Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 843
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 725
  • Пловдив
Норчи, как сте? Дечко има ли още температура?

Свърза ли се с хомеопатичката?

# 1 726
  • София - Варна - Бургас
Изкъпаха се с таткото под душа с вода телесна температура....чудя се какво друго да направим...няма ли да се включи някой от хомеопатите с идеи...И последно да ви питам до колко е нормално да се вдигне

Норчи, току що се прибирам, и ти предлагам на лични да дадеш телефон или Скайпе за да обмениме бърза информация.
 В Австрия и някои други страни е нормално да вдигне и поддържа 2-3 денонощия 39.5С! В останалите Европейски страни, САЩ , Австралия и др. до 39С - 3 денонощия. При положение че няма някаква тежка патология, като порок на сърцето:peace:

# 1 727
Норчи, най-важно е общото състояние на детето.
Ако е вяло и отпуснато нямаш време да чакаш хомеопата, дори и при по-ниска температура.

Аз престанах да я меря, държала съм детето по няколко дни с 39,5, но в началото много се тревожех.
И все пак имах някаква сигурност - хомеопатичката идваше у нас и го преслушваше на слушалки - беше под постоянен контрол.
После се научих да познавам кога може да се чака и кога е нужна незабавна помощ.

Бих те посъветвала да направите преглед в някой здравен център, ако сама не можеш да прецениш какво е състоянието на детето.
Най-малкото за твое лично успокоение.

# 1 728
Здравейте,
питам на всякъде,моля да бъда извинена.
Агарик блазеи..........
след приема и татко има парене и нещо като болка,дали не правим грешка с пиенето й?
Диагнозата е рак на белият дроб/последен стадий/почваме химиотерапия тези дни.
Светлина в тунела няма,
всичко което можете да ми кажете ще ми е в голяма полза.
благодаря ви предварително.
Гъбата агарикус ли е "Агарик", това хомеопатично лечение ли е?
Много съжалявам за баща ти, дано имате свесен хомеопат.
Химиотерапията е нещо много гадно, надявам се добре да сте обмислили.. преди решението.
Много сили и успех в борбата с рака!  Hug

# 1 729
  • София - Варна - Бургас
Смаилинг Точно затова се използва топла вода - с изстиването на водата/което става постепенно/ спада и Т на тялото. А това със студената вода е много опасно и за деца и за възрастни Peace
Между другото с покачването на Т се увеличава отделянето на някакви антитела, които спомагат за преборването на вируса./ама как точно беше   Embarassed/
Норчи Направи водата близка до Т на малкия в момента  Peace И изчакай да изтине на около 37. Поне така направих аз. Престоя във водата около 30 мин, като през това време и слагах и компреси на главата. т спадна с около 0,5 градуса. успех  Hug

Със студена вода наистина е опасно, не бива шоково да се сваля висока температура.

Цитат
...ама как точно беше? Embarassed

Ето как беше:  Simple Smile ГРИП! План за действие  

# 1 730
  • София - Варна - Бургас
multimodal
Цитат

...Гъбата агарикус ли е "Агарик", това хомеопатично лечение ли е?...

Не, не е хомеопатично лечение.

Има и хомеопатично лекарство "Агарикус" чието приложение е главно върху нервната система: Силна тревота, страх и мрачни мисли за здравето. Прилага се при разнообразни конвулсии на мускулите. Облекчава силния страх от рак, но не лекува самият рак.

# 1 731
Добро утро на всички,мерси за това,че сте толкова отзивчиви.
Александър,благодаря за предложението,надявам се все още да важи,просто снощи си легнахме рано с детето....
Горе-долу да кажа накратко как мина вчерашния ден.След първото мерене на температурата към 12:30-13 бебо сука и заспа,вече беше леко оклюмал и кисел.От там до към 18 часа само спеше,сучеше,пробуждаше се за няколко минутки,промрънкваше,беше отпаднал.Мерихме му чат-пат температурата ту буден ,ту спейки(не знам кое е по-правилно)под мишничката-за пръв път му я мерим...първият път беше 38,1,после взе да се вдига 38,4 ; 38,6 и т.н. Към 17ч. спейки му измерихме 39,1,звъннах веднага на хомеопатичката,вече се бяхме свързали веднъж и каза под 38,5 да не давам нищо,да давам топла водичка,лека храна-кърма,да правя масажчета.Та като й казах тя каза да давам последното л-во(преди 2 седмици свършихме -пихме 7 дни по 1 капка фосфор 1м,бяхме със запушено носле) на 2 часа днес(тоест събота),когато е буден.А за днес(неделя),като се събуди ако е под 38,5 да давам през 3 часа,ако е над 38, 5 на 2 часа и да се чуем пак....Да но малчугана спеше и аз не дадох нищо.Към 18 ч. се събуди,беше по-шен,поигра даже малко,посмя се,изкъпахме се и измерихме температурата-38,4 насука се и заспа и не сме давали нищо.Нощеска спа сравнително добре,пробуждаше се чат пат да сучи,даже си сучкаше насън.Сега го чакам да стане,да видим колко е температурата.
Надявам се,че не сме сбъркали като не сме дали нищо....казвате че 2-3 дни можем да си влачим температурата и това е напълно нормално.И това,че само спи..нали също е нормално?А дали трябва да го прегледа някой?Лошото е че е неделя,не знам хомеопатичката дали ще може...освен в частната клиника,но там са много....рязки някак си,ще ми се накарат,ще изпишат една камара лекарства и ще ни пратят да си ходим.
Някакви съвети как да постъпи...от тук нататък

