Кървене и бременност 2

• 158 381
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Здравей pantera. Случаят ти изглежда точно като моя. Аз си кървях така пет месеца обаче. Пази се много и спри да вършиш всякаква домакинска работа. Аз лежах по цял ден в леглото като сутринта преди да отиде на работа съпругът ми оставяше нещо за закуска, на обяд идваше свекърва ми и ми носеше нещо за ядене и после вечерта пък съпругът ми. Единствено ходех до тоалетна сама и бях доволна, че поне това мога да правя, защото някои жени за задържане прекарват цялата бременност без да стават от леглото дори до тоалетна. Къпех се много внимателно, само в седнало положение като съпругът ми ми помагаше.
За хапчетата съм пила само Утрогестан ( и фолиева киселина разбира се), но според мен преди да пиеш прогестеронов препарат трябва да ти го предпише лекар и не е препоръчително да вземаш каквото и да е сама. След четвъртия месец започнах да поемам желязо и калций също. Най-важно е да си спокойна и пълен покой.

# 481
Здравейте момичета!БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОДКРЕПАТА !В момента мисля,че съм 7-ма седмица,защото първият път ,когато бях в спешното там гинеколога написа в документацията -5 седмица,оттогава минаха 2 седмици.Старая се да почивам повече,доколкото мога.
Понякога се налага да водя малката на градина,приготвям за ядене,доста съм ограничила физическата си активност.Не е лесно за мен ,но сега просто е задължително да спазвам всички указания на лекарите.
Зная ,че няма да ми е никак лесно,защото постоянно сравнявам първата си бременност със сегашната.Липсват ми  приятелите  и естествено родителите(те въобще не знаят ,какво се случва с мен).
Пожелавам на всички момичета ,много късмет.Вярвам ,че всичко ще е наред.

# 482
pantera,  Hug Само така, мисли позитивно и всичко ще е наред!

# 483
пантера, съжалявам да чуя историята ти! надявам се всичко да се развие нормално. аз съм в норвегия; в 8 седмица съм; също получих силно кървене в 5 седмица. при мен го обясниха с пукане на кръвоносни съдове при прикрепянето на плацентата към маточната стена. ти не казваш каква диагноза точно са ти дали, но от това, което чета ми се струва, че е нещо подобно. в повечето западни страни е практика да не се дават медикаменти за задържане преди края на първия триместър, особено, ако не става въпрос за отлепване на плацентата. дори и да ги пиеш, просо не помагат, а разчитат по-скоро на това да успокоят пациентката. също така, ако не се касае за отлепване на плацентата, дори не препоръчват пълен покой. аз си върша всички обинковени дейсност. казаха ми, че ако има нещо нередно в развитието на ембриона, това да съм на легло, няма да го спаси по никакъв начин. знам какъв е страхът от това да не загубиш детенцето, но най-важното е да се успокоиш и да се надяваш на най-доброто. ако го загубиш, обаче, мисли, че може би не е било достатъчно здраво, за да оцелее и по-добре да го загубиш в ранна бременност, отколкото по-късно. при мен все още има риск от аборт (другата седмица съм на преглед), но в момента се чувствам добре и мисля, че всичко е наред. почивай, но не се притеснявай, ако се налага и да свършиш нещо.

# 484
Здравейте,
първо искам да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на всички, че ви има. Неможете да си представите колко ми помогнахте през 7 те седмици през които бях бременна. Аз също сам извън БГ и тук в Америка е Божа работа дали ще раждаш или не. Тук са адски напреднали в технологиите и медицината и е адски жалко че само те гледат и не правят нищо в ранна бременност. Аз прикървих в 4 та седмица  и веднага отидох в Бърза помощ. Прегледаха ме обстойно и казаха че всичко ми е наред, а за кървеното нищо неможели да направят, трябвало да чакам до 3 ят месец. Започнах да търся български доктор, но понеже скоро се преместих тук, не познавам никого и закъснях. Направиха ми абразио в 7ма гестациона седмица, понеже плода беше спрял да се разжижа в 6 та. Все се питам можех ли да направя нещо, сбърках ли някаде.......Единственото нещо което разбрах че при кървене трябва да лежиш много, да се пазиш оше повече и да се молиш плода да отцелее. Въпреки че аз го направих всичко това................ явно малко сам се молила  Sad

# 485
Не се обвинявай за нищо. Понякоога става така. Знам, че думите са безсилни и че искаш да знаеш причината... Казват, че първите 3 месеца са най-рискови, за моя кръвоизлив така не разбрах причината и само аз си знам през какво съм преминала... Накрая реших да спра да мисля за това, само така можех да си помогна. А за бебето молех само господ.

# 486
сладурана, не се обвинявай Hug! има неща, които не зависят от нас. просто природата понякога работи по неразбираеми за нас начини и каквото и да правим, не можем да вървим срещу нея. не си мисли, че ако беше в българия и беше на лекарства, нещата щяха да се развият по друг начин. просто някои бременности не се развиват, независимо от нашите усилия и желания.

