Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 867
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 75
Двете науки са несъвместими.. действат на различни плоскости... ако хомеопата ти е класически и си разбира от професията, няма да има детето ти нужда от ензими- мензими и др подобни..

Доста изчаках,преди да посетя хомеопата,а кърмачето ми е малко ( 3 м.) и да го "побутна" давам пробиотици.Разбрах,че не пречат.
Разбирам за какво иде реч,но не мога ( засега) да обърна гръб на алопатичната медицина,толкова години канализиране на информацията в една посока ( вкл. и 6 год.мед. университет),сега прохождам в "другия свят".

Благодаря на всички,че ми отговаряте и извинявайте за лирическото отклонение   bouquet

РЕД.Лейди,благодаря за съветите,голяма битка е в мен   bouquet   

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 18:30 от Туранага_Санka

# 76
  • ул. "Мечтание"
Моята идея беше да прецениш дали въобще има нужда от тия побутвания! Това че нещо "може" и "не пречи", не означава, че непременно е нужно! Wink

Успех!

# 77
Здравейте!
Пуснах тема,но да попитам и тук!
Хомеопат изписа Карцинозин на мен заради здравосовни и емоционални проблеми, и Туберкулинум на детето ми заради чести боледувания УНГ.
Но след като прочетох малко в нета,ми с видяха много силни.Дали пък не може да ни навредят по някакъв начин?Звучат ми страшно дори като имена само,а и това,че били нозоди,че са извлек от такива клетки?
Извинете,ако въпросът ми ви се стори наивен,но се страхувам от всякакви лекарства и нямам голям опит в хомеопатията!
А и са предписани за период от две седмици,в началото по-интензивно,после по веднъж дневно!

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 00:03 от МеРи ПоПиНз

# 78
  • София - Варна - Бургас
Здравейте пак от мен с въпрос-Мога ли да давам на кърмачето ензими за храносмилане ( Мезим),ако го лекувам с хомеопатия?
Благодаря   bouquet

Да, може, като дозата е определена от педиатъра Ви.

# 79
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, Александър
Имам два въпроса:
1. Може ли да се спре зараза от лаймска болест с хомеопатия и евентуално лекува ли се настъпила вече такава?
2. Помага ли хомеопатията при сърцебиене?

Определено ДА и на двата въпроса!  Peace

# 80
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
Пуснах тема,но да попитам и тук!
Хомеопат изписа Карцинозин на мен заради здравосовни и емоционални проблеми, и Туберкулинум на детето ми заради чести боледувания УНГ.
Но след като прочетох малко в нета,ми с видяха много силни.Дали пък не може да ни навредят по някакъв начин?Звучат ми страшно дори като имена само,а и това,че били нозоди,че са извлек от такива клетки?
Извинете,ако въпросът ми ви се стори наивен,но се страхувам от всякакви лекарства и нямам голям опит в хомеопатията!
А и са предписани за период от две седмици,в началото по-интензивно,после по веднъж дневно!

Какво значи по-интензивно и в каква потенция са - числото след името на л-вото.

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 13:22 от Aleksander

# 81
ИМА ЛИ НЕЩО КОЕТО ДА СПРЕ НАТРУПВАНЕТО НА ГЛИКОГЕН ПО МУСКОЛИТЕ ПРИ ЛИПСА НА ЕНЗИМ КОИТО ДА РАЗГРАЖДА ГЛИКОГЕНА

# 82

Какво дначи по-интензивно и в каква потенция са - числото след името на л-вото.

За мен-CarcLM6:
1 ден-5п. по 3 капки
3 дни-2п. по 3 капки
15 дни-веднъж по 3 капки

За детето-Tub30CH:
7 дни-2п. по 5 капки
7 дни-1п. по 5 капки

# 83
  • София - Варна - Бургас
Споко! И в двете хо л-ва, няма дори и една молекула от първоначалната субстанция, а е останала само.... информацията.  Peace
Цитат
 ...Но след като прочетох малко в нета...

Това е проблема, че малко сте попрочела, ето тук повече информация подходяща за начинаещи:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0

Знам и защо Ви звучат страшно, защото за Вас са тази материя е непозната, и следователно трудно подлежи на Контрол! Така ли е?

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 13:59 от Aleksander

# 84
Така е,да...

# 85
Здравейте,
искам да попитамза лечебната криза. На 21 взех за първи път конституционалното лекарство сепия 200 и почти оттогава започнаха разни състояния и болки. Търпими. Обаче вече 3 дена ме боли кръст невероятно много, не мога да спя нощем и т.нат. Отделно имам и температура. Колко още ще продължи това? Знам, че е индивидуално, но има ли някаква  закономерност, кога ще се чувствам пак нормално?

# 86
Здравейте,
искам да попитамза лечебната криза. На 21 взех за първи път конституционалното лекарство сепия 200 и почти оттогава започнаха разни състояния и болки. Търпими. Обаче вече 3 дена ме боли кръст невероятно много, не мога да спя нощем и т.нат. Отделно имам и температура. Колко още ще продължи това? Знам, че е индивидуално, но има ли някаква  закономерност, кога ще се чувствам пак нормално?

yummy,свържи се с лекуващия си хомеопат.Не съм сигурна,но мисля че Александър не би коментирал

# 87
При мен кризите преминават за около седмица, дори сега съм в такава - ходя като пияна, гади ми се, направо е ад! Но наистина при всеки е различно, ако не мине скоро, обади се на хомеопата си!
 А първият път, кризата беше доста по-дълго време, но не помня колко...

# 88
Здравейте,
Нуждая се от малко информация. Живеем в Италия и вчера за първи път бяхме при лекар хомеопат, класически, за детенцето ми, което е почти на четири годинки. От доста време има сърбежи, през зимата основно си чешеше главичката, преди заспиване много  и през нощта. А с идването на пролетта започна да се чеши по цялото тяло, ожесточено, причинявайки си разранявания по цялото тяло, но най-много по коремчето, гърдичките, свивките на ръчичките, а на някои места по тялото, включително по крачетата и дупето му се появяват и пъпки, които разчесва.  Живеем от три години във влажна зона, близо да езеро и от миналата зима започна доста по-често да боледува и съответно да пие антибиотици ( аз съм против честото пиене на антибиотици и затова потърсих хомеопат). Направи два пъти бронхит миналата пролет в рамките на два -три месеца, а тази зима пи също два пъти антибиотик заради вирус с усложнение отит и а след това и заради ангина. Нослето му е постоянно запушено и диша трудно през нощта, често се появява и кашлица. Лекарят след като му видя коремчето, констатира, че е имало глисти и никой не е забелязал затова изписа освен хомеопатичните лекарства и  Vermox, който да пие в продължение на една седмица.От  интернет разбрах, че не е хомеопатичен продукт. Другите лекарства са:

моментум ( аз така го разчитам) 5 капки сутрин за 1 месец
туберкулинум 15 СH  2 дози на седмица - понеделник и събота
oxiurus   200К  - 1 доза на седмица - вторник

Въпросът ми е: може ли да се съчетава лекарството Вермокс с хомеопатичното лечение и каква е вероятността да е имало глисти детето и никой да не е забелязал. Може ли такава диагноза да се постави само от общ преглед без изследвания?
Изпитвам известни съмнения и не ми се иска да давам Вермокс, без да съм сигурна, че детето има глисти
Какво е вашето мнение?

# 89
според мен за глисти можете да направите стандартно изследване...
но честно да ви кажа класическите хомеопати не изписват такива схеми от лекарства..

Общи условия

Активация на акаунт