Кървене и бременност 2

• 158 367
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Момичета, колко време се лежи след като се постави вагинално Утрогестан? 1 час достатъчо ли е?

Добре е да си полежиш поне половин час. Аз лежах по час, напълно достатъчно е.

# 511
ne znam iaz go pia ot dnes newsm78

# 512
обикновено Ътрогестан изписват по следната схема:
сутрин 1 или 2
вечер 1 или 2
и вечер пак 1 или 2 но вечер, за разлика от др 2пъти  се поставя вагинално,преди лягане за да може да действа през нощта и да не изтече така бързо! Не знам на вас как са ви го предписали, но обикновено така се изписва! Peace

# 513
Утрогестана може да се изписва до по 6 на ден  Peace а схеми много...

# 514
Здравейте,искам да ви разкажа за моята история.
Последния цикъл на 29.12.2009.
Установяване на бременност с видеозон на 12.02.2010 и плоден сак 10 мм.
В събота прокървих леко ходих при доки изписа ми папаверин и утрогестан + витамин Ц.
Днес отново имах кървене ходих отново при доки плодния сак е 12 мм и жлъчното мехурче 4.5 мм.Каза ми че жлъчното мехурче е много хубаво уформено.
Моя въпрос е с колко на седмица расте плодния сак,нормален ли е при мен?
А за кървенето ми каза че е от витамин ц.

# 515
Привет и от мен. Аз почти като daniela2222 имах зацапване в петък 12.02, бях на лекар изписаха ми утрогестан 2х1. Казаха че има леко отлепен аколоплоден сак, който пък беше 15.6мм и имаше ембрион.
След това два дни нямаше нищо, след това паднах и незнам заради това ли вчера доста ми цапаше. Днес по-малко, ходих на лекар , казаха ми че е пораснало 5мм-ембрион и си има сърчице. Не казаха околоплодния сак колко е за да сравня колко е пораснало. Иначе казаха, че вече няма отлепяне и ми цазапвало защото се отичало от преди  newsm78
По принцип трябва да съм 8г.с , но още от началото вървя назад.
Някой имал ли е такъв проблем, и след колко време трябва изобщо да спре да ми цапа ???
И това, че е толкова малко трябва ли да ме плаши?

# 516
На мен ми го изписаха първо 2 пъти по 3, после друг лекар ми каза 3 пъти по 2.... Сега го слагам 3 пъти по 2 вагинално, ама е доста тягаво.... Сутрин трябва да пия заради щитовидната жлеза поне половин час преди Утрогестана и Л-тироксин на гладно и така вечер чакам да стане 12 за да си сложа Утрогестан, сутрин ставам в  7.15 за да изпия Л-тироксина и да мога да си сложа в 8.00 Утрогестан и после да лежа час..... Питам се не мога ли да мина на два пъти по 3, ама на лекар съм другата седмица... Днес ходих и не питах.....
daniela2222, някой беше дал много хубав линк в сайта babymed , но да ти кажа май най-добре си е спокойствие и да се чака ехографа... Четох, четох и пак не съм в час....

# 517
Моля Ви за мнения
Някой може ли да ми каже как с колко расте плодния сак 2 мм за 5 дни нормално ли е ?

# 518
Моля Ви за мнения
Някой може ли да ми каже как с колко расте плодния сак 2 мм за 5 дни нормално ли е ?

не знам с колко расте, но нали си била на преглед и са ти казали, че всичко е наред. успокой се и си почивай!  Hug

# 519
да така е расте , но аз имам още от това гадно течение Sad Cry

# 520
Момичета, кажете едно и също ли е 2 пъти по 3 и 3 пъти по 2 капсули Утрогестан, вагинално приложени?
Омръзна ми с това слагане 3 пъти по 2.....
Колко време сте го слагали този Утрогестан, след като спре зацапването намалява ли се?
Няма да намалям дозата докато не се видя с доктора, но ми се иска ако може поне да го слагам на два пъти по 3  Blush
И друго - пише че се пие на гладно, преди хранене. Това дали важи и когато се слага вагинално? Дали пак трябва на гладно?

# 521
Моето мнение е, че може 2х3, на мен така ми го бяха изписали...а за нагладно това има отношение само към пиенето на лекарството и няма нищо общо с вагиналния му прием Wink За мен лично обаче приложението му вагинално сутрин е адски неудобно, за това сутрин го пия, вечер го слагам....много често се изписва именно по този начин.

# 522
 Heart Eyes Много ти благодаря! В упътването прочетох еднократната доза да не превишава 200 мг и затова се зачудих....

# 523
Момичета здравейте!!Моля ви за съвет..Преживяла съм 3 миседа през изминалите 2 години,сега в момента пак съм бременна за 4-ти път.В 5-6 седмица съм ,бях на лекар преди 4 дни ,има плоден сак и маалка точица.Но точно преди прегледа забелязох на превръзката светло-светло кафяво петно,направо замръзнах ,защото всичките ми предишните аборти започваха със зацапване.На прегледа не се видя откъде и защо е това зацапване,всичко ,по  думите на лекаря,е наред.Правих и кръвни тестове:
Кръвен тест на 16.02 -778.94 mlU/ml(4 дни закъснение)
                    на 22.02- 9842.04-mIU/ml(10 дни закъснение).
Мислите ли че с такива показатели на ЧХГ (които са добри)пак ще направя аборт,защото зацапването продължава SadПриемам утрогестан ,но-шпа,фракси и аспирин ,вливах и имуновенин веднага след пол..тест.
Толкова ми е притеснено ,че не мога да си намеря място..

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 13:08 от Mona_pp

# 524
Mona_pp много добре те разбирам, защото съм с абсолютно същата история като теб, 3 неуспешни бременности и сега  ми е 4та и още деня, в който разбрах, че съм бременна беше помрачен от гадното зацапване, което съм имала винаги и предишните пъти. Сега съм вече в 11г.с. и то не спира и не спира, на абсолютно същата терапия съм като теб....
Сега въпроса е имаш лиоткрит конкретен проблем за предишните неуспехи, предишните пъти имала ли си подобна терапия и пак да е ебило неуспешно, мисля че това са ключовите въпроси за теб.  Аз колкото и да съм изплашена също, съм и някак уверена, че този път ще успея, защото предишнит пъти не бях правила никакви изследвания и освен прогестеронови препарати не съм приемала нишо друго. Така че за мен този опит сега е различен! Ако и при теб е така имаш основания силно да се надяваш, че ще успееш.
За гадното зацапване...не знам и аз от какво е, доки казва, че съм добре....но вече месец и половин...влудяваща история.
Почивай си много, предимно лежане!!!

Общи условия

Активация на акаунт