отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 696
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 1 860
Адвоката, който беше при МЦ не беше адвокат на бащата, а адвокат, който се е занимавал с подобни дела.
http://www.vbox7.com/play:9bc3b130&start=1285
Чак сега изгледах материала. Съгласна съм на 200% с този адвокат,не разбрах името му. Това е цялата истина. Това е обективното виждане на нещата. Радвам се,че един умен човек се е заел да помогне в този тежък случай.

За каква истина, че и 200% говориш?
Адвокатът говореше толкова уклончиво и хлъзгаво по юридическата страна на нещата. Адвокат, който набляга на емоцията! Явно нещата са много зле за бащата!

Откога пък Мартин Карбовски стана говорител на истината!? Компетентен в правото!? Екстрасенс, виждащ в миналото!?
Статията е емоционална и манипулативна. В потока на неоспоримото му красноречие, преобладават ако, като, може би и което е най-лошото - откровено заиграване с националистическата струна на масите.

Законите не са бюрокрация.
Законите може да не са винаги съвършени, но са необходими и без тях в обществото ще настъпи анархия.
Законите трябва да се спазват.
Бащата не е спазил законите.
Действията му са самоуправство.
Оправдавайки го, оправдавате беззаконието, самоуправството, умишленото навреждане на другия родител и на САМИТЕ деца!

# 1 861
  Птица,крайна си в тезата си.
Това,което видяхме,беше беззаконие,не спазване на закони. Потъпкан беше закона за защита на децата от насилие. Това принудително отнемане беше насилие,а насилието не може да е законно!
  Не оправдавам бащата,напротив. По-скоро съм даже на страната на майката. Писах много по темата по-назад. Тук родителите е време да ги оставим,и двамата са виновни. Властите,държавата ни извърши престъпление спрямо тези деца! За това говори и Карбовски,но по-емоционално. За това говори и адвокатът от клипа. Само министър Тачева е на позиция,че действията на подопечните и са безупречни,за което още повече ми става неприятна!

# 1 862
  • София
Това, което мен ме смущава, е разнопосочната оценка на българските институции.
В тази тема се заиграваме с това, че България, видите ли, била "мащеха", щото не си пазела децата.
О, добре!
А що не си припомним случая с убиеца, който Франция ни остави ние да съдим, а до ден-днешен той е на свобода? Французите са в шок и потрес.
Защо не си припомним, че българските медицински сестри, които Либия след много пари, много уговорки и маса совалки, най-накрая ни върна, за да ги СЪДИМ ние тук, а ние дори не разиграхме нещо като съд, а ги посрещнахме на летището като национални герои барабар с Президента, който предварително ги беше помилвал?
Да, НИЕ вярваме, че те са невинни, но либийските майки, изгубили децата си, вярваха в обратното и можехме поне да не ги кичим с ордени и да им правим подаръци.
Примери не ми се търсят в тази посока, но идеята ми е ясна, мисля.

# 1 863
В тази тема отдавна говорите за себе си.
Демонстрирате способността си да възприемате информация; да отделяте фактите от емоцията; да се придържате към добрия тон; да не забравяте, че не знаете, а можете само да предполагате; да изслушвате и разбирате опонента; да водите културен спор........

Среден (3).

# 1 864
  • София, откъм тъмната страна
Адвокатът в "Здравей България" го обесни перфектно. Полицията е възпрепятствала защитата на детето от бащата спрамо рускинята. Това ми е достатъчно. Единствения човек, който е можел да докосва детето е съдия изпълнителя и родителите това е. А не някой от социалните да го дърпа и да помага на някакъв чужд елемент различен от родител да напъхва детето в колата като куфар....
Не ме интересува кой от двамата родители лъже и кой е пияница и въобще обстоятелствата довели до целия този цирк. Единствените изводи, които си направих от цялата работа е че (и то за пореден път) държавата пет пари не дава за народа си. Държавата за мен е един гъзолизец. А служителите (социални, полиция и изпълнителна власт) са толкова необучени и некомпетентни спрямо работата си, че просто е грехота, че изобщо получават заплата.
Включвам тук и личния си опит и досег с институциите - разведена съм и се сблъсках и АЗД. Също така ми е ясен и балканския манталитет на бащата, но това е друга тема. Тъпото е това, което се случи с децата.

# 1 865
  Клонка,това,което казваш е само потвърждение на тезата,че българските власти винаги,или почти винаги,постъпват неадекватно. Защо е така?  

Не знам. Тук пишат много майки от чужбина. Те имат по-обективен поглед над нещата и могат да кажат,че в България не се спазват не само законите,не се спазват елементарни етични норми,елементарни човешки закони....Не знам обаче защо е така!

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 11:19 от maraidara

# 1 866
 Клонка,това,което казваш е само потвърждение на тезата,че българските власти винаги,или почти винаги,постъпват неадекватно. Защо е така?  

Не знам. Тук пишат много майки от чужбина. Те имат по-обективен поглед на нещата и могат да кажат,че в България не се спазват не само законите,не се спазват елементарни етични норми,елементарни човешки закони....Не знам обаче защо е така!
написах Незаконни в Гуглето - само за БГ страници:

Резултати 1 - 10 от около 243 000 български страници за незаконни. (0.14 секунди)

Това дава ли ти отговор ?

# 1 867
  • София
"Българските власти" това сме самите НИЕ.
Те не са изолирани от НАС.

# 1 868
Чл.13 от Хагската конвенция за гражданскоправните аспекти на международните отвличания:
Независимо от разпоредбите на предходния член съдебният или административният орган на замолената държава не е задължен да разпореди връщането на детето, ако лицето, институцията или организацията, които се противопоставят на неговото връщане, установят (бащата не се е противопоставил, друг орган или организация също не се е противопоставил), установи, че:
- не са упражнявали ефективно родителски права (подлежи на доказване пред първоинстанционния съд – СГС, което вероятно е станало и се е доказало, че са упражнявани) или са дали своето съгласие – съгласие, детето да бъде прехвърлено за отглеждане в приемащата страна (такова съгласие пак подчертавам, че няма! Има съгласие временно да излязат, но не и да бъдат прехвърлени за постоянно!!! Правете моля разлика!);
- съществува сериозна опасност връщането на детето, да го изложи на заплаха от психическо или физическо увреждане или по всякакъв друг начин да го постави в неблагоприятна ситуация (съдът няма как да предскаже в един бъдещ момент, че някоя от страните ще действа противоправно – противопоставяйки се на изпълнението на съдебно решение със средства и начини, увреждащи децата му! Презумпцията, че страните следва да зачитат съдебното решение, което ще влезе в сила с оглед силата на му и принципа априори, че законът се следва и спазва!!!! Съдът може единствено да предположи как ще се отрази промяната на средата, затова са изготвени социални доклади! Но в никакъв случай не може да се изследва как ще засегне децата поведението на бащата при съдебното изпълнение!!!!!!).
- Съдебният или административният орган може също да откаже да разпореди връщането на детето ако установи, че детето се противопоставя на връщането и е достигнало възраст и степен на зрялост, при които е уместно да се вземе под внимание и неговото мнение. Знаете ли каква е тази възраст – в СК тя е навършени 10 години, но в случая няма действие на правните норми на СК, затова се приема правилото за общата дееспособност (ограничено дееспособни да реализират правно релевантно волеизявление са 14 годишните!!!).
- При преценка на обстоятелствата, посочени в този член, съдебните или административните органи следва да вземат под внимание информацията за социалното положение на детето, предоставена от централния орган или от друг компетентен орган по обичайното местопребиваване на детето – изготвени са такива соц.доклади, и от българска страна и от полска. Поставят се в равноправно положение за да бъдат преценени!!!
В крайна сметка, съдебният или административният орган на замолената държава не е задължен да разпореди връщането на детето, ако лицето, институцията или организацията, които се противопоставят на неговото връщане, установят (бащата не се е противопоставил, друг орган или организация също не се е противопоставил).

# 1 869

Не знам. Тук пишат много майки от чужбина. Те имат по-обективен поглед на нещата и могат да кажат,че в България не се спазват не само законите,не се спазват елементарни етични норми,елементарни човешки закони....Не знам обаче защо е така!
написах Незаконни в Гуглето - само за БГ страници:

Резултати 1 - 10 от около 243 000 български страници за незаконни. (0.14 секунди)

Това дава ли ти отговор ?

Да,това,и отговорът след това на Клонка дават донякоде яснота по въпроса....Но не и решение на проблема,нали? Sick

# 1 870
  • София
В България всичко, което не е в хармония с нашите чувства, емоции и лични интереси, е назаконно или неморално. Според НАС.
НИЕ винаги сме в плен на някакви страсти, които така или иначе не знаем как да впрегнем в нещо градивно, но затова пък умело ги развяваме като бойно знаме.
НИЕ никога няма да бъдем правова държава, защото не само не вярваме в институциите си, но и те не вярват в НАС. Защото ТЕ и НИЕ сме всъщност едно, което не си вярва. И не се уважава.

# 1 871
  • София, откъм тъмната страна

Тук мога да поспоря. Изолирани са и то доста. Един обикновен човек много трудно може да се добере до властите пък камо ли да получи адекватен и най-вече конкретен отговор на въпроса, който го интересува. Може и да получи някакъв отговор, който обаче е разстягане на локум във всички случаи и протакване на нещата.

# 1 872
  • София

Тук мога да поспоря. Изолирани са и то доста. Един обикновен човек много трудно може да се добере до властите пък камо ли да получи адекватен и най-вече конкретен отговор на въпроса, който го интересува. Може и да получи някакъв отговор, който обаче е разстягане на локум във всички случаи и протакване на нещата.
Служителите не са нито чужденци, нито извънземни, в такъв смисъл казах, че те - това сме ние.

# 1 873
В България всичко, което не е в хармония с нашите чувства, емоции и лични интереси, е назаконно или неморално. Според НАС.
НИЕ винаги сме в плен на някакви страсти, които така или иначе не знаем как да впрегнем в нещо градивно, но затова пък умело ги развяваме като бойно знаме.
НИЕ никога няма да бъдем правова държава, защото не само не вярваме в институциите си, но и те не вярват в НАС. Защото ТЕ и НИЕ сме всъщност едно, което не си вярва. И не се уважава.
Един човек, който е достигнал до правилната мисъл и нещо повече - не се страхува да я изрази!

# 1 874

Заставам зад мнението ти.

Но нали госпожа Дерменджиева не бива да е лицето на нашите институции в конкретния пример,нали не бива да се държат така все пак тези институции? Защото на тази съдебна изпълнителка вече едва ли някой ще и възложи нещо за вършене,пък бил той и най-наивния и заблуден баща?
   Същото важи и за социалните служби,които Дориана, защо ми се струва,че иска да оправдае по някакъв начин. Дали е Държавна агенция за закрила на детето,дали е Отдел за закрила на детето,подчинен на въпросната Агенция,не е ли все тая? Как тези хора,скрити удобно зад това гръмко наименование,закриляха тези деца? Как,ние дори не ги видяхме?  

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 11:35 от maraidara

Общи условия

Активация на акаунт