Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 147 594
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 855
  • София - Варна - Бургас
Благодаря, аз това и правя. Просто въпросният лекар е в отпуск до 28-и. Писал ми е и много билки. Киста нямам.
Александър, държа да знам(ако може), вие какво мислите

Аз съм Александър Laughing но и аз подкрепям казаното от multimodal , трябва Ви хомеопат с опит, но не дистанционен и то боаронец... Peace

Все пак при двусантиметров камък, май без операция няма да стане.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 01:49 от Aleksander

# 856
  • София - Варна - Бургас
И аз имам един спешен въпрос към Александър:
До вечерта няма да мога да се свържа с хомеопата ни. Дъщеря ми прави бронхиални спазми, като последните два бяха онзи ден и успешно ги овладяхме с Blatta orientalis. В момента детето е с около 38 градуса температура, и доста учестено дишане, но без свиркане /каквото прави при спазмите/. Дали да започна да давам Blatta, или да изчакам свиркането. Мисля си че е учестеното дишане може да е и от температурата  Rolling Eyes

Най-добре изчакайте докато се свържете с хомеопата си.  Peace

# 857
Напротив, обръщам внимание на всяка писана ми дума, благодаря ти. Но се обърквам все повече. Защо класически? Всъщност говоря за д-р Атанас Михайлов (към Часът на мама консултант също).  Просто нямам време. Датата за постъпване ми е след 2 седмици.  

Успехът на боаронци е доста повърхностен, ако изобщо може да се каже, че го има. Много често резултатите, за които се тупат по гърдите, се дължат на собствената жизнена сила, която и без тяхна намеса би се справила в по-леките случаи. За толкова сериозен като твоя обаче.. със сигурност няма да помогнат.  Peace

Истинската хомеопатия работи на много дълбоко ниво, ако се практикува умело. За конкретния проблем с бъбрека ти може да се прогнозира, но това трябва да го направи някой хомеопат с опит, който да прегледа изследванията ти и да каже дали има надежда без хирургическа намеса да се разбие камъка.. и изобщо да прецени дали основния проблем е в него.., по възможност да се възвърнат някои функции на бъбрека (докъдето патологията е обратима).

Ако няма надежда това да се случи без хирургия, винаги можеш да се оперираш. Читав хомеопат би ти помогнал много дори при неизбежна операция.  Peace

Разбирам, че ти е сложно с двете деца, но все пак е редно да отделиш повече внимание на себе си. Проблемът ти изобщо не е за пренебрегване. Един преглед в София и после проследяване по телефона вече е съвсем друго нещо.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 10:08 от multimodal

# 858
  • все тук
А боаронците дали все пак могатда помогнат при паническо разстройство и депресия. Че в нашия град други няма  newsm78

# 859
Благодаря ви.

Дословно съм преписала заключенията от всички софийски и пловдивски нефролози и уролози в темата ми за бъбрека.

Александър, какво ще ме посъветвате за преди и след операцията - няма шанс да стане без нея , знам. А и вече съм с насрочена дата.

# 860
Мечка Малинарка , понеже явно не си наясно защо едната хомеопатия се води "класическа", ще драсна няколко думи. Всъщност това сме го писали доста и го има по-назад - хомеопатията е една, но заради боаронското подобие и опорочаване на метода, се поставя това уточнение, за да не се бъркат хората. Знаеш, че основния принцип в хомеопатията е ПОДОБИЕТО, т.е. избира се най-подобното лекарство, което при здрав човек предизвиква точно тази комбинация от симптоми, която има при болния. Всички лекарства са изпитвани (доказани) от здрави хора, имат си картини с всички симптоми, класифицирани са по това колко често и в каква тежест се появяват. Има много лекарства със сходни симптоми, които взети поединично (както правят боаронци) биха могли да се заместят, но те не биха могли да бъдат достатчъно подобни, все пак всеки случай е индивидуален в комбинацията от симптоми и модалности. Точно тази индивидуалност боаронци не отчитат, дават по няколко лекарства само за 1 симптом, като разчитат някое от тях да бъде донякъде подобно, за да "свърши работа". Затова няма начин лекарството да подейства дълбоко и да премахне тенденцията на човек да боледува от определени болести, което всъщност е истинското излекуване. Simple Smile

Съществува и не малка опасност при боаронските предписания. При по-чувствителни пациенти има опасност от доказване на симтоми от лекарството, който пациентът досега не е имал. И другото важно е, че никой не може да предположи каква ще е реакцията при комбинация от различни лекарства, защото всяко от тях е изпитвано многократно, но само за себе си, а комбинирането на лекарства няма картина, по която да се изписват. Нито може да се съди кое лекарсво как е повлияло и да се прогнозира по-нататъчното лечение. Предписанието на боаронци е симптоматично, както впрочем практикуват с алопатичните лекарства - едно за кашлица, друго за хрема, трето за разстройство..   ooooh!

ПП. Не ме разбирай погрешно, нищо лично срещу д-р Михайлов, виждам че си му фенка. Билките може да са му силна страна, но не бих му се доверила що се отнася за хомеопатия.  Peace

# 861
Звучи много логично...
Всъщност нищо не знам, освен , че има две школи....
Това, което ме притеснява, и от двете страни, е, че в огромната си част и двата вида хомеопати нямат медицинско образование. Все пак трябва да се познава анатомията и развитието на различните болести върху органите и системите (най-лаишки казано). newsm78

# 862
Напротив, двамата за които ти споменах в твоята тема са лекари по образование (д-р Пачова и д-р Гълъбов), а има и други, но тези са от пионерите в хомеопатията у нас. Отказали са се да практикуват традиционна медицина, защото са нясно, че тя не лекува. Wink

Прочети книгата на д-р Гълъбов "Световната конспирация.." и ще ти стане ясно. Simple Smile

ПП. Камъни в бъбреците има в картините на доста лекарства, а това че Ликоподиум и Калкарея са от основните, това не ги прави достатъчно подобни на твоя случай. Така че.. не се изненадвай, ако "лечението" на д-р Михайлов няма успех при теб..  Thinking

# 863
При последното изследване на стерилна урина ми откриха Enterobacter cloacae. Каква е тази бактерия и може ли да се излекува с хомеопатия?

# 864
Мечка Малинарка , понеже явно не си наясно защо едната хомеопатия се води "класическа", ще драсна няколко думи. Всъщност това сме го писали доста и го има по-назад - хомеопатията е една, но заради боаронското подобие и опорочаване на метода, се поставя това уточнение, за да не се бъркат хората. Знаеш, че основния принцип в хомеопатията е ПОДОБИЕТО, т.е. избира се най-подобното лекарство, което при здрав човек предизвиква точно тази комбинация от симптоми, която има при болния. Всички лекарства са изпитвани (доказани) от здрави хора, имат си картини с всички симптоми, класифицирани са по това колко често и в каква тежест се появяват. Има много лекарства със сходни симптоми, които взети поединично (както правят боаронци) биха могли да се заместят, но те не биха могли да бъдат достатчъно подобни, все пак всеки случай е индивидуален в комбинацията от симптоми и модалности. Точно тази индивидуалност боаронци не отчитат, дават по няколко лекарства само за 1 симптом, като разчитат някое от тях да бъде донякъде подобно, за да "свърши работа". Затова няма начин лекарството да подейства дълбоко и да премахне тенденцията на човек да боледува от определени болести, което всъщност е истинското излекуване. Simple Smile

Съществува и не малка опасност при боаронските предписания. При по-чувствителни пациенти има опасност от доказване на симтоми от лекарството, който пациентът досега не е имал. И другото важно е, че никой не може да предположи каква ще е реакцията при комбинация от различни лекарства, защото всяко от тях е изпитвано многократно, но само за себе си, а комбинирането на лекарства няма картина, по която да се изписват. Нито може да се съди кое лекарсво как е повлияло и да се прогнозира по-нататъчното лечение. Предписанието на боаронци е симптоматично, както впрочем практикуват с алопатичните лекарства - едно за кашлица, друго за хрема, трето за разстройство..   ooooh!
В тази връзка искам да кажа нещо важно от моят личен опит. Съжалявам че по-рано не попаднах в този форум и изобщо не се бях информирал за това що е хомеопатия, а се впуснах на сляпо само и само някой да ми реши проблема. Преди 2 години имах проблем, който след невъзможност да излекувам с лекарства реших да пробвам да го излекувам чрез хомеопатия. Само дето сега осъзнавам че това не е било баш така. Отидох при лекар "боаронец", който ми изписа комбинация от хо л-ва и ми каза че за около 20 дни ще се оправя, но това не значи че в бъдеще е невъзможно пак да ми се появи този проблем. Е, оправих се верно, но след година и половина се появи същият проблем, с лека промяна на проявлението му. Опитах схемата от която се "излекувах" първият път, но нямаше ефект и затова реших да отида пак при него. Изписа ми съвсем други лекарства, пак в комбинация и още на първият ден от приемането им се влоших и определено това не беше т.нар. "лечебна криза", а усложняване на проблема ми със същото му проявление което беше когато ми се яви за първи път. Обадих му се и му казах, уж беше нормално да е така и продължих с "лечението". Флакончетата свършиха, а аз не само че не се оправих, а се влоших. Отидох пак при него, изписа ми съвсем различни лекарства, като се оказа че въобще не е разбрал същината на проблема ми, което ме изуми. След приемането още вечерта на първото от тях започнах да се влошавам пак и на следващия ден се чувствах ужасно докъм вечерта, когато симптомите се поуспокоиха, но си останаха пак до свършването на новите флакончета с хо л-ва. Обадих се и му казах и той ми каза че трябва да ги продължа, но по друга схема, класическото явно за "боаронци" понеделник-сряда-петък едно хо л-во, вторник-четвъртък-събота друго, и само неделя 3-то. Преди това бяха 1-то сутрин, 2-то вечер. Взе да ми писва, 2 месеца не само че не се оправих, ами се влоших. За щастие (не че съм се оправил де, но уж би трябвало сега) вече бях попаднал на този форум, попрочетох доста неща и препоръки за един или друг хомеопат и с помоща и на Александър сега би трябвало да съм намерил верният път.

Та от моят личен опит разбрах че "боаронската" хомеопатия явно понякога "действа", в смисъл едно от всичките ви предписани хо л-ва хваща декиш, но явно че не лекува, а само подтиска проблема за известно време. В други случаи явно дори влошава състоянието, както при мен се получи сега. Пожелавам си успех със новото истинско хомеопатично лечение, както и успех на всеки който има нужда от такова. 10-ти ден не виждам ефект от приетото хо л-во, но проблемът ми е такъв че допускам че налучкването на точното лекарство не е толкова лесно както в повечето случаи.

# 865
  • София - Варна - Бургас
diplodon  днес е 10-ият ден, а хомеопата ти е казал, да му се обадиш за проследяване на 10-тия ден. Просто го направи. На всеки му се иска още с първото хо л-во да се оправи, но това никак не е лесно, въпреки , че понякога се получава. Peace

# 866
multimodal, diplodon,благодаря. аз съвсем не съм сигурна, че може да ми помогне който и да било в момента, тъй като нямам време. Но и да имах, наистина всеки човек е различен и трудно се преценява от среща дори на кой какво да се изпише.

Междудругото спрях всякакви лекарства в момента, поуспокоих се, карам си спокойно менструацията Mr. Green и си чакам Датата другата седмица.
Наистина бих искала Александър да ме посъветва за преди и следоперативно. Praynig
В момента чета глави от Световната конспирация за ваксините.... Тъй като и там ми е мътна и кървава. Но като средноинтелигентен човек мисля да взема решение след като ми мине операцията и се възстановя (така ме и съветват, да не бързам)
Но понеже ми е в характера все да съм бързата Мара....... Tired

По логика си обяснявам така (така ли е) - класическият хомеопат би лекувал примерно кашлица, температура и носов секрет с едно лекарство....  
Ползвам препарати като тонзилотрен, цинабсин..., на които не пише боарон....те какъв тип са?
Класическите хомеопати пък, които ползват боаронски препарати.....
Въобще, много въпроси си задавам.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 14:11 от Мечка Малинарка

# 867
Мечка желая ти успех с операцията! Александър нито друг хомеопат тук ще те посъветват задочно без да са те срещнали.. две страници това ти се  обяснява.. иди при хомеопат на първично интервю ще те ориентира..

# 868
Лекарката-хомеопат, която лекува детето ни, често иска "пълна картина на състоянието". Той страда най-често от кашлици. Досега разбирам, че има предвид в колко часа кашля, каква е позата на сън, жаден ли е и др. Какво друго включва това? А можете ли да ме насочите към литература, където да прочета по този въпрос, защото искам да съм `и максимално полезна.

# 869
  • София - Варна - Бургас
Звучи много логично...
Всъщност нищо не знам, освен , че има две школи....
Това, което ме притеснява, и от двете страни, е, че в огромната си част и двата вида хомеопати нямат медицинско образование. Все пак трябва да се познава анатомията и развитието на различните болести върху органите и системите (най-лаишки казано). newsm78

Напротив, в голямата си част, хомеопатите имат 3 годишно медицинско образовние по 17 медицински предмета, а някои имат и висше медицинско образование.

Общи условия

Активация на акаунт