Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 40-та тема

• 91 396
  • 676
  •   1
Отговори
# 195
Много благодаря Lindita   bouquet

# 196
Пак не мога да смогна с прегледа на всички изкушения...  Hug
краси.мира страхотни чийзкейк и рататуй;
dixi  поздравления за киша от тиквички;

NovaTema ,marulka_s, labrex, dixi,  didibuу  у вас е било много вкусно Hug
Благодаря на Селма за рецептата newsm51
Наташовите ушки

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 14:18 от nordina

# 197
Ех,nordina как са разцъфтяли като розички Laughing! Много са красиви, пък като знам колко са вкусни...Днес мисля пак да ги правя.

# 198
  • София
Страхотни  тиквички на NovaTema  ! И аз съм  намислила да  си напълня тези дни  Wink .
И тези Наташови  ушки не спряхте да ми ги навирате в очите  Crossing Arms . Облизвам се като котарак  пред вида им  Mr. Green . Ще  пробвам  в събота да си открадна време да  ги пробвам ,че вече  не  се издържа  Crazy .

От мен  едни мини пици (които се сляха в тавата  Grinning )

ето и едничката оцеляла до снимка

и едно мързеливо подобие  на мусака  Blush

и порция
Хубав ден на всички,  отивам да  чистя и готвя ,че пак чакаме гости !

# 199
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
   Tutulina,и аз съм сред чакащите рецептата ти за щтруделчетата! smile3508 Тъмън си имам кори за баница ,ябълки и орехи. Simple Smile
   Нордина,чакаме запечатлените Наташовите ушки.Радвам се,че ви харесаха! Grinning

Това е една импровизация,тъй като правих баница на розички и ми останаха осем листа от втория пакет та реших да ги използвам. Нищо особено не е. Ябълки около 1 кг. настъргани /аз ползвах блендер/, захар на вкус, 4-5 суп.лъж.галета, 1/2 прахче канела. Всичко това объркано в една купа. Листите ми бяха "Фамилия" и ги срязах на две половини откъм широката страна. Вземам един лист, намазвам с четка с олио, слагам от ябълковата смес в горния край на листа в средата около 1.5- 2 супени лъжици ,поръсвам със смлени орехи, но по-наедро.  Двата края на листа прихлупвам към средата, след това завивам на рулце. Не знам дали обясних добре, но да има крайче сгънато, така че да не излиза плънката. После с четка ги намазвам с разбито яйце и 2-3 капки олио.
Нареждам в тавичка и пека в предварително загрята фурна докато станат златисти. Докато ги правя, в купата в която е сместта,  се отделя сок от ябълки. Аз я сложих на високо от едната страна така, че да се изцежда сока, който след като направих всички щруделчета, прелях в една чаша. Към сока добавих 7 -8 суп.лъжици лимонов сок и 3-4 чаени лъжички пудра захар. Разбърках да се стопи захарта. Веднага след като се изпекоха щруделите още горещи ги намазах с четка от  тази смес. Този сок за намазване е от една рецепта за "Божествен тиквеник" на Селма, който реших да ползвам за намазване на щруделчетата. Много е вкусно като изстинат. Имат един много лек киселичък вкус. Сложих лимонов сок, защото нямах лимон в момента за  да изцедя от него сок.

Селма, благодарности за рецептите, които ни представяш тук. Аз и домашните сме   фенове на  твоите вкусотии и тези на Labrex. Вашите кухни се оказват най-близо да вкуса ни. И още веднъж специално за двете   smile3525
      Labrex, специални поздрави за Рекс от нашата Ая. Трябва да ги запознаем, но ще ги държим на разстояние, че иначе .... newsm09

# 200

tsvetkova_elica, чудесна тортичка!  bouquetКакво има вътре?

Kafenceto, много апетитни мини пицки! Heart Eyes  bouquet

tutulina, благодарско за поздравите! Нацелувай Ая от мен и Рекс. Щеше да е страшно, ако беше Ай, но Рекс е страхотен кавалер с дамите. Е, опасно е, ако Ая е в оня хубав "парфюмиран" период както му казвам, че тогава няма удържане! Grinning

А на мен днес ми е ден за шантави идеи.
Закуската.

Кафето ми се стори скучно,

пуснах му  2-3 бонбонки маршмелоус  (може и 4-5)  от шаренките и се получи ето такава пъстротийка - луд на шаренко се радва.  Grinning (само дето телефонът ми малко не предава хубаво цветовете)

# 201

А на мен днес ми е ден за шантави идеи.
Закуската.

такава шантава идея и аз искам  smile3512

Момичета, много са хубави тези "Наташови ушки"   bouquet Определено ме съблазняват, но тази седмица го ударих на почивка  Blush
Само дето аз имам по-мързелив начи и ги правя с готово бутертесто  Embarassed, но пак са си страшно вкусни

# 202
  • Варна
Купувам си материалите и довечера ще ги правя тези ушки!
Аз съм си написала рецептата.
А бързо ли стават.

# 203
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
 Леле Пеп-4о, добре че ме светна!!! Ама ние четем и текста с малките буквички,нищо че годините ни са доста.... Не съм се сетила за бутер тесто. Ще ги спретна и с него. Направи ги както Селма е дала рецептата и да видим тогава. После няма отърване, затова ще пробвам с бутер тестото. А за идеята ти  smile3525
     Labrex точно в този "парфюмения" период сме ... newsm03

# 204

такава шантава идея и аз искам  smile3512

пеп-4о, озорих сЪ, докЪт ги намеря, ама ги открих, ей ги на, стъпка по стъпка: яйце "хармония в хаоса"  newsm78. Ако си поиграе човек да ги намести добре, стават хубави формички. Днес пъхнах и кремвирш в едното. Само непременно намаслете фолиото, който реши да ги прави, иначе трудно се махат, залепват.

# 205
  • София
Лабрекс   bouquet страхотна идея! непременно ще се пробва  Peace много е ефектно!

# 206
....Рано сутрин тази тема не е за мен......

Mama Цоцоланка, защо така ме пренебрегна на 4 страница  Crazy ?

Аз защото се засрамих.....от себе си.....Купихме готови овкусени с чеснова марина пилешки карета от Кауфланд. Аз само ги сложих в тавичка с олио във фурната, някъде около 40-50 мин. бяха вътре на 180-200 градуса, пуснах накрая вентилатора за да почервенеят хубаво и това бе. От мързеливо, по-мързеливо......

Гледам много е напреднала темата....Такива вкусотии, а направо на Марулка и завиждам за желанието да готви.......Завиждам и на всички останали......Ни желание за готвене, ни за ядене....Карам я аз само на домати и сирене, и намазани филии с мед и масло......Ох...купила съм едно агнешко....Яде ми се агнешко със зелении....дано днес-утре си го наготвя.......

Вкусен ден, скъпи дами! Hug

# 207
  • Torino,IT
Здравейте дами  bouquet

Селма, и аз съм се наточила на шруделите, тази неделя смятам да ги направя, Тутулина    bouquet

Много ми хареса тортата на Тсветкова Елица, както и шантавата идея на Лабрекс, пиците на Кафенце   chef

Аз днес няма да готвя, давам си почивка Wink

Приятен ден на всички   bouquet

# 208
Ето това сътворих вчера, а днес почерпих колегите за моя абитуриент:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12537311

# 209
Ама вие сте страшни подстрекателки, знаете ли?  Naughty Хайде стига с тия ушки, че ако ги видя още веднъж, ще взема да ги направя!  Mr. Green Аз съм, както винаги, на диета "от утре"  Joy и се мъча да попремина плавно и безболезнено към плодова диета...  Rolling Eyes Не мога да не влизам в темата, защото, както казва Пепика на първа страница, е като наркотик. Няма отърване!  Laughing

Я все пак кажете къде беше рецептата за тия ушки?   Blush Май в миналата тема някъде... newsm78
Опитах се с търсачката... Пиша "ушки", тя изкарва...  hahaha чушки!  Joy

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 15:54 от dixi

Общи условия

Активация на акаунт