Кървене и бременност 2

• 158 379
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Фъстъчка, стискам палци скоро да спре това гадно зацапване и всичко да е добре. Наистина не знам защо ми го изписаха през устата, не се усвоява добре и ти е по кофи, да, аз пия 2х3, което хич не е малко. Даже след като четох тук темата мислех на своя глава да го почна вагинално, но не посмях, ще си изчакам прегледа и ще питам. Аз иначе днес съм по-добре, но не смея да се зарадвам Wink

А кървенето спря ли??? И аз пих Утрогестан в началото но 3x2 като последните 2 вечер бяха вагинално!попитай лекаря си но смятам вечерта преди лягане е по-добре вагинално! Hug Hug

# 496
Ми не още съм си така и вече съм супер отчаяна, изнервена, схваната от много лежане...гадна работа.

# 497
Здравейте момичета. И при вас да се запиша. Бременна съм в 15г.с. За втори път получих зацапваме в петък. Първото беше, когато бях в 4 г.с. и сега пак. Засега пия 3*1 nutri mag и 3*2 но шпа. Чакам с нетърпение следващата среща с доки и не спирам да се моля.

# 498
Момичета, независимо от неразположенията сега, ви желая живо и здраво Бебче на финала.....Когато от мен шурна кръвта, смятах, че всичко е приключило.......Но....Благодаря на Господ, че ми запази бременността и вече се радваме на нашето бебче......Желая на всички вас спокойствие, здрави нерви, доколкото можете положително мислене и едно здраво Бебче накрая!!!!!! Благодаря,че бяхте с мен, когато ми бе много трудно по време на цялото кървене!!!!! Hug

Дано все по-малко момичета се разписват в тази тема! Praynig

# 499
Здравейте и от мен.И аз да се запи6а да следя темата.И аз прокървих в 26 г.с. и вече 2ри ден продължава,изписаха ми магнерич и но6 па ,лежа по цял ден и се надявам скоро да спре.Не знам докога е нормално да продължава да кърви... PraynigДано всичко да е наред

# 500
Добро утро момичета. Да се похваля зацапването вече го няма. Една седмица лежане и без мърдане много много и всичко надявам се е ок. Утре съм при доки и веднага след това ще пиша. Обещано  Praynig Praynig Praynig До тогава стискайте палци Simple Smile

# 501
Vesi_evi за утрогестана са на разли4но мнение,моя док.ми каза 4е през устата е по добре ина4е нямало голяма фаида вика нищо не правиш ,така 4е парво пак питаи мили4ка,и мн успех пожелавам

# 502
здр, и аз се сблъсках с жестокото зацапване - кефеникаво.Бях в кабинета на лекарката ,тъкмо се събличах за преглед когато го видях, много се изплаших, но вие много добре знаете какво ми е било, няма смисъл да го обяснявам.
Изписа ми вагинално утрогестан 2/1. Каза, че има леко отлепяне на околоплодни сак. Бременна съм в 7г.с, но още от начало изостава с една седмица, нз дали е нормално, каза, че и ако за напред е така, може би е била късна овулация.
Г.С е 15.6мм , има ембрион, което все пак е някаква надежда.
Пия и нош-па по моя предценка вечер и сутрин.
нищо не ми казаха за лежене, не вдигане на тежко....нищо
Искам да ви питам:
1-някой има ли такава доза утрогестан, до колкото съм чела се преписва повечко, и се притеснявам дали не е малко......и да изтървем нещата, но все пак се доверявам на лекарката и небих вземала друго освен предписаното количество.
2- Ако не бях бременна вчера трябваше да ми дойде, според вас има ли връзка със зацапването?
3- според развитието на вашият плод нормални ли са размерите на плода ми:
7дни  след закъснението -3.2мм
19дни след закъснението 11.5мм
27дни слде закъснението 15.6мм(може би +1мм newsm78)
4- може ли отлепянето на околоплодния сак да забави развитието на плода?

