Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 83

  • 36 349
  • 363
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  • Мнения: 2 112
Ами, Тандури, има там на всяко едно топче, една заврънкулка...като спиралка на върха на топчето - така завършваш самото топче, със завъртане или?

# 346
  • Мнения: 7 091
Ами, Тандури, има там на всяко едно топче, една заврънкулка...като спиралка на върха на топчето - така завършваш самото топче, със завъртане или?

Ще се опитам да обясня, ама като не е нагледно, дано да ме разбереш Simple Smile
Това е техника за правене на "топчета", които са на " вълнички" т.е все едно са релефни с много кръгове отгоре.
Айсингът трябва да е малко по-гъст от този за обикновените топчета ( виж например тези на тортата ми с кърпичката), за да може като се изпомпва постепенно да става като окръжност.
Натискаш леко, то става на ръбче, пак натискаш, пак ръбче и така изглежда все едно окръжностите са една в друга. После като позасъхне малко натискаш връхчето навътре, както с нормалните топчета и затова изглежда така.
Ако не си ме разбрала, кажи ще снимам филмче да покажа.  Peace

# 347
  • София
  • Мнения: 2 112
Благодаря ти, Тандури - сега след обясненията пак ги погледнах топчетата и мисля, че правилно съм те разбрала:)

# 348
  • Мнения: 208
Ванче, като говорим за шпакловка а ти с какво я шпаклова тая торта на точките? На мен ми изглежда кат залята с самонивелираща се маса.  Shocked Само аз ли си останах на ниво трапчинки (целулит...) Колкото и да се старая все нещо става. Ще взема да скоча в тоалетната чиния и да дръпна водата
Пепи а колко струва едно такова вафлено А4 нещо на Кадемлия?
Албенче а това жълто с какви бои го постигна бре душо?

# 349
  • у дома
  • Мнения: 1 581
blueeye® страхотна е,направо ми се прияде,дай едно парченце,че откога я мисля тази Династия.

barcela, не е точто парче, ама заповядай  Mr. Green :



тортата се омете за нула време  Crazy който не я правил Династия-та, да я прави, няма да сбърка  Peace barcela хич и не я мисли, а действай  Laughing честно казано, ако не беше marulka и аз все още щях да и се кумя  Blush  Hug   bouquet

# 350
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

Пепи а колко струва едно такова вафлено А4 нещо на Кадемлия?


Не знам мила, аз съм от Пловдив  Wink

# 351
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Благодаря Пепи.
А колко време може да издэржи едно тесто от Руска мастика в хладилника.
Искам да се поопражнявам , а ми трябва за 01 07.

# 352
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Забърках го и малко лепне,но ще го оставя в хладилника .Че да видим

# 353
  • Мнения: 1 122
Отново страхотни торти видях, за което   bouquet на всички!
И от мен едно руло за домашна консумация.

http://steisi.multiply.com/photos/photo/3/194

nandelche преди около половин година вафлената плака струваше 6.50 лв. ако не ме лъже паметта. Можеш да звъннеш и да попиташ по телефона. Wink

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 14:07 от stasi76

# 354
  • Мнения: 13
Здравейте мили съфорумки. С думи не мога да изразя впечатлението си от вашите умения. Вие сте истински вълшебници и сте превърнали направата на сладкиши в истинско изкуство. 
Но аз тъй като хич ме няма в тази сфера с удоволствие ви се възхищавам.
Много ви моля , някоя от вас да ми препоръча сладкарница в СФ където има възможност да открия , ако не същите то подобни чудеса каквито вие сътворявате.
Наистина ще съм ви много благодарна !   bouquet Wink

# 355
  • Мнения: 388
Здравейте момичета Simple Smile

Страхотни чудеса сте натворили за 2-3 дни откакто ме нямаше. Няма да изброявам поименно, да не пропусна някого - страхотни сте  Peace

Наталина, Честит Рожден Ден на патерици! Да си много здрава, щастлива, обичана и все такива красоти да твориш.

Момичета, имам въпросче - как се парви двуетажна(и повече етажна) торта? Никога не съм правила, а сега имам задачка за двуетажна торта и се чудя втория етаж как точно се поставя върху първия - директно ли се слага или някакви подпори се забучват в първия етаж да е по-стабилно? (чела съм някъде по темите че се споменават такива подпори, но не знам кога, как се използват и какво представлявват). Към Ванчето , но може и някой друг да ми отговори - колко шоколад ще ми трябва за да покрия двуетажна торта с шоколадово тесто?

# 356
  • Мнения: 388
Здравейте мили съфорумки. С думи не мога да изразя впечатлението си от вашите умения. Вие сте истински вълшебници и сте превърнали направата на сладкиши в истинско изкуство. 
Но аз тъй като хич ме няма в тази сфера с удоволствие ви се възхищавам.
Много ви моля , някоя от вас да ми препоръча сладкарница в СФ където има възможност да открия , ако не същите то подобни чудеса каквито вие сътворявате.
Наистина ще съм ви много благодарна !   bouquet Wink

Има една сладкарничка на пазарчето на последната спирка на ТМ9 в Хладилника (за съжаление не помня името) - ние редовно поръчвахме от нея преди да се захвана сама да ги правя  Mr. Green Малко е забутана, но пък правят много хубави торти  Peace

# 357
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325


Момичета, имам въпросче - как се парви двуетажна(и повече етажна) торта? Никога не съм правила, а сега имам задачка за двуетажна торта и се чудя втория етаж как точно се поставя върху първия - директно ли се слага или някакви подпори се забучват в първия етаж да е по-стабилно? (чела съм някъде по темите че се споменават такива подпори, но не знам кога, как се използват и какво представлявват). Към Ванчето , но може и някой друг да ми отговори - колко шоколад ще ми трябва за да покрия двуетажна торта с шоколадово тесто?

Как се сглобява многоетажна торта

Пропускаш само пръта, който минава през всички етажи. За подпори ползвам дървени шишчета. Горният етаж е върху фолирана със стреч фолио подложка с неговият размер.

# 358
  • Мнения: 388

Пропускаш само пръта, който минава през всички етажи. За подпори ползвам дървени шишчета. Горният етаж е върху фолирана със стреч фолио подложка с неговият размер.

Много ти благодаря за отговора   bouquet Под "дървени шишчета" мога ли да разбирам тези тесните, които се използват за шишчета за месо? Тези от видеото ми се сториха доста по-дебели...

# 359
  • Мнения: 2 185
Става и с обикновенни дървени шишчета, също и със сламки.

Общи условия

Активация на акаунт