Отговори
# 135
summ_g, честита дъщеричка  bouquet Да ви е жива и здрава!
Албена, абитуриентката е приказна. Много е красива, ама като гледам на майка си се е метнала Wink

Аз тази сутрин рано рано ходих да си нося стерилната урина, за да изолирват бактерий и да правят антибиограма и до понеделник ще си чакам резултатите. След това реших да мина и през дерматолог да ми види обрива и отока по краката. Лелеееее като сметна цената на кола маската, мазилата които ми предписаха и цената за прегледа това е най-скъпата кола маска на света ooooh!. Надявам се да се оправя пък майната му на парите. Здравето е по-важно Hug

# 136
  • София
Здравейте и от мен, днес ще ходя на един видеозон да видим бебка, как прекарва последните си дни в корема на мама.
Болки въобще нямам, ни тапи падат ooooh!, тишина и спокойствие около мен. Явно ще си откарам до термина 12 юни така. Кво да се прави туй то, пък каквото каже господ.
Честито бебче на Малечка Палечка- здраве и късмет му пожелавам, а на мама бързо възстановяване и скоро във форума.
На Албена36- красавица си отгледала, пу да не му е уроки на детето, да те слуша и уважава, студентка да си имате скоро.

# 137
ЧЕСТИТО МОМИЧЕНЦЕ SUMM_G!

И аз да се запиша след безсънна нощ.Писанка е страшно лакома,и след храненето в 12ч вечерта,се надявах че ще спи до 5,6,но...тя си беше решила че точно в 3 ще се храним.После беше кривичка до към 5,защото не можеше а се изака.Илиан я гушкаше,но тя не се успокои.Накрая майка ми я взе в хола да можем да поспим,затопли я с още едно одеалце,и Ема се успокои.Така заспа,че тази сутрин първото и ядене беше в 9,30.Това беше прекрасна почивка и за нас.

Вчера идва педиатърката и ни обясни всичко-за пъпчето,за храненето-да не е под час,а да си се храни когато поиска,да не я будя ако не се събуди сама,да не я претоплям и тн.

Днес ще я изкараме малко на терасата на въздух.
Сега и правя чайчето на Хип против колики...

И така неусетно минават часовете от хранене,до хранене....
Сега да се оплача за гърдите ми-целите са в буци,въпреки цеденето.Тази сутрин,след като не я накърмих в 6,те се бликаха непрестанно.И страшно болят.Ходя в нас по  bombs,защото ги мажа с ланолин.

Вчера изживях първия кошмар на майчинството-Емануела се задави,докато я дохранвах  с шише(с кърма разбира се).Като почервеня,изживях най големия шок в живота ми!!! Shocked
Хвърлих шишето,обърнах я,тупах я по гръбчето....хукнах към хола ревейки-задави сееее.Майка ми дойде,а тя тъкмо изплака..
И сега ми текат сълзите като си рипомня...
Гушнах я и плаках с нея,....Господи,колко се уплаших!

# 138
  • София
Олеле, Рая, ужас. Не знам аз как бих реагирала в тази ситуация, а сигурно ми предстоят много такива...
Според мен се консултирай с някой лекар за буците.

# 139
Здравейте на всички!
Първо искаме с моя съпруг да ви благодарим за страхотните пожелания и милите думи.Прочетохме си ги заедно.Беше много хубав момент за нас.
Ние с малката сме си в нас.в понеделик ни изписаха.Чувстваме се прекрасно.Тя е една малка принцеска,много кротичка и добра душичка.Дано все така да е.Аз много бързо се оправих.Още след като ме залепиха,станах,веднага като родих.След три часа си ходех свободно,а след четири си отидох на малка нужда.Нямаше проблеми никакви.Раждането мина леко.В седем и половина вечерта ми изтекоха водите.Към 10 започнаха леки болки.За час и пполовина получих пълно 10 см. разкритие.Към един без петнадесет започна същинското раждане.Качиха ме на масата.И там вече закъсах с напъните.Родих чак в два и половина,детето взе да се мъчи и ме резнаха от долу малко,за да помогне доктора с ръка,понеже не напъвах ,където трябва.Давах всичко от себе си,но нещо не се получаваше.Та това ми е единствената рана,нямам шевове иначе.
Искам да подчертая-боли,но не е никаква болка,в сравнение с удоволствието,когато видиш за какво е било всичко.От начало нищо не почувствах,като видях малката,защото се бях подготвила за още напъни.ОЮбаче,когато я гушнах забравих,че някога ме е боляло.Много е хубаво наистина!Целувам всички и момичата-няма нищо страшно,това е най-хубавият момент в живота!!! Hug

# 140
Рая,за буците си сложи зелеви листа-знам,че звучи малко гадно,но много помага!
Ето и откъс от една статия по въпроса:

"* Прилагайте мокра топлина преди кърмене (компреси, топъл душ или вана, или навеждане над мивка, пълна с топла вода). Това помага да се увеличи циркулацията в областта и да се отпуши бучката.
* Дръжте електрическа възглавничка на ниска степен между храненията, особено през нощта. Това също може да помогне да се разсее ‘тапата’.
* Окуражавайте бебето да суче често (поне на всеки два часа) и сменяйте позициите за кърмене така, че натискът да бъде върху различни канали. Една много странна, но ефективна поза е “на ръце и колене”. Сложете бебето на леглото или на одеало на пода и се наведете над него на ръце и колене. Нека гърдата ви да виси право надолу, свободно от гръдния кош. Опитайте се никой да не ви вижда, докато правите това, защото вероятно ще умре от смях.
* Спете по гръб или на една страна, без да притискате болната гърда.
* Носете сутиен, който добре поддържа гърдите, но се уверете, че не е много стегнат. Опитайте се да избягвате сутиени с банели.
* Предложете първо възпалената гърда, но преди да го направите, опитайте да изцедите малко за да омекне ареолата и млякото да потече, преди бебето да засуче. Нежен масаж на засегната област с кръгообразни движения, започвайки зад бучката и по посока на зърното, може да разхлаби ‘тапата’. Понякога, когато затвореното мляко се освободи, може да видите нещо странно да изтича от зърното. Може да изглежда като спагет или като струйка пясък. Не се изненадвайте – това са просто секретите на млякото, които си пробиват път навън. Ако бебето суче, когато това стане, вие дори няма да знаете, и няма да му навреди, ако ги глътне. Ако се случи докато се цедите, обаче, може да е малко плашещо да видите това странно нещо да излиза, ако не знаете какво е.
* Почивайте си, почивайте си и пак си почивайте. Ако е възможно, намерете някой да ви помогне с къщната работа и другите деца за ден или два, и вземете бебето с вас в леглото. Ако е възможно, поне се опитайте да не правите допълнителни неща и намерете време да починете няколко часа допълнително, докато кърмите.
* Обикновено, ако следвате тези напътствия след като откриете запушен канал, ще се почувствате по-добре и областта с бучки ще се разнесе в рамките на 24 часа. Дори ако имате треска с ниска температура (по-малко от 38 С), може да опитате тези мерки, преди да се обадите на доктора."

Но вземи мерки непременно,не е добре да си ходиш с тия бучки и болки!

Сега обърнах внимание,че пишеш,че цедиш и дохранваш-защо?!-очевидно,щом чак бучки ти се образуват,имаш предостатъчно кърма,спри да цедиш,а само й предлагай да суче,но много често-при всяко промрънкване първо на гърдата Grinning

Missy3380 ,добре дошла отново Grinning

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 11:46 от 凤Феникс凰

# 141
Здравейте и от мен.....нашия мъник май колкото повече го чакаме той толкова по-малко иска да излиза Simple Smile
Somebody аз май ще съм втората след Вайпър преносила  Joy мерси за стаята и аз много си я харесвам а художничката я направи за 10 дни ( но тъй като е студентка и идваше рядко я правихме 4 месеца)
Lil аз моите пердета ги взех от един магазин в Бургас имаше ги на доста места в интернет нямам идея дали няма някой онлайн магазин
Summ_G честита дъщеричка нека ви носи само радост   bouquet
Рая и мен от това най-много ме е страх да не се дави много че много се шашкам сестра ми ми показва какво се прави като се задави детето направо с главата надолу но дано да се справяме всички с това
Viper тъй като и аз си мислех че мога да родя днес си избрах имената Спасимир и Спасиян като второто ми хареса повече така че може и Спасияна Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 11:48 от anjeelina

# 142
Viper, лекарката вчера като ми видя гърдите се уплаши,и ми изписа бромокрептин,за намаляне на лактацията.Мй ми го изписа по 1/4 или 1/2.Купих си го ни но не съм почнала да ги пия,защото Ема яде всеки ден все повече и ме е страх да не би да не и стига.
Вчера ядеше по 70мл на хранене,а днес трябва да яде по 80мл.
  Взех  си дефламол,и ще се мажа за през нощта,че зърната ми са нещо страшно! Shocked
Докторката ми махна копчетата от операцията и се престраших да я погледна.Не е малък разреза,но е много семпъл.Няма грозни следи от шевове само една тънка линия ниско долу до триъгълника.

