Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 629
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър! Дъщеря ми, която е на 2 години и 2 месеца ходи на класически хомеопат от 8 месеца. Тя е  против слагането на всякакви ваксини.  Искам да ви попитам за вашето мнение, какво мислите за ваксините извън имунизационен календар? Силно се колебая да сложа на детето ваксина Превенар или Синфлорикс.

Знам че Ви сърбят крилата, пардон ръцете да направите нещо, да предпазите детенце, но знайте, че при ваксините е като да се опитате да изпишете вежди, а да ....

Полезно е за децата да се срещат с бактерии и вируси, за да си изградят имунната система, но има изграден от милиони години път как да става това.
 През носоглътката, кашляне, хрема, зачервяване и подуване на сливиците, болка - и така самообучаващият се софтуер - Имунната с-ма, която в началото е като бял лист хартия, трупа огромна информация за милиони щамове вируси.
 Живеем на Планетата Земя и няма как да се скрием от милиардите вируси и бактерии, нали?
   И така до началото на пуберитета, имунната с-ма е изградена или както казват докторите: "израстна го!"

Ще се опитам образно да ви опиша ситуацията при ваксинация.

Когато чрез инжекция вкарват вируси, макар и умъртвени, директно в кръвния поток, това е като да сте се барикадирали в къщата си, заключили сте дворната порта, а отвън ви нападат разбойници. Някои проникват и в двора, но вие стреляте по тях а и къщата ви е мн. добре укрепена.

И изведнъж напълно неочаквано в стаята ви, зад гърбът ви, скачат банда разбойници.
 И какво става - изпадате в ужас, и в състояние на шок, стреляте на всички посоки, убивайки и жена си и децата. Така реагира и имунната ни с-ма - в шок, атакува собствените си клетки, органи и системи. Автоимунна, алергична реакция! С всички произтичащи от това краткотрайни и дълготрайни увреждания!
  Да не говорим и за токсичните стабилизатори, консерванти и др. под. които допълнително усилват негативният, шоков ефект от ваксината!

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 01:17 от Aleksander

# 1 201
  • Варна, България
Здравейте отново!

След проведеното лечение - има остатъчна хрема - гъста, със зелен цвят. Тъй като синът ми 2 пъти прави възпаление на ушите от такива остатъчни хреми - въпросът ми е - какво се прави с този вид хрема?

Да уточня този гъст секрет вече го няма. В момента промивам със стеримар и след това като се издуха - зелените сополки ги няма. Това ли е "нормалното" развитие на хремата - течен бистър секрет, после сгъстяване и накрая изчезване? Или?

И още един въпрос:
Синът ми от бебе почти не се изпотява - независимо зимата, или лятото. Трябва много да е беснял и да е много топло, за да се случи. (броя ги на пръстите на двете си ръце тези случаи) Това, което ми прави впечатление е, че когато обичайно трябва да е потен, напр. скачане по спалнята като батут, или като играем волейбол при което той се хвърля и търкаля по земята много енергично - пак не е потен, тялото му е топло, но ръцете, носа, ушите са направо ледени. И му теква нослето. И почва да кашля като че ли не му стига въздуха.  Това при положение, че в стаята е топло. ( искам да уточня, че не е от най-двигателно активните деца, подвижен е, но не бих определила, че не се спира на едно място. Напротив, обича по-статичните и занимателни игри - ситуационни, лабиринти, плетеници, игри със зарчета, книжки и т.н.) Как бихте коментирали?

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 12:38 от voltage13

# 1 202
Може би въпросът ми не е за тук,но не знам къде другаде да го задам.При колко голямо бебе може да се използва клеева тинктура за нослето и как .

# 1 203
  • София - Варна - Бургас
voltage13
Ентусиаст

Хремата също се има предвид, но само в общата картина включваща ментални, общофизически, модалности и други симптоми и индивидуални особености.
  Изолирано, само върху симптоми на хрема - вид, цвят и други особености, не се предписва хомеопатично л-во.
 Peace
Цитат
Цитат

Синът ми от бебе почти не се изпотява - независимо зимата, или лятото. Трябва много да е беснял и да е много топло, за да се случи. (броя ги на пръстите на двете си ръце тези случаи) Това, което ми прави впечатление е, че когато обичайно трябва да е потен, напр. скачане по спалнята като батут, или като играем волейбол при което той се хвърля и търкаля по земята много енергично - пак не е потен, тялото му е топло, но ръцете, носа, ушите са направо ледени.

