Отговори
# 150
Честити бебчета на SummG и Палечка, да са ви много здрави и щастливи!
Добре завърнала се Missy3380- и аз в началото се радвах на много тихи и спокойни бебчета, с всеки ден обаче нещата се променят, и сега си будуваме по цели нещо, не че са ми лоши децата, но вече не спят постоянно, пък и тези колики  ooooh!
Само да кажа, че от вчера за коликите давам Infacol, определено им действа много добре  Peace
Ние на 26-ти бяхме на първа консултация, та да дам отчет  Grinning
Въпреки предходните два-три дни с повръщания след всяко хранене вече и двамата са по 2700гр. и докторката каза, че добре си наддават децата.Баткото Крис е дръпнал Коко със 1.5см. и вече е висок 48.5см , а Коко е 47см. Бяхме и на ортопед, за сега всичко изглежда нормално, започнахме да развиваме и стъпателен рефлекс. Биха им ваксини и Криско я понесе добре, но Коко така се захласна , че изтръпнах- без да издаде и звук просто полилавя и спря да диша, в този момент го обърнах с главата надолу и проплака- а на мен сърцето ми се скъса, но устисках и не се разплаках  Naughty Спомням си от преди няколко години, племенника ми така се захласваше и аз се побърквах, много страшно ми изглежда  Shocked Още не можем да си направим обаче режим на хранене и това е една от причините, поради които пиша толкова рядко, но поне успявам да изчитам по-голямата част.
Lil_Vixen, такива перденца с Мечо Пух последно виждах в Бриколаж, но мисля че ги има и в Джъмбо  Peace
Чакам с нетърпение Катеринка и Едно момиче да се завърнат и да разказват!  Hug
Исках само да споделя  Гъди и другите мами, които се молят вече да раждат, че в деня в който си помислих и си повярвах, че вече наистина е време да раждам и не издържам на напрежението-ми изтекоха водите. Внимавайте какво си пожелавате  Whistling
По късно ако остане време ще се опитам да кача снимки от един вече много забавен момент- къпането!
Слънчев ден на всички настоящи и бъдещи мами и до нови срещи   bouquet

# 151
Лил, какво търсиш, аз така и не разбрах. Може ако го има във Варна някоя мама да ти гокупи и да гоп рати п пощата. Аз така си чакам капките за колики за два дни ще дйдат, а и ще ми струва само 1,50лв.

Честито на новите майчета, от сърце им желая здрави бебета, спокойно нощи и дни и много усмивки от тях  Hug

Добре дошли на новите майчета   bouquet

Честит празник на всички, които днес имат повод   bouquet

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 13:30 от Nadeto

# 152
Lil, бързам да ти напиша, защото аз си направих такива пердета с Мечо Пух /и на мен ми е слабост този герой!  Embarassed / та значи- на ул. "Екзарх Йосиф" в отсечката между Халите и Женския пазар /като вървиш от Халите към пазара се пада от дясната страна/ има един БАЗАР, където продават всякакви платове за пердета. като влезеш в базара платовете са на долния етаж. оттам си купуваш плата, даваш им размери и за два- три дни ти ушиват пердетата! другото място, където има такъв плат е в Надежда в едно магазинче на "Ломско шосе" /като вървиш в посока към Обеля се пада от дясната страна, ориентир е магазин 345, една пресечка след него е този/, казва се магазин Дани или нещо такова, до него има магазин за завивки, а след него- магазин за мебели! да ти кажа, такъв плат видях и на още доста места, но сега се сещам само за тези двете. Дано съм успяла да обясня добре, ако искаш ми пиши на лични ако мога да помогна с още нещо!