Искам да окуража всички на които им предстои секцио-НЯМА НИЩО СТРАШНО! Неприятно е 2-рия ден,когато се раздвижваш,на третия е трудно само ставането,а на 4-тия имах бегъл спомен че съм мала операция.
Какво му е трудното на възстановявянето след секцио,не можах да разбера.А да,може би най неприятната част е главоболието което при мен беше на 4 и 5 ден.
В болницата момичетата с нормално раждане бяха както ние с операциите,ходеха приведени и стааха трудно,така че все тая как ще раждате Peace

# 143
  • Germany
Честити бебчета на Палечка и Summ! Да са здрави и щастливи и много да радват мама и татко!

# 144
Феникс,прилагам какви ли не тактики за тези бучки,сега ще пробвам с зелевите листа.
Цедя се,защото зърната ми са кърваво разранени! Адски болят,не мога да допра нищо до тях. Цедя се след всяко хранене,а и давам от шише 1 път вечер или през нощта,за да ми починат зърната..

# 145
Благодаря ви Михайлова, и Анджелина.

За съжаление сме от софия, и нямам познати нито в бургас нито във варна, ако някой от софия е виждал по магазините да сподели къде 4е да кажа на свекърва ми. Или онлайн- ако търся, кои сайтове да гледам( грам представа си нямам от бг. сайтовете освен този на Данет. )

Да ви се похваля- голямата ми сестра от Щвейцария ми е купила този уред за размразяване, готвене стерилизиране на бебеделис, някоя от вас го беше споменала, и много ми допадна идеята( ние търсехме разни уреди , но ако трябваше да взимам универсални щях да си задръстя кухнята а това зву4и супер.) Благодаря на мамата дето го препоръ4а newsm10 coolcool и извинявай 4е забравих коя си   oops

П.П. Намерих един магазин онлайн( елада) имат два вида- дали сте 4ували нещо за колко са то4ни, и все пак ако знаете някой на място- ще е по-добре.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 12:14 от Lil_Vixen

# 146
  • Плевен
Сум Г, честита дъщеричка! Да е много, много щастлива!

Рая, Мисси, добре дошли отново при нас.

За задавянето на детето - и Андреа се задави така като бебе и това беше най-ужасния момент в живота ми. Съветите са - обръшаш на коляното си детето надолу с главата и тупаш в долната част на гърба. Не се стрясках, важно е в такъв момент да запазиш самообладание и да му помогнеш на детенцето си.
А за гърдите - нормално е да минеш и през това, това са екстрите на кърмачката - вземи си силиконови накрайници за гърдите, много облекчават и слагай студен компрес на болната гърда, а когато ще цедиш - топъл за да се отворят каналите. Но на мен ми бяха забранили на възпаленото да слагам топло, че се влошавали нещата. Успех! И ходи гола вкъщи, така най-бързо ще зарастнат!  Peace

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 12:31 от anyto

# 147
Качих снимки на моята принцеса в албумчето,нямаме много още,но от това,което имаме качих няколко.

# 148
summ g честита ти дъщеричка да ви е жива и здрава и много щастливи мигове да ви дарява!  bouquet

Lil_Vixen няма начин да ги няма в София Peace

# 149
Ох, много са сладки бебките Ема и Йоана, да са живи и здрави и много радост да ви носят( и като пораснат)  bouquet

П.С. Михайлова- знам 4е 100% ги има някъде, ама не ми е удобно д я пратя да се мота като муха без глава, и каквито отзиви 4увам за продавачките в софия, направо ми е жал, а тя е заета жена( не ме разбирайте погрешно- тя ако знаеше 4е искам щеше да мобилизира вси4ко живо около нея да се издирят, дори и до варна да си измисли командировка, но не искам да я мъ4а).

Общи условия

Активация на акаунт