А краката? те студени ли са?  Това е сериозно нарушение, от хомеопатична гледна точка и трябва да посетите хомеопат, за да го оправи!

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 17:28 от Aleksander

# 1 204
Аз съм по същия начин от дете Sad Можех да не се къпя въобще посред лято и никой нямаше да разбере това Sad
След раждането на второто започнах да се потя отвреме-навреме. След приема на предписаното ми конст.л-во (благодаря ти Wink) си се потя съвсем нормално. Все още има студени ръце и крака, но го отдавам на лошото кръвообращение, вследствие на дългото залежаване. Всъщност ръцете ми се стоплят вече поне 3-4 пъти на ден. Щом мъжът ми казва - "Айййй, ръцете ти са топли Shocked"
 Laughing

# 1 205
  • София - Варна - Бургас
nor4y

Цитат
Може би въпросът ми не е за тук, но не знам къде другаде да го задам.При колко голямо бебе може да се използва клеева тинктура за нослето и как .

Аз не бих могъл да ти отговоря, но все пак дозирано и по-рядко.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 19:31 от Aleksander

# 1 206
Клеева тинктура - като капки за нос - без значение от възрастта, се прави така - 10 мл физиологичен разтвор с 10 капки клеева тинктура. Капва се 2 до 3 пъти по 1-2 капки. (аз лично на бебето съм капала по 1 капка сутрин и вечер)
В интерес на истината ефектът не е особено голям. Аз лично предпочитам сребърната вода- много по-силно действа като в същото време не щипе, а може да се ползва неограничено като количество.

# 1 207
Здравейте отново!

След проведеното лечение - има остатъчна хрема - гъста, със зелен цвят. Тъй като синът ми 2 пъти прави възпаление на ушите от такива остатъчни хреми - въпросът ми е - какво се прави с този вид хрема?

Да уточня този гъст секрет вече го няма. В момента промивам със стеримар и след това като се издуха - зелените сополки ги няма. Това ли е "нормалното" развитие на хремата - течен бистър секрет, после сгъстяване и накрая изчезване? Или?

И още един въпрос:
Синът ми от бебе почти не се изпотява - независимо зимата, или лятото. Трябва много да е беснял и да е много топло, за да се случи. (броя ги на пръстите на двете си ръце тези случаи) Това, което ми прави впечатление е, че когато обичайно трябва да е потен, напр. скачане по спалнята като батут, или като играем волейбол при което той се хвърля и търкаля по земята много енергично - пак не е потен, тялото му е топло, но ръцете, носа, ушите са направо ледени. И му теква нослето. И почва да кашля като че ли не му стига въздуха.  Това при положение, че в стаята е топло. ( искам да уточня, че не е от най-двигателно активните деца, подвижен е, но не бих определила, че не се спира на едно място. Напротив, обича по-статичните и занимателни игри - ситуационни, лабиринти, плетеници, игри със зарчета, книжки и т.н.) Как бихте коментирали?

По първия въпрос - да, точно така протича. Хремата първоначално е бистра и обилна, после се сгъстява, става жълто-зеленикава и постепенно намалява, кашлицата от мокра се променя в отхрачваща, със същия вид секреция (храчки). Постепенно намалява и изчезва.

По втория - в момента на разболяването е нормално да не се поти (също и когато е здрав, но тогава това е индивидуална особеност), а крайниците да са студени. Топлината (повишената Т/енергията) отива във "важните" места. За да се получи така кръвоносните съдове, вкл. капилярите по периферията, се свиват. Потенето е характерно за фазата на излекуването, тогава пада и телесната Т.

# 1 208
  • София - Варна - Бургас
 Няма универсален модел на протичане на хремата нито универсален модел при вдигане на температура, потене или не, жажда или липса на жажда, цвят на лицето, много други модалности и т.н.

"Универсалноста" е патент на алопатичната медицина.

И точно тази индивидуалност при остро фебрилно състояние се използва успешно от хомеопатията, за да предпише отговарящото хо л-во.

