Кървене и бременност 2

• 158 384
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
DIVO-CVETE,как си мила какво става с теб,надявам се вече да се е видяло сакчето.Аз бях също като теб преди няколко дни имах зацапване ту кафяво ту червено,правих си и кръвен тест който се удвояваше ,но уви не се виждаше нито сакче нито зародиш при закъснение на мц 13 дни.Наложи се да отида в болница,там същоа нищо не видяха но на 5 ден се видя милото ми зародишче в тръбата след което последва операция и премахване на тръбата.Сега съм само с една тръба и на всичко отгоре запушена.Гледам да не мисля много за случилото се но не мога,много ми е тежко и мъчно.Не съм спряла да плача,имам един единствен шанс и той е инвитро.Живот и здраве до година ще кандидатстваме че на всичко отгоре в момента съм безработна а трябват пари и за изследванията и пътни и т.н.Много ще се радвам при теб всичко да е наред и да си родиш живо и здраво бебче.Желая ти го от цялото си сърце и душа.Късмет и на всички други момичета,дано гушнете скоро толкова очакваните бебчета. Hug

# 466
Мнго съжалявам за случилото се с теб,но моля те бъди силна и спри да плачеш.Едната ти тръба като е запушена ,какво ти беше състоянието на другата.Аз съм с една запушена и една силно нагъната слабо пропусклива тръба ....незнам дали да се притеснявам??

# 467
момичета аз съм с вече 13 дневно закъснение...и днес прокървих леко...бчх на лекар при 10 дневно закъснение,прегледа яичниците и каза че са добре и съм на преглед в понеделник,защото се съмнява че може да е късна бременност...но това кървене днес ме притесни...определено не е цикъл,защото се появява само на хартията,по белиото нямам нищо...моля ви посъветвайте ме нещо...правих тестове на 10 ден от закъснението,но е отрицателен

# 468
буболечка,другата ми тръба беше трудно пропусклива може би затова така се получи.Дано при теб не стане това което на мен ми се случи.Всичко май е божа работа.Вече нямам думи с който да опиша как се чувствам.Много ми е мъчно,но с времето се надявам всичко да си дойде на мястото и господ да ме дари с толкова дългоочакваното бебче,пожелавам го и на всички други който го очакват с нетърпение.

# 469
megisp, много съжалявам мила за това, което си преживяла .. Cry  Бъди силна и горе главата!   Hug

mi6lena
, при мен се установи, че кървенето е от нисък прогестерон и ми назначиха терапия .. Няма ли как да се чуеш с лекаря си по телефона и да го обсъдите .. Стискам палци всичко да е наред ..  Praynig

# 470
буболечка,другата ми тръба беше трудно пропусклива може би затова така се получи.Дано при теб не стане това което на мен ми се случи.Всичко май е божа работа.Вече нямам думи с който да опиша как се чувствам.Много ми е мъчно,но с времето се надявам всичко да си дойде на мястото и господ да ме дари с толкова дългоочакваното бебче,пожелавам го и на всички други който го очакват с нетърпение.

Ох незнам какво да кажа ,но и аз прокървих.....едно тъмно кафяво....още съм едва в самото начало...пия дуфастон,нош па и фолиева киселина.....страх ме е..

# 471
Буболечка ти ходили на док той какво ти каза и видя ли се сакче.При мен кървенето беше ту кафяво ту червено.Но като четох тук-там разбрах че кървенето не се появява само при извънматочна бременност,затова не се притеснявай,най-добре отиди и на друг док дда видим той какво ще каже.Иначе и на мен ми бяха предписали нош-па и дуфастон но уви нямаше нужда от тях.Ще стискам палци всичко да е наред при теб и скоро да гушнеш своето съкровище Hug

# 472
Megisp съжалявам за това, което ти се е случило  Hug

Това, което не мога да разбера е как така са ти изписали прогестеронов препарат (дуфастон) без да се уверят, че сакчето е закрепено на правилното място???
Не се отчайвай. Винаги има надежда и дано скоро гушнеш и ти своето бебче!

И на вас момичета стискам палци. Бъдете спокойни и търпеливи. Това е един много тежък период, който отминава.
При първата ми неуспешна бременност стойностите на човешкия хормон бяха прекалено ниски и не се получи. Нямах кървене, нямах и болки, но бременността просто не вървеше.
Година по-късно след като отново забременях си кървях непрекъснато от 5та седмица до края на петия месец. Не леко зацапване, ами обилна червена кръв, съсиреци, после кафяво, после пак кръв.... месеци наред. Какво съм преживяла, аз си знам. Родих преждевременно в 29та седмица и бебчо стоя 40дни в неонтологичното отделение - 1580гр го родих.

