99-та Весела Американска Тема

• 16 724
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Аз също съм суеверна. Не мислите ли, че това е едно допълнително натоварване, което сами си причиняваме. Нима нямаше да се случи нещото, ако не го бяхме споделили или не бяхме коментирали. Мъжа ми много ме кори за това и се опитва да ми обясни, колко ме натоварва дори мисленето за това. Може би е прав, не зная.
Аз не от тая гледна точка може би, макар че ако е ставало нещо кофти, е ставало точно когато съм приказвала много. Да, мисля, че каквото е писано да стане, ще стане. Но мене не ме натоварва мълчанието. Натоварва ме мисълта, че ако евентуално нещо стане, ще бъда обект на драми, огоркичкване, потвърждение на тезата колко е несправедлив живота и фатално нещастен света, и изобщо на целия този сърцераздирателен репертоар, който ми е много непоносим и знам колко ми е било противно, като ми се е случвало. Въпрос на характер е при мене.

# 181
блажка напълно разбирам това, което казваш. Аз също не обичам да ме съжаляват, но понякога когато ми се искало да споделя нещо, което ми тежи, а суеверието ми казва "недей" ми е тежало. Това имам предвид. В никакъв случай не казвам- не бъдете суеверни, тъй като аз самата съм.  Дано си ме разбрала.

# 182
Кюбит, съжелявам много  Cry. Стискам палци всичко да е наред с другото бебче
Аз едно си бях обещала докато бях бременна, да кръстя детето си на най- здравия от моето и семейството на мъжът ми. И те така от Браян , стана Пламен.
Съпругът ми се смее , че второто ще е Памела

# 183
Кюбит,много сила ти пожелавам.

# 184
Кюбит, много съжалявам за случилото се и се извинявам, че така недискретно те попитах. Много да се пазиш  Hug

За обрязването според мен трябва да е лично решение на самото дете...ако като порастне се чувства различно и е убедено, че иска да се уеднакви и т.н. винаги може да го направи...но ако родителите вземат решението- няма връщане назад. Ако имам момче, няма да го обрязвам, като порстне ако иска да се обрязва, негова воля  Peace . От здравословна и хигиенична гледна точка, смятам, че щом природата е създала така мъжа, то има причина за това.

# 185
Благодаря за съчувствието и тактичността, момичета.
По въпроса за суеверието съм по-скоро като Блажка - още по-тегаво ми става като се вайкат за мен.
Смятам, че се справям добре с мениджмънта на позитивните емоции, надеждата и оптимизмът. Много помощ получих и от вън.

Денива, не съм се обидила ни най-малко.  Hug Доколкото помня, нямаш диплома за пророк.  Wink Дори ти благодаря за вчерашното питане в темата за чеклиста. Върна ми желанието да гледам отново бебешки неща.   bouquet
Клер, няма проблем.  Peace Трябваше да се престраша да го призная.  Sad Пък и олеква така.

Ники, и двете ги има онлайн. New parents вчера го разглеждах. Пикси го спомена. А FitPregnancy сега го открих благодарение на теб.  Peace
Видях, че American Baby е фрий и се абонирах, преодолявайки суеверието си.  Flutter Parents е също на тия издатели, има броевете онлайн.
BabyTalk и Parenting са другата двойка списания от едно издателство. Тях не съм ги разгледала още.

# 186
Кюбит, спокойствие и сила ти пожелавам!

А на останалите бременни, препоръчвам по-малко терзания. Наслаждавайте се на момента и се оставете на моментните инстинкти, но когато му дойде времето. А, когато дойде, ще го разберете.  Simple Smile

# 187
Кюбит  Hug  спокойствие и позитивно мислене
Стела съжалявам за загубата ти

На Тандури и Блажка да са ви живи и здрави момчетата , много да ви радват   bouquet
Клеър честито - тортата чакам с нетърпение . На сватбата сте се позабавлявали... Wink

За суеверието , не знам дали съм , но тази година за РД на Матю бях...
Деннива, аз като цяло съм 'за' ваксините, но с модификация на времето на поставяне. Препоръчвам ти да си купиш тази книга. Написана е много ясно, много интелигентно и много безпристрастно и дава реална идея за всяко заболяване, сериозността му и ефективността на ваксините. За мене беше много полезно четиво.
Мнението ми се покрива с това на Лени ,но на нас са ни слагали по 4 , 5 заедно  ooooh!  ( именно след като ни сложиха 5 ваксини наведнъж си докарахме ITP  Sad )

За обрязването -лекаря ме пита поне 10 пъти , и още толкова пъти получи НЕ за отговор ...( като чели се надяваше да променя решението си до последно).

# 188
кюбит..съжалявам за случилото се ,желая ти много позитивна енергия.

denniva.. и аз съм същата паникьорка затова си взех   монитор под наем и си слушах  сърцето на бебка когато ме натегнат съмнения ,незаменим беше за мен този  монитор. Не е скъпо да си рентнеш ,помисли за това!

Обраязването мисля е в последната дума на таткото, мисля че е правилно таткото и момченцето му да имат прилика в това отношение. Истината е че го нямам инструмента и не знам точно кое е правилно в това отношение за това бих се доверила на мъжа си ако някой ден....
Клеър като каза за природата...да ама няма пък по-хубаво нещо от бразил wax  - шЪ мЪ прощаваш.Та и при мъжете така ,природа природа ама времената са други и не е необходимо.

Тандур бееее,забравих да кажа че ми увисна ченето да ти гледам тортата с птицата снощи.Честно онемях за момент.пу-пу голям майстор си значи..
Честито на рожденниците на блажка и Тандури.  bouquet

# 189
Вики, какво ще кажеш за тоя?
http://www.storkradio.com/dopplers-digital.php#srdd
Или за тоя:
http://www.heartbeatsathome.com/dopplers.cfm
Вие обикновен или дигиален бяхте рентнали? Ако не е дигитален, как може да се разбере колко е bpm?
2 или 3 MHz?

http://www.fetalsure.com/hi_bebe_fetal_doppler.html
Като гледам колко са евтини, направо ще си купя един...
В ебей са още по-евтини.

Редактирам се.

Дигитален май ще взема.
3 MHz са по-добри явно.
Цитат
Today more than 90% of OBs, hospitals, and midwives choose 3 MHz because they know from the results of literally millions of exams that 3 MHz works better. It works better because the fetus is so small early in gestation that 3 MHz reflects the ultrasound back to the sensor better than the lower frequency 2 MHz. A 3 MHz has also been proven to work well throughout the pregnancy.

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 05:05 от Кюбит

# 190
Вики, за мен не е равносилно обезкосмяването с обрязването. Космите все пак са възобновим ресурс  Laughing, ако мога така да се изразя  Wink. По-скоро бих го сравнила с премахване на апандисита при раждането, щото видиш ли апандисита е ненужен орган и може да се възпали. Не го възприемам като нещо естествено, но при всеки ситуацията и обстоятелствата са различни  Peace .

За зелена карта чрез брак, освен акт за раждане и имунизационен паспорт други документи от Бг дали ми трябват  newsm78 ?

# 191
Ако няма медицински или религиозни причини за обрязването за мен е малко пресилено. Винаги може да се отреже - когато и ако реши, ама да се пришие - малко трудно  newsm78
Ако като причина се изтъква да прилича на другите дори и това не е вече толкова вярно, защото статистиката сочи, че обрязването намалява:
http://www.cirp.org/library/statistics/USA/

В момента правим и невъзможното, за да избегнем обрязване по медицински причини. За мен това си граничи с рязането при момичетата и искам да го избегна на всяка цена.

Честит празник на Блажка и Тандури!

Кюбит  Hug

# 192
Кюбит...не си спомням точно какъв монитор ползвах но знам че беше дигитален ,идва си с лубрикант и обяснения всякакви.Ами да рентвай и ти ако се притесняваш ,ще видиш как ще ти направи дните по-леки ,въпреки че не е хубаво всеки ден да слушаш но когато се притесниш ти е под ръка.Аз още рано рано го рентнах,за 1ви път аз сама си намерих на Елла сърчицето на 8-9 седмици ,още ми е много мил спомена туп -туп  Heart Eyes .  

Клеър...много си права тук,сравнението ми е неправилно   Laughing  но изходих  от факта че и 2те са  ни природна даденост  с  цел  да предпазват.Това само че вече не е толкова необходимо защото хората не ходят голи. Та затова се изказах че не всичко което ни е дадено природно е необходимо на днешно време.
Мен лично по би ме притеснил факта от самата операция да няма усложнения някакви от нея,скаринг и т...н. а иначе бенефитите след това мисля че са доста силни  Peace

# 193
  • Чикаго / София
кюбит  Hug Много позитивни мисли от мен!

Честит Рожден Ден на Калин и на Блажкиния юнак /сори Блажка не му знам името/ Да са здрави и щастливи деца! Hug

Тандури да покажеш снимки. Очаквам с нетърпение тортата!

Клер, ха, честито! Голямо забавление си е това!

Стела, голяяяяма прегръдка от мен  Hug! Лошото е, че тази максима за живота ни я напомнят все тъжни събития, а трябва да си я казваме доста по-често! Confused

Аз спирам да се изказвам по темите за бебетата. Като ви чета все едно съм паднала от друга планета. Crazy

За ваксините съм за, за обрязването - против - като порасне сам да си реши /не че имам момче, ама да си кажа  Laughing/

Софко, супер сладка кукла си имаш на аватара! Heart Eyes Дано бързо заздравява крака на съпружието, много неприятно събитие!

Американските празници, хич не ги приемам като свои и не ги празнувам. Радвам се единствено на повечко почивни дни изкарани със семейството.

Ние съвсем спонтанно в събота сутринта решихме да отидем до Уисконсин Делс за 2 дни. Решихме го в 11ч сутринта и в 3 вече пътувахме. Това по повод планирането! Laughing Супер си изкарахме. Децата не се спряха.  Родителите им също. Голяма забава, така не съм се забавлявала от доста време насам.  Следващия път по възможност бих отишла лятото, за да се нарадвам и на външните водни паркове, че вътрешните вече не са ни достатъчни. Simple Smile Всъщност имаше доста хора които  се къпеха и във външните басейни, ама ние не сме калени като повечето американци и си стояхме на топло в затворените басйни.

# 194
Кюбит, тъкмо щях да питам Вики откъде точно ги е рентвала, а виждам, че ти си открила подробни сайтове! Благодаря ! Hug
Аз преди 1 месец си купих подобен от Мадърхоод, но беше само за към $30 и изобщо не съм доволна, защото нищо не може да се открие с него- много е чувствителен и шумен на външни звуци, дори само припрдържане с ръка е шумен, а не може да открие сърдечен ритъм, но пък мога да си чуя моето сърце  Laughing Мъжов ми вика да сме го дадели на баща му, че по-ясно да чувал телевизия с него  hahaha Joy
Ами така е, за нищо не става, а и не може да се върне обратно- явно производителят си знае стоката много добре  ooooh!

Радвам се, че споделихте мнения по моите въпроси. Аз в началото на въпроса на доки направо се изумих- ама как обрязване, но впоследствие проучих и други мнениия и освен бенефициенти, не виждам негативи, освен, както Вики споменава, само да няма усложнения от операцията. Иначе ,на по-голяма възраст, е много по-болезнено и се прави с упойка.

Общи условия

Активация на акаунт