При висока Т. жизнената сила се стреми да загрее всяка част на тялото, вкл. и ушите, ръцете и краката.

# 1 209
Няма универсален модел на протичане на хремата нито универсален модел при вдигане на температура, потене или не, жажда или липса на жажда, цвят на лицето, много други модалности и т.н.
"Универсалноста" е патент на алопатичната медицина.

Има разлика между индивидуална особеност и процес.
Процесите се развиват по определен механизъм и съответно могат да се прогнозират.  Peace

При висока Т. жизнената сила се стреми да загрее всяка част на тялото, вкл. и ушите, ръцете и краката.
Може би имаш друго обяснение за студенината в крайниците при повишаване на Т..?  Rolling Eyes

# 1 210
Не знаех,че студените крайници са проблем,аз винаги съм била със студени стъпала и длани newsm78,и като гледам и бебо е съсъ студени ръце.Като сме навън все ми викат да не му е студено,много са му студени ръцете.........

# 1 211
...По втория - в момента на разболяването е нормално да не се поти (също и когато е здрав, но тогава това е индивидуална особеност), а крайниците да са студени. Топлината (повишената Т/енергията) отива във "важните" места. За да се получи така кръвоносните съдове, вкл. капилярите по периферията, се свиват. Потенето е характерно за фазата на излекуването, тогава пада и телесната Т.

Точно така се случва при сина ми-най-пресен пример от вчера.Хрема и запушен нос,Т 37,4.Прием на хом.лекарство след преглед,след 2 часа носа вече не тече,поспа си 2 часа без да кашля от секретите ,изпоти се и Т падна.Втори прием на ХЛ и цяла нощ спа спокойно,без кашлица ,а сутринта днес Т 36.Остава само да спре хремата окончателно !

# 1 212
  • София - Варна - Бургас
multimodal
Цитат
Може би имаш друго обяснение за студенината в крайниците при повишаване на Т..?
 Rolling Eyes

В медицината едно от обясненията е: Синдром на Рейно.
  Хомеопатията има обяснение за студените крайници при висока Т. и реагира с адекватното хо л-во, след което следва загряването им, и в следствие на това, след известно време високата Т. сама спада.
  Ако не се загреят ръцете и краката, Т.-та продължава да се повишава в опит да ги загрее, но поради индивидуалното нарушение на кръвоснабдяването все не успява, а това може да доведе и до фебрилен гърч!
   Подходящото хо л-во обаче, не само коригира това нарушение, но го и лекува
.  Grinning

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 11:18 от Aleksander

# 1 213
  • София - Варна - Бургас
multimodal
Цитат
...По втория - в момента на разболяването е нормално да не се поти (също и когато е здрав, но тогава това е индивидуална особеност), а крайниците да са студени. Топлината (повишената Т/енергията) отива във "важните" места. За да се получи така кръвоносните съдове, вкл. капилярите по периферията, се свиват. Т.

Това за което говориш, не е нормално при вдигане на висока Т.

Нормално е обаче при голяма загуба на кръв, когато при силен недостиг на кръв, тя циркулира само във важните места - сърце, бял дроб, мозък и т.н.

Цитат
Потенето е характерно за фазата на излекуването, тогава пада и телесната

Да, и това от векове е познато на народната медицина - стремеж да предизвикат изпотяване.

Народната медицина мъдро ползва и следното правило: при висока Т. и студени крака, слагат краката на болния в леген с топла вода и постепенно добавят гореща вода, докато може да търпи. Така загрели краката, след известно време високата Т. спада, колкото и "нелогично" да е това за някои.

# 1 214

Точно така се случва при сина ми-най-пресен пример от вчера.Хрема и запушен нос,Т 37,4.Прием на хом.лекарство след преглед,след 2 часа носа вече не тече,поспа си 2 часа без да кашля от секретите ,изпоти се и Т падна.Втори прием на ХЛ и цяла нощ спа спокойно,без кашлица ,а сутринта днес Т 36.Остава само да спре хремата окончателно !
Къде ги намирате тези читави хомеопати ?!?
Александър,още чакам да ми препоръчаш такъв във Варна ,моля  Praynig Praynig !

Общи условия

Активация на акаунт