ПЛЕВЕН - 101

• 26 648
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Номадка,много правилно си ме разбрала,някой ден ще ти пратя на лични една много хубава притча за специалните деца,щото ако я пейстна тука ревлите пак ще циврят Laughing.
Да,има такова училище в Надежда,то е за деца със зрителни проблеми,но имат и клас за деца с множество увреждания.Има и няколко помощни училища.и много масови.обаче на този етап според мен нито в масовот ще и е добре на Бубка,нито в помощните,нито едните,нито другите според мен са на приемливо ниво за нашите деца.Идеалния вариант е да има във всяко масово училище паралелка за деца с прроблеми,така хем се обучават индивидуално,хем са сред връстници.обаче като гледам масово какви са децата в днешно време се плаша.Тъй че,мили мами и татковци,още от ранна детска възраст си говорете с децата за различните от тях,за децата,които не могат да говорят примерно,но пък танцуват чудесно.А не като някои родители,които като видят проблем в някое чуждо дете да си дърпат своето,все едно ще прихванат нещо страшно.Бубка и децата като нея могат да научат здравите деца на много неща,а здравите деца същевременно могат също да научат нашите на много.
Сега за сиренето Laughing.Номадка,тук по люлинско си намерих комплект за правене на домашно сирене.Не че е кой знае къв комплект,но съдържа много хубава марля,баш като на баба от време оно,и мая за сирене.а отзад има рецепта стъпка по стъпка ,даже и с картинки. LaughingКато за неуки като мене.Сега се подсирва.Вече се сгъсти доста.Утре сутрин ще кажа кво и що е станало,ако не ме е срам от резултата.-
Сега погледнах тая машинка от албанците.Не я препоръчвам,щото е с две контейнерчета за по 500гр хляб,стават малки хлебчета,много мънички.

# 271
Прати и на мен притчата ,че ми е интересно.Обичам разни поучителни историйки .

# 272
Уфф, и аз се разревах.   Валенце   Hug 

# 273
  • София
Понеже получих няколко лс-та за тая притча,ще ви я пейстна тук,Дивианка дано нямаш нищо против:
Най-специалното дете на небето

Доста далеч от земята се съвещавали
"Време е за друго раждане"
говореха небесните ангели на Господа.
Това специално дете ще се нуждае от много любов,
Ще се развива много бавно,
и ще са му нужни много повече грижи от хората, сред които ще живее долу.
Може и да не се научи да тича, да се смее и да играе,
Мислите му може да изглеждат твърде странни
и в много отношения няма да се приспособи,
и всички ще му казват "увредено."
Затова нека внимателно да изберем къде да го изпратим,
искаме да живее в доволство.
Моля те, Господи, намери човека,
който ще изпълни тази специална задача за теб.
Те може и да не разберат веднага тази полезна роля,
която си им отредил,но това дете изпратено свише
поражда по-силна вяра и по-дълбока любов
и те скоро ще осъзнаят получената привилегия,
 че тяхното скъпоценно дете,
толкова крехко и слабо е
НАЙ-СПЕЦИАЛНОТО ДЕТЕ НА НЕБЕТО.

# 274
Валенце, ти си невероятна жена!

# 275
Валенце, това което си написала е изключително. Понякога човек не знае къде ще намери щастието си. И е страхотно, че ти си го открила в твоето дете, което е малко по-различно, но уникално (като всяко дете разбира се). )))
Аз през определени периоди от време чета в темата за аутистичният спектър (има неща, и черти от поведение, които наблюдавам в мой много близък човек), но дотогава нямах представа, че това е не просто черта от характера и странности на самият човек.
Там има и много интересни и полезни неща (като развитието на сензорни умения, програмата Аба също ми е много интересна).

сори, че и аз се отплеснах. ))

А притчата е чудесна!

