КГО2008 - 3

• 15 245
  • 402
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
аз тези дни съм малко под пара и съм се видяла в чудо, та няма много да се включа по темите Sad
Влизам само да ви покажа едно сладко бебе  Hug

Лека и приятна седмица пожелавам на всички  Heart Eyes

# 256
Здравейте всички! Ние се завърнахме и сега се приспособяваме към предишния ни режим.
В Кюстендил ни беше много спокойно, малката там спеше като пън. Ядохме череши и ягоди на корем (е, малката само череши). Оказа се, че Мишето обожава черешки, единия ден като и се свърши "дозата" ми се разсърди и се разплака. Вече пробвахме и риба и за мое учудване добре си я хапва.
Майка ми пък я научи на много номера: да пляска с ръчички, да прави "боц", да казва "мама" (за това вече се похвалих  Mr. Green) и още много неща.

Утре сядам да ви чета, че стана късно вече.

Целувки на всички мами и бебета!  Hug

# 257
Megche, аз всеки път препоръчвам една дерматоложка като попита някой. От Медицинска академия е, д-р Жана Казанджиева. Ето малко инфо за нея http://www.bg-derm.org/rakovodstvo_jana.htm

radkakaka,  в ужасна ситуация си попаднала. Ама и тази няма ли съвест да ви оставя вие да й плащате заема и то пък с малко дете ...  ooooh!

Софко, дано скоро да  отмине този период и бебка да започне да си спи по цяла нощ. Да ти кажа на Мишето оная нощ явно й беше много топло (установих като се събудихме) и стана в 5.20 ч. сутринта  Shocked Това никога не е било, яде в 6 ч. и пак заспа на хлад и поразсъблечена.

мананка
, не ти завиждам. Аз като ги гледам момчетата в парка и нямам никакво желание да си отглеждам малък мъж. То не са диви, ама и аз не знам каква дума да намеря. Не е за мен тая работа. Виж, ако отгледам още една девойка може и да събера смелост за едно момченце.

Tsv
, искам да ти се извиня, че преди 2 седмици без да искам те набрах и веднага затворих като видях, че ти звъня  Embarassed Embarassed Embarassed Извинявай отново!

Толкова за днес, утре пак!

Лека нощ!

# 258
Здравейте майки на сладури и принцески Simple Smile!!!

При нас нищо ново  newsm78... Вики е започнала да се сърди на непознати, които и приказват, пипат или надничат в количката- нормална фаза от растежа... Този бебеобмен дето го правите по срещичките наистина се отразява чудесно на дребосъците- завиждам малко Simple Smile.

Аз имам изключителни трудности с пробутването на зеленчуковите пюрета- максимумът ни е около 25мл на ден, изядени с ред сълзи, ред сополи и театрални напъни за повръщане.

Оризовата каша, смесена с прасковено пюре, например- важи, натюр, обаче- не Wink...

Дали не дойде ред на пюретата от "место" се чудя или да чакам още...  Joy... май- май ще почакам още седмица- две...

Нещо като се сетя, ще пиша...

А, исках да кажа, че много хубаво правите, като пътешествате насам- натам с децата и им сменяте обстановката- полезно и приятно е за всички...  човек се научава да отреагира на какво ли не... децата свикват на пътувания и промени от всякакво естество... все е от полза...  Wink

Моята човечка още много нестабилно седи (аз я изправям до седнало положение) и лесно се килва на разни посоки, понякога се сеща да се подпре, ама по- често не. Изправянето на крачета ни е далечна мечта. По пода и в леглото си се търкаля като брейк- танцьорка, а от легнало по корем положение надига глава, изправена много високо на ръце, и смятам, че има потенциала да лази вече, обаче незнае как и не иска. В проходилката си отпуска краката до земята (преди си ги свиваше и не искаше да стъпва изобщо), но и там незнае какво да прави- играе 5 минути с играчките и ме вика да я махам... Като гледам темповете на двигателното и развитие се съмнявам да проходи преди 12 месеца... което донякъде е добре, защото от момента, когато ще трябва с едното око да гледам баткото, с другото нея най ме е страх  Crazy Crazy...