# 503
Здравей и тук Wink
На въпросите ти отговарям какво аз знам и какво е моето мнение...
1. Тази доза наистина е малка, при зацапване обикновено се изписва: 2х2, 3х2 или 2х3, моята доза е последната. Хубаво правиш, че пиеш ношпа, щом  не ти е изписан от лекарката ако искаш за сега го пий 3х2 около 7 дена (на мен така ми го бяха изписали, после го спрях, ако имаш болки в корема не го спирай).  И още нещо за утрогестана относно вагиналния или перорален прием има различни мнения по въпроса, на мен лично ми обясниха (ходя при едни от най-добрите специалисти), че докато има кървене/зацапване не е желателно да се прилага вагинално, така че аз го пия....
2, Би могло да има връзка с датите, на които е трябвало да ти дойде, често се случва така Wink но това не означава, че не трябва да си пиеш лекарствата и да лежиш Simple Smile
3. За размерите....ми има си таблици (в нашата тема в началото има линк, виж го), можеш да си ги погледнеш, но сега не се вманичавай толкова в тези размери, важното е да спре зацапването и да се закрепи добре плода, всичко друго се оправя
4. Отлепването е опасно, защото можеш да да загубиш бебето, ако не се възстанови и ако се увеличи това отлепване, но пак казвам ако всичко друго е ок, пиеш лекарствата и почиваш за около 1 седмица леките отлепвания се възстановяват.
УСПЕХ!!!!  Hug

# 504
vesy_evi благодаря ти мила, ти ме утешаваше и в другате тема, а сега и тук, добра дружка си ми, дано и след няколко месеца заедно с теб си говорим за нашите здрави бебенца  Hug
Наш-па 3х2 ми се вижда множко, като не са ми казали  newsm78 , мисля да си продължа х1.
Аз днес нямам зацапване, дано не видя това повече  Praynig.
Ти как си?

# 505
Да, дано наситина....септември ми се вижда толкова делече....
За ношпато, както си прецениш, особено ако не те боли коремчето Wink Аз само казвам на мен по колко са ми го изписвали, но в тези дози съм го пила най-много 5-7 дена и после само при нужда, т.е. ако усетя стягане, болка, тогава.
Радвам се, че днес нямаш зацапване, значи няма какво толкова да се притесняваш Simple Smile всичко ще е наред  Hug
Ами аз....как, все така....гадна работа е това при мен, месец и половина без прекъсване, вече не знам какво да мисля, за това и не мисля  Laughing Но силно вярвам и се надявам, че този път ще успея...

# 506
Ще успееш разбира се  Peace 
А ходи ли и на друг лекар, ако трябва и на втори....?
Нещо за болница не ти ли казаха, защото четох че някои ги лежат в болница на инжекции?
А казаха ли ти от какво е кървенето?
"Аз бях с кървене до 3 месец,слава богу и това отмина"това ми го написа друго момиче в 22г.с, така че споко и при теб ще мине  Peace

# 507
Ох, да, като видя, че има и други момичета като мен и малко се успокоявам...малеее ма до 3 месец...бе то всичко да е наред...
Ами не няма нужда да ходя при други лекари, защото съм на много добро и сигурно място Simple Smile А за болница...ами да ти кажа била съм за задържане в болница преди и е АД, предпочитам да си лежа вкъща....все пак и психическото ни състояние е важно Wink А иначе на мен док ми каза, че нямам отлепване и че било нормално това зацапване, получавало се при изграждане на плацентата....аз не бих го нарекла чак нормално, но все пак факта, че той го приема нормално малко ме успокоява

# 508
Момичета, колко време се лежи след като се постави вагинално Утрогестан? 1 час достатъчо ли е?

# 509
Момичета, колко време се лежи след като се постави вагинално Утрогестан? 1 час достатъчо ли е?
Ами, че аз не съм лежала изобщо. Само слагаш ежедневна превръзка. А, вечер го поставах преди лягане.

Общи условия

Активация на акаунт