Константина, това са дървени играчки за развитие на финната моторика, както и за умствено развитие на детето. Но е за по-големички деца, след 1г. Иначе е страхотно, не го бях виждала до сега, направо мисля да си взема едно такова. )))

И малко помощ от майките на момченца на 3г и повече. )))
Какъв подарък да взема за 3г момченце, питах родителите, но и те не знаят още какъв подарък да му купят, та да се посъветвам с вас. ))

# 276
Много ми харесва притчата много поучителна е.

# 277
Валенце, ами и аз се разревах  Hug

Мирама, Ники много обича да си играе с всякакви животни, а най-много с динозаври. Другата му страст е да кара колело. А и покрай филмчето за Светкавицата Макуин що колички се редяха и бутаха... За друго май не се сещам.

# 278
  • София
Радвам се,че ви хареса.На мен тази притча навремето,преди няколко години,ми помогна да намеря себе си и да постигна някакъв покой.
Дикси,всяка майка е невероятна жена! Hug

# 279
Валенце   , Hug!

Тес ,  Hug!

# 280
Валенце,притчата е невероятна.
В този ред на мисли,малко след като родих Хриси си говорехме един ден с майка ми за моето раждане.Чак тогава тя ми разказа какво е било....аз съм седмаче-1,550 родена.....в родилна зала лекарят й казал "ми то за бебето така или иначе не можем да направим нищо,дай поне тебе да спасим"...родила ме е със серклажа....после й казали,че имам хидроцефалия,че съм с Даун и какво ли още не,и само я навивали да ме остави.Ще съм йм благодарна цял живот,че са решили да ме задържат с баща ми. Cry
За това,Валенце,се прекланям пред такива майки като теб.И за съжаление не мога да опиша с думи,колко съм горда,че познавам теб Hug
Nomadka,аз съм в чуденка за машината за хляб.Но ще почака за сега.
Mirama,в много голяма чуденка съм и аз за тази играчка,но би ли дала линка на сайта с дървените играчки,там искам да разгледам,може да има подобни "джаджи".

# 281
Константина, в На пазар има цяла тема за дървените играчки и от къде да се купуват, защото търсих такива за подарък.
Ето един сайт, който ми хареса и има доста голям избор.

http://www.igra4kite.com/default.php?cPath=585&osCsid=p3t060 … p030j2u7ft4v4raa6

в Да Нет също има, но вчера тръгнах да поръчвам и ми се обадиха, че са им се изчерпали всички наличности.
В Плевен тук таме има по магазините, но са основно от тези играчки за дърпане.  

Аз да се похваля, че най-сетне след 3дни избиране харесах ново столче за кола и тези дни ще го плащам (от ибей е). )))
Ето такова:
http://shop.pumpelina.eu/product_info.php?cPath=173_174&products_id=1474

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 21:52 от Mirama

# 282
  • София
И на сайта на Пумпелина има дървени играчки,ако си харесате нещо мога да купя и изпратя.

# 283
Валенце, браво на Бубка! Наистина чувството за радост от дори малък напредък е неописуемо. Напомня ми как се радвахме преди два месеца, когато едно 7 годишно детенце с ДЦП започна да се усмихва. Колко малко нещо - една усмивка - а може да те накара да полетиш. Simple Smile

Гормити има в бензиностанцията на ОМВ на Сторгозия. Мисля, че бяха към 4 лв. Аз гледам да стопирам увлеченията към тях - първо, че са грозни и второ, че са към 90 бройки. ooooh!

# 284
Номадка, поздравления за Аня!  bouquet
Нежна струна е тя!

Валенце, чудесно семейство сте! Радвам се, че щастието се е настанило трайно във вашия дом, заслужавате! Нека бъде така винаги! Hug

Утре на обяд (живот и здраве) пътувам за София.
Който има поръчки за стоки от Джъмбо, да ми драсне ЛС. Ако имам време да се замъкна до там (че ми се очертава прекалено натоварено пребиваването), ще изпълня поръчките ви. Peace
Ако не, ще е след около месец (ако дотогава не сте се заимали с нещицата).

Косенце, как е малката мушица?  Hug
Теси, ти как си? Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт