Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 450
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 515
Здравейте!
Доста порових днес из нета - и в този форум, и в други, но не открих отговор на въпроса лекува ли се с хомеопатия вирусна пневмония?
Днес ми сервираха таз прекрасна новина за дъщеря ми и меко казано се паникьосах, защото прочетох ужасяващи неща за тази гадост!  Shocked

ЛЕКУВА се, от професионален, класически хомеопат.

# 1 516
Здравейте,
Може ли Александър да ми кажете дали ще попречи на хомеопатичното ми лечение калциране на разширена вена със инжекция?Процедурата евентуално ще се извърши предКоледно Sad,а иначе началото на октомври съм пила хом. лекарство, на проследяване трябва да отида средата на януари.

Аз не съм Александър, но мисля да си позволя да коментирам, след като той вече ви е отговорил.

Всеки симптом (в това число разширената вена) представлява сигнал за по -дълбоко "нарушение" в жизнения принцип. Конституционалното лечение има за цел да възстанови динамичното равновесие на жизнената сила и заедно с това да възстанови здравето. Прилагайки алопатично лечение към локалния симптом ( калциране на разширената вена) ние подтискаме жизнената сила, т.е задълбочаваме централното нарушение, т.е. НЕ лекуваме по този начин, при все да сме скрили симптома.

# 1 517
А как да разбера какво точно да не консумира детето ми, когато приема хомеопатично лекарство? Знам само, че трябва да го държа далеч от мента и шоколад.

На сина ми например не му е забранен шоколад.Неговият конст.тип е такъв,че обича предимно сладко и ако го лишим от шоколад ,това ще бъде стрес за организма му.Този стрес от своя страна ще влоши състояноето му и ще действа в посока ,обратна на излекуването т.е ще пречи на действието на хом.лекарство Peace

Алекс,не бих си и помислила за диплома без съответния изпит Laughing

# 1 518
Sulfur 30CH и Sulphur 30CH едно и също лекарство ли са?

# 1 519
Ако мога да вярвам на уикипендия, значи са едно и също базирайки се на този линк: http://en.wikipedia.org/wiki/Sulfur

# 1 520

Френската фирма Боарон изписва името на лекарството като Sulfur, a стандартизираното изписване на класическите хомеопати е Sulphur. Става дума за един и същ монопрепарат.

# 1 521
Александър, Честит Имен Ден! Много здраве, успехи и сбъднати мечти!
 Hug Hug Hug

# 1 522

Френската фирма Боарон изписва името на лекарството като Sulfur, a стандартизираното изписване на класическите хомеопати е Sulphur. Става дума за един и същ монопрепарат.

Много благодаря! Мъжът ми ми каза точно същото, но исках да съм сигурна!

Благодаря ви, че ме насочихте към класически хомеопат. Вчера имахме среща и останах доволна, поне за сега. Докторът проведе доста обширно интервю и каза, че има още какво да си говорим. Аз се опитвах да му разказвам колкото се може повече за детето като цяло, защото виждах, че въвежда данни в програмата си и по този начин търсеше най-подходящото лекарство за нас. Само ми направи впечатление , че изписа същото лекарство , което ни е изписвала и личната лекарка на детето, която е боаронски хомеопат, при подобни симптоми.  Само без да е в комбинация с разни още сиропчета.

# 1 523

Много благодаря! Мъжът ми ми каза точно същото, но исках да съм сигурна!

Благодаря ви, че ме насочихте към класически хомеопат. Вчера имахме среща и останах доволна, поне за сега. Докторът проведе доста обширно интервю и каза, че има още какво да си говорим. Аз се опитвах да му разказвам колкото се може повече за детето като цяло, защото виждах, че въвежда данни в програмата си и по този начин търсеше най-подходящото лекарство за нас. Само ми направи впечатление , че изписа същото лекарство , което ни е изписвала и личната лекарка на детето, която е боаронски хомеопат, при подобни симптоми.  Само без да е в комбинация с разни още сиропчета.