# 153
Зна4и мамета, За задавянето - моля ви недейте да друсате детето НИКОГА- не го хващайте за кра4ето( казвам ви го като професионалист и доброжелател) ВИНАГИ поддържайте вратлето/главата. Новородени( и по-големи бебета са си отивали заради тръскане) Като мед. лице трябва на всеки 2 години да си обновявам сертификата за бърза мед. помощ. Пускам ви клип на първа помощ за новородени, но не забравяйте колкото и да сте уверени се обадете на нужните органи, или изпратете някой да го направи вместо вас, ТЕ ИМАТ НУЖНАТА АПАРАТУРА АКО НЕщАТА ЗАГРУБЕЯТ А ВИЕ НЯМАТЕ НЕИз4ерпаеми сили. ( сори ама натискам квот си искам нали имам наденици вместо пръсти тези дни)
http://www.youtube.com/watch?v=8akd_ooWcnM&feature=related
Благодаря на вси4ки за инфото Свеки ще бъде пратена на спецялна мисия този уикенд, по иницятивата на Бг- Юнска мама.   bouquet  bouquet  bouquet Hug

# 154
Lil' моята МОника понякога се задавя, когато яде с бибата... пак ли трябва така да я обръщам??????? Аз просто я надигам и обръщам настрани и тя си взима въздух сама...  ooooh! Аз чух,че бебетата могат да дишат само през носа...  Confused

# 155
И аз да отделя няколко минутки за форума.

Бебе Павел е добре. Много е кротък, но това се дължи на факта, че все още не са му почнали коликите. Моето момченце си хапва много добре. Храниме се и през нощта. Нощем ми се събират 4-5 часа сън, но организмът ми започна лека-полека започна да се настройва на този режим. Той заспа преди малко и сега оправям и каката, за да поспя и аз поне час с тях.

Ревност при нас все още не се усеща.Каката е много нежна с него. Постоянно го милва по ръчичките и му целува главичката. Помага ми да му даваме водичка и ми носи памперсите му. Всяка свободна минута, когато той спи, аз посвещавам на Елена. Добре че тя е свикнала сама да си се занимава с нещо и не настоява за постоянно внимание.

Павел се роди доста грозничък, но сега, след като личицето му се изчисти и погледът му се избистри, ми се струва много красив. Когато го милвам по вратлето, той ми се усмихва. Скоро ще намеря време да кача негови снимки.

В болницата се засякох и с Катеринка. Виждах я всеки ден и искам да кажа, че тя е страшно борбен човек, въпреки трудностите, с които трябва да се справя. Възхищавам й се. Бебките й са големи сладуранки. Щяха да ги изписват понеделник или вторник, но не знам как са се развили нещата.

# 156
Зна4и мамета, За задавянето - моля ви недейте да друсате детето НИКОГА- не го хващайте за кра4ето

Съжалявам за това, което бях написала. Това го знам от мед. сестра и затова го написах, но като прочетох поста ти веднага си изтрих моя. Съжалявам   bouquet Благодаря ти за полезното инфо.

# 157
Lil, аз не съм си хващала детето за крачето, нито пък съм го друсала, просто му пуснах главичката да е по-ниско от гръдния кош, това действа и при големите хора, когато се задавят  Peace

# 158
Lil' моята МОника понякога се задавя, когато яде с бибата... пак ли трябва така да я обръщам??????? Аз просто я надигам и обръщам настрани и тя си взима въздух сама...  ooooh! Аз чух,че бебетата могат да дишат само през носа...  Confused
По принцип, ако се е задавила дори с те4ност, да обърнете с леко наведена глава, поддържайки я на всяка цена и леко и рязко тупнете , обурнете нормално и вижте как е( не се страхувайте ако е по-силно- няма страшно ще им мине важно е да са живи) повторете ако се наложи, ако потупате няколко пъти и нищо( да не дава господ бебо изпадне в безсъзнание) веднага кажете на някой да се обади на 166 или ....кво беше бърза помощ? те или ще ви дадат напътствия какво да правите( нямам представа колко са добри в това  в смисъл може да ви кажат на път сме 4акайте- може и да попаднете нач овек дето му се работи и му пука)ако ви кажат 4акайте: запо4нете  с изкуствено дишане 2 бр. ( първо повдигнете долната 4елюст 4е да отворите дих. пътища) , след това проверете дали е по4нало да диша само( слушайте и гледайте гърди4ките) ако не по4нете сърде4ен масаж( това е за да се достави кислород до мозъка) но само с два пръста или показалец и среден, както на жидеото или обгърнете с длани и натискайте междъ ребрата с двата палеца( все едно писукашта игра4ка) 30 пъти с темпо  100/мин. редувайте докато дойде помощ

http://www.youtube.com/watch?v=rC80SMhbIa0&feature=related

Не е нужно да се шашкате всеки път като се задавят или закашлят, моля първо потупайте леко, из4акайте да си поемат въздух изправете и гушнете. Не тръгвайте веднага да "спасявате" 4е може да им навредите без да искате.  Peace

