Февруарче вече летни дрешки носи и ритка със краченца боси.

• 14 032
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
Уби ме с приказката за матриала..штъ черпя..

ооо,знам,знам Mr. Green Hug

# 76
  • София
mamuri, виждам че четеш Simple Smile
Как сте?  Hug

# 77
Миме,но проблемо,бамбина Hug Mr. Green
Аз ще те изнудя да дойдеш,така че няма отърване..Като конска муха съм Joy

Днес сме на Хабитуриентска и ще курдисам господинчовците с ризки /най-вероятно/ ако в последния момент не решат да връщат храната,както стана вчера.Само дето мене ме нахапаха бълхи и целите ми крака са в пъпки.та сега ще ходя с панталон Sad А как исках да си сложа една приятна поличка от миналото лятооооооо Rolling Eyes

# 78
  • София
Какви сокове!?Я направо с ябълките  Joy smile3521

# 79
А дубру ютру   bouquet
Нашто педи искаше още от втория месец да и давам сок ама аз го отсвирих  Mr. Green Не че много разбирам ама все си мисля , че е прекалено рано от втори месец да го тормозя детето с тия киселини. А за захранването мисля след 5ти месец с пюренца

# 80
  • в сърцето на един мъж...
Карбо, лъжицата дето си я показала, ще ви е неудобна за хранене. Трябва ви нещо подобно

Фокси, аз захраних баткото на 4.5 навършени месеци и започнах със сок. Първо давах малко сок от ябълка, после от морков. Като сама си ги правех. Голяма е хамалогия, но тук поне имаше много пресни продукти и не е проблем. След това добавих и круша, че заради смесеното хранене имаше проблем с акането и това беше начина да го урегулирам. Сок давах само една седмица, малко след това започнах с пюре. Противно на всичко, започнах с плодови пюрета, тъй като сладкото като храна им е познато от млеката. Възприема се по-добре и ми помогна да не прецакам захранването, защото зеленчука можеше да ми го откаже. Освен това морков и ябълка вече бяха познати като ядене и вкуса на тези пюрета беше познат. Тъй като ти си с две деца - като за начало едно от малките бурканчета ще ти стига за двамата. В началото се започва с по една две лъжици, следи се за алергична реакция /дава се сутрин точно заради това/, след това постепенно се увеличава. На ден едно ядене от бурканче 125 гр. би трябвало да стига за двамата. Това е като начало. Постепенно вмъкваш и други продукти, пак по същия начин. Може да се смесват с това, което вече си дала, за да е познат вкуса и да се приема по-лесно. Като се отвори бурканчето, изваждаш колкото ти трябва, не се бърка от него и да се дава така. Може да се ползва до 2 дни след отварянето. В схемите, които ти пратих има след колко горе долу време се замества едно цяло ядене.
Сокове по принцип не се препоръчват, тъй като има много фруктова захар, също така киселините дразнят незрелия стомах. Пълнят стомаха, без да внасят хранителна стойност.

# 81
Благодаря на всички ви за подробните обяснения,които ми дадохте Hug Сега вече ми се струва по-лесно.Ще изчакам бебоците да си навършат 4 пълни месеца и тогава ще пробвам.Имам вече купени пюрета от ябълка+морков  и друго някакво комбинирано.Ще купим и едно зеленчуково пюре,за да пробвам кое ще им хареса повече,а пък каквото остане мама ще дояжда Mr. Green

# 82
  • Варна
Здравейте мамита. Да ви се похвалим, днес направихме първата слънчева баня и бебе Поли беше на море. Отидохме възможно най-рано /като се организирахме/ към 8.30ч и към 9.45 си тръгнахме. Много приятно беше. Но подозирам, че това лято баните ще са ни от този род. Няма как.
За захранването - аз съм твърдо против сокчетата, въпреки натиска от роднини  и педи, която ме кара още от 45-я ден да й давам. Смятам да почна с пюренца чак към 6-и месец. Дано да имам достатъчно кърма дотогава.

# 83
И аз ви чета и попивам.Полезна информация.Аз май ще почна със зеленчуково пюре първо.Кой зеленчук не действа запичащо?Тиква?

# 84
Ха здравейте и от мен днес.
Darima тиквата е перфектна за начало, защото хем се води зеленчук, хем е сладникава, хем не задържа нитрати, а и не запича  Peace
С каката захраних в 6тия месец. Така смятам и с бебо.  chef
Да ви се оплача - не е акал от събота. Днес дрисна малко, ама много малко. Рядко е, не е запечено, а и нали е само на кърма..  newsm78
Миналата седмица давах лактулоза по препоръка на педиатъра ама нъцки - почти не действа  Tired

# 85
Фокси за съотношението зеленчуково пюре:мляко,педито ми каза да започна с 50 мл.картофено пюре+90 кърма/или АМ/,така 1-рвия ден,на следващия 70мл. пюре+70мл АМ,на 3-тия 90мл пюре+ 50 АМ,на 4-ртия 110 пюре+30АМ и на петия само картофено пюре,така обедното ядене се замества изцяло с пюрето.Забравих да кажа,че ми препоръча да започна с зеленчуците от 4 -ртия месец, до тогава м/у храненията сутрин сок в 10.30 (ако не спим естествено Simple Smile ),следобяд в 16.30 плодово пюре.Аз смятам да изчакам 4 тия мес. и направо заленчуците.

# 86
Между другото сега се сетих, че има едни малки брошурки на Хип, Календар на покупките се казват - та в тях са описани почти всички начални храни и комбинации от храни като за всяка пише дали съдържа глутен, сол, захар, млечен протеин и дали запича, разхлабва или регулира. Аз лично не ползвах само Хипски пюрета, но се ориентирах какви пюрета изобщо да търся. Е, пише и от колко месеца се препоръчват конкретните храни, но това не е много добър ориентир, защото месеците са снижени значително, тъй като продукцията им е за източна Европа и са запознати със нашите практики на сравнително ранно захранване, та всичко започва от 4ти месец, а не от 6ти.

# 87
  • София
Лелеее, наистина много полезна тема! А тиквата за начало най ми се хареса! Аз имам от тези брошурки на Хип, да! Може после да я постна тук.

Момичета, да ви кажа, родих се! Купих си истинска възглавница за кърмене, ето такава:

И сега съм със свободни ръце и не ме болят! newsm44

# 88
autumnsphere постни я ,моля те,моля те Praynig Mr. Green

Уф,най-накрая и аз да попитам за нещо смислено ,та да се получи полезна тема на разговор Blush

# 89
Здравейте момичета!

Бързам да се похваля - бяхме на разходка на Балчик и заведохме Беболинчо на моренцето - беше много хубаво   grinning039 пускам и малко снимчици  Peace

Марая
, браво на теб, как го роди този голям мъж  smile3501
Относно захранването - когато има алергии в семейството, както е при нас, трябва да се отложи максимално - живот и здраве и да имам кърма, мисля да започнем със зеленчуково пюре към 5-6 месец  Peace

А сега снимките:

Общи условия

Активация на акаунт