Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 519
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 635
И аз съм ЗА такъв курс. Искам също да питам, дали УС на ХО упражнява някакъв види контрол върху практикуващите си членове или се дава една диплома и  до там??

Евентуално ако някой наруши правило от устава на ХО - ще бъде изключен от асоциацията. И какво от това ? Той си има диплома, има познания и умения (надявам се) и е свободен да прави каквото съвестта и самосъзнанието му позволяват.

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 10:55 от Nial

# 1 636
  • в матрицата
Ясно, нещата са излязли извън контрол, горко на пациентите.... нещата са станали като в алопатичната медицина...... почваш да се луташ по хомеопати и накрая кой знае как свършваш.... плаша се вече  Cry

# 1 637
И аз съм ЗА такъв курс. Искам също да питам, дали УС на ХО упражнява някакъв види контрол върху практикуващите си членове или се дава една диплома и  до там??

НЕ. Евентуално ако някой наруши правило от устава на ХО - ще бъде изключен от асоциацията. И какво от това ? Той си има диплома, има познания и умения(надявам се) и е свободен да прави каквото съвестта и самосъзнанието му позволяват.

Shocked......
По закон нямате право да практикувате, нали? Както другите видове лечители... Thinking
Suzza, според мен ако е така, даже по-зле. Мисля, че неправилните хом.лекарства биха навредили много повече, отколокото алопатичните. Поне в доста случаи. Tired

# 1 638
И аз съм ЗА такъв курс. Искам също да питам, дали УС на ХО упражнява някакъв види контрол върху практикуващите си членове или се дава една диплома и  до там??

НЕ. Евентуално ако някой наруши правило от устава на ХО - ще бъде изключен от асоциацията. И какво от това ? Той си има диплома, има познания и умения(надявам се) и е свободен да прави каквото съвестта и самосъзнанието му позволяват.

Shocked......
По закон нямате право да практикувате, нали? Както другите видове лечители... Thinking
Suzza, според мен ако е така, даже по-зле. Мисля, че неправилните хом.лекарства биха навредили много повече, отколокото алопатичните. Поне в доста случаи. Tired

Такъв е законът. Хора без медицинско образование нямат право да лекуват. "Другите" лечители могат да практикуват под лекарски контрол, след като са преминали обучение по анатомия, физиология и патология (медицинските вузове трябва да създадат такива курсове, но разбира се никой не е направил това, с изключение на НСА). Хомеопатията обаче не е включена в списъка на комплементарните терапии и остава само в полето на медиците. Медиците пък масово изучават боаронския метод, който няма нищо общо с хомеопатитя. Твърде малко от тях са се посветили на класическата хомеопатия. Така, след като теглим чертата, се получава че пациентът е ощетен, от една страна има ограничен достъп до специалист класически хомеопат, от друга няма орган който да регулира практиката на хомеопатите (то като има лекарски съюз, какво от това).  Съвсем друг е въпросът доколко имането на какъвто и да е вид образование, е гаранция за спазване на определена етика. Хомеопатично общество не е съсловна организация. То е сдружение с нестопанска цел, популяризиращо хомеопатията и организиращо обучение САМО за своите членове. Човек е свободен да избира как да се самолекува. Поне тази свобода ни е оставена. Разбира се след такова обучение, човек е свободен на собствен риск (ако не е медик) да практикува.

Ниал пък е най-добре, посветил се е на психотерапия и преподавателска дейност  Grinning

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 11:07 от Nial

# 1 639
Nial да разбирам ли че ни подкрепяш задочно,но не искаш да повдигнеш въпроса в дружеството..
Бих написала писмо, но не мога да се ангажирам с подписи.. популяризирането на идеята е процес който изисква известнио финансови и времеви инвестиции .. трябва да излиза от дружеството.. плюс това ползите за дружеството ще са не малки.. нали основната идея на дружеството е да популяризира хомеопатията, като алтернатива на медицината.. но много хора не са наясно за това, че съществуват боаронци и класици.. много хора казват на мен хомеопатията не  ми действа още защото вдигнах температура 38,5 след лекарството.. разбирате ли аз не познавам група от хора, които да  съберат по 20 лв и да ги дадът на лектор.. не е това идеята.. но когато всичко това се популяризира.. чрез статии в пресата участия в предавания (изключвам това на д-р Михайлов който твърди че е хомеопат), страници във фейса.. казваш не искат да се размърдат.. ми дай да ги сръчкаме... идеи много стига да повярват в тях.. инак само си чешем езиците..

# 1 640
Nial да разбирам ли че ни подкрепяш задочно,но не искаш да повдигнеш въпроса в дружеството..
Бих написала писмо, но не мога да се ангажирам с подписи.. популяризирането на идеята е процес който изисква известнио финансови и времеви инвестиции .. трябва да излиза от дружеството.. плюс това ползите за дружеството ще са не малки.. нали основната идея на дружеството е да популяризира хомеопатията, като алтернатива на медицината.. но много хора не са наясно за това, че съществуват боаронци и класици.. много хора казват на мен хомеопатията не  ми действа още защото вдигнах температура 38,5 след лекарството.. разбирате ли аз не познавам група от хора, които да  съберат по 20 лв и да ги дадът на лектор.. не е това идеята.. но когато всичко това се популяризира.. чрез статии в пресата участия в предавания (изключвам това на д-р Михайлов който твърди че е хомеопат), страници във фейса.. казваш не искат да се размърдат.. ми дай да ги сръчкаме... идеи много стига да повярват в тях.. инак само си чешем езиците..

Ниал, много въпроси е повдигал и повдига. Той е като трън  Grinning но се чувствам като глас в пустиня. Ниал го мразят, но Ниал ги обича. Скоро мандатът ми изтича и не смятам да го подновявам. Може би ще измисля нещо.... Времето е наше  Grinning

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 11:12 от Nial

# 1 641
ок ще пусна едно писмо..
интересно ми е да знам какво мисли Александър по темата?

# 1 642
Иначе курсчета се правят лесно. Събирате се 105 момичета...важно е да има някакво количество, свързвате се с който хомеопат си изберете (ама да е някой читав), питате го иска или не иска, може или не може; разбирате се за някаква такса, правите си курсче и всички са доволни - едните са образовани, другите офиансени. На печелившите честито!  Grinning

# 1 643
Това с нищо не помага на всички онези които тепърва се докосват до хомеопатията.. трябва всеобхватност..

# 1 644
Това с нищо не помага на всички онези които тепърва се докосват до хомеопатията.. трябва всеобхватност..

Капка по капка...вир бил ставал  Grinning Дай сега ако може кръстоносно да минем през света и да спасим всички от невежеството им на неверници  Grinning Не съм фен на такъв подход. Един курс тук, един курс там - ще свърши по-добра работа според мен.

# 1 645
Когато една стара система на обучение не дава нужните познания винаги се появява новатор, който да задвижи 'старата машина'- и в това е прогреса, движението напред- да катализираш нещо в името на по-добър професионализъм.

# 1 646
Мисля че се измъкваш.. кактои да е.. чакам Александър да сподели мнение..

# 1 647
Никой не е пророк в собствената си страна, а? Mr. Green
Аз ще опитам да помогна с каквото трябва за писмото Blush

# 1 648
Никой не е пророк в собствената си страна, а? Mr. Green

Не мисля,че има нужда от пророци, а  от това да правим съзнателно  своите избори и всеки да поема отгвороност за своите мисли и действия  Simple Smile

# 1 649
Аз определено ще се запиша ,ако се сформира  такъв курс във Варна Peace

Общи условия

Активация на акаунт