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 08:38 от nor4y

# 1 732
  • Пловдив
nor4y, добре сте се справили  Peace
Добре е все пак и лекар да види детето. Мисля, че във всяка поликлиника има спешен кабинет. Аз много обичам да ги използвам, когато следим при лечение.
Ако не ти се ходи във Велата, може да пробваш на ВМИ на Васил Априлов, аз съм ходила и в поликлиниката в Тракия.
Не се шашкай, че ще ти се накарат. Просто казваш, че си давала панадоли-нурофени... и ТТ пак се вдига. То май така си и става по принцип като се ползват. Никой няма да разбере дали си давала Т-понижаващо или не си, а и кой знае колко не ги интересува.  Peace
По едно време редовно обяснявах, как сме на АБ, макар, дори да не съм го купила. И никой доктор не се учудваше защо АБ още не е подействал. Прави си сметката как ги изписват   hahaha

# 1 733
  • София - Варна - Бургас
Нор4и, наистина добре сте се справила.
  Phosphorus е мн. добро хо л-во, един от Генус епидемикус при този т.н. "свински" грип.  Peace

Все пак е добре да се чуе на слушалка от педиатърката, но имай предвид, че в Бг са мн. склонни да поставят диагнози пневмония и бронхит, при 35% от болните, докато в Европа процента е около 3%.
  Целта е източване на здравната каса!? Това го констатира и новият министър на Здравеопазването.
   Така че кураж и спокойствие!  Peace

# 1 734
Здравейте отново,малчо стана късно към 9:30 и за наша радост няма температура-36,4.
Ще я следим редовно,но за сега не смятам да давам нищо,чудя се обаче колко дни е нормално да вдига и сваля,ако ни чуят и кажат че няма нищо.Сигурно ще го водим до клиниката,така или иначе сме абонирани...малко ме е страх да няма болни деца,но не знам как по друг начин може да стане,някакви идеи?Но щом е важно да го чуят...и какво съветвате да кажа,че съм давала Панадол,ли?

Сега се сещаме с таткото ,че бяхме изключили,че малчо още от петък е странен,мрънкаше,все ни дърпаше за краката,,говорихме си че не е бил такъв,мислихме че е зъбче,а вечерта имахме гости,също с малко бебе и се заговорихме,че никога не сме мерили температура....и решихме да му я измерим,но беше 37,2 и нищо не заподозряхме,а то детето му е било кофти.Вечерта беше много неспокоен,на сутринта пак беше странен,а ние чак по обед го уловихме ooooh! ooooh! ooooh!

И да ви питам,за някои общи неща-как да постъпим с обличането,загряване,къпане,хранене,разходки,игра и изобщо всичко?Кое е нормално и кое не и т.н.Смятам да си го обличаме като преди,температурата в стаята да е същата,да не затопляме и обличаме излишно,освен ако не вдигне пак много висока температура.Да си го къпем с вода телесна температура.Да излезем малко на разходка.Ако му се играе,а на него му се,да си играе.Смятам да не му давам още друга храна освен кърма,нали така?А от утре да кажем по малко плодчета и зеленчуци

# 1 735
Нор4и, наистина добре сте се справила.
  Phosphorus е мн. добро хо л-во, един от Генус епидемикус при този т.н. "свински" грип.  Peace

Все пак е добре да се чуе на слушалка от педиатърката, но имай предвид, че в Бг са мн. склонни да поставят диагнози пневмония и бронхит, при 35% от болните, докато в Европа процента е около 3%.
  Целта е източване на здравната каса!? Това го констатира и новият министър на Здравеопазването.
   Така че кураж и спокойствие!  Peace

Предполагам,че разбра че не съм давала фосфор вчера,а и не смятам да давам за сега.
А иначе вече казах,че и аз искам да го чуят,но не знам как да постъпим,да го водим ли newsm78 и какво да обясняваме ooooh!

