Варицела 3

• 219 608
  • 797
  •   1
Отговори
# 15
На мен не ми дадоха 10 дни, не можело, каза сестрата  Twisted Evil
Някой може ли да ми даде линк, ако има такъв в нета, за да я уведомя следващия път ...

# 16
Момичета, искам да питам как започва варицелата- с една пъпка или много наведнъж? В какво разстояние от време? Какви са етапите на пъпкообразуването ....

Доста различно, от това което чета тия дни. Може да започне само с една или две пъпки и в следващите дни да избият останалите /както стана при мен/, пъпките може да са с мехурчета, но може и да не са всичките, може да приличат на ухапано от насекомо дори. При мен започна с петна, гооолеми и червени, чак на втория ден на някои се образуваха типичните за варицела мехурчета, други си останаха само на петна. Общо взето около 24 часа след първите пъпки картината на варицелата вече е ясна. Поне така ми казаха в Инфекциозна б-ца, когато отидох да ме видят.

На сина ми точно е така- червено петно, но няма мехурче и днес. Иначе забелязвам още по-малки петна по тялото, но никъде мехурчета... Thinking Има ли начин с изследване да се разбере дали има вирус в детето? Мисля утре да прескочим до личния. Не за друго, ами поня да знам за в бъдеще карал  ли е или не варицела...

# 17
Здравейте, и ние сме в отбора на заразените  Cry Имам питане, дали може във водата да се сложи едновременно и сода и овесено брашно. А под 'брашно' какво се има предвид- имам един пакет овесени трици, който ползвам за рецептите по Дюкан-това става ли или трябва да се смели, защото в аптеката ме гледаха като полезно изкопаемо като ги питах за овесено брашно. Също така аптекарката ми каза, че не е удачно да ползвам Топоцин, а проста бебешка пудра, защото Топоцинът бил антибиотичен... Rolling Eyes вече съм съвсем озадачена....детето е на 3ти ден май и продължават да й избиват пъпки-снощи вдигна температура на няколко пъти и й давах Панадол...след баня я мажа с розова вода и после цялата я напудрям, след което се чувства по-добре. Косата й не съм я обливала досега, макар че има много пъпчици и по главата...кажете, ако някъде греша, благодаря Ви предварително   bouquet

# 18
  • София / Пловдив
Mis-Demeanor, докато вдига температура, ще излизат и още пъпки  Confused
На мен също джипито ми изписа Топоцин, но изобщо не го купих. С нищо не съм се пудрила, защото изчетох сума мнения, че пудренето само влошава нещата след това. Да, завяхват по - бързо пъпките, но се увеличава вероятността от възпаление. За овесените трици не мога да ти дам съвет, защото нямам вана и само под душа се киснех.

Abi (abigale), нека ви види и доктор, но ако е варицела си числя, че все някое петънце трябва да образува мехурче.
Иначе за изследването - прочети в края на предишната варицелна тема го обсъждахме.

# 19
  • Асеновград
Момичета ще се побъркам.Днес вече нямам местенце по тялото и лицето без тези гадни пъпки.
Ужасно ме сърбят.Колко дни избиват? За сега не вдигам темпертура.Но се чуствам ужасно.

# 20
Някой може ли да ми даде линк, ако има такъв в нета, за да я уведомя следващия път ...

Не мога да намеря подходящ линк.  Но въпросната сестра или се прави на интересна, или не си знае домашното.

# 21
  • София / Пловдив
Аз днес се чух с мойто джипи по телефона, утре щял да ме прати на ЛКК за продължаване на болничния.  Явно масово не си знаят домашното...  Whistling

...Ужасно ме сърбят.Колко дни избиват? ...

Различно, при мен три дни общо излизаха пъпките. За сърбежа - под душа и пиех Кларитин, не знам дали заради него, но много малко ме сърбяха.

# 22
# 23
тук: http://www.bsconsult.bg/pages/NORM/norm.php?normativ_id=695 глава втора, раздел 5 и 6.

айде и аз в кюпа - цялата съм в пъпки и стават все по-огромни и по-огромни... Tired абе я кажете имате ли наблюдения дали на по-светла кожа пъпките минават по-зле, напр. с повече белези и т.н. или няма такава зависимост? защото вече сериозно се притеснявам като се гледам на какво съм заприличала. Confused

# 24
  • София / Пловдив
.... цялата съм в пъпки и стават все по-огромни и по-огромни... ...

Най - зле е първите три - четири дни. После нещата се пооправят  Hug
После ще изглеждаш гадничко като хванат корички пъпките, но като почнат да падат и коричките, нещата са съвсем по - поносими.
Аз чакам още един ден да ми изтече карантината и първото нещо, което ще си закупя е коректор  Crazy никога не съм ползвала, но сега май ще ми се наложи, като си гледам лицето.
Надявам се след още седмица - две да поизбледнеят още петната.

# 25
  • Асеновград
Преди малко се обадих на една детска лекарка, обясних и ,че много ме сърбят.Тя ме посъветва да си взема хапчета Ксезал и едно кремче за пъпките на лицето Ацик.
Започнах да се мажа и с розова вода.
Като мина през огледалото ми идва да плача, направо грозна картинка.

# 26
  • София / Пловдив
...Тя ме посъветва да си взема хапчета Ксезал и едно кремче за пъпките на лицето Ацик.
...

Ксизал-а е антихистамин, би трябвало да ти облекчи сърбежа. На мен поне Кларитин-а много ми помогна в това отношение.
Ацик-а не знам дали ще помогне за пъпките, въпреки че атакува херпес вируса /Ацик, Ацикловир, Ациклостад, Зовиракс - все са едни и същи/.
Питах инфекционист дали да се мажа с него, отговори ми "Не" и ми каза да пия Ацикловир на хапчета три дни.

Знам колко е гадно  Sad просто след няколко дни наистина ще се чувствате по - добре  Hug

# 27
bim_bam, благодаря за окуражителните думи Hug Heart Eyes
за коректора и аз съм така - не ползвам гримове, но май е време за промяна... Wink

# 28
Здравейте
Аз за кожата искам да тикажа ,че дъщеря ми е със светлакожа и нямаше много пъпки и не и останаха ибелези..А племенницата и синът ми са с тъмни кожи и имат много пъпки,за белезите не мога да кажа оше,зашото днес ни е 9-тия ден  Hug

# 29
За белезите да кажа- аз лично съм с по-матова кожа и ми остават белези дори от най-малкото нещо.

Общи условия

Активация на акаунт