Това се сещам... 9:20 вечерта е тук, на мен ми се спи като на зомби и мечтая за деня, когато поне един от моите хора, ще може да се къпе сам...  Mr. Green Stop...

Хубава седмица ви желая!

# 259
  • Варна
Добро ви утро!

Я да ви видя какво правите... леле тази подстригана госпожица как се е променила от една прическа само. Пу пу.... много хубава тази Алекс бе!  Hug

Наш Петко ходи на консултация вчера - 250 гр. отгоре и сега е 7,850 кг. Това че кашите качвали теглото... ми при нас не е така! Толкова много каша яде, че му се чудя къде я слага, обаче си е нормално наддаването. Както при Вики, номера е каша + плодово пюре иначе цък.. не иска!

Катунът ни днес не е пълен пак.... Нев и Шики заминаха за морската да се излежават под дърветата ... другите ще си обикаляме из квартала!  Crossing Arms

Мама Барба не се мярка и тя нещо... добре ли сте, бе барбовци? Да не сте заминали някъде без да знаем.. пиши!

# 260
  • София
Радкакака, за съжаление има такива безочливи хора. Направо ви съчувствам.  Confused

Еличка, как посмя да отрежеш косата на момата?! Сори за реакцията, ама на мен ми е мерак да видя Мишето с коса.

Мегче, разгледах ви всички снимки. Прекрасно семейство сте. Даже си помислих, че второто май пак момиче искам да е  Crazy Много мило ми стана като гледах как каката помага и кръжи около бебето. Сигурно е много горда.

Ние от вчера седим на краката си хванати за решетката на кошарата. Само дето още не ни е хрумнало как да станем сами  Mr. Green    http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/0906#5344958688443742226

Ще бягам, че дребната нервничи, трябва да ядем.

# 261
  • София
Чакайте да драсна два - три реда докато не са ни резнали тока, днес ще го спират от 9 до 16 часа в целия блок за някаква профилактика.
Благодаря ви за хубавите думи за моята малка калпазанка! Тя вече иска да ходи, като я хвана за ръчичките и така хубаво си стъпва  ooooh! лошо ни се пише с баща и и така се кефи, все едно вика един път да проходя и ще ви кажа аз на вас!  hahaha Вика мама, баба, тата и разни други нейни си неща бърбори постоянно, но зъби нямаааааааа!
Вчера и дадох попара за първи път, няма такава погнусена физиномия и такова плюене, беше отвратена, след няколко дни пак ще пробвам. Тези дни мисля да дам и телешко или риба.
Ренка, много се радвам, че Влади е по - добре!
Тонииии, ех морето, Момо е много сладък и как се кефи на плажа! Завиждам ви!
Евичка е голям бонбон, да ти е жива и здрава Шики!
Елииииии, да не си подстригала Алекс  newsm78?
Аз миналата седмица щях да идвам в Борисовата градина, обаче имах мила гостенка, свееееки ( мамка и )! Изкара ме извън кожата ми от нерви за 3 - 4 часа и си отиде.
Приятен ден, милички мой!!!!!!

# 262
  • Варна
Здравейте... bowuu
Нашия грах много рано се буди, всяка сутрин е в 06ч готов за игри, и като започне да бръмчи с уста,и с тез новите му възклицания-"ееех, иииих" и с една интонация...голяма радост,че се е наспал..И толкова рано..взех,че прогледах "Хиляда и една нощ"  Laughing

Еличка, как не ти досвидя косицата и Laughing...тя беше най-дългокосата госпожица...ако не бъркам де, но пък лято е-нека им е прохладно на децата.

И Момчил го офъкахме с баща му ,сега като си направи оная намусено-сърдита физиономия и ми прилича на английски вандалин от стадионите  Laughing ама ще порасте пак...Но вече хич не прилича на бебе,като ме погледне и виждам едно голямо момченце

Майли,Мишето колко е щастлива че е изправена....сега ще почнат и танците на едно място, тъпчат с крачета по матраците и възклицават доволни...

