Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 575
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 230
Дани,  Peace
А при нас Александър се оказа и успешен хомеопат  Hug  
Аз и синът ми успешно до момента се лекуваме с негова помощ    bouquet

При мене също!!! Не само че имам чувството, че ме познава по-добре от роднина, ами досега не е казал нещо, в хода на лечението ми, което да не се е случило. Освен с помощта на близките ми, преодолях много страшна психическа следоперативна криза.

Споделям още нещо ( за да стане ясно, че тук внушение няма) - Толкова съм отвратена от всякакви лекарства вече, че дори когато ми предписа конст.л-во, се колебаех в продължение на 5-6 дни дали да го взема. На всичкото отгоре, когато се реших, го разредих през 5 чаши с вода Embarassed от шубе. Та така------ споделям директно, че приех "бонбонката" със страх и недоверие(не към хомеопата, а към самото лекарство). Изкарах една мека хом.криза за час-два и за първи път от седмици се почувствах изпълнена с желание за живот. майка ми се разплака и каза -"Ох, изчезнаха тези безжизнени очи...."
След няколко дни отново се почувствах зле. Този път си взех бонбонката директно, неразредена....
Копирам резултата от съобщението ми до Александър след приема-
Цитат
И само да споделя. Вчера по обяд се почувствах много зле - психически нещо ми стана, от там веднага и физически - кръвно 114 на 101 .....пулс към 120. Взех си веднага още едно топченце. Обаче около половин час след приема изведнъж страшно ми се зави свят, много се изнервих, като нервите бяха от някакъв необясним страх. Продължи да ми се вие свят почти целия следобяд. Вечерта обаче - доста рязко- изведнъж се почувствах добре.

Винаги съм обичала най-много вечерта, когато се стъмни и всички си легнат, за да мога да остана насаме със себе си. От известно време обаче ме е страх като дойде вечерта, не знам защо.
Днес за първи път излязох сама ( е, с Александра, де), в смисъл без да има възрастен с мене.
Реших, че трябва да се мобилизирам. Не е нужно всеки път да мисля, че нещо ще ми стане навън. То със същия успех мога и вкъщи с 5 човека до мен да си падна и да си умра.
И за първи път не излязох навън със страх, а с желание и удоволствие от широтата и хладния свеж въздух.
А от два дни не ме е страх и от вечерта!!! Днес ходих цял час навън, без да спра, за мене това е геройство.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 18:36 от Мечка Малинарка

# 1 231
Аз имам един интересен въпрос към Александър - кога класическите хомеопати изписват лекарства в "боаронски" потенции!?  Confused

# 1 232
diplodon, как с боаронски потенции  newsm78  Имаш предвид смесването на много видове ХЛ и приемането им редовно заедно /едно с друго почти/ или имаш предвид самите потенции. Защото аз до сега не съм знаела, че има боаронски и класически потенции...
Ако имаш предвид първото, според мен се случва, когато хомеопата не е класически!

# 1 233
Не случайно сложих кавички Wink Сигурен съм че Александър ще ме разбере, но да поясня за теб. Боаронци работят само с потенции до 30CH, докато класическите хомеопати предимно с високи потенции 200C и 1М, но понякога изписват и ниските потенции от 9CH, 15CH или 30CH. Затова се чудя при какви обстоятелства решават че трябва да ми изпишат такива, а не високите потенции.  Peace

# 1 234
  • София - Варна - Бургас
Аз имам един интересен въпрос към Александър - кога класическите хомеопати изписват лекарства в "боаронски" потенции!?  Confused

Непрекъснато. Не е важно къде е произведено а философията на предписването му.

# 1 235
От близо две години живеем в Габрово и никъде по обяви или от познати не  получих информация за хомеопат,който практикува тук. Много ще съм ви благодарна,ако някой знае за хомеопат в Габрово и ми изпрати координати на лични!

# 1 236
Предписването на потенцията или честотата на приема според мене трябва да се прецени единствено от хомеопата. Сигурно зависи от степента на заболяването, от състоянието на пациента и т.н. Тук усетът е важен.
Знаем, че едно е да си лекар, друго е да си диагностик Grinning

Знам също, че понякога класическите хомеопати предписват и друго лекарство, освен конст.л-во на всеки.

# 1 237
Сигурно зависи от степента на заболяването, от състоянието на пациента и т.н.
То това е близко до акъла, но аз имах нещо друго в предвид, което от така зададен въпросът ми няма как да се разбере, макар да си мисля че Александър е доловил тънката нишка с оглед отговорът му Simple Smile. Мен ми е ясно че е важна философията на предписанието, а не производителя. И понеже философията на предписанието няма как да ми е ясна след като не съм нито лекар, нито пък конкретно хомеопат, то въпросът ми по-скоро е дали по-ниските потенции понякога се изписват когато хомеопатът не е сигурен че предписва точното лекарство, тъй като ако лекарството не е точно високата потенция може по-скоро да влоши състоянието на пациента, или това е само моя изкривена трактовка на нещата Thinking

# 1 238
  • София - Варна - Бургас
  Никой хомеопат, дори и световно известен, не може да е абсолютно, 100% сигурен дори и в много "показано" хо л-во, тъй като не се знае с абсолютна точност, до каква степен ще влезне в резонанс с жизнената сила и оттам с нарушението.

Така че, в този род на мисли мога да кажа, че досега не съм използвал много високата потенция СМ, което е равно на 100М, дори и да съм убеден че това е л-вото.
  Така че, за разлика от "боаронци" които предписват Антисимптоматично?!... класическите хомеопати в голяма степен знаят какво, как и защо предписват, дори и какво да се очаква и за това най-често използваме 200С и 1М. Когато се потвърди доброто лечебно действие и потенцията "изчерпи" действието си, тогава вече може да се вдигне до 10М или 50М.
  При обострено хронично състояние (да се прави разлика м-у него и Остро състояние!) и при ниско ниво на жизнената сила, трябва мн. внимателно да се използват ниски потенции, напр. 12С или 15С а понякога дори и по-ниската LM потенция.

# 1 239
И със сигурност другият път ще хвърляме боб да решим кой какво е имал предвид Laughing

# 1 240
Благодаря за отговора Peace Няма да хвърляме боб следващият път, направо ще го карам директно Simple Smile

# 1 241
  • Добрич
Да попитам и аз  Blush нормално ли е предписването на следната поредност: 1М, след месец изписват 10 М след 2 месеца проследяване и в момента сме на потенция LM1 ?

# 1 242
  • София - Варна - Бургас
Да попитам и аз  Blush нормално ли е предписването на следната поредност: 1М, след месец изписват 10 М след 2 месеца проследяване и в момента сме на потенция LM1 ?

Да възможно, възможно е.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 14:56 от Aleksander

# 1 243
  • Добрич
Александър, благодаря за бързия отговор, предният ми въпрос беше относно предписаните потенции на сина ми, но при мен нещата стоят по друг начин, от лятото до сега постоянно ми се сменят лекарствата/разбира се не накуп, дава се едно, проследява се и после се сменя с друго/ и ми прави впечатление, че винаги започва с потенция 15 сн, а при сина ми с 1М, дали нещо не може да улучи моето лекарство, аз ли не мога да обяснявам на проследяванията, много ми е трудно да обяснявам чувствата си в дадена ситуация и дали това обърква хомеопата ми и не може да определи конституцията ми  Rolling Eyes

# 1 244
Благодаря за отговора Peace Няма да хвърляме боб следващият път, направо ще го карам директно Simple Smile
И пиши по-бавно, защото не мога да чета бързо Laughing Hug

На мене някои неща, които споделих с Александър, също доста ми костваха Confused Да не говорим колко не съм осъзнала, а той видя

Общи условия

Активация на акаунт