Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 437
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 495
Не мога да разбера защо въобще има такава тема "Въпроси към хомеопати - Тук" след като не ни се отговаря на въпросите или пък ни съветват да попитаме хомеопата си, специално за мен, а може би и за другите питащи тук, е по-добре да чуя и второ мнение по дадения въпрос

Мнение по случая ви може да дава единствено лекуващия ви хомеопат. Само той познавеа случая ви, никой друг. Как да дадем мнение по случай, който не познаваме?
На хомеопата ви му е било необходимо време да снеме случая ви (хомеопатичното интервю) - обикновено може да продължи до 2, понякога и повече часа. Било е нужно още време за да анализира случая, да направи реперторизация и диференциална диагноза, да определи подходяща потенция.

Никой от нас, четящите във форума ( дори и да сме най-великите и космически хомеопати) не познава случая ви в такива детайли.

Това е форум - тук не може да се сваля случай. Мястото за сваляне на случай е кабинета на хомеопата. Ако някой иска второ мнение - той просто трябва да си запише час при друг хомеопат, да бъде проведено интервю, хомеопата да направи анализ и реперторизация и тогава може да бъде дадено мнение.

# 496
Другите Хомеопати дават лекарството според симптомите
Не мисля, че това е хомеопатия.
Лекарство според симптомите обикновено си позволяват педиатрите в БГ да изписват. Минали някакъв бърз курс и айде...

# 497
  • София - Варна - Бургас
Aleks, четох че някои лекарства се допълват и ако едното не е доизлекувало човека ,това се решава с второто.Напр: Sulphur, Lycopodium и Calcarea carb., Pulsatilla и Sepia, Hepar и Silica. Вярно ли е това ? И защо се случва-променя се конституцията ли?
А когато се говори за тип Сулфур кое е конституционалното лекарство : хепар сулфур ,сулфур йодатум или...?

Благодаря & подрави

Живанка, това са въпроси, които се разглеждат дълбоко и последователно в специализираното две и половина годишно обучение.
  Не и във форумите.
Peace

Nial 
Цитат
Никой от нас, четящите във форума ( дори и да сме най-великите и космически хомеопати) не познава случая ви в такива детайли.

Това е форум - тук не може да се сваля случай.
  newsm10

# 498
Nial, поздравления за прекрасното изказване    bouquet

sky*, и ти много точно го каза!  Hug

# 499
...А когато се говори за тип Сулфур кое е конституционалното лекарство : хепар сулфур ,сулфур йодатум или...?

Благодаря & подрави

Живанка, това са въпроси, които се разглеждат дълбоко и последователно в специализираното две и половина годишно обучение.
  Не и във форумите.
Peace

Съжалявам,мислех че за определен конкретен тип ,констит.лекарство е строго определено за този тип милиони хора.

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 22:15 от Живанка

# 500
  • Добрич
Съгласна съм, че трябва в кабинета хомеопата да свали случая, но и на този мой въпрос ли "А с какво предлагате да почистваме лака от ноктите си  Thinking" не мога да получа отговор от пишещите хомеопати тук

# 501
Предполагам, че отговорът точно на този въпрос е "не използвайте лак и няма да се налага да го почиствате" Simple Smile Има и лакочистители без ацетон, но това не ги прави по-малко миризливи, напротив. Лакът също е доста миризливо чудо. Не че не го ползвам, просто си държа носа поне на 50 см, така не се усеща миризмата от лака.

# 502
  • София
Днес дадох на синът ми х.лекарство 1М след половин час се оправи друг `симптом`направо онемях.  newsm78 в правилна насока ли сме или е грешното?
не споменавам нарочно имена

# 503
Днес дадох на синът ми х.лекарство 1М след половин час се оправи друг `симптом`направо онемях.  newsm78 в правилна насока ли сме или е грешното?
не споменавам нарочно имена

Според принципа на Херинг, за посоката на възстановяване на здравето - правилното хомеопатично лекарство стимулира жизнената сила и настъпва оздравителен процес. Това се случва от ядро към периферия; от по важни, към по-маловажни органи и системи; симптомите изчезват в обратен ред на появяването им. Малко, по просто - ако сте посетили хомеопат за да лекувате обрив, след прием на хомеопатично лекарство, първо ще изчезнат "по-стари" симптоми и след това и последният появил се симптом - обрива.

# 504
А защо някои хомеопати казват,че лекарството трябва да се взима до влошаване и да се спре,а други казват че първичното влошаване е признак че това е правилното лекарство и трябва да продължава да се взема?

# 505
Почти винаги и аз и децата сме приемали еднократно съответното лекарство.

# 506
  • София - Варна - Бургас
Съгласна съм, че трябва в кабинета хомеопата да свали случая, но и на този мой въпрос ли "А с какво предлагате да почистваме лака от ноктите си  Thinking" не мога да получа отговор от пишещите хомеопати тук

Извинявай, но това ми прилича на въпрос от детска градина...  Simple Smile

# 507
  • София - Варна - Бургас
А защо някои хомеопати казват,че лекарството трябва да се взима до влошаване и да се спре,а други казват че първичното влошаване е признак че това е правилното лекарство и трябва да продължава да се взема?

И двете са верни, но при два различни и независими един от друг случая.  Peace
    Въпрос на подход и преценка на хомопата.

# 508
Благодаря ти Aleksander значи няма правилно и грешно?И не зависи от това дали хомеопата е класически или не?
Колко струва обучението за Хомеопат в България?И колко време продължава?
И каква е разликата между Боаронската хомеопатия и другата?Извинявам се че ви затрупах с въпроси Blushно нали темата е за въпроси  bouquetБлагодаря

П.С Aleksander Извинявай newsm56че и аз ползвам зеленият  цвят,но просто ми е един от любимите

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 12:03 от Bergkristall

# 509
  • София - Варна - Бургас
   Bergkristall
 Разбира се има правила, но тънкоста е и в многобройните изключения, описани стриктно от Ханеман.

Останалото е дистрибуция и оборот на лекарства, вкл. и хомеопатични.

Общи условия

Активация на акаунт