Плажовете греят, слънцето блести, с Дюкан ще бъдеш на море и ти - 187

• 29 998
  • 527
  •   1
Отговори
# 300
Боре, по принцип всеки здравноосигурен има право, даже е задължен да се изследва профилактично. Даже има пакет от задължителни изследвания, които нямат право да ти откажат.
Аз лично не ги мисля тия неша, понеже от работата ни осигуряват допълнително, т.е. работодателят ми плаща и лекарят няма причина да ми откаже, понеже изследванията не минават през касата. На мен ми трябва само подпис и печат от лекар към назначените изследвания, но пък не знам точно какви да искам ...
Вещи, извинявай за спама!
Що се отнася до диабета например, вижте какво можете да изискате (това го има в сайта на НЗОК)
ПОЛИТИКА НА НЗОК ЗА ПРЕВЕНЦИЯ ОТ ДИАБЕТ
Превенция от болестта
Ежегодно общопрактикуващият лекар извършва профилактични прегледи на всички здравноосигурени лица от пациентската му листа.
В профилактичния преглед на лицата над 18-годишна възраст освен всички предвидени дейности са включени още: определяне на кръвна захар с глюкомер и изследване на урина с тест-ленти (за протеин, глюкоза, кетонни тела, уробилиноген/ билирубин и pH).

Тук има и за другите неща, за които сте длъжни да се изследвате поне веднъж годишно
http://varna.nhif.bg/bg/d_news.phtml?ID=95

Така, че може и без нищо ни няма да ходим на доктор.

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 11:44 от ВИКИТО

# 301
Кажи, че си на Дюкан - това е някакъв повод, да ти даде направление. Друг повод е, че веднъж годишно на всеки се полага профилактичен преглед. Peace

Въпросът ти за 2-ра не го разбрах - имаш предвид, че задържаш ли, та затова се налага по-дълга, т.к. не видях много кг да имаш за сваляне!?
Thinking

# 302
Боре, ако не ти се занимава с лични лекари и направления, отиди направо в някоя лаборатория и си пусни пълна кръвна картина - струва 5 лв.  Grinning Допълнително може да си пуснеш кр. захар, хелестерол и триглицериди. И всичко това няма да ти излезе повече от 10ина лева. Но пък си спестяваш ходенето до джипито  Laughing Освен това ако си по здравна каса - на джипито трябва да оставиш 2,40 лв. потребителска такса + 2 лв. такса за екарисаж на лабораторията + евентуални разходи да отидеш и да се върнеш...  Rolling Eyes Де Илия на кирия  Rolling Eyes

# 303

Искам да ви питам нещо. Кой от пишещите тук е изкарал най-дълго време във втора фаза БЕЗ нито едно прегрешение и дали много дългото стоене във втора фаза без прегрешения може да се отрази на здравето по някакъв начин. Дюкан дава ли някъде максимално време което може да се изкара само на месо и зеленчуци.

Аз не съм била дълго във втора, три месеца без няколко дни. Но нямам прегрешения.  bowuu
В трета обаче имах, макар и много да внимавах, може би заради това в четвърта качих 4 кг.

# 304
АКО ТАЗИ ГОДИНА НЕ СА ТИ ПРАВИЛИ ПРОФИЛАКТИЧЕН ПРЕГЛЕД НЯМА ПРАВО ДА ТИ ОТКАЗВА НО МОЯТ СЪВЕТ Е ДА ОТИДЕШ В НАЧАЛОТО НА СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ ЗАЩОТО В КРАЯ НА МЕСЕЦА ВСЕ НЯМАТ НАПРАВЛЕНИЯ ИЛИ ЛАБОРАТОРИЯТА СИ Е ИЗЧЕРПАЛА ЛИМИТА ЗА МЕСЕЦА.

# 305
Моля кажете ми нещичко за това дали се задържа по време на месечен цикъл или преди това дори без прегрешения никакви...

# 306
Стеф, не се тревожи. Задържаш вода преди МЦ, а и по врме на овулация. Аз не се меря тогава, за да не се депресирам  Hug

# 307
Здравейте милички, много време не съм ви писала, но ви чета. Искам само да споделя, че освен, че съм на Дюканска диета, реших и да откажа цигарите......Много ми е трудно, но смятам да издържа и с един куршум - два заека, пък после ще видим #2gunfire
Как мислите, дали ще кача отново кг. newsm78
П.П. Преди пуших по кутия и половина на ден. А и не обръщайте внимание на линийката - ще я махам, не ми се занимава и с нея.