Сега 6 месеца след това не искам дори да си спомням онези дни. Като погледна малкия не мога да повярвам, че наистина издържах. Единственото, за което съжалявам, е че не съм била достатъчно спокойна, че ако бях намерила начин да приема по-философски нещата, вероятно щях да дам повече спокойствие и на бебчо през тези месеци.
Целуваме ви всички и нека след няколко месеца всички се похвалите с малките си съкровища  Heart Eyes

# 473
Moмичета, след като започнах да слагам вагинално утрогестана, зацапването ми спря напълно. Явно наистина така се усвоява по-добре. Още веднъж искам да благодаря на Elsinor за навременния съвет.  Heart Eyes 

# 474
L!n   миличка много се радвам че ти е спряло кървенето и че съм успяла да ти помогна със съвета си Hug Heart EyesДано не ти се появява повече Praynig
neky радвам се че накаря финалът е бил успешен  Hug важното е че бебчо е борбен и е добре Hug Бих искала да те попитам естествено ако искаш да споделиш,каква беше всъщност причината за това постоянно кървене-намери ли се?Ще те разбера ако не ти се говори за това сега Hug Просто и аз на два пъти получих много обилно кървене и съм притеснена,моля се да не се получава повече и всичко да е наред Praynig

# 475
За реалната причина за кървенето както и причината за преждевременното раждане така и не разбрах. За кървенето ми казаха, че виждат отлепване на плацентата - в началото беше около 8см, след няколко месеца почти не се виждаше отлепване. Един от лекарите ми каза, че матката си кърви, друг ми каза, че понеже не ходя редовно по голяма нужда и после нещата стават много твърди също било много неблагоприятно. Това, според мен, което спаси бебчо е, че се беше закрепил сравнително високо.
После в 29тата седмица ми се спукаха водите както си лежах в леглото.....
Мое мнение е, че за съжаление медицината още не е напреднала толкова, колкото ни се иска и не винаги има правилен отговор за всичко.

# 476
Благодаря ти за отговора  Hug

# 477
Здравейте и от мен.Казвам се Жанета ,на 32 години,в момента живея в Канада.Искам да споделя с вас моята тревога относно дали ще задържа бебето.
Първа бременност нормална,без никакви проблеми,здраво износено бебе,родено 3,5 ки,сега в момента дъщеря ни е на 5 години.
Втората бременност планувана и чакана 4 месеца.Имах опасения,че нещо не е наред с мен.Така и не успях да си намеря гинеколог за да ми направи изследвани и да открие причината.Както и да е започнах да чета повече и да се интересувам относно зачеването.Оказа се не лека работа това да забременнеш точно,когато го искаш,както си мислехме с моят съпруг.Първият път стана от раз,може би защото бяхме по-млади ,не зная.
Редовен цикъл през 28 дни.В момента в който ми закъсня знаех,че съм бременна.След 10 дни си направих тест за бременност-положителен.Имах всеки ден леко повишена температура около36,9-37,2.Следващата стъпка беше да звънна и да си запазя час при гинеколог.Същия ден ,когато си направих тест започна кафеникаво зацапване.Притесних се ,на следващия ден звъннах в една клиника да си запазя час при гинеколог,обясних на секретарката на гинеколожката ,че имам 37,2 темп.и кафеникаво зацапване и тя ме прати в спешното.Казах си , ще изчакам  още един два дни и в петък ,ако има нещо ще отида.Не заради друго ами тук в спешното се чака м/у 6-12 часа.Не дочаках петък,на следващия ден като се прибирах от работа зацапването премина в кръв.Кървенето да е било не повече от 1 час и то не обилно.Взех си душ и веднага в спешното.Там след 6 часа чакане, ме прегледа   гинеколог .Бях шокирана изпаднах в паника,като ме накара да си събуя панталона и килотите Grinning,казах му :Аз съм бременна и имам кървене,този гинекологичен преглед не е ли опасен.Той ми отговори:Всичко ще е Ок.Констатира бремеността и каза ,че всичко наред, но има вероятност 50% да изгубя бебето.Предписа ми: никаква  физическа активност,повече да лежа и без секс  в продължение на 2 седмици.Взеха ми кръв за кръвни изследвания.Казаха ,че всичко е в нормитеНа следвЩИЯ ден имах час за видеозон.Направиха ми коремен и вагинален,единственото обяснение беше ,че всичко е наред,имам много малка киста на десния яйчник.Най напред ми направиха коремния видеозон,процедурата  се извършваше от мед.сестра, още като започна ме предупреди ,че тя няма да говори нищо,а след като свърши след нея ще дойде докторка и ако имам някакви въпроси да се обърна към нея.Така и стана направи няколко снимки ,след това след половин час чакане и свалени гащи дойде една докторка погледна сниките и каза пригответе се за вагинален видеозон.Последваха още 15 минути чакане.Най -накрая не издържах исках да отида до тоалетната.Минаваха  час и половина откакто бях изпила повече от 500 грама .Направиха ми вагиналния видеозон.Думите на докторката бяха:всичко е наред-торбичка с ембрион,пазете се.
Прибрах се вкъщи.Започнах да се пазя,повече лежане.Зацапването свърши ,аз се успокоих,че всичко е свършило,но за кратко.След 4 дни всичко се повтори. .Кървенето започна в 12 на обяд ,ярко червена кръв с малки съсиреци.Стана изведнъж,приготвях се взема душ,бяхме канени на рожден ден.В банята бях и почуставх как потече.Изчаках колко ще продължи,защото в спешното ме посъветваха,следващия път да ходя ,ако има повече от една превръзка.Така и направих,чаках 5 часа само лежах,кървенето продължи и в 17 .00 часа тръгнахме отново за спешното.Преди това си взех душ,като отидихме там нямаше нищо.След 4 часа чакане започна черно течение,говорих с една сестра там и тя ми каза че това било по-добрия вариант откоккото да има кръв.Продължихме да чакаме и така в 3.30 сутринта най-накрая гинеколожка ме  прегледа (стандартен гинекологичен преглед и след това видеозон).Констатира ,че всичко е наред,плацента ,зародиш,даже видях пулса на бебето.Препоръча ми стандартните неща;почивка в леглото и без секс още 2 седмици.Обясни ми,че колкото повече нараства бременноста,толкова намалява вероятността да изубя бебето.Посъветваме ,ако  се случи нещо такова силно кървене,но придружено със силни болки тогава да ходя в болницата.
Отново вкъщи,почивам си активно,единственото ми задължение е да сготвя ,малката сама се оправя,даже мога да кажа,че сега тя се грижи за мен.
Не смея да кажа на никой за моята бременност понеже се стархувам да не изгубя бебето.Дори дъщеричката ни не знае,казвам и ,че мама  я боли корема.
След последния път ,когато имах кървене се появи това кафеникавото(много тъмно кафяво),цякла седмица не изчезна.През тази седмица,имах час при гинеколожката.Отидох и  остнах разочарована.Срещнах се със секретарката,докторката така и не я видях.Определи ми следващо рандеву с докторката на 18 януари,изпрати ме за иследвания в някаква клиника,в която живот и здраве,ако всичко е наред там ще раждам.Попълвах разни документи,щях да припадна ,като една от служителките ме попита ,кога ще раждам."Ами от къде да зная" и казвам аз.Никой не ми е казал.Ок ,определи някаква дата.На 7 декември същия ден изследвания -кръв и урина.Следващи посещения- 18 януари -гинеколог(ЗАБЕЛЕЖЕТЕ)
                                                                                    8 март -видеозон(1-ВО ПОСЕЩЕНИЕ)ТЕ НЕ ЗНАЯТ,ЧЕ АЗ ИМАМ ОЩЕ 2 ПРЕДИ ТОВА.ПРАКТИКАТА Е ТАКАВА ТУК :ЕДИН В 5-ТИЯ МЕСЕЦ И ЕДИН В 8-МИЯ.О ДА И ЕДИН ВИДЕОЗОН-3D,4D,koйто не е задължителен и не се поема от здравната каса,прави се в началото на 3 -тия месец,който дава 80 % точна информация за генетични заболявания.

22 април-изследвания за глюкоза.
В момента ,вкойто разбрах ,че съм бременна вземам фолиева киселина.
Имам но-шпа,когато ме заболи ниско долу вземам по една таблетка.Когато бях за първи път в спешното попитах доктора дали има някакви медикаменти за задържане.Той ми отговори,че има но те се дават след 3-тия месец.
Снощи отнови ми се появи кървене,но за кратко,днес отново е тъмнокафяво.
Страхувам се да не изгубя бебето,но за в момента тук съм безсилна.Нищо не мога да направя освен да си почивам и да чакам.Убедих се ,че тук е страна на естествения подбор-който оцелее.ЩЕ СЕ МОЛЯ НИЕ ДА СМЕ ОТ ТИЯ ,КОИТО ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ.
Какво ще ме посъветвате ,дали мога да си поръчам от Бг такива задържащи хапчета,за които пишете.Благодаря Ви!

# 478
И в САЩ е така. Само сега трябва да лежиш. Така и не ми казаха от какво са огромните съсиряци ( голями бяха колкото юмрука ми) и както се появи след 30 мин спря. Аз носих съсиряците в торбичка, казаха само, че не е бебето. Веднага видеозони и после в радиология пак. След това седмица нищо и пак кафяво зацапване. Спрях да чета всичко и чаках. Лекаря ми от Германия каза да вземам магнезии ( аз вземах и ултрагестан + др медикаменти) и да лежа. забрани секс, до кога един господ знае. Като влязох в 14 седмица спрях всичко. И той ми каза, чер в такъв ранен момент не може нищо да се направи.

Просто лежиш и се молиш/ Пожелавам ти успех.

# 479
Здравей Жанета  bouquet
Напълно те разбирам как се чувстваш понеже и аз съм така в момента.Искам да ти кажа че и в България е така.До края на третия месец можем само да лежим и да се молим бременността да се задържи.Аз взимам Утрогестан, но аз си го взимам от началото понеже правихме инвитро.Това е прогестеронов препарат и тук често го изписват в начална бременност за да се задържи плода.Иаз като теб имах на два пъти обилно кървене и след това кафяво зацапване се точи със седмици.И в момента съм с кафяво зацапване.Изпитвам страх във всеки момент-а да не говорим с какъв страх отивам до тоалета Confused Ти в коя седмица си?Дано всичко се нормализира и скоро да ни спрат тези притеснителни кървенета Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт