99-та Весела Американска Тема

• 16 727
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Блажка, ophie, мерси!   bouquet

Дървени играчки харесвам.  Peace
А при гинеколога като ходя не чакам никога (предимството на рисковата бременност  Wink) и не съм заглеждала списанията.

# 166
Кюбит, има едно списание Babytalk. Можеш и он-лайн да си го видиш - мисля, че е същото Babytalk.com. Също така погледни в гугъла дали ще ти излезе някаква интересна инфо от American Academy of Pediatrics.

# 167
Момичета, сега се сетих да питам- какво мислите за имунизациите ? За или против сте или поне се правят само задължителните и за смъртоносните болести? Аз имам определено колебание и някак си съпротива за тия имунизации, като съм чела колко страшни или негативни последствия може да има за детето  ooooh!

Вие правили ли сте имунизации на децата си и ако да:
1. Какви (срещу какви болести и какви ваксини ползвате-  живи или мъртви, купувате ли си ги или педиатърът ви ги дават)?
2.На каква възраст се правят?
3. Какви се правят още при раждането в родилния и задължителни ли са?

И още един въпрос: какво ви е отношението към circumcision при раждането на момченцата?

# 168
Очаква ме доста продължително лежане, а лаптопът не винаги е най-добрата алтернатива.

Кюбит как си,  надявам се, че всичко е наред  Hug
Честит рожден ден на Калин, да е здрав и весел!
Стела, съболезнования  spoko .
За слънцезащитен крем за бебета и деца
http://www.soleousa.com/#app=f8f5&e96f-selectedIndex=1&9 … 6-selectedIndex=1
http://www.neways.co.nz/afawcs0116415/SUBID=33/ID=901/SID=806598580/details.html
Благодаря на всички за честитките  Heart Eyes .
Гледам точите зъби за снимки, надявам се да имам някакви що-годе добри за показване ( любителски  Rolling Eyes), ама не е сигурно. Страшно много исках да ангажирам фотограф, това е едно от нещата, на които държах най-много, но май няма да стане  Sad . Много ми се разминава концепцията за сватба с това, което се предлага като услуги и май ще се лиша от фотографа, колкото и да ми е тъжно  Confused .
Тандури и аз бих се радвала да ми направиш ти тортата  Heart Eyes , ама ще трябва сама да си я направя  Laughing . Нямам никакви идеи, така че ще се възползвам от твоите, ако имаш  Grinning .
Софко Вики е голяма хубавица, пу-пу  Heart Eyes
denniva  аз съм против имунизациите и против circumcision  Wink

# 169
Денива, много ти е комплексен въпросът. Моят кратък отговор е, че аз съм за ваксините и съм ги правила. Има страшно много рисърч публикуван по темата. Погледни ако имаш достъп до Medline, специализирана база данни за медикъл рисърч, и ще видиш какво е мнението на повечето от професионалистите.  (Не вярвай на всичко, което се публикува на Интернет защото най-често това, което виждаш не е peer reviewed ).  

Нали търсите педиатър?  Обикновено тука родителите се срещат с няколко педиатъра преди да се роди детето. Избирате някого, на когото може да се доверите и който уважава вашите притеснения за ваксини, ако имате такива. Има си установен скеджуъл. Педиатърът може да ви предложи модифициран скеджуъл ако не искате да спазвате стандартния,  но искате все пак най-важните ваксини.

Много е лично решението за съркъмсижън и е доста спорна тема напоследък в Щатите. Само родителите могат да решат какво е важно за тях. 

# 170
Клер, вече съм по-добре.  Peace
Преди една седмица загубихме единия близнак. Не ми се коментират подробности, бях една седмица в болница. С другото бебе всичко е наред. Надявам се до края да е така.  Praynig Стискайте ми палци.  Confused
МВК, поради тази причина не ти отговорих нищо, когато попита малко по назад за пола. Не съм те игнорирала.  Hug

Денива, аз съм против обрязването и за имунизациите. Подкрепям Пикси, че и двете неща са твърде лични и би трябвало да са решение на двамата родители, което да е конфортно с техните разбирания, вяра и други субективни фактори.
Има препоръчителна схема за имунизации (от сайта на American Academy of Pediatrics).
Единствените ваксини, които не харесвам са противогрипните и съм с много големи резерви към HPV ваксината.

Педиатър не търся още. Страх ме е. Моят гинеколог ми е препоръчал неколцина, които евентуално ще чекна едва след 10-ина седмици заради суеверие.
По същата причина се отказах и да ходя на birth classes. Ще търся някакви фрий материали онлайн.

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 21:28 от Кюбит

# 171
Кюбит, ами на тебе може би ти е и рано за педиатър. Аз лично търсих в последния месец, но само защото буквално живеех в 2 щата и не бях сигурна къде ще раждам до края на 7 месец.    Crazy Crazy  Crazy 

Отивам да гледам Ангели и Демони... Някой знае ли кога излиза Хери Потър?

# 172
Кюбит, много съжалявам!  Cry Hug Не знаех, прости ми за единия от постовете, в които споменах, че определено ще ти трябва помощ с близначета!  Praynig И на мен всички доктори тук ми казват, че в много голям процент се случвало това при двуплодната бременност, но за нас това не е успокоение. Сигурна съм, че всичко ще е наред с другото бебче!  Praynig Peace Аз също изживях такива притеснения, а сега продължавам да живея в страх, затова не мога да се отпусна изобщо...И страховете ми сега са, че вече от 1-2 дена почти не чувствам бебето, а ако почувствам няколко пъти за цял ден и нощ, то са едва съвсем-леко забележими едноктарни побутвания.   Sad Днес искахме да отидем на преглед, само за пулсации да видим, но никой не работи, не зная как ще издържа до утре. И газирани сладки напитки пия умишлено и поколда, за да го раздвижа, но нищо не се получава
Пикси, ние досега сме сменили 2 гинеколога (надявам се, последният вече да е нашият, въпреки че, не ми харесва видеозона му), но още не сме се ориентирали за педиатър, не мсе и питали...Още ме е страх за много неща...
Кюбит и на другите момичета, благодаря ви за отговорите, Ние долу-горе сме се ориентирали в решенията си, но колкото повече чета, по-се обърквам и колебая... #Crazy

# 173
Кюбит, съжалявам.  Sad Имаш време, аз май в осмия месец се оглеждах за педиатър. Разбирам те за суеверието - аз по този повод например отказвах всякакви идеи за шауъри, противоестествена ми беше тази тукашна традиция, и все още е. И до много по-дълбоки дискретности стигах в суеверието си. И все още не обичам да приказвам много-много за децата си с друг освен с най-близките ми хора. Ако понякога се изпусна пред външен народ, ми става после едно такова чоглаво. Но пък и не искам да се променям.
Дано всичко продължи добре с тебе, почивай си.

# 174
  • USA
О,Кюбит, много съжалявам!  Cry Hug Важното е, че с другото бебе всичко е наред. Аз също съм суеверна за тези неща и много консервативно подходих към покупки, планове и др. такива.
Аз съм за имунизациите. За обрязването мисля, че мнението на бащата трябва да е водещия фактор и най-вече той дали е обрязан.
Слънцезащитен крем ползвам Water babies. Харесвам го много, препоръча ми го майка на дете с много алергии.
Бенс, аз също изтупвам акото в тоалетната.
Гледах Ангели и демони, не ми хареса.

# 175
Кюбит, съжалявам... Sad
Педиатърът може и съвсем накрая да си го търсиш. Ако имаш личен лекар който да се води family practice не можеш ли да пишеш него за педиатър в болничните формуляри, а да си търсиш сериозно чак като влезеш в деветия месец примерно? Аз така направих - след 35-та седмица се срещахме с педиатри, купувахме креватче и прочие. А, и на курсове тогава ходих - за малко да няма смисъл.

denniva, аз бих се обадила на лекаря си. Ако не може да те приеме в неработен ден поне може да прецени дали не трябва да отидеш до болницата да те видят.

Много благодаря за предложенията за слънцезащита.

# 176
кюбит  Sad......

Ранди Пауш ме подразни с прекомерния си оптимизъм и самонадеяност, което подозирам, че е въпрос на характер. А и да си призная, мечти свързани с дисниуърлд, виртуална реалност и американски футбол са ми много чужди. Но за посланията нищо лошо не мога да кажа - харесаха ми и са универсални, плюс целта, с която е написана книгата, това облагороди за мен частта, която не ми допадна. Личи си, че е човек, който много обича децата си...
По този повод - My life without me много повече ми хареса от My life

Софко, момиченцето е  Heart Eyes. Малко оф топик - научете си дъщерите да знаят, как да се справят със секситски мъже прасета, особено от изто-евро произход  Rolling Eyes.

# 177
Кюбит  Hug забелязах отсъствието ти, но си помислих, че почиваш. Грижи се за себе си  Praynig Praynig Praynig всичко да е на ред.

Аз също съм суеверна. Не мислите ли, че това е едно допълнително натоварване, което сами си причиняваме. Нима нямаше да се случи нещото, ако не го бяхме споделили или не бяхме коментирали. Мъжа ми много ме кори за това и се опитва да ми обясни, колко ме натоварва дори мисленето за това. Може би е прав, не зная. За шауъра (ако стигна до там казвам аз) няма да мога да се преборя май. Моето семейство тук е американско, а българските ми дружки са 3.

За имунизациите съм за с известни изключения.
За съркамсижън: Ще ми се да чуя мами омъжени за американци. Много голям % са ЗА (включително и моя съпруг) и смятат, че детето ще е подложено на големи подигравки когато порасне. Също така смятат, че от хигиенична гледна точка е по- добре, но... Гореща тема. Трудно ми е да кажа. Винаги съм смятала всяка една такава намеса за неправилна и посегателство към собственото им тяло. Дори не продупчих ушите на дъщеря ми докато тя не порасна и не каза, че иска.

# 178
Кюбит, и от мене имаш една прегръдка  Sad Hug

Деннива, аз като цяло съм 'за' ваксините, но с модификация на времето на поставяне. Препоръчвам ти да си купиш тази книга. Написана е много ясно, много интелигентно и много безпристрастно и дава реална идея за всяко заболяване, сериозността му и ефективността на ваксините. За мене беше много полезно четиво.

# 179
Кюбит, аз бях на АБС клас за бременни и ни дадох 2 списания, които смятам за много добри " New Parent" & "FitPregnancy". (съвети при избор на колички, столчета за кола, практични съвети по принцип). Едното (не си спомням вече кое) го има и on-line.

За имена харесвам: http://www.babynamer.com/

П.С. Суеврна и страхлива съм, но избирането/харесването дори само on-line на бебе продукти ме успокоява.

Общи условия

Активация на акаунт