Понякогаи боаронците "улучват". И те знаят, че се пие Арника при травма  Grinning

Въпросът не е в това, че е предписал същото лекарство. Начин на прием, евентуалното повторение на дозата и т.н. са различни.

За да има успех хомепатичното лечение е ВАЖНО да има активна връзка пациент - хомеопат. Въпросите които възникват и засягат лечението, следва да ги отправяте към лекуващия хомеопат.  Ако е истински, професионален хомепат, той с охота ще ви отовори и разясни всичко което ви интересува. Както казва Ханеман в 4ти параграф на своя Органон: "Той е  като пазител на здравето ако познава факторите които го разстройват и причиняват болест и знае как да ги отстрани от здравите хора." Работата на един "пазител на здравето" е и да образова хората, как да запазват състоянието си на здраве.

# 1 524
Божеееее, не ме е срам Embarassed

Александър, Честит Имен Ден! Да си ми жив и здрав, все такъв дух древен да носиш и все така да ни помагаш. Пожелавам ти от сърце успехи , успехи, успехи и щастие!

Желая ти леки запивки и много усмивки!
Успехи в бранша и чупки в ханша!
Здраве в изобилие и радост до безсилие!

Laughing Laughing Laughing

# 1 525
Здравейте!
Доста порових днес из нета - и в този форум, и в други, но не открих отговор на въпроса лекува ли се с хомеопатия вирусна пневмония?
Днес ми сервираха таз прекрасна новина за дъщеря ми и меко казано се паникьосах, защото прочетох ужасяващи неща за тази гадост!  Shocked
Да, лекува се. Точно преди година лекувахме при сина ми - успешно.

# 1 526
  • София - Варна - Бургас
daindi  Hug, Мечка   Hug Благодаря ви много! Hug Hug

# 1 527
Какви са симптомите на вирусната пневмония?

# 1 528
Чиста грипна пневмония се среща рядко. Обикновено към 4-ия ден настъпва бактериална суперинфекция – най-често със стафилококи. Различават се две клинични форми:
1. Лека форма. Започва с катар на горните дихателни пътища. Налице е фебрилитет 37.5-38 ◦С, суха, дразнеща кашлица, гнойни храчки се появяват след настъпване на бактериална суперинфекция към 4-5-ия ден. Болните се оплакват то отпадналост, главоболие, болки в мускулите, гадене, повръщане, сухота в гърлото, промени в гласа. Физикалната находка е бедна, може де се чуе изострено везикуларно дишане и сухи хрипове.
2. Тежка форма. Има висока температура, изразена интоксикация, бързо се развива дихателна и сърдечна недостатъчност, белодробен оток. Тази фарма се среща предимно у лица с понижен имунитет

# 1 529
Аз пък да споделя,че съм малко разочарована. Sad Водя дъщеря ми на хомеопат от два месеца-в яслата много боледува.Последния път беше явно някакъв вирус-температура,кашлица,сополи.Провеждаме обширни интервюта с хомеопата,разпитва ме какво ли не,наблюдава детето-като цяло съм доволна,и може би затова възлагах много големи надежди,че ще се разминем без АБ.Вземахме си хом.л-во,уж се пооправи малката,Т спря да се повишава,останаха само сополите и кашлицата,която уж беше отхрачваща.Но детето стана вяло,кисело,не играеше,не се смееше...Та в крайна сметка,след рентгенова снимка се оказа с пневмония,която реших да лекуваме с АБ.Аз лично нямах смелост да се доверя на хомеопата ни,все пак сме само от два месеца,може би ,ако беше за мен,бих рискувала....Ми това е,оплаках се....Не знам нов хомеопат ли да търсим....объркана съм,като гледам и чета как на повечето от вас помага хомеопатията...разочарована съм от нашия опит Sad

Общи условия

Активация на акаунт