Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 143 958
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Приготви от тях хомеопатични лек.

Бяхме при една от най -известните хомеопатички в Пловдив. Класически хомеопат е. Не е лекар.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 15:10 от Бенджи2710

# 706
  • град-държава
Aleksander, бихте ли почистили личните си съобщения... Peace

# 707
  • София - Варна - Бургас
Приготви от тях хомеопатични лек.

Бяхме при една от най -известните хомеопатички в Пловдив. Класически хомеопат е. Не е лекар.

И какво, действа ли?

# 708
  • Пловдив
Алекс, ти не четеш ли?

Писах, че не съм почнала лечението, защото бяхме на море и се прибрахме вчера. Тя каза да започна след морето т.е. днес, но Йоана се разболя...
Като подейства, първа ще се похваля.  Mr. Green

Вече имам отговор на въпросите си.

Благодаря, все пак.

# 709
  • София - Варна - Бургас
Моля задаващите въпроси тук, да описват стегнато, но ясно проблемите и обстоятелствата, а не като Бенджи2710 - да ни подхвърлят имената на два алопатични крема и да питат, дали да ги дават или не при... настинка?!...

И второ, пак повтарям, няма да отговарям, при положение че питащият си има хомеопат!

# 710
Здравейте, Александър.

Имам една чуденка относно моя син. Той беше само на кърма 6 месеца. Тогава се изхождаше на всяко ядене. Имаше силни колики 4 месеца, като стана на 5 изведнъж си спряха. След като го захраних обаче започнаха проблемите. Гледам да подхождам внимателно към захранването и да не натоварвам излишно стомахчето му, но въпреки това се запича от време на време - пропуска по 2-3 дни изхождане и се измъчва, спи много неспокойно и съм почти сигурна, че е от стомахчето (явно запекът се придружава от колики, в интерес на истината не съм много сигурна кое от двете се среща при него, може би в комбинация..).

Та така - вече го захранвам месец и половина, но не виждам стомахчето му да свиква с новите храни. Едва преди няколко дни яде плод (круша), но и той не му се отрази добре.

Разгледах продуктите на Аква сорс и си харесах за него пробиотика Бифидус плюс водорасли Афа. Според Вас удачно ли е за него и трябва ли да се види "на живо" от хомеопат, за да се прецени? Биха ли могли да доведат до негативни ефекти, ако сбъркам с тяхното даване?

Предварително много благодаря за отговора Ви и се извинявам, ако въпросът ми не е съвсем коректно зададен, но нищичко не разбирам от хомеопатия, от продукти и т.н...  Hug

# 711
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Сиси!

Такива проблеми обикновено се дължат на индивидуална предиспозиция, която успешно се лекува с помоща на правилно подбраното и индивидуално за него, хомеопатично л-во.

Хран. добавки, алопатични л-ва могат да имат само временен, палиативен (облекчаващ) ефект, без да могат да лекуват.  Peace

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 12:17 от Aleksander

# 712
Здравейте! Ще лекувам акне с хомеопатия, но вече се обърках. Запозната съм за кафето, ментата, силни билки и аромати - тях няма да ги употребявам. Но ми казаха, че в козметиката, която ползвам не трябва да има цинк, пантенол и други лечебни съставки - прочетох етикетите на шампоаните и балсамите вкъщи и открих, че съдържат тази съставка пантенол. Има ли козметика предназначена за лекуващи се с хомеопатия /освен тази на Билка, но те не предлагат шампоан/?

# 713
Здравейте Александър,

мъжът ми има "халтави прешлени" на гръбнака както се изрази неговата лекарка. И от време на време ( 2 -3 пъти годишно) прищипва нерв. Въпросът ми е може ли да се лекува това заболяване с хомеопатия? Защото според лекарката му, мануална терапевтка, това е заболяване което не се лекува.

# 714
Palia, Билка имат и шампоани, но не са само една идея по-добри (в смисъл с по-малко химия) от големите марки. Виж в темата за алтернативна козметика, там със сигурност ще намериш каквото търсиш. Друг отговор на прима виста е Веледа - в големите дрогерии имат почти всички техни продукти.

# 715
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър,

мъжът ми има "халтави прешлени" на гръбнака както се изрази неговата лекарка. И от време на време ( 2 -3 пъти годишно) прищипва нерв. Въпросът ми е може ли да се лекува това заболяване с хомеопатия? Защото според лекарката му, мануална терапевтка, това е заболяване което не се лекува.

Напротив, колкото и да е чудно, този проблем е лечим.

# 716
Сега виждам и тук заглавието,но пък прочетох и онова с цветните букви та съвсем се омотах Whistling

Имам въпрос към точно определен продукт и нямам идея вече къде да го задам.По цветните букви.....не искам някой да ми изписва,искам да знам дали самия продукт става за дете на 4,3м защото все пак се води хранителна добавка(от там се предполага че би трябвало да става и за деца) Rolling Eyes newsm78

Питам за БРОНХОКАПС Sick.

Ако съм объркала темата с питането,моля да ме извините  bouquet

# 717
Aleksander,
Можете ли да ми препоръчате добра книга за детска хомеопатия, която да ми бъде полезна на мен като майка. Търсейки из нета, съм се насочила към две заглавия, но не мога да преценя:
 „Хомеопатия за детето” от Д-р Жак Буле или "Хомеопатично лечение на деца: Детски конституционални типове" от Д-р Пол Хършку ? Приемам и други препоръки Simple Smile

# 718
Здравейте, Александър!

След раждането на сина ми имам неразположения, които не отшумяват - бяло течение, доста обилен МЦ, тъпи болки в яйчниците... След преглед при АГ заключението беше: кандида+бактерии; раничка на шийката на матката; полипи и съответно предстоящ кюртаж.

Въпросът ми е възможно ли е да се избегнат антибиотиците, кюртажите и другите крайно инвазивни и нещадящи методи и да се помогне с хомеопатия? На кои по-точно от тези проблеми хомеопатията може да помогне? Друг въпрос е, ако отлагам отстраняването на полипите дали няма да стане по-лошо?

Благодаря предварително за отговора!

# 719
Здравейте Александър,

Напротив, колкото и да е чудно, този проблем е лечим.

Не било халтави прешлени, а слаби връзки на прешлените. Благодаря Ви Александър - щесе обърнем към хомеопат.

Общи условия

Активация на акаунт