Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 877
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за отговора!
 Изчетох доста за хомеопатията и за това как лекуват класическите хомеопати и затова имам тези съмнения. За съжаление в зоната, в която живеем е много трудно да се намери добър лекар, а за хомеопат- да не говоря. Има и друго :тук просто не изпращат на изследвания. Хомеопатът каза,че  няма нужда от изследвания, защото в мемента можело и да няма глисти, но се виждало, че е имал. И аз не знам от кого да искам направление. Досега нито веднъж не са се съгласили да дадат изледване при поставяне на диагноза. Нито за скарлатина взеха гърлен секрет.
Затова се чудя какво да правя Thinking а дедето си има много силни сърбежи. Педиатърката му изписа за тях Зиртек, но аз реших  да не го давам, докато не го заведа при хомеопат.

# 91
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
искам да попитамза лечебната криза. На 21 взех за първи път конституционалното лекарство сепия 200 и почти оттогава започнаха разни състояния и болки. Търпими. Обаче вече 3 дена ме боли кръст невероятно много, не мога да спя нощем и т.нат. Отделно имам и температура. Колко още ще продължи това? Знам, че е индивидуално, но има ли някаква  закономерност, кога ще се чувствам пак нормално?

Попитай лекуващият те хомеопат, той е запознат с твоят случай.

# 92
  • София - Варна - Бургас
Nikiteo

При глисти сърби ануса, а не тялото.  

Този е толкова "класически", колкото аз съм Патагонец. (да ме извинят Патагонците!  Laughing)

Дори и от оскъдното написано, прилича по-скоро на алергична проява.

По-добре му дай еднократно Зиртек, и ако се повлияе - облекчи сърбежа, значи е алергия.
 Зиртека, като антихистаминов препарат, действа палиативно, облекчаващо, но не лекува причината.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 13:43 от Aleksander

# 93
Благодаря на Александър за  бързия отговор!

Може ли да помоля за още малко информация, за да реша какво да правя? Могат ли  да навредят на детето предписаните хомеопатични лекарства - вече съм ги поръчала. А за Вермокс съм решила категорично да не го давам- не ми изглежда разумно да комбинирам алопатично лекарство и хомеопатия за нещо, което е малко вероятно да има. Успях да намеря информация за туберкулинум в интернет и картината на това лекарство според мен доста се вписва с характера и заболяванията на детето ми. Хомеопатът забеляза и подуване на лимфните възли заради вътрешна хрема, има чести настинки, прегракване, кашлица, запушен нос, което води до и до бронхити, спи неспокойно и т.н. И го изписа заради поведението на детето, което е много активно, задава непрекъснато въпроси, не обича да се подчинява и е склонно към разрушителни дейстия, шумно дете, често пада и се удря, основно главата.
Ще пробвам първо еднократно със Зиртек както ме посъветвахте и ако  е алергия (което подозирам и аз, защото мъжът ми има фотодерматит, майка ми също е доста алергична от слънце, топлина, треви, пясък и др.) изписаните хомеопатични лекарства  могат ли  да повлияят все пак положително на детето (за стабилизиране на здравословното му състояние) или е опасно да ги давам.  Освен това хомеопатът каза да изключа всички лекарства, захари  и млечни продукти от диетата му за около 6 месеца.

Simple Smile  Благодаря и приятен ден!

# 94
Здравейте!  Grinning Искам сърдечно да благодаря на Aleksander  за отзивчивостта и компетентността му относто лечението на дъщеря ми!!! Hug След лекарството, което и даде  за поленовата алергия  тя отново се чуства перфектно и в добра физическа форма.
Вече 3 ден тя се разхожда навън без да проявява каквито и да било симптоми на мъчителната и дразнеща  алергия ,както и спортува спокойно/тя е национална състезателка по плуване -жени/.
Обръщам се и към всички, които четат във форума -Вярвайте във КЛАСИЧЕСКАТА ХОМЕОПАТИЯ тя наистина ДЕЙСТВА
Благодаря ти още веднъж Aleksander!  smile3501 smile3525

# 95
Аз също благодаря на Александър за отзивчивостта!
Искам и да питам пак:
При мен се появи гадене,главоболие,което да приемам като лечебна криза?Всъщност,не че преди не съм ги имала.
А при детето ми не забелязвам някаква реакция-значи ли,че лекарството помага или не,когато лечебна криза няма?Или трябва повече време?

# 96
  • София - Варна - Бургас
Nikiteo
Цитат
...Освен това хомеопатът каза да изключа всички лекарства, захари  и млечни продукти от диетата му за около 6 месеца...

Тази диета е доста строга и продължителна. Достатъчно е да се изключват последователно за 10 дни и така да се тества към какво е чувствителна - алергична.

# 97
  • София - Варна - Бургас
Аз също благодаря на Александър за отзивчивостта!
Искам и да питам пак:
При мен се появи гадене,главоболие,което да приемам като лечебна криза?Всъщност,не че преди не съм ги имала.
А при детето ми не забелязвам някаква реакция-значи ли,че лекарството помага или не,когато лечебна криза няма?Или трябва повече време?

Не е задължително да има лечебна криза.
  Главоболие обаче се среща понякога като лечебна криза.

# 98
Да попитам: Какво ще стане, ако пия дуфастон, въпреки, че се лекувам с хомеопатия? Ще трябва ли да ми се чисти организма от химията и колко време след това ще се изхвърли от него това? Хомеопата, при който ходя винаги е пълен с пациенти и вчера не можах да се свържа с нея. Днес е вече на семинар и чак др.седмица ще бъде на работа. От няколко месеца прилагам за мен хомеоптията, но имам нужда да комуникирам с хомеопата си по-често. С този - не става! Разминаваме се. Ще я сменя, но и за това не знам към кой да се насоча.

# 99
  • София - Варна - Бургас
Ето някои възможни нежелани реакции, които може да предизвика Дуфастона:

Понякога може да възникне кървене извън менструалния цикъл.
Много рядко може да се наблюдава нарушение в чернодробната функция, коремна болка, жълтеница, отпадналост и неразположение. Много рядко може да настъпи кожен алергичен обрив. Има изолирани съобщения за хемолитична анемия и за оток.
  Така че, изчакайте какво ще Ви каже лекуващата Ви хомеопатичка.

Ако имате ПМС или дисменорея или други подобни проблеми, те много добре се лекуват с хомеопатия.

# 100
  • София - Варна - Бургас
Nikiteo
Цитат
Успях да намеря информация за туберкулинум в интернет и картината на това лекарство според мен доста се вписва с характера и заболяванията на детето ми.

Може и да се вписва, но Туберкулина не се дава в тази потенция, и не трябва да се повтаря често, а
 се дава веднъж месечно или на няколко месеца!

# 101
Благодаря Ви, Александър!
Вчера бях на косъм да отида и да си купя този дуфастон. Днес ще видя какво ще ми каже дежурния хомеопат, при който си записах час. Убедих се, че да има успешно хомеопатично лечение е необходимо да си в синхрон с доктора си. Нещо се дисбалансирах Rolling Eyes, но ще видим за напред. Иначе детето го лекуваме с хомеопатия от поне 1,5 години и при него е по-лесно.

# 102
Nikiteo
Цитат
Успях да намеря информация за туберкулинум в интернет и картината на това лекарство според мен доста се вписва с характера и заболяванията на детето ми.

Може и да се вписва, но Туберкулина не се дава в тази потенция, и не трябва да се повтаря често, а
 се дава веднъж месечно или на няколко месеца!

Алекс,а какво и е на потенцията(15 СН)? Доста почетох за лечение на аденоидна вегетация и постоянно в публикациите срещам предписанието: Туберкулинум 15 или 30 СН на 1-во и 15-то число на месеца-това правилно ли е според теб ?Това което ме учудва е и това,че заедно с това се изписват и други лекарства,а публикациите са на класически хомеопати и то с добри резултати.

# 103
# 104
  • София - Варна - Бургас
Живанка
Цитат
Алекс,а какво и е на потенцията(15 СН)? Доста почетох за лечение на аденоидна вегетация и постоянно в публикациите срещам предписанието: Туберкулинум 15 или 30 СН на 1-во и 15-то число на месеца-това правилно ли е според теб ?Това което ме учудва е и това,че заедно с това се изписват и други лекарства,а публикациите са на класически хомеопати и то с добри резултати.

Класически хомеопати? ... и къде си чела... извинявай, но в някоя боаронска книжка ли?

Общи условия

Активация на акаунт