Кървене и бременност 2

• 158 357
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Прочетох доста разкази и мисля, че няма от какво толкова да се притеснявам, но все пак да споделя, понеже започвам да се ошашквам лекичко.
В неделя вечерта леко прокървих. В понеделник сутринта отидох при наблюдаващия ме лекар (от ЖК). Прегледа ме и каза, че имамразслояване на плацентата, което е предизвикало кървенето. Изписа ми Дуфастон и Но-шпа. Последното не го пия редовно, понеже нямам болки, а освен това и ми се гади от него. Чувствам лека тежест ниско долу в корема. Не е болка, а сякаш позив за посещение на тоалетната. Ходя на работа, понеже работата ми не е тежка физически, нито психически. Но вече 4-ти ден продължавам да имам кафеникаво зацапване. Не повече от това да сменя две ежедневни превръзки за деня. Ходя бавно, гледам да не се уморявам, а вкъщи да полягвам или поне да седя. Но не ме оставя на мира съмнението дали не е по-добре да седя вкъщи и да лежа. Виждам, че в чужбина този вариант почти не се практикува. Освен това на всикчи ви са изписвали Утрогестан.
То моето прозвуча повече като разказ, не че имам толкова въпроси. Но ми се прииска да споделя с вас, понеже и мъжът ми е много притеснен. Много повече от мен. Та да обменим мнение.
Може и да е имало други истории точно като моята, но не успях да изчета цялата тема.

# 526
Не мисля, че има значение дали Утрогестан или Дуфастон, не се притеснявай за това и двата са прогестернови препарати. А иначе моето лично мнение е, че трябва да лежиш и да не ходиш на работа, но....каквото са ти казали докторите и както ти си решиш, но обикновено това са препоръките.
Моята работа също не е натоварваща, но вече 2 месец съм в болничен, заради зацапването...
Успех!

# 527
Моята работа също не е натоварваща, но вече 2 месец съм в болничен, заради зацапването...

Това ми се струва много време... Аз 4-ти ден и се затормозих.
Вчера като прочетох толкова много истории, някак си ми дойде кураж отново. Просто ми трябва малко повече вяра. Че толкова го чаках това детеее...

Иначе забравих да кажа, че при прегледа бебето изглеждаше ок, мърдаше, шаваше, даже отваряше уста. Това се случва в 10-та г.с. и няколко дни.

# 528
Ами много е да, не казвам, че при теб ще е така, често зацапванията отшумяват за около 10 дена, но има и случаи като моя....не знам какво означава много/малко, когато го искаш, а и когато както казваш толкова си го чакала...но както казах всеки сам прави избора си, а и лекарите какво са ти казали?
Моето бебе също през цялото време си е било добре, расте, мърда, дори върви малко напред, нямам и никакъв проблем с плацентата, подобен на този който ти споменаваш, всичко си е наред и докторите все ми викат, че било нормално, но аз правя избор да не рискувам...и само споделям...но разбира се аз имам и много горчив опит с неуспешни предишни бременности и сега съм готова на всичко...
Но дори и 2 месеца да са много, всеки нормален лекар ще ти препоръча лежане вкъщи, докато не спре зацапването, хората и в болници лежат за това...

# 529
Да разкажа и аз моята история - не, че не съм писала, но сега всичко е обединено в едини пост. Аз прокървих за първи път в 5 гс, колкото длан ярко червено петно, след това доста време ми се чиистеше застояла кафява кръв. Оказа се малко отлепване на плодния сак. Изписаха ми дуфастон и ношпа (и аз нямах  болки, но, за да се резорбира хематома матката трябва да е напълно спокойна, пих го 3х2). Първоначално ми казаха, че може да не лежа нон стоп, достатъчно е по 5-6 часа на ден. Кафявата кръв се чистеше доста време и може би месец по-късно отидох на лекар. Каза ми, че вече почти няма отлепване и не би трябвало да кървя повече. Същата вечер прокървих. Пак ясна кръв, този път много повече като количество, направо обилно си беше. Отидох веднага в болницата, казаха, че има ново отлепване, около 1 см. И първия път беше около см и на мен ми стана странно, защо втория път кървенето е много по-обилно пък отлепването е същото. Обясниха ми, че било възможно. Приеха ме в болница. До вечеерта кръвта потъмня, следващите два три дни имаше само съвсем леко кафяво зацапване. Изписаха ме. Стоях два дни вкъщи и прокървих пак, обилно, този път цветът не беше ярък, а тъмно червен. Отидох по указания на моя лекар в Шейново, уж ме прегледа един дежурен доктор, каза, че хематомът си е пак около см и аз си се прибрах вкъщи с надеждата, че тази тъмночервена кръв може да е стара. Да, ама не-  след два дни отидох на преглед при моя си лекар, спомням си, че правихме ранен БХС, тоест съм била в 12 гс, и той видя, че отлепването се е увеличило "зверски"(така се изрази). Приеха ме в болница, този път седях седмица, закрепихме пак положението. Отлепването беше към 4 см (това е относително, зависи  кой гледа и как мери), започваше от ръба на хориона/плацентата и беше в областта на амниона, а не беше на самата плацента. Това спаси и бебето ми може би. След седмица ме изписаха. Още на следващия ден както си лежах (вече указанията бяха "ставаш само до тоалетна") започна да тече от мен кафява кръв. Звъннах на доктора ми, казах му, той каза, че щом е кафява значи е стара, да не се притеснявам. Аз му казах, че е много и искам да ме види. Отидох в болницата, на прегледа присъстваше и завеждащия патологичното отделение, който като видя колко кървя, каза "това не може да е само кръв, това са води". Приеха ме отново, този път лежах 2 седмици, гледах не само да не се движа, но и да не мърдам докато лежа. Имах чувството, че всяко движение може да отключи кървене. Около седмица кръвта беше тъмно/светло червена, после започна да става кафява. Точно тогава започнах да приемам арника по съвет на хомеопата ми. Не съм сто процента сигурна дали има връзка, но за 2 седмици лечение с хомеопатични огромният ми хематом (вече станал 10х5 см), се беше резорбирал. След третото ми изписване от болницата доста време живях в стрес, че ще ми се наложи пак да се върна там заради кървене. Вече във втори триместър за първи пътнаправих няколко седмици без кървене. Постепено започнах да ставам, разхождах се, разбира се гледах да не се претоварвам. Докторътми ме предупреди, че при такива отлепвания в първи триместър, имало малоформация на кръвоносни съдове и можело да се получи отлепване на плацента след 30 седмица, когато бебето наедрее. При мен такова нещо не се случи. Родих 20 дни преди термин прекрасно бебче. От този момент целия кошмар, който бях изживяла предходните месеци остана на заден план. Искам да пожелая на момичетата, които преминават през това – кураж, късмет, търпение и позитивно мислене  Hug Hug Hug

