тръгваме на ясла ,а не иска на гърне ,нито може да се храни сама

• 1 729
  • 16
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,мами!Много съм притеснена,от септември тръгваме на ясла,а дъщеря ми не се заседява на гърнето изобщо....пробвах какво ли не с книжки ,с играчки,с любимите реклами,с бисквита..... е докато броиш до 5 и вече за нищо на света не иска да остане на гърнето.В началото иска ,харесва го ,сяда но повече от минута не седи.Махнах го изобщо да не го вижда за извесно време ,после пак същото.Как да я накарам да остане докато се изпишка и после да я нахваля шумно за да я накарам тя сама да си го иска при нужда?Отчаяна съм,при положение ,че условието е да ходи на гърне за да я вземат на ясла,а ни остава малко време направо незнам.Със храненето пък сме още по зле.

# 1
Това е безумие, говорим за бебе все пак! Подай си жалба с/у тази ясла, няма такива законни ограничения и изисквания.

В градината също, дъщеря ми като тръгна, в групата си имаха деца с памперси, на всички родители беше обяснено, да слагат необходимата бройка в раницата, нищо повече.

# 2
Какви са тези глупости , за пръв път чувам такова условие . Повечето деца , които тръгват на ясла са с памперси , а там ги учат да ходят на гърне . До септември трява да е на около 2 години , имаш цяло лято на разположение да я отучиш . Щом не иска на гърне , пробвай с детска седалка за тоалетна чиния . И преди всичко не насилвай детето , така ще стане по-упорито в отказа да ползва гърне . Миналото лято , когато отучвах моето дете от памперсите , го държах по гащички през целия ден . То също не искаше да сяда на гърне и препика и минира цялата къща . След около седмица - две , след като обилно си маркира територията , само започна да си казва гога му се пишка и ака и нещата от тук нататък с еполучиха много бързо и лесно . Преди всичко трябва да си спокойна и да не се нервиш , децата са големи манипулатпори . Но пак ти казвам , това условие за тръгването на ясла е абсурдно . А за храненето не се притеснявай . Леличките в яслата ги хранят , докато се научат сами . А и като гледа от другите деца , много бързо ще се научи . Важното е да случиш на лелички  Naughty За яслата материалната база и възпитателя нямат почти никакво значение , за разлика от помощния персонал , който трябва да обгрижва децата и да е благоразположен .

# 3
Няма такова условие за ясла.... ShockedОплаче се някъде,що за простотия е това..... #CrazyСинът ми тръгна на вашата възраст и нито е ползвал гърне нито пък можеше да се храни сам!Вече ползва гърне но не благодарение на яслата и до сега предпочитам аз да го храня ако става въпрос за супи и течни храни.....За пръв път чувам подобно безумно изскване..... ooooh!

# 4
ей това условое ме разби  Shocked.Доколкото знам на ясла можеш да си пуснеш детето веднага след като навърши годинка /поне при нес е така/,а това означава ли,че детето вече трябва да е усъвършенствало гърнето?
Влади е на ясла от април и имахме,а и все още имаме същия проблем с гърнето-сякаш има тръни на него.Лелите са доста търпеливи и на притесненията ми отговарят,че "това не е частен случай и всичко ще си дойде на мястото.Все пак едни се научават рано,други късно,но никой не е останал с памперс."
А относно изискването на яслата-ами по-добре според мен е да я смениш! Peace

# 5
  • София
Дъщеря ми след два дена ще е на година и 11 и все още е с памперс, досега не е била на ясла , то се очертава и скоро да не бъде де  Laughing. Но мисълта ми е , че е доста странно , да поставят като условие , детето в яслена група да е задължително без памперс, все пак децата не са еднакви ,нито родителите, едни се научават по-рано , други по-късно , важното е да се научат, а не да им се поставят задължителни срокове.
 Говори с персонала  , ако все пак много настояват и са категорични , то по-добре помисли за смяна на яслата, че кой знае какво още , ще искат от детето , може би да заспива на секундата или да говори с цели изречения , пък може и да чете , защо не  Rolling Eyes

# 6
  • София
Няма такова изискване за ясла!

Синът ми тръгна на 1 г. 6 м., не можеше да се храни сам. Все още е с памперс, вече се хранел сам там. Едва от месец ги учат на гърне там, а и ние вкъщи започнахме малко по малко при негово желание. Насила едва ли ще стане, а и наистина няма такова изискване за ясла. Сподели за коя ясла става въпрос.

# 7
Горкото ти дете, явно персонала го мързи да диша, а за педагогически качества да не говорим. Грижата за хигиената на детето е много важна за изграждане на личен контакт между възпитател и дете. Дано някой се сети в тая държава, че детската градина трябва да защитава на интереса на детето, а не на персонала.

# 8
  • София
Явно няма да е лесно при вас с тази ясла. Махай памперса има 3 месеца - има шанс да се научите. Давай храната и лъжичката и си прежали къщата. Не за друго но поне да знаеш,че като я пуснеш няма да страда от мързеливи лелички.

# 9
Какви са тези изисквания-в три ясли съм подала долкументи и не бях чувала за такива неща.
Изрично попитах и майка на три деца за храненето-отвърна ми ,че персонала е задължен да
храни децата и не им разрешават да го правят сами.Ами това е малко детенце все пак.

# 10
Странни изисквания има във вашата ясла. При нас не искаха нищо – даже и сега ги хранят лелите, въпреки че повечето ядат добре и сами, но естествено цапат. И моето дете не искаше въобще да седи на гърне. Там постепенно я научиха и днес го възприема като място, на което се пеят песнички. Нищо не върши там и още е с памперси, но никой не е направил забележка.
Според мен всички тези изисквания са някакъв опит въобще да ви откажат от мястото в яслата – имам толкова познати с деца на ясла и никъде не са искали нещо по-различно от това родителят да подсигури памперсите на детето, което на тази възраст е съвсем естествено да не ходи на гърне.

# 11
За ясли, няма такова изискване ...  Naughty
Такива са изисквания на ДГ, но разбира се и там има изключения.  Peace

# 12
  • Sofia
Няма такива изисквания за ясла. Та те са бебета още. Не се тревожи, там ги нареждат всички да стоят на гърне. Като гледа другите деца може и  да стои. А за храненето трябва да ги хранят. Моята дъщеря до 3 години нямаше желание да се храни сама. Като тръгна на градина се научи за една седмица.

# 13
Синът ми тръгна на ясла на 1г и 5м - беше си с памперс и за нищо на света не искаше да седне на гърнето. Там се научи да го ползва и то за по-малко от месец. Единственото, което можеше, беше да се храни сам. всичко друго научи в яслата.

# 14
моят син махна памперса на 1 година и 7 месеца с помощта на персонала в яслата и постоянство и хумор от нашата; не се притеснявай летния сезон е идеален за махане на памперс - идеята с гащичките работи - и ние така направихме. Купих 10-ина чифта и го оставих да минира една седмица, на втората започна да казва, а на третата спря почти напълно да го прави в гащите.

Общи условия

Активация на акаунт