Абе хора, един риторичен въпрос-защо давате попара на децата,щом не я харесват....
Сухарите-т.е. глутена може и под друга форма да се дава , сиренето, кравето масло-също...
И преди съм казвала-аз давам за закуска овесени ядки със сирене и краве масло(много ги харесва Момото) и грис със същото..(него по-малко)....Може би попарата е по-водна,или пък намокрения сухар(хляб) не им е вкусен...

Днес сме на консултация, чакам я с нетърпение,че имам чувството че МОмото спря да расте на височина, от 6 към 7 месец беше порастнал само 5милиметра...и сега ми се вижда как му се закръглиха крачетата-видно е качил грамове,но сантиметри...май пак не е
И имам цял списък с въпроси към педката за воденето на бебе на море..повечето са за лекарства и препарати за комарите де...

Радкакака..много неприятна ситуация, наскоро мои познати бяха в същата-освен,че се развалят приятелства ти се струпват на главата излишни неврози...

Хайде,после ще дам отчет от консултацията

# 263
  • София
Здравейте, маминки и бебешорчовци!

Пампорово е рай, няма какво друго да кажа! Въздух, въздух, прохлада, птички пеят, даже елени и сърнички видяхме!
Джедайчето легна на поляната и не спря да се радва на небето! Заспа като ... бебенце! Успях да го фот-на и може да го видите н снимките.
Ходихме и до Чудните мостове - невероятна гледка. Там директно влизаш в медитация!
Природата прави уникални неща с лекота, от които дъхът ти спира.
И какво зелени полянки и истински кравички, а не лилави!
Момичета, природата на България е чудна! За кой ли път се уверявам в това!

ето снимки, после ще дочитам и ще се включвам по-активно вечер обаче! http://picasaweb.google.com/Milushani/Oleg#

Разгледах снимки на порасналите прекрасни бебешорчета! Браво на мъничетата!

bouquet  bouquet  bouquet

# 264
Да ви кажа и аз направо си съчувствам,ама най-лошото е че не смея да кажа на мъжа ми ,той не беше съгласен да стана поръчител ама като не слушам така е!Като го знам какъв е луд не ми се мисли какво я чака тая госпожица,дано се вразуми и не се стига дотам ,че само това ми липсва!А и да кажа -нещо ми закъснява с една седмица Embarassed,да видим дали ще открия новия сезон Heart Eyes

# 265
А и да кажа -нещо ми закъснява с една седмица Embarassed,да видим дали ще открия новия сезон Heart Eyes
  Praynig  Hug

# 266
Да ви кажа и аз направо си съчувствам,ама най-лошото е че не смея да кажа на мъжа ми ,той не беше съгласен да стана поръчител ама като не слушам така е!Като го знам какъв е луд не ми се мисли какво я чака тая госпожица,дано се вразуми и не се стига дотам ,че само това ми липсва!А и да кажа -нещо ми закъснява с една седмица Embarassed,да видим дали ще открия новия сезон Heart Eyes
Ради, чакаме Praynig Hug

# 267
  • на Земята
А дано кака!
Много хубави снимки от почивки.Браво за смелостта на Шики.Аз не бих се навила на палатка с бебе.
Шивани,на Пампорово и Чудните мостове е приказно  Flutter
Имам въпрос относно кухните.
Аз крем не давам ,а само пюрето,защото крема го правят с прясно мляко.И нали не се препоръчва поне до годинката та затова.Днес ,обаче лелите казаха че и пюретата били с мляко  Crazy
Добре ,че нямаме проблеми ,но като се има предвид ,че тук е от 4 месечна възраст,как аджеба се разрешава да слагат прясно мляко.
Между другото,не съм чула да има проблем с някое дете,дори и тези с непоносимост към белтъка на кравето мляко.Всички са записани от 4 месец.Та за тва ми е интересно.Някой има ли обяснение и да е запознат повече по въпроса?
Сега крем да давам ли ?! Днес има кисел и го взех ,защото мислех ,че  е без мляко ,но не би. Thinking

# 268
  • Варна
Хайде на отчет-за месец и една седмица Момото е станал шишо, сега вече освен батко на варненската група е и най-дебеличкия там.
8220 и 70см, такова качване(+720гр) не е правил от втория-третия месец, ...но педката каза,че децата си имали скокове в растежа-веднъж дърпат много на сантиметри, друг път-на тегло...