# 530
марисса, много ти е било трудно!!! Браво за търпението и упорството, с които си минала през това изпитание...
Пожелавам на момичета, които пишат тук да имат твоите сили и да успеят също като теб!

# 531
марисса ,  ooooh! направо ми се изправи косата докато четях!Всичко е добре когато свърши добре,а при теб е перфектно!

Дано написаното от теб вдъхне кураж на момичетата  Hug Hug Hug

Успех на всички!

# 532
моля ви за отговор - досега нямх особени проблеми с бремеността - в началото на 6 месец съм - отначалото имах два пъти кървене след секс - много малко- пих утрогестан тогава.Оттогава нямам такова. Но тук от четири нощи усещам докато спя болки и че стомаха ми щръква ту от едната страна ту от другата напипвам бебето.доста взе да се обръща май но от снощи усещам нещо сякаш се пълна леко с въздух отдолу - в влагалището или по-нагори не знам точно- така се чувстваш преди да ти дойде - само влагалището.Нямам кървене нито капка-нямам болки освен когато то не се върти нанякъде - просто лежа и усещам някакво разширение сякаш - нямам и спазми.Нервно ми е и не знам какво става - дали трябва да се плаша.

# 533
Nemesea и аз съм в твоите седмици някъде и имах почти същите усещания както казваш ти на щръкване на коремчето  Grinning аз много му се радвах защото си мислех че е бебчо но като се обадих на жк категорично отсечеетова са контракции  Confused И започнах с магнезия.А това което описваш на влагалището изобщо не те разбирам  Confused
Мариса наистина си преживяла доста неща  ConfusedНо наистина всико е добре когато сършва добре  Hug

# 534
какви контракции???? не това е обръщане на плода през нощтта и аз си сменям позата и то се наглася .. не мисля че е контракция но за влагалището ме интересуваше повече ...
какво си започнала с магнезии???? напиши повече да знам какъв магнезии???

# 535
Изключително много се извинявам, но повярвайте ми не можах да намеря по- подходящо място за моя въпрос. Надявам се, въпреки това, да се намери някоя мама, която да ми отговори.
 Бременна съм в 4 г.с. , т.е. съвсем в началото. Искам да ви попитам, дали е нормално да чувствам нещо само от дясната страна на корема, не казвам болка защото в повечето случаи е, нещо което просто чувствам, най-често когато се свия и седя. Притеснявам се, че го чувствам само от едната страна, а от другата много много рядко и за кратко.
 Бих била благодарна за вашето мнение, защото трудно ще издържа до събота, когато съм на преглед.
Много съм притеснена като цяло, защото това е третата ми бременност, но първите 2 приключиха с кюретажи, нямаше ембриони.

# 536
  • Варна
Страх голям, ходи ли на лекар да установят бременността ти?
Ако не, иди.
По принцип може да е придърпване от яйчника, но може и да симптом на нещо друго.

# 537
Хексе, не съм ходила още, защото докторката твърдеше, че е рано и за събота имам час.
Чудех се дали да не ида, да пусна ЧХГ днес и в други ден още едно. Само не ми ясно какво се случва с него при извънматочна бременност , нараства бързо или...?
Благодаря ти за бързия отговор!   bouquet

# 538
  • Варна
Хексе, не съм ходила още, защото докторката твърдеше, че е рано и за събота имам час.
Чудех се дали да не ида, да пусна ЧХГ днес и в други ден още едно. Само не ми ясно какво се случва с него при извънматочна бременност , нараства бързо или...?
Благодаря ти за бързия отговор!   bouquet

Нивата на ЧХГ при извънматочна са  като при нормална бременност, само на видеозон може да се види къде е плодния сак. Peace

# 539
Значи единственото, което мога да направя е да чакам събота  Confused, за пореден път!
Мерси    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт