпитание. Свеки се е справила 4удесно, дано и аз  да успея  с ЕйДж и да стане от него 4удесен съпруг и баща.

ophie, аз завоалирано исках да кажа по4ти същото Wink  и при мен няма обяснение, може би, защото са много популярни сред мексиканския народ..Ина4е и нашето Техно е от Албибейби.

кларет, ще успееш с подготовката, нормално е за брайд да е така Wink Успех!

ох, стига толкова форум...

# 223
  • usa
честито на блажкин и тандурин синове! много здраве и оригинални белИ!

кюбит, съжалявам Confused.

Clairette, поздравления за предстоящата сериозна стъпка! всичко да мине както го гласиш!

аз не режа кожи на момченца. тенденцията да се реже намалява. наблюдавам ги малките момченца в съблекалните на басейните вече 13 години(само да не решите сега, че се взирам, то се набива на очи като се разтичат напред-назад по безбански) - все повече стават натуралните, ще им се наложи на американките да свикват с еднооки.

# 224
А аз сега, като се замислих пак за обрязването, се сетих кое ме отблъсна окончателно от идеята: четох какви ли не за и против, статистики медицински разни, питах бъдещия педиатър какво мисли (той като евреин ми каза, че и той и синовете му са обрязани, но освен по културно-религиозни съображения, той друг смисъл не вижда), и накрая като попаднах на някакви статии, че началото на практиката датира от края на 19-ти век, с цел да се отблъскват момченцата от мастурбиране, ми стана толкова противно, че случаят за мене приключи.
Още веднъж благодаря на всички за пожеланията за рожденика. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт