Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 143 990
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София - Варна - Бургас
Искам да попитам Александър, дали акнето се повлиява добре от хомеопатията и ако да, моля те кажи ми за добър хомеопат в стара загора..Някъде също чух преди време и че целулита също може да се отстрани по подобен начин.Вярно ли е?

Повлияват се, но лечението обикновено е бавно, затова е нужно търпение.
 Пращам Ви на лични, координати.

# 586
  • София - Варна - Бургас
Ще задам отново въпроса за даване на ХЛ на деца от 0 до 2 г.
В общия случай е много трудно да се уцели промеждутък от време, в който детето да не си вкарва нещо в устата в рамките на 2 часа или поне на 1 час, за да се спазят инструкциите за чиста уста. Да не говорим колко невъзможно е да се капне под езика  Crazy В тези случаи, действа или не действа ХЛ? Трябва ли да се повтарят серии, само защото нещо друго е попаднало в устата междувременно?

В рамките и на 30 минути е достатъчно.
    от 0 до 2г се дава не директно, а хо л-вото се капва първо във водна чаша с чиста вода, Девин-изворна или дестилирана вода и оттам се взема около 1/3 до 1/2 кафеена лъжичка и се слага в устата. Дали ще е точно под езика не е толкова важно. Стараете се да попадне на влажна лигавица, а в устата, под езика е най-влажното място.

# 587
  • София - Варна - Бургас
desi_sunshine, въпросната strow, хем сама казва че нищо не разбира, хем идва тук да ни дава акъл... цитирайки един "боаронски" сайт.

Хомеопатичното л-во не води до патология, а само до продуциране на симптоми, което е мааалко по-различно.

Пример: при спазми в стомаха, обикновената алопатична медицина изписва анти-спазмалгон, докато хомеопатията - хо л-во, което при здрав човек предизвиква спазъм (но не патология!)
  Това е така, тъй като философската парадигма на хомеопатичното лечебно изкуство е:

"Подобното лекува подобното"

# 588
Искам да попитам Александър, дали акнето се повлиява добре от хомеопатията и ако да, моля те кажи ми за добър хомеопат в стара загора..Някъде също чух преди време и че целулита също може да се отстрани по подобен начин.Вярно ли е?

Повлияват се, но лечението обикновено е бавно, затова е нужно търпение.
 Пращам Ви на лични, координати.

Благодаря много, аз не бързам за никъде, пък и ми писна от дерматолози , които изписват едни и същи антибиотици и кремчета без резултат или в най-добрият случай - временен такъв.

# 589
  • гр.Варна
Здравейте!
На 16.07 заведахме и нашия син за първичен преглед при хомеопат тук във Варна.
Детето направи 2 бронихита,отити,ангини и пр.+една хрема,която почти не спира от декември.Дадаха ни няколко вида гранулки.На 4-5-ия ден от приема им започна една обилна секреция от носа-жълто-зеленикава.Заведах го при педка,която каза,че гърлото е леко зачервено,а после при хомеопата,който пък каза,че ни няма нищо-гърло спокойно и чисти гърди.Хомеопата каза,че секрецията била нормална.Детето се чистело.Така ли е наистина?Даде ни и нови гранулки за хремата.Това беше в четвъртък.И до момента хремата не е спряла напълно.Всяка сутрин детето киха и носът му от сух,отново потича:(Може би е нещо на алергична основа.Сополките вече са между бели и прозрачни.След колко време може да се очаква хремата да спре,понеже на яслата ни правят проблеми,че бил болен,а той всъщност не е.Храни си се нормално,няма Т.Само 3-4 пъти дневно накашля,но явно от хремата:(
Надявам се да ми отговорите
Благодаря оредварително Hug

# 590
Хомеопатичното л-во не води до патология, а само до продуциране на симптоми, което е мааалко по-различно.
Благодаря ти за бързия отговор!  Hug  Значи можем да сме спокойни, че погрешно изписано хо л-во не би навредило? Понеже съм чела, че може да наруши енергиите в тялото в негативна посока и затова се притеснявам.

# 591
  • София - Варна - Бургас
Благодаря ти за бързия отговор!  Hug  Значи можем да сме спокойни, че погрешно изписано хо л-во не би навредило? Понеже съм чела, че може да наруши енергиите в тялото в негативна посока и затова се притеснявам.

Разбирам притеснението ти.

Класически хомеопат е мн. малко вероятно  да изпише погрешно хо л-во.
   По-скоро може да не е най-близкото подобие.
 Но е погрешно да се предписват две и повече хо л-ва едновременно или редувайки ги в един ден.

Или едно хо л-во, но с чести повторения, освен в много специфични случаи, като изключение от правилото.

# 592
  • София - Варна - Бургас
mama_na_kiki, според мен лечението върви с много добър успех, предвид че вече не прави бронхити, отити, и ангини!

Хремата? хремата е предпоследното нещо, с което един класически хомеопат ще се хвърли да се бори самоцелно, последното са обривите, тъй като и двете са в "периферията".
 Щом хомеопатичното л-во е въздействало благоприятно и лечебно на дълбокото ниво - белите дробове, вътрешното ухо и сливиците, само въпрос на време е да въздейства и на... носа.  Laughing
 Да не забравяме, че хремата е и една добра защитна реакция на жизнената ни сила и не бива самоцелно да бъде потискана.   Peace

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 15:10 от Aleksander

# 593
  • гр.Варна
Aleksander,благодаря за отговора! Hug Hug
Засега не мога да кажа доколко ни помага хомеопатията!Искрено се надявам по-лесно да се преборваме или почти да не боледуваме от всички гореизброени болести!
преди малко се чух с моя приятелка,която посещава същият хомеопат ми сподели,че секретите се отделят винаги,след прием на гранулки от този хомеопат.Дори тя самата каза,че е била много зле ,но не е имала хрема и го е посетила.Той й е назначил лечение с хомеопатия,след което тя каза,че 45- дни е имала страшни секрети.Като му се обадила да го пита дали е от тях и той казал,че Е.Целта на гранулките е да се изхвърлят болестотвроните микроорганизми,а не да се вкарват навътре чрез сиропи,капки и пр....дано да е така и скоро се похвалим,че сме напълно оздравяли:)

# 594
Цитат
Но е погрешно да се предписват две и повече хо л-ва едновременно или редувайки ги в един ден.
аз само да кажа,хомеопата ми не е класически,излекувала съм се от дълбока депресия bowuu след като почина майка ми и от алергична хрема bowuu Взимала съм до три хомеопатични лекарства едновременно плюс капките на Бах.

# 595
Хомеопата каза,че секрецията била нормална.Детето се чистело.Така ли е наистина?
Така е. Дъщеря ми имаше един период, в който непрекъснато беше хремава. За мен това е нормално, не се притеснявам, а и в градината не правят проблеми заради сополи. И за кашлица също.

# 596
  • гр.Варна
Да,но за жалост в нашата гряафина правят проблеми.
Даже открито си ме нападат!
Всеки път ходя със свито сърце да няма панаири!Карат ме да се чувствам сякаш съм си оставила детето болно при тях....

# 597
Аз все се надявам, че ще дойде време, когато ще спрат да унижават народа в България и ще ги е страх от съд. Щом майката преценява, че детето е здраво, значи е така. Не някаква си леличка.

# 598
   Класически хомеопат е мн. малко вероятно  да изпише погрешно хо л-во.
   По-скоро може да не е най-близкото подобие.
Благодаря ти за отговора. За мен, обаче, да не е най-близкото подобие си означава погрешна "диагноза". И класическите хомеопати са хора, както и традиционните лекари, така че е човешко, бих казала дори доста вероятно да сбъркат. Разликата с другите лекари е в това, че грешката им няма да е фатална - хо л-ва нямат (сериозни) странични ефекти, нали така?
Изводът ми пак е на базата на малкия си досег, който съм имала с класически хомеопати въобще - интервюто ми с кажи-речи най-успешния класически хомеопат в Бс, което протече, според мен за твърде кратко време, като се има предвид колко трудно въобще разговаряхме (не можех да отговоря на доста от въпросите, то в това е и част от болестта ми, ми се струва - мозъкът ми/паметта ми малко боледува, но това не и го казах, защото съвсем щях да прекаля да си определям сама диагнозите).

# 599
И аз ще задам въпросът си тук:Имам увеличение на щитовидната жлеза-"струма нодоза", препоръчаха ми операция.
Мога ли да си помогна с хомеопатични лекарства или да не отлагам операцията (възелът ми е 4 см.)?

Общи условия

Активация на акаунт