# 1 736
Здравейте.
Бих искала да ви попитам някои неща и ще съм много благодарна ако ми отогворите.
Всичко започна от края на август месец детето ми беше на 1г и 1 м.Вдигна темп.и я поддържа 2 дни,заведох го на лекар и се оказа че сме с гнойна ангина.Изписаха Клацид.Пихем го ,оправи се.След 2 седмици ни се обадиха че има място в яслата в която подадохме документи и го пуснах.на третия ден вече беше с хрема а след 1 седмица с Бронхит.изписаха ни Цероксим.но детето не го пиеше и пак минахме на Клацид.След 2 седмици започна да му тече гной от ухото/Вкараха ни в болница и започнаха инжекционно да ни вкарват антибиотик-Цефтриаксон.Уж се оправи но от вчера пак сме с диагноза Гноен отит,защото пак почна да изтича гноевиден скерет от ухото.Сега пием Аугментин 600мх и капем капки.Та въпроса ми еЩе може ли след толкова много антибиотици,детето да се възстанови с хомеопатия,и дали занапред ще може да се надяваме на лечение с хомеопатия да се предпазим от отити. 

# 1 737
Смаилинг Точно затова се използва топла вода - с изстиването на водата/което става постепенно/ спада и Т на тялото. А това със студената вода е много опасно и за деца и за възрастни Peace

Със студена вода наистина е опасно, не бива шоково да се сваля висока температура.

Благодаря ви! Сега ще имам повече доводи срещу мъжа  Twisted Evil На мен лично също ми се струва ужасно това със студената вода и не бих го направила, но пък го бях чувала като метод.. Добре, че сте вие!

# 1 738
  • София - Варна - Бургас
Добро утро на всички,мерси за това,че сте толкова отзивчиви.
Александър,благодаря за предложението,надявам се все още да важи,просто снощи си легнахме рано с детето....
Горе-долу да кажа накратко как мина вчерашния ден.След първото мерене на температурата към 12:30-13 бебо сука и заспа,вече беше леко оклюмал и кисел.От там до към 18 часа само спеше,сучеше,пробуждаше се за няколко минутки,промрънкваше,беше отпаднал.Мерихме му чат-пат температурата ту буден ,ту спейки(не знам кое е по-правилно)под мишничката-за пръв път му я мерим...първият път беше 38,1,после взе да се вдига 38,4 ; 38,6 и т.н. Към 17ч. спейки му измерихме 39,1,звъннах веднага на хомеопатичката,вече се бяхме свързали веднъж и каза под 38,5 да не давам нищо,да давам топла водичка,лека храна-кърма,да правя масажчета.Та като й казах тя каза да давам последното л-во(преди 2 седмици свършихме -пихме 7 дни по 1 капка фосфор 1м,бяхме със запушено носле) на 2 часа днес(тоест събота),когато е буден.А за днес(неделя),като се събуди ако е под 38,5 да давам през 3 часа,ако е над 38, 5 на 2 часа и да се чуем пак....Да но малчугана спеше и аз не дадох нищо.............................................................................................
Някакви съвети как да постъпи...от тук нататък

.......................................................
Цитат

...Предполагам, че разбра че не съм давала фосфор вчера, а и не смятам да давам за сега....
 Но преди е давано, и важното е, че това хо л-во е последното което му е давано а действието му в 1М потенция е дълго, много дълго. Не е като при алопатичните л-ва, максимум 24 часа, а минимум един месец. Peace

# 1 739
Норчи Браво, че вече няма Т, дано се е преборил юнака  Flowers Four Leaf Clover
За Т - Една педка/не хомеопат/ ми каза, че нормално е не повече от 3-4 денонощия, ако след това Т продължава трябва да се вземат мерки.
За посещението при лекаря - какво толкова ви притеснява? Водите детето на конторлен преглед. Според мен обяснете всичко както е било, без да лъжете. А, за опасността от зарази, те са навсякъде около нас, не може да държим децата в клетка  Peace
Обличай го нормално, при висока Т тялото губи повече вода, така че може да предлагаш супички, бульончета / ако сте ги започнали/, чайчета, вода и разбира се кърменето  Peace А относно количеството води се по детето, ако има апетит няма да го държиш гладно  Simple Smile
За излизанията мисля, че не е проблем - чистия въздух /доколко е чист, де  #2gunfire/ понага, но ако има Т, не е препоръчително.
Май стана малко объркано, но дано съм полезна  Hug

Теди Не съм компетентна, но мсиля, че сте прекалили с АБ, които само подтискат вируса, а не го лекуват. Трябва да откриете истинската причина за боледуванията

Общи условия

Активация на акаунт