# 308
Уф, благодаря ти. Почнах да се тревожа инак.  Hug

# 309
И аз си чакам МЦи забелязвам че задържам.Така че спокойно нормално е.Така ме посъветваха и по-старите когато аз питах Peace

# 310
  • София
Здравейте момичета и Борис!
Николинче, честити 11 месеца! Имаш поразителна промяна!   bouquet
Видях страхотни снимки на лъчезарни момичета, поздравления на всички за постигнатото!
Честитя на всички минусчета, трета фаза и каквито и да било поводи!   bouquet  Hug  Hug
Нямам много време да пиша, че откакто се върна от командировката ме заринаха с работа!  Mr. Green

Хубав и отслабващ ден ви желая!  Hug  Hug  Hug

# 311
  • Пловдив
Здравейте, момичета и момче  Hug
при мен е малка лудница, та чак сега смогвам да се запиша в новата тема на 21 страничка, ама не искам да свалям 21 килца  Joy по-скоро 2.1  Wink
Мога да се похваля, че вече съм 59 кг, свалям супер бавно, но се получават нещата  Praynig
Гледам, че нагоре сте обсъждали зодиите - аз съм Телец (говедце  Mr. Green ) - известни сме с лакомията и чревоугодничеството си  Crazy Та явно неограничените количества при Дюкан са ме запленили  Crazy
Хубав ден  Hug

# 312
Здравейте, мили мои, ето че успях да се появя ... но още не съм успяла всичко да изчета.
Първо да напомня:
РУСЕНСКАТА СРЕЩА Е ТАЗИ НЕДЕЛЯ, 31 МАЙ, ОТ 12 Ч. В КРУШАТА. ПИШЕТЕ МИ! ОСТАВАТ 5 ДНИ!Естествено, от нетърпение днешния ден и деня на срещата не ги броя Joy
Да дам отчет сега за здравословното състояние. Виждам, че усилено сте ми стискали палци и нямам думи да изразя колко съм ви благодарна. При това явно  е помогнало, нищо ми няма, снимките са ми супер! Обясниха ми, че вероятно е хормонално, повечкото месо качвало естрогена.
Покрай това ми наравиха биохимия, ЕКГ и общ преглед. Като изключим леко завишения холестерол и триглицериди (но ние си знаем защо), всичко друго ми е в абсолютна норма! И после заради холестерола докторът взе да ми обяснява как трябвало да карам на леки меса и зеленчуци, да махна олиото и маргарина, обаче риби можело, даже и най-мазните ... да ви звучи познато? Ама аз мълча и кимам послушно  Joy
Хехе, и случка с продавачка имах. Но в местния хранителен магазин, тя ми е позната. Жената вика "Напредваш ти, то се вижда вече ... ама как се мъчиш с тая диета бе ..." И въздиша, и кима съчувствено. Опитах се да й обясня, че това не е мъчение, а удоволствие, но не вярва и туйто! А и на нея няма да й навреди да се отърве от десетина килца. Накрая се утеших с мисълта, че поне не ми завижда и си излязох.
Аз признавам, че не съм изчела всичко, но поне видях отличието на Вещи, което искам от сърце да честитя, както и третата на pink85. Посмях се с това твойто последно кг и много се радвам, че благополучно е преборено и то.
За себе си няма какво да отчета, вчера като че ли бях почнала да боря плюса, днес обаче нямах възможност да се претегля, тъй че не знам накъде съм, утре ще видим. О, обаче мога да се похваля, че най-сетне открих, че и в Метро имало охладено пиле, видях и щраус, и кенгуру, но от тия не съм си купувала  Joy А охладеното пиле нищо общо няма със замразеното, направо е ... като едно време. Не помня кой от форума ме светна за това, но който е, да е жив и здрав и да има много минуси! И си намерих пангасиус на 3.95  Mr. Green
Сега ще поствам вече, че пак стана чаршаф, но обещавам всичко да изчета!
На всички ви  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 313
и обезмаслено сиренце Култура отгоре настъргах,

За пръв път чувам че имало обезмаслено сирене Култура. Я ни светни по въпроса. Не знаех че имало разрешено обезмаслено сирене в България...

Искам да ви питам нещо. Кой от пишещите тук е изкарал най-дълго време във втора фаза БЕЗ нито едно прегрешение и дали много дългото стоене във втора фаза без прегрешения може да се отрази на здравето по някакъв начин. Дюкан дава ли някъде максимално време което може да се изкара само на месо и зеленчуци.

Ами на опаковката пише, че е нискомаслено както и млякото newsm78
Незнам, но аз свалих 5 кг в ударния период, а си хапвах култура

# 314
И аз хапвах от Културата но ме посъветваха да не го ям защото има мазнини.
http://209.85.129.132/search?q=cache:MQvKZBSfJ-4J:fermer.bg/down … ct=clnk&gl=bg
прочети тук-благодаря на мимиии,че ми го прати

Общи условия

Активация на акаунт