Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 884
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 60
  • София - Варна - Бургас
И аз да задам един въпрос!
От един месец лекувам сина си на 2г. и 4 месеца от хрема  с хомеопатия.
Ходим на класически Хомеопат. Но ефект никакъв.
Незнам какво да правя. Сменят ни различни лекарства ( вече 8 сме сменили)
Нормално ли е
Не би ли трябвало вече да се повлияем от нещо. Симптомите нито се влошават , нито се подобряват.
Имаме жълто- зелена хрема , много гъста и детето спи трудно.
Незнам дали да продължавам да го измъчвам с хомеопатия - посъветвайте ме - моля....

За всеки е ясно, че трябва да си смените хомеопата. На "Лични" Ви пращам координати на истински хомеопат във Варна, който ще ви излекува. И споделете после тук, във форума, как протича лечението при него.  Peace

# 61
  • София - Варна - Бургас
А някой ползвал ли е Суфур за кашлица?

Хомеопатичните л-ва не се ползват за хрема, за кашлица, за бъбреци или пикочен мехур, а за хармонизиране и правене на човека невъзприемчив към болести, а ако все пак се разболее, бързо сам да се справи.  Peace

Вижте началото на темата, и се информирайте малко за хомеопатията, като алтернативно лечебно изкуство.

# 62
  • София - Варна - Бургас
И още един въпрос,ако може: Да предположим,че едно дете е много кротко,но се разболява и му се предписват като лекарство за остър случай Ликоподиум или Туберкулинум напр.Обаче това не е точното лекарство и детето започне да го доказва.Въпросът ми е как ще се прояви това доказване-ще се влоши физ.му състояние или детето ще започне да се тръшка напр. или да се държи авторитарно? Или във всички случаи различно?

а в случай,че е точното лекарство и помогне за здравословния проблем,трябва ли да се очаква да приеме някое от качествата на лекарството

Туберкулин не се предписва за Остър случай!

Дори и да докаже един - два симптома, лекарството пак ще има лечебен ефект, ако има близко подобие при други симптоми.

Няма да се тръшка и държи диктаторски, а би могло да спре да потиска гневът си и да го изкара навън, което е здравословно за него, но не и за околните! LOL! Laughing

Хомеопатичните л-ва не действат, както Психотропните и не променят личноста, а само я хармонизират!

# 63
Добро утро  Hug

Александър, по повод "арниката" - имам една СМ в шкафа, при авария и спешен случай мога ли да ползвам нея /за малкия/?

# 64
И още един въпрос,ако може: Да предположим,че едно дете е много кротко,но се разболява и му се предписват като лекарство за остър случай Ликоподиум или Туберкулинум напр.Обаче това не е точното лекарство и детето започне да го доказва.Въпросът ми е как ще се прояви това доказване-ще се влоши физ.му състояние или детето ще започне да се тръшка напр. или да се държи авторитарно? Или във всички случаи различно?

а в случай,че е точното лекарство и помогне за здравословния проблем,трябва ли да се очаква да приеме някое от качествата на лекарството

Туберкулин не се предписва за Остър случай!

Дори и да докаже един - два симптома, лекарството пак ще има лечебен ефект, ако има близко подобие при други симптоми.

Няма да се тръшка и държи диктаторски, а би могло да спре да потиска гневът си и да го изкара навън, което е здравословно за него, но не и за околните! LOL! Laughing

Хомеопатичните л-ва не действат, както Психотропните и не променят личноста, а само я хармонизират!

Благодаря ти! Споменах Туберкулин на посоки,просто ми дойде на ум.Както и другото лекарство.Нямах нищо конкретно предвид Grinning(нали така трябва Grinning)

Благодаря още веднъж Hug

# 65
  • София - Варна - Бургас
Добро утро  Hug

Александър, по повод "арниката" - имам една СМ в шкафа, при авария и спешен случай мога ли да ползвам нея /за малкия/?

Не, напълно безполезна е, а дори може да предизвика мн. силна криза. Купи си от посочените по-горе потенции.

# 66
Здравейте пак от мен с въпрос-Мога ли да давам на кърмачето ензими за храносмилане ( Мезим),ако го лекувам с хомеопатия?
Благодаря   bouquet

# 67
може но не трябва.. променя се картината.. а и мезим не е за такива малки деца.. малко по горе някой бе споменал за Лактус бацилус (мисля че беше)

# 68
може но не трябва.. променя се картината.. а и мезим не е за такива малки деца.. малко по горе някой бе споменал за Лактус бацилус (мисля че беше)

Педуатърката каза,че при нужда може (мезим).Аз давам БиоГайа ,казаха,че може.
А и хо капки бяха преди няколко дни.

# 69
Здравейте, Александър
Имам два въпроса:
1. Може ли да се спре зараза от лаймска болест с хомеопатия и евентуално лекува ли се настъпила вече такава?
2. Помага ли хомеопатията при сърцебиене?

# 70
Добър ден, бих желала да попитам дали се лекува хемагиом чрез хомеопатия. Дъщеря ми се роди с такъв тип образование на лицето. Благодаря предварително  Hug

# 71
  • ул. "Мечтание"
Туранага_Санka, педиатърът ви хомеопат ли е?

Защото примерно нашата специално не е и дори не беше чувала някои от хомеопатичните препарати, които хомеопата ни е изписвал. Питала съм я на няколко пъти за съвети за съвместимост и тя ми каза, че е най-добре да питам хомеопата, защото тя не е специалист. Така че... сама можеш да си правиш изводите.

# 72
Туранага_Санka, педиатърът ви хомеопат ли е?

Защото примерно нашата специално не е и дори не беше чувала някои от хомеопатичните препарати, които хомеопата ни е изписвал. Питала съм я на няколко пъти за съвети за съвместимост и тя ми каза, че е най-добре да питам хомеопата, защото тя не е специалист. Така че... сама можеш да си правиш изводите.

Не,аз дори не съм споделяла,че лекувам с хомеопатия ( защото ми е ясно отношениетона медицината към този вид лечения).
Освен това е нормално да не са чували препаратите,ако не се занимават с ХО.
Но хомеопатичката ни не е лекар.
Затова питам тук,и се старая да съвместявам двете науки  Rolling Eyes
Извинете,че не е по темата .

# 73
Двете науки са несъвместими.. действат на различни плоскости... ако хомеопата ти е класически и си разбира от професията, няма да има детето ти нужда от ензими- мензими и др подобни..

# 74
  • ул. "Мечтание"
Туранага_Санka, за какво е нужно да даваш БиоГайя и Мезим? Все пак, ако хомеопата ви си върши работата както трябва не би трябвало да имате нужда от тях.

Общи условия

Активация на акаунт