Според нея не бил шишкав,щото даже и гривнички си нямал на крачетата, но за мен определено си е шишо, а и освен това го нося постоянно на ръце...и много се усеща

Сега за морето-каза ,че до 3год.възраст децата нямат място на плажа, че почти няма дете,което да се е върнало от такова място и да не е минало през разстройство и повръщане...Причините са основно хигиената и все още неукрепналата имунна система,която слънцето досъбаря още...

Пясъка, морската вода-в която се изливат всички фекални и битови води(дословно така ми каза)и слънцето,макар и под чадър...всичко това трябва да го спестя на Момото...За басейн-подобно, не сме сигурно колко добре чистят и хлорират водата...
Но, тъй като сме резервирали вече и няма връщане...остава да се запася с лекарства от първа необходимост и да го вардя много Момото

Под лекарства-освен за Т, свещички за повръщане-хомеопатични са,но съм ги купила още, Ентерол-за разстройство
Ако все пак се стигне до разстройство-диета, която включва-кърма основно и варен домашен картоф или ориз, може и оризова безмлечна каша ,направена с вода на Хипп, защото само тя била стерилизирана бебешка вода.

Майли, ти питаше нещо за бульоните-тъй като всеки месец нещо ново правим с хранителния режим на Момо, нашата педка каза от този да започна да давам бульон 30-40 мин преди обедното пюре.
Като в деня ,когато яде зеленчуково пюре се дава месен, а в месния ден-зеленчуков бульон-с лъжичка,не от шише
Целта е да се привиква към супата,която явно е в по-следващ месец

За плодовите пюрета-отново ги няма в режима ни, не са хранителни, не заместват хранене, не носят полезност, защото са преработени, допълнени с оризово нишесте или брашно, а в повечето има и захар. Според нея Момо няма нужда от това
Така че си оставаме на глутенова закуска и месно-зеленчуков обяд, като прибавяме и бульона,който ще почна да давам като се върнем от "почивката"

Нямам притенции, съгласна съм с нея, аз като цяло съм много доволна и не смятам да се правя на много "знаеща и четяща"и да и опонирам
А относно даването на крем -Покджей, аз не бих-не само заради прясното мляко, ами изобщо-това е десерт, който като се замислиш...какво ти носи,освен наслада.
То е нещо като вафлите и шоколадите за големите хора...незнам,мое мнение си е-ето виж,аз не давам дори плодови пюрета, а какво остава за нишестета или кисели...
Но за много майки крема си е крем, и трябва да се дава...Както си решиш  Simple Smile

А това че в пюретата слагали мляко не ме учудва, в на Ганчев пюретата също има...

# 269
  • София
Тони, мерси, че сподели какво ви е казала педката!  Simple Smile На мен ми беше полезно и се съгласявам с повечето неща. Аз бульона и да искам с шише не мога да го дам, за нас е неизползваем предмет (леле като се сетя как една мама навремето ме убеждаваше, че ми трябват поне 5 шишета  ooooh! добре че не я послушах). Само не разбрах ден за ден ли се приготвя или може да го замразя на кубчета и да го приготвям веднъж месечно? Щото ние както се разхождаме между 10.00ч. и 13.00ч. не виждам кога трябва да ставам да го приготвям. Иначе в една от моите книжки има рецепти за бульона (ако някой не е много убеден как да го направи), ако искате да ви напиша? Пише, че после след месец-два може да се добавя ориз вътре и да се хапва всичко като супа.

Много хубави снимки от прекрасни места в България. Аз обожавам да обикалям. Сега след морето ще видим дали мъжо ще успее да си вземе и малко отпуска за планина.

Общи условия

Активация на акаунт