# 487
Аз също имах кървене в 14 седмица,първо червено,след това стана едно такова тъмно,като кафяво.Супер много се бях изплашила.На другия ден веднага отидох при лекарката,оказа се че имам отлепяне на плодното сакче,на косъм бяха нещата,само лежане една седмица,но-шпа,лекарката още тогава ми каза 50 на 50 са нещата,нищо не се знаеше,но аз вярвах,че всичко ще е наред и наистина след около десетина дни сакчето се беше залепило.Сега сме вече почти 32-ра седмица и февруари живот и здраве ще се раждаме,така че на всички които им се е случвало такова нещо трябва да се пазят много,много почивки и да вярват че всичко ще бъде наред Hug

# 488
Здравейте момичета!При мен положението си остава същото.Това зацапване(ако мога така да го опиша) си го имам всеки ден,в събота отново прокървих ,но за малко(1 час) и кръвта не беше ярко червена.
Momo -питаш ,каква диагноза са ми поставили лекарите-никаква.Тук не обичат много  да се обясняват.Казаха,всичко е наред,НО трябва да лежиш 2 седмици.Надявам  се всичко при теб другата седмица да е наред.
Благодаря на neky,elsinor,titina,momo и на всички останали за подкрепата  и успокоението.
Сладурана ,моят съвет е -не се обвинявай за нищо,всичко е божа работа.Горе главата ,пожелавам ти бързо въстановяване и след 3 месеца,отново да си бременна.
Поздрави !!!

# 489
Здравейте!
Искам да ви попитам нещо:
Бременна съм в началото на седми месец, в събота през деня прокървих , отидох в болница казаха ми че няма разкритие но съм имала леки контракции.Казаха ми че няма нищо на бебето , нито има отлепване, но искаха все пак да ме оставят .Аз не приех и исках само да ми изпишат лекарства и сега лежа у нас.Дадоха ми нош па и диаспорал, но продължавам да имам по няколко капки кафеникаво.
Не можах да се свържа с водещия ми бременноста лекар.Незнам дали да чакам до утре или да отида още тази вечер в болницата?!!?
Притеснено ми е .

# 490
Според мен, отивай още сега. Недей да чакаш и ако се наложи да останеш в болницата- не е толкова страшно. Важното е всичко да се оправи. Стискам палци!  Hug

# 491
Да се запиша и аз в тази темичка, дето дава много кураж Simple Smile Аз съм в 5г.с и от 1 седмица съм с кафеникаво зацапване. Гледам да почивам колкото мога и да си пия лекарствата, но не мога да кажа, че съм съвсем на легло...не ходя на работа, но посвършвам това-онова вкъши...няма много на кой да разчитам...по цял ден съм сама и няма кой да ме обслужва, но все пак съм намалила почти до минимум движението.
Искам да ви питам на мен ми изписаха 2х3 утрогестан през устата, но четох тук, че е по-добре вагинално, как мислите ако започна вагинално пак ли същите дози или в по-малки? Знам че е най-добре с док. ама няма да го видя скоро.
А фолиевата киселина по колко я пиете, аз по 1таб., а при зацапване има ли смисъл да се пие по повече от една?
Благодаря ви и успех на всички!

# 492
Фолиевата киселина няма нищо общо със зацапването. Пий я, както пише на указанието. Аз пиех по 1 таблетка.
За утрогестана съм на мнение, че трябва да го взимаш, както ти е изписан.
А, за движенията, щом са ограничени не смятам, че е проблем. Аз ходих и на работа, докато имах такова зацапване в началото.Важното е да нямаш болки.
Почивай си и мисли позитивно  Hug

# 493
  • София
Vesi_evi, и аз съм някъде в пета и 4 дни, и от вчера имам зацапване. Понеже тази ми е трета бременност, протичаща по идентичен начин, си знам и още отначало си слагам Утрогестан. Вчера се чух с моя доктор, питах го дали вагинално или през устата и той каза, че през устата съм щяла да бъда замаяна, което наистина беше така понеже същия ден от много бързане взех две дози през устата. Днес отново съм вагинално и съм добре. Е, зацапването продължава, но се надявам поне да не се увеличава. Стискам палци всичко да е наред с нас!  Hug   

# 494
Фъстъчка, стискам палци скоро да спре това гадно зацапване и всичко да е добре. Наистина не знам защо ми го изписаха през устата, не се усвоява добре и ти е по кофи, да, аз пия 2х3, което хич не е малко. Даже след като четох тук темата мислех на своя глава да го почна вагинално, но не посмях, ще си изчакам прегледа и ще питам. Аз иначе днес съм по-добре, но не смея да се зарадвам Wink

Общи условия

Активация на акаунт