Наде- извинявай- не исках да съм остра с тона си, просто са толко крехки, и в паника и с опит да помогнем понякога не правим най-разумните ходове( една позната, така се заклю4ила в тоалетна, и се панирала и за да проветри, 4е не и достигал въздух си пускала водата на тоалетната да обогати с кислород, но какво да правиш-паника)

# 159
  • София
Олелее, аз вече се шашнах, а още не съм родила  #Shocked Много съм зле..............
Племенничката ми налапала една шнола в детската градина (намерила си я и я скрила в устата си  #Crazy). Легнали да спят и като се задавила, като започнала да повръща. Е, учителката била до нея и реагирала веднага, но ако това се случи пред мен, сигурно ще започна да крещя и изобщо няма да реагирам адекватно. Страшна майка ще бъда, няма що.

Lil_Vixen , много полезни клипчета  Hug

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 13:53 от viper

# 160
Не се шашкайте и стресирайте( мойе би не трябваше да пиша, но нали е по-добре да се знае) Бебета се давят кашлят плюят ще повърнат и ще се захилят след минута, само бъдете на щрек да не лапат каквото не е предвидено за лапане и ще сте ок.  Hug Peace

# 161

Наде- извинявай- не исках да съм остра с тона си, просто са толко крехки, и в паника и с опит да помогнем понякога не правим най-разумните ходове( една позната, така се заклю4ила в тоалетна, и се панирала и за да проветри, 4е не и достигал въздух си пускала водата на тоалетната да обогати с кислород, но какво да правиш-паника)

Не съм си и помисляла, че тона ти е остър  Hug Нали сме тук да си обсъждаме и се радвам, че се повдигат и тези въпроси, защото трябва да знаем предварително за тези неща, а не като ни дойде, недай си Боже, до главата да се чудим какво да правим. Благодаря   bouquet

Ако другите не възразяват, ще се радвам да кажеш в случай на висока температура какво се прави. Аз имам опит, но искам да чуя от вещо лице, а и да са запознати и останалите, защото когато за първи път ми се случи детето да има висако Т, това беше през нощта и Т беше 40,4. На никой не го пожелавам, но трябва да сме подготвени. Тогава се обадих на Бърза помощ и жената беше просто страхотен човек   bouquet През цялото време беше на телефона и ми казваше какво да правя, докато дойде колата.

# 162
Здравейте, мацки  Hug
Пиша ви от болницата и е обяд, та другите в стаята поспиват и няма да им тракам много с клавиатурата, но само дакажа, че съм добре и ще пиша по-късно  Simple Smile

# 163
Наде,
Температурата е знак 4е има акутна инфекция,  по принцип с новородени( до 6 месеца) не е шега, трябва си бърза помощ при такава температура( там могат да определят дали е жирусно, бактериално или друга при4ината) можете да направите или хладка(не студена) вана, или с хавлийка да я позамиете, докато дойдат или закарате бебо. Важно е да обърмете внимание на вси4ки съпътстващи симптоми( ниво на енергия, петна по кожата, апетит, повръшане, кащлица( суха или продуктивна, ако е продуктивна колко , какъв цвят и гъстота, както и кога през деня/ве4ерта най-4есто). Ако имате останал парацетамол за бебета от предишен път или ако имате одобрение от лекар може да дадете, не пове4е от предписаната доза, и не забравяйте да информирате лекаря за вси4ко което сте дали на детето ядене,лекарства, пиене и т.н. Peace

Да сменим за малко темата: някой планира ли да у4и детенце на езика на знаците или за мамите с други деца- ползвали ли са го( имаше цяла тема, но там беше пове4е гатанки и нищо конкретно) Аз мисля да се пробвам, но както може би се досещате имам достъп само до американски език на знаците, Има ли такова животно на БГ( в смисъл за употребата при де4ица?)

# 164
Aya , стискам ти палци  за утре и чакаме новини!
Полито, добре дошла у дома. С нетърпение искам да видя младежа, качи снимки по-скоро!
Missy3380, добре дошла и ти! Сложих малката на първа страница! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт