Отговори
# 255
  • Мнения: 2 037
Момичета, къде да търся рецепти за гювечи и гювечета на френски?
За едни приятелки във Франция съм взела троянска керамика и искам да им намеря и рецепти!
 Hug

За съжаление не съм френскоговоряща, обаче грам ли не знаят английски? Има доста рецепти за гювечи и гювечета, но на английски.

И така става в краен случай, мерси много! Рецептите от нашата кухня ли са или от чужди?

# 256
  • Мнения: 1 254
Момичета, хапнах на ресторант пържолки/каренца със гъби и бекон, с настърган кашкавал отгоре. Бяха невероятна вкусотия. Знаете ли рецепта?

# 257
  • София
  • Мнения: 1 832
  Такаа,искам да залея настъргани тиквички с някакъв сос и да го запека.Разполагам със сметана,бекон,маслини,кашкавал,масло,копър и топено сирене.Кое да включа в соса? И да посоля ли перво тиквичките и да ги оставя да се отцедят,да не стане пък воднисто newsm78
всичко може да включиш, първо разбъркай сметаната с малко водичка и маслините, остави във фурната да се поизпари и настържи кашкавал или сложи топеното сирене и допечи, преди сервиране го поръси с копър

# 258
  • София
  • Мнения: 12 569
Момичета, къде да търся рецепти за гювечи и гювечета на френски?
За едни приятелки във Франция съм взела троянска керамика и искам да им намеря и рецепти!
 Hug

За съжаление не съм френскоговоряща, обаче грам ли не знаят английски? Има доста рецепти за гювечи и гювечета, но на английски.

И така става в краен случай, мерси много! Рецептите от нашата кухня ли са или от чужди?


Наши, наши. Просто напиши в Гугъл recepts and gyivetch и излизат доста рецепти.

# 259
  • Мнения: 251
Здравейте майчета, дайте ми някаква идея за вечеря за утре, че чакам гости .Разполагам с свинско месо във фризера, но не ми се правят пак пържоли с гарнитура. А може и с друго месо приемам всякакви идей Laughing

# 260
  • Варна
  • Мнения: 975
Със свинско се сещам за винен кебап с гарнитура варен ориз и картофено пюре.

# 261
  • Мнения: 1 798
Здравейте майчета, дайте ми някаква идея за вечеря за утре, че чакам гости .Разполагам с свинско месо във фризера, но не ми се правят пак пържоли с гарнитура. А може и с друго месо приемам всякакви идей Laughing
Може да направиш-  шишчета с чушка,гъби/пресни/,лук.


# 262
  • Мнения: 1 254
Ще може ли отговор и на моя въпрос за вкусните пържолки?

пържолки/каренца със гъби и бекон, с настърган кашкавал отгоре. Бяха невероятна вкусотия. Знаете ли рецепта?
Може и други идеи Hug

# 263
# 264
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Момичета, къде да търся рецепти за гювечи и гювечета на френски?
За едни приятелки във Франция съм взела троянска керамика и искам да им намеря и рецепти!
 Hug

Гювече можеш да потърсиш в търсачките като marmite en terre или tajine (може би мароканската кухня им е по-позната). Ето ти няколко адреса за начало :
http://www.cuisine-marocaine.com/modules/newbb/viewtopic.php?top … 8408&forum=51
http://www.plurielles.fr/recettes-cuisine/chercher-recette/livre … -3314084-402.html
http://www.illesbalears.es/fra/ilesbalears/gastronomie2.jsp?SEC= … 191&lang=0003
http://www.cuisinedumaroc.com/modules/sections/recette-op-listar … es-6-tajines.html

Ето и традиционна българска кухня на френски. Има и рецепта за каварма в гювече:
http://www.2travelandeat.com/bulgarie/index.recettes.cuisine.bulgare.html

# 265
  • Мнения: 11 607
Признавам си - мързи ме да търся рецептите......Ако може наготово да ми дадете рецепта за солен кекс(ама да е вкусен и изпробван)......Утре смятаме да идем някъде на пикник,че да ми е лесно. А и имайте предвид,че в момента кухнята ми е в трагично състояние, с тенденция да стане в още по-трагично, така че нещо, което не се прави хич трудно....Благодаря!

# 266
  • Мнения: 9 157
ето тези съм ги изпробвала почти всички.
В имената им има и част от продуктите, избирай според това, което имаш.  Цък и избери  bowuu

# 267
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Маме,предлагам ти ето тази рецептичка.Изпитана многократно и доказано вкусна.

Разбиват се 4 яйца,прибавят се постепенно 6 с.л олио,1 ч.ч кис. мляко,1 ч.л сода бикарбонат,15 с.л брашно,1 ч.л сол.Сместа се разбърква с дървена лъжица.Към нея се прибавя 100 гр.натрошено сирене,100 гр салам(по желание),няколко маслинки,нарязани на парчета,1/4 връзка магданоз,нарязан на ситно.Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно форма за кекс.Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.Пече се в умерена фурна


П.С - Можеш  да замениш содата с бакпулвер

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 12:37 от kasier

# 268
  • Мнения: 2 037
nana77, kloi, много ви благодаря! Hug

# 269
  • Мнения: 3 675
Вчера ми донесоха гол шаран предварително изчистен.Искам да го изпържа.Какво точно трябва да направя, само в брашно ли се овалва?

Общи условия

Активация на акаунт