Кървене и бременност 2

• 158 350
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте настоящи и бъдещи майки.
Искам да ви попитам тъй като прочетох във форума някои от признаците които имам аз. Аз знам че имам полипи по матката и киста на единия яйчник. Бях започнала лечение за кистата което не помогна и щяха да ми назначават дата за операция,но.....забременях.Не сме планували да забременея , но ето че стана, за което много се радвам. в 5г.с. съм но вече започвам да се тревожа че повече от 10дни има розово-кафяво прокървяване и не спира?ходих на лекар и ми казаха че като стана към 10г.с. тогава щели да ме видят и ми обърнаха гръб?!?!?(не живея в бг)
До колкото четох повечето получават такова прокървяване след 6г.с. а при мен е започнало още....края на 3г.с.
За момента нямам възможност да си дойда в бег.
Тотално вече се обърквам кво да правя Sad

justgirl, аз имах прокървяване от самото начало на бременността, розово кафяво както го описваш. Не живея в България и до 8 седмица, докато не се чу сърдечен ритъм нищо не ми дадоха да пия, само ме прегледаха за установяване на бременност. След това ми дадоха утрогестан, който пих до края на пети месец, после бременността се разви нормално и съм щастлива мама на тримесечна калпазанка. Гледай да си почиваш и да не се движиш много, това помага, въпреки че аз дори трябваше да пътувам със самолет два пъти по работа, защото нямаше как да им кажа, че съм бременна. Желая ти успех и не се притеснявай.

# 556
zdr momi4eta v 12 g.sedmica sam i dnes sled seks poluchih zacapvane i mn se pritesniavam  Cry

# 557
Здравейте,

на 35 години съм и съм с първа бременност. Бременна съм в 11та седмица, досега нямах проблеми, но днес ми се появи леко зацапване като началото на менструалния цикъл, без кръв просто кафеникаво като течение. Работя физическа работа 5 пъти в седмицата.Нямам опит с бременността. Може ли това кървене да е опасно или не.Моля посъветвайте ме какво да правя?

Живея в Германия, за да отида на доктор трябва да си взема час, като тук не дават час веднага, а се чака 5-6 дни, може и повече.

Надявам се да получа от вас някакъв съвет, много съм притеснена.

Поздрави на всички и приятна неделя

# 558
  • Варна
AdiAdiGermany, всяко кървене има нужда от внимание по време на бременността, причините са различни. Влез в немската отчетна тема, там със сигурност има мами, които ще те посъветват как да постъпиш за да те прегледа лекар.

# 559
  • България/Германия
AdiAdiGermany, аз също живея в Германия и имах прокървяване в 6-а и 12-а г. с., обадих се в гинекологичния кабинет и ми казаха веднага да отида. Ако не ти дадат час, отиди в болница. При мен се оказаха хематоми в матката, които бяха далече от плода, не се разбра какво ги е предизвиквало, но ми предписаха Утрогестан, който взимах до 13-а г. с. За щастие, бременността ми приключи добре и сега съм щастлива мама на най-сладкото бебче на света. Така че не е задължително кървенето да е опасно, но както и Хексе ти е казала, всяко кървене по време на бременността трябва да се проконтролира, причините наистина може да се различни.
Стискам палци всичко да е наред!  Hug

# 560
Аз съм в 5-та седмица, моето бебче е още една малка точица, но преди три дни имах кафяво течение, отидох при един лекар каза ми че е нормално да не се притеснявам, но вчера не издържах и отидох при друг лекар който каза че не е нормално и ми предписа утрогестан 3 по 2 чак до 12-та седмица. От снощи си слагам перличките, тази сутрин все още нямам кафяво течение, но имам придърпвания в яйчниците и болка в кръста както преди да ми дойде, нормално ли е, също така пия и ношпа 3 по1.
Благодаря!

# 561
Момичета, а усещате ли пулсиране в областа на яйчниците и изобщо ниско долу в корема. При мен положението е горе-долу като при Vilence24. Имам и нещо като сърцебиене, което ми се появи преди седмица, за което прочетох че е нормално за началото на 5г.с.направо сякаш че на моменти ми тупкат и сърцето и корема едновременно. При по-продължително заседяване в седнало положение започва да ми се гади, като легна ми минава. Някой от вас изпитва ли подобно нещо?

# 562
flake мила, аз също усещам това тупкане в корема все едно е едновременно със сърцето ми, но най вече когато лежа и съм в покой. Ако има момичета минали по тоя път нека да споделят, че мен много ме наплашиха че кафявото течение е признак на спонтанен аборт, въпреки че втория лекар ми каза че ще направим всичко да го задържим и ми назначи лечението с утрогестан и ношпа

# 563
Момичета спокойно! Правете каквото са ви казали лекарите и ако няма причина плода да бъде изхвърлен от организма всичко ще е наред! Кафявите зацапвания са често срещани в начална бременност. За да се успокоите и да получите повече инфо прочетете темата, пълна е истори като вашите.
Аз лично бях със кафеникаво зацапване до 12г.с., пиех си лекарствата и почивах доста.
Не се притеснявайте излишно, така си вредите повече!
Успех!

# 564
vesi_evi благодаря за подкрепата! От няколко дни що чудо изчетох Laughing. Като че ли тази тема е неизчерпаема, цитираните случаи са най-различни. Но наистина най-добре е да сме спокойни! И всичко ще е ОК!
Vilence24 и на теб здрава психика ти пожелавам!
Тупкането се усилва когато съм седнала и работя, за да ми е по-лесно често си вдигам краката на високо, в моя случай няма кой да ме гледа Simple Smile Но когато стане неудържимо зле и започне и да ми се гади просто най-добре се чувствам като си легна след няколко минути все едно че нищо не ми е било и отново съм в пълна кондиция.
Досега винаги съм водела много активен начин на живот, но последния път докато спортувах не се чувствах много добре и засега ще поспра, дори веднъж се опитах да преместя един фотьойл и ми стана едно кофти, ама харесва ми не харесва ще трябва позабавя темпото.

# 565
vesi_evi и аз благодаря за подкрепата, може би точно това търсех, някакво успокоение от хора които са го имали това и не означава непременно че значи най лошото. Много време го чакахме нашето чудо да стане и сега ще е много тежко ако се случи нещо с него.
flake явно само това трябва здрава психика и много позитивно мислене, аз чета вече шести ден всичко по форумите, всички истории и всяка вечер си казвам по една молитва за бебчето което чакам. Аз нямам никакви други симптоми нито гадене нито да ми е лошо, сигурно щях да имам най безпроблемната бременност ако не беше кафявото прицапване, което се появи и ме хвърли в най-лошите мисли които можеха да ми хрумнат. Пожелавам късмет и накрая като гушнем бебоците да забравим за всички страхове и мъки които преживяваме сега

# 566
Vilence24 като чета това е чудесно че нямаш гадене и всички останали неразположения, мисля че наистина ще имаш най-безпроблемната бременности скоро ще забравиш за зацапването. И аз от няколко дни доста се пообразовах по въпроса  Simple Smile. Мисля че имаше какво полезно да се научи, доста кураж ми вдъхнаха всички успешни случаи, защото се оказва често срещано като явление. Дано имаме най-сладката Коледа всички заедно! Това ми е мечтата. Дано след следващите срещи с лекарите да си споделим само хубави новини!

# 567
Здравейте мили мами, аз имам следния проблем преди една година направих спонтанен аборт в 5гс и след 6 месечно пазене всичко е наред и подновихме опитите за бебе. В началото на март забременях и нямах проблеми докато не влязох в 5 г.с и отново получих кафяво течение, което премина в розовко, в алено червена кръв и след лекарства от доктора дуфастон, утрогестан, и антибиотик страндацин мисля беше поспря но това само за 1 ден на следващия получих силни болки  и силно тъмно кафяво черно течение и веднага ме взе в аг - Варна имах отлепване, след 3 дневен престой там и пак същите лекарства нещата се оправиха и ме изписаха с 30 дневен болничен и почивка до 12 май когато ще съм в 12 гс и тогава ме вика на преглед. Проблема е че продължавам да си пия дуфастона, утрогестана и като ме заболи пия ношпа, но всяка сутрин получавам светло кафяво течение, което след като пия хапчетата ли не зная спира към обяд и така всяка сутрин. А само лежа нищо друго само хапвам и пак съм в леглото вече доста дни. Моля Ви мами ако има някоя с такъв проблем такова течение до кога ще го имам /доктора каза че е нормално/ до 3 месец ли или през целия период. Аз се пазя иначе голямо лежане вече кръста ме боли от лежане, но няма как. Болки имам лекички така като опъване ту в ляво ту в дясно, но чета че са нормални тези болки и пия нош па. Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 568
Аз съм в 5-та седмица, моето бебче е още една малка точица, но преди три дни имах кафяво течение, отидох при един лекар каза ми че е нормално да не се притеснявам, но вчера не издържах и отидох при друг лекар който каза че не е нормално и ми предписа утрогестан 3 по 2 чак до 12-та седмица. От снощи си слагам перличките, тази сутрин все още нямам кафяво течение, но имам придърпвания в яйчниците и болка в кръста както преди да ми дойде, нормално ли е, също така пия и ношпа 3 по1.
Благодаря!

Не се шашкай, мила! Бях със същото кафяво течение и Утрогестан 3*2! Пиеш ли фолиева киселина? АКо не - започвай я веднага - тя е за намаляване риска от вродени аномалии на плода. Въпреки, че течението ти е спряло - пий си лекарствата както ти е казал докито! Щом течението е кафяво - няма проблем - просто полежавай повечко и не се натоварвай в никакъв случай! Лошо е као течението е червено. Така ,че успокой се, пий хапчетата и мисли позитивно - вс ще е наред!    Peace  bouquet

# 569
Здравейте мили мами, аз имам следния проблем преди една година направих спонтанен аборт в 5гс и след 6 месечно пазене всичко е наред и подновихме опитите за бебе. В началото на март забременях и нямах проблеми докато не влязох в 5 г.с и отново получих кафяво течение, което премина в розовко, в алено червена кръв и след лекарства от доктора дуфастон, утрогестан, и антибиотик страндацин мисля беше поспря но това само за 1 ден на следващия получих силни болки  и силно тъмно кафяво черно течение и веднага ме взе в аг - Варна имах отлепване, след 3 дневен престой там и пак същите лекарства нещата се оправиха и ме изписаха с 30 дневен болничен и почивка до 12 май когато ще съм в 12 гс и тогава ме вика на преглед. Проблема е че продължавам да си пия дуфастона, утрогестана и като ме заболи пия ношпа, но всяка сутрин получавам светло кафяво течение, което след като пия хапчетата ли не зная спира към обяд и така всяка сутрин. А само лежа нищо друго само хапвам и пак съм в леглото вече доста дни. Моля Ви мами ако има някоя с такъв проблем такова течение до кога ще го имам /доктора каза че е нормално/ до 3 месец ли или през целия период. Аз се пазя иначе голямо лежане вече кръста ме боли от лежане, но няма как. Болки имам лекички така като опъване ту в ляво ту в дясно, но чета че са нормални тези болки и пия нош па. Благодаря Ви предварително Simple Smile

Няма как да си бременна и да не те боли никъде мила, пригови се психически! пак казвам ако течението не е червено - няма страшно - става дума за стара кръв която просто си изтича! Първие месеци са си рисков период и мн често води до такова "кървене". И аз съм го минала, и мн други! Стискай съби, почивай и се успокой